Zlatý klas uvaríme s mliekom a necháme chladiť, občas premiešame aby sa nevytvorila „koža„ na povrchu. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, ale nie stuhnúť. Potom si vytvoríme želatínu z prášku aby nám vzniklo 50 ml. Pridáme kakao aj tvaroh a všetko spolu mixérom vymiešame do hladka. Z bielkov si vymiešame tuhý sneh. Sneh jemne vmiešame do čokoládovej masy. Nalejeme do pohárov a dáme chladiť. Po vychladení by mala pena byť jemná a nadýchaná. Ozdobíme lístočkom mäty a podávame.
Drahá drahá uvedomuješ ši koľko je hodín ? A ja tu uvidím niečo takéto ? Myslíš že keď budem zlatokopka budú mi takéto kupovať v reštauráciach bohatí dôchodci?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
150 ml mlieko polotučné
1 PL zlatý klas (Dr. Oetker)
100 g horká čokoláda (min. 75 % kakaa)
50 ml želatína
50 g tvaroh jemný
2 ks bielky
1 PL kakao
1-2 lístky mäty
Zlatý klas uvaríme s mliekom a necháme chladiť, občas premiešame aby sa nevytvorila „koža„ na povrchu. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, ale nie stuhnúť. Potom si vytvoríme želatínu z prášku aby nám vzniklo 50 ml. Pridáme kakao aj tvaroh a všetko spolu mixérom vymiešame do hladka. Z bielkov si vymiešame tuhý sneh. Sneh jemne vmiešame do čokoládovej masy. Nalejeme do pohárov a dáme chladiť. Po vychladení by mala pena byť jemná a nadýchaná. Ozdobíme lístočkom mäty a podávame.