Taaaakže, prvá dávka vianočného pečenia už to začalo! dnes sa pokračuje bude toho veeeeľa a veeeeľa druhov *_*
Taaaakže, prvá dávka vianočného pečenia už to začalo! dnes sa pokračuje bude toho veeeeľa a veeeeľa druhov *_*
28 komentov
1
trishe
11. 12.decembra 2014 10:22
Jého dojdi aj k nám také napiect mne sa nikdy nepodaria a potom sa mi ani nikdy nechce
2
Joj, úúúžasne to vyzerá! Normálne si mi chute narobila a to si každým dňom vravím, že už sa musím začať sladkokrotiť!
3
Dávate to aj vychladnúť na okno? Ak áno, rád by som vedieť na ktoré a kde sa nachádza
5
@trishe ja mám dokonalý, rokmi overený a upravený recept vždy sa podaria, pokiaľ ich nespáliš
@trubajerichova nekroť sa! začínajú Vianoce, vtedy sa nedá krotiť ani sa nesmie!
@karlotiskot sklamem ťa, nedávame chladne to na táckach vnútri a potom to dám do dóz a zanesiem na pivnicu/terasu/chodbu
@sadistrom dík
@trubajerichova nekroť sa! začínajú Vianoce, vtedy sa nedá krotiť ani sa nesmie!
@karlotiskot sklamem ťa, nedávame chladne to na táckach vnútri a potom to dám do dóz a zanesiem na pivnicu/terasu/chodbu
@sadistrom dík
6
Lenže ja sa nezvyknem krotiť ani počas roka, tak som si naivne myslela, že pár týždňov pred Vianocami sa ukrotím, lebo viem, že počas sviatkov isto nie Že sa to tak nejak vykompenzuje, no... Ale teda kašlem na to a tak trochu si alibisticky budem vravieť, že si ma presvedčila
A ak budeš mať čas a chuť to sem písať, tak uvítam recept!
A ak budeš mať čas a chuť to sem písať, tak uvítam recept!
7
@trubajerichova napíšem ti do TS niekedy v priebehu dňa idem robiť totiž ďalšie dávky
(ak by som zabudla, pripomeň sa!)
(ak by som zabudla, pripomeň sa!)
10
@alpynus ale nie sú vegan/bio/raw ani nič podobné
je tam veľa masla
je tam cukor
a bože aj biela múka!
tak ako v klasických medovníkoch má byť
a znásilnila som včely, bo je tam med
(no offense, len sumarizujem)
ale hej som rada že niekto vie oceniť tradície
je tam veľa masla
je tam cukor
a bože aj biela múka!
tak ako v klasických medovníkoch má byť
a znásilnila som včely, bo je tam med
(no offense, len sumarizujem)
ale hej som rada že niekto vie oceniť tradície
11
aj beatka si prosi recept sice nemam cas vypekat,ale v ramci prokrastinacie sa mi mozno podari
vyzera to super
vyzera to super
12
@purenarcissism Vďaka za upresnenie Aj mi bolo jasné, že sa nejedná o modernú variantu jedla, ktoré už babičky našich prababičiek považovali za niečo, čo sa zásadným spôsobom podiela na ich osobnej aj kultúrnej identite; ale o pokus o vernú reprodukciu oného tradičného vianočného evergreenu podľa tradičného receptu s použitím tradičných surovín a technológii, ktoré boli bez väčších komplikácií dostupné vtedajšiemu ľudu predminulého storočia.
Je pozoruhodné a oceneniahodné, že niekto v dnešnej dobe plnej výkonných a ľahko dostupných mixérov, sušičiek, čerstvého exotického ovocia a orechov, nepražených kakaových, acaiových a všelijakých práškov, panenských kokosových olejov, rastlinných sirupov a iných výdobytkov, vďaka ktorým môžeme konzumovať zdravotne a eticky nie až tak závadné sladkosti; sa podujal tak náročnej úlohy a spravil jedlo zo surovín minulých dôb technológiami minulých dôb; dal si tú námahu a zohnal všetky tie retrosuroviny ako biela múka, biely cukor, živočíšne maslo či včelí med; ručne ich nejak zmiešal dohromady, našiel vysokoteplotnú pec a za potu stekajúceho po celom tele počkal v tej horúčave niekoľko hodín, kým sa oné dielo upečie a my, zvedaví konzumenti chcejúci okoštovať chuť detstva babičiek našich prababičiek, máme vďaka tomu všetkému jedinečnú možnosť sa aspoň na malý okamih ponoriť skrz chuťový prežitok do dávnych, takmer zabudnutých dôb vianočného času detstva babičiek našich prababičiek.
Vďaka.
Je pozoruhodné a oceneniahodné, že niekto v dnešnej dobe plnej výkonných a ľahko dostupných mixérov, sušičiek, čerstvého exotického ovocia a orechov, nepražených kakaových, acaiových a všelijakých práškov, panenských kokosových olejov, rastlinných sirupov a iných výdobytkov, vďaka ktorým môžeme konzumovať zdravotne a eticky nie až tak závadné sladkosti; sa podujal tak náročnej úlohy a spravil jedlo zo surovín minulých dôb technológiami minulých dôb; dal si tú námahu a zohnal všetky tie retrosuroviny ako biela múka, biely cukor, živočíšne maslo či včelí med; ručne ich nejak zmiešal dohromady, našiel vysokoteplotnú pec a za potu stekajúceho po celom tele počkal v tej horúčave niekoľko hodín, kým sa oné dielo upečie a my, zvedaví konzumenti chcejúci okoštovať chuť detstva babičiek našich prababičiek, máme vďaka tomu všetkému jedinečnú možnosť sa aspoň na malý okamih ponoriť skrz chuťový prežitok do dávnych, takmer zabudnutých dôb vianočného času detstva babičiek našich prababičiek.
Vďaka.
13
@alpynus sorry, to čo som písala predtým beriem späť, offense it is
strašne sa teším ako sa o niekoľko rokov zase ukáže nejaká štúdia ktorá povie, že všetky tieto "výkonných a ľahko dostupných mixérov, sušičiek, čerstvého exotického ovocia a orechov, nepražených kakaových, acaiových a všelijakých práškov, panenských kokosových olejov, rastlinných sirupov a iných výdobytkov," sú vlastne nezdravé a mali by sme sa navrátiť k starým koreňom, lebo vtedy boli ľudia zdraví a všetci sa zbláznite a začnete nakupovať v novootvorených Old times potrevinách "Babičkina pekáreň"
a ja sa budem len smiať a jesť to, čo považujem za správne, lebo si myslím, že všetkého veľa škodí, ale zároveň všetko istým spôsobom a v istom množstve omáha, radšej budem jesť zo všetkého trochu a budem jeden happy person, ktorého nezaujíma čo ktorá štúdia hovorím, zomriem o 5 minút skôr jak vy, čo ste si celý život dávali pozor, aby ste si nedali do úst kúsok mlieka, lebo je to znásilňovanie kráv...
a hej, radšej cesto ručne zmiesim, upečiem, trochu sa zapotím ale prináša mi to radosť, pripomína mi to tie najkrajšie spomienky aké mi ešte ostali a bude mi potešením predávať to ďalej, lebo o tom je pre mňa život...robiť veci, ktoré ti prinášajú radosť...
u nás to nie je nič, oč by robili prababičky, ale niečo čo sa robí udjakživa.....je to tradícia, sú to Vianoce.
a ja Vianoce milujem
a nenechám si ich pokaziť takže si uži svoje raw v ručnom mixéri zmiešané vecičky, neberiem ti ich, ani ti ich nehnusím, ale buď taký láskavý a svoje reči si nechaj pre niekoho, koho to zaujíma...
stačí trochu tolerancie...
a prosím, už nepíš, lebo budem musieť túto fotku vymazať a mne sa nechce, lebo ju tu chcem mať, lebo ešte stále sú tu ľudia, ktorí majú o niečo chutné, pekné, milé a tradičné záujem
dík
@bebekex tebe pošlem, jasná vec
strašne sa teším ako sa o niekoľko rokov zase ukáže nejaká štúdia ktorá povie, že všetky tieto "výkonných a ľahko dostupných mixérov, sušičiek, čerstvého exotického ovocia a orechov, nepražených kakaových, acaiových a všelijakých práškov, panenských kokosových olejov, rastlinných sirupov a iných výdobytkov," sú vlastne nezdravé a mali by sme sa navrátiť k starým koreňom, lebo vtedy boli ľudia zdraví a všetci sa zbláznite a začnete nakupovať v novootvorených Old times potrevinách "Babičkina pekáreň"
a ja sa budem len smiať a jesť to, čo považujem za správne, lebo si myslím, že všetkého veľa škodí, ale zároveň všetko istým spôsobom a v istom množstve omáha, radšej budem jesť zo všetkého trochu a budem jeden happy person, ktorého nezaujíma čo ktorá štúdia hovorím, zomriem o 5 minút skôr jak vy, čo ste si celý život dávali pozor, aby ste si nedali do úst kúsok mlieka, lebo je to znásilňovanie kráv...
a hej, radšej cesto ručne zmiesim, upečiem, trochu sa zapotím ale prináša mi to radosť, pripomína mi to tie najkrajšie spomienky aké mi ešte ostali a bude mi potešením predávať to ďalej, lebo o tom je pre mňa život...robiť veci, ktoré ti prinášajú radosť...
u nás to nie je nič, oč by robili prababičky, ale niečo čo sa robí udjakživa.....je to tradícia, sú to Vianoce.
a ja Vianoce milujem
a nenechám si ich pokaziť takže si uži svoje raw v ručnom mixéri zmiešané vecičky, neberiem ti ich, ani ti ich nehnusím, ale buď taký láskavý a svoje reči si nechaj pre niekoho, koho to zaujíma...
stačí trochu tolerancie...
a prosím, už nepíš, lebo budem musieť túto fotku vymazať a mne sa nechce, lebo ju tu chcem mať, lebo ešte stále sú tu ľudia, ktorí majú o niečo chutné, pekné, milé a tradičné záujem
dík
@bebekex tebe pošlem, jasná vec
14
To sú medovníčky, však? Vyzerá to úžasne, si šikovná. To koľko druhov sa chystáš urobiť?
15
@purenarcissism Nuž, chcel som len úprimne oceniť tvoju záľubu a trochu sa divím, že čo všeličo si v mojom komentári ponachádzala, pretože okrem uznania v ňom fakt nič iné nebolo mienené, ale v poriadku, asi som tam vložil príliš málo smajlíkov, moja chyba, čo už.
16
@alpynus alebo len paranoidná a všade vidím iróniu nevermind....
už som zvyknutá že s vami si moc nerozumiem
@artusios no medovníčkov tieto, potom dva druhy zlepovaných, linecké, maslové, medvedie labky, anglický suchár, škoricové hviezdičky, griláž, a ešte také dva druhy cookies, pár muffinov a tak
už som zvyknutá že s vami si moc nerozumiem
@artusios no medovníčkov tieto, potom dva druhy zlepovaných, linecké, maslové, medvedie labky, anglický suchár, škoricové hviezdičky, griláž, a ešte také dva druhy cookies, pár muffinov a tak
17
@12 bože jaký blog toto!
vyzerajú skvelo inak!
a véľmi rada by som tento rok ja vyskúšala voľajaké vegán "medovníčky" vyrobiť.
nie, žeby som ich potrebovala jesť, ale chcem to vyskúšať jednoducho.
vyzerajú skvelo inak!
a véľmi rada by som tento rok ja vyskúšala voľajaké vegán "medovníčky" vyrobiť.
nie, žeby som ich potrebovala jesť, ale chcem to vyskúšať jednoducho.
18
ake je to, zhovadit sa pod vlastnou fotkou?
a inak mnaam, uz sa tesim ako budem chodit po kamosoch a vsade do mna budu tlacit tieto somariny, lebo to uz nikto neje
a ani ja, lebo som sa toho prezral hned na starte sviatkov
a inak mnaam, uz sa tesim ako budem chodit po kamosoch a vsade do mna budu tlacit tieto somariny, lebo to uz nikto neje
a ani ja, lebo som sa toho prezral hned na starte sviatkov
19
20
@mygate necítim sa zhovadená cez internet sa ťažko rozlišuje čo ako kto myslí, reagovala som na základe skúsenosti
21
@thrwtchr ale tak zas je aj vegán med, nie?
čo sa vyrába z kvietkov priamo.
i keď to by som potom skôr nazvala (kvietko)sirup alebo tak nejako.
čo sa vyrába z kvietkov priamo.
i keď to by som potom skôr nazvala (kvietko)sirup alebo tak nejako.
27
@ma dík dík, práve som dopiekla ďalšiu várku, ešte idem zlepovať, finálnu podobu postnem okolo polnoci
@zusss ďakujem a tá chuť! nechcem sa chváliť, je to predsa len rodinný recept, ale proste chuťovo sú dokonalé
@zusss ďakujem a tá chuť! nechcem sa chváliť, je to predsa len rodinný recept, ale proste chuťovo sú dokonalé
Napíš svoj komentár
- 1 Krásnej den vám všem
- 2 Moja strelecká, teda zo súťaže,...
- 3 Taj po snahu…
- 4 Sedem rokov stará fotka... a...
- 5 PERFECTION! Not rly. Ale nie...
- 6 Takmer aktuálna fotka. Hej, ...
- 7 Toto je dubacik :D vzdy...
- 8 Ktory je vacsi fesak? Novy je...
- 9 Obložený chlebíček, a la Feri...
- 10 Pozývam :) Link s podrobnejšími informácii...
- 1 Pekny som? Ja sa sam sebe...
- 2 Lil šajžo
- 3 Hello
- 4 Sometimes may be good sometimes may...
- 5 Trochu som sa prehrabal v legendarnych...
- 6 Obrázok od Ladydoga
- 7 Ta prva veta v druhom odstavci...
- 8 Tapeta mojej obrazovky je analógová fotografia...
- 9 Pozadie môjho mobilu - Xiaomi ...
- 10 Jediné ORIGO pozadie. Všetky ostatné...