,,Priateľstvo je ako tenká zlatá niť ktorá sa ľahko roztrhne, dá sa síce upraviť, no uzol navždy ostane..“

No týmto by som chcel začať, čo pre mňa priateľstvo znamená.. Dávnejšie som si kládol otázku, kto a čo je priateľ?? Teraz už viem, je to osoba ktorá o Vás všetko vie a má Vás rovnako rada.. Občas premýšľam či moje priateľstvá stoja vôbec za to, či sú vôbec podľa mojich predstáv, alebo či sa aspoň blížia k tej predstave.. Veľa ľudí svojich priateľov podceňuje, alebo naopak a to býva častejšie, preceňuje. A hovorí sa tiež, že v núdzi poznáš priateľa, ale je núdza ten správny čas na spoznanie toho, kto si naše priateľstvo a hodnoty s ním spojené zaslúži? Môj názor je, že ak takýchto ľudí poznáme dlhšiu dobu, dá sa to ľahko zistiť.. No veľa ľudí v dnešnej dobe dá skôr na prvý dojem a podľa neho si vyberá priateľov. Dôležité sú pre nich vlastnosti ako zmysel pre humor, vzhľad, prístup k ich osobe. Nesnažím sa tvrdiť, že tieto vlastnosti sú nepodstatné. Je veľmi podstatné cítiť sa v blízkosti priateľa príjemne, niekedy sa aj rozveseliť..

Občas si myslím, že ma priateľ sklame a občas si myslím, že ho strácam, vtedy to je najťažšie.. Nedokážem si pripustiť, že osobu ktorú mám za priateľa a brala ma aj ona, už ma za priateľa nechce.. Nedokážem pochopiť priateľov, keď už vedia že je koniec, tak až vtedy si uvedomia čo stratia a plne si to uvedomujem aj ja.. vraví sa že na NIKDY NENI NESKORO no podľa mňa je dosť často neskoro.. Neviem či z priateľstva sa rodí láska, zatiaľ som také nezažil ale viem že z lásky priateľstvo byť nemôže..

Keď mám byť teraz úprimný, tak toľko som chcel o tejto téme kecať.. No teraz mám akoby zviazané myšlienky a až keď budete čítať tento blog, vtedy ma začne napadať čo všetko som chcel ešte napísať.. Mám veľa známych no mám málo priateľov.. No tých čo mám sú pre mňa veľmi dôležitý a aj keď im to nevravím tak ich mám rád a nemenil by som ich.. Možno na niektorých zabúdam a strácam s nimi kontakty, ale zapamätajte si že nikdy Vás nestratím v srdci a rád na Vás myslím, no už budem končiť..

Majte sa všetci s pozdravom Rk-133

 Úvaha
Komentuj
 fotka
elwinko  13. 5. 2008 16:55
Aj ja mám málo priateľov, no tým viac si ich vážim.
 fotka
spider333  13. 5. 2008 17:04
a mna kam zaradujes?
 fotka
rom4n133  13. 5. 2008 17:17
Spider333: -no neviem neviem.. tažka otazka
 fotka
n1ck1  13. 5. 2008 18:31
NO uz len ten uvodny citat mi nejako nesedi,pretoze to slovo ,,lahko sa rozthne"-to by malo byt bez toho slova ,,lahko",pretoze priatelstvo by sa nemalo lahko roztrhnut...neviem ci si si chcel vyrobit svoj vlastny citat ale ten pravy vyzera takto riatelstvo je zlata nit,kt.ked sa roztrhne,da sa sice zviazat ale uzol zostane...takto to vyznie lepsie...To ze priatel vie o nas vsetko-nikto nikdy o nas nevie vsetko,kazdy mame svoje tajomstva-osobne,kt.nikdy nikomu nepovieme,ale jasne ze to podstatne by mal o nas vedet...Nudza je ten spravny cas spoznat kto si zasluzi nase priatelstvo a kto nie,pretoze len priatel ti pomoze,ini sa na teba vykaslu,pretoze nemaju k tebe taky vztah ako skutocny priatel...Ked niekto rozmysla triezvo tak si nebude vyberat priatelov podla vzhladu...to si moze tak maximalne partnera ale ani to by nemal...vsak predsa ten vzhlad nam nepomoze v tej nudzi ...A tie sklamania?...Zivot je plny sklamani,ktore bolia ale zas za sklamanie nemozeme povazovat vsetko...ked ta niekto sklame tak to musi byt naozaj vazna vec....Tento vyrok ze NIKDY NIEJE NESKORO povazujem aj ja pri priatelstve za nie velmi prijatelny,pretoze nemozeme donekonecna cakat na niekoho kym si uvedomi aky vztah ma voci nam alebo kym si uvedomi chybu ktoru voci nam ucinil...tieto veci sa musia riesit rychlejsie,nemaju vela casu ...Ja osobne si myslim ze z priatelstva sa laska zrodit moze,pretoze predovsetkym dvaja ludia ktori chcu byt spolu si musia najprv rozumet ako pritelia,laska je v podstate jedno velke priatelstvo,v ktorom si vsak mozeme k tomu druhemu viac dovolit ...a aj z lasky priatelstvo moze byt,poznam par takych pripadov,prosto ti ludia nevideli dovod sa rozist v zlom a aj nadalej spolu komunikuju...poznam aj dokonca manzelov ktori sa po rozvode nadalej navstevuju so svojimi novymi rodinami...jasne ze to priatelstvo nebude take ako predtym,ale co je vlastne vzdy take ako predtym???maloco...NIEKEDY BY SI TI PRIATELIA ZASLUZILI ABY SI IM POVEDAL ZE SU PRE TEBA TI NAJ,NEMYSLIS??????
 fotka
rom4n133  13. 5. 2008 19:21
- no mila N1ck1, tak ide o to že BLOG je dačo čo máš z vlastne hlavy, citát som si upravil podľa seba.. No ty si to o tom ze priatel je ten, čo o vas vsetko vie a ma vas rovanako rad, nevravim ze priatel musi vedet vsetko.. Vies niektorý sa na priatelov robia a ked sa dozvedia nieco o nich, co sa dozvediet nemali, vacsinou sa na nich vyseru, zacnu sa k nim inak spravat, myslia si ze to uz niesu ty co boly a nechcu mat s nimi nic spolocne.. Potom neveim preco tu rozoberas vzhlad a vonkajsiu krasu priatelov.. VEd povedala si to iste len trocha inak povedane!!

Aj ja osobne si myslim ze z priatelstva laska moze vzniknut ale take priatelstvo ako predtym to uz nikdy nebude.. Vies pri tych manzeloch su tam deti, a preto ty manzelia drzia spolu navstevuju sa, no robia to hlavne kvoli detom.. Kebyze su v mojom veku tak sa na seba ani nepozru.. No pozru a mozno prehodia par viet..0 A mne sa zdá že hovorim svojim priatelom ze su tý NAJ.. podla mna dobre vies kam patris, ako to vie aj ta osoba predtym Cize ak Vam urobi dobre ze poviem ze ste moji priatelia tak vravim ze STE! Inak Ďakujem za komnet
 fotka
bloodymind  21. 5. 2008 13:57
Myslim, ze mas pravdu v tom , ze sa moze lahko roztrhnut , lebo aj tie najpevnejsie priatelstva sa mozu na chvilu prekazit uz len kvoli tomu ze ste nieco spravili a alebo povedali neuvedomujuc si co ste tym sposobili ci ste to spravili z nejakeho dovodu alebo nie...je vam to sice luto ale uzol zostava a myslim si ze az potom ked ten uzol uz existuje sa dokaze ake je to priatelstvo naozaj, lebo uzol sa moze rozpadnut a zostane len pretrhnuta nit... Samozrejme su aj pripady ked ten uzol spevni vztah ovela viac, ale to je velmi zriedkave uz len kvoli tomu, ze nie kazdy priatel vie pochopit, poucit sa, zabudnut , tolerovat a naozaj ODPUSTIT ze ste pochybili!! Mozete mat vela dobrych kamaratov, aj viac najlepsich priatelov, ale zistite ze mozno len jeden je nakoniec ten pravy KTORY zabudne, odpusti a pochopi ten uzol, ktory ste vytvorili vy... ...

" Najbolestivejsi pocit v priatelstve je ten, ked citite, ze stracate priatela ."
 fotka
ewellyne  18. 2. 2009 21:24
môj obľúbený výrok - "priateľ je ten, ktorý o vás všetko vie a má vás stále rovnako rád" ..je to krásna myšlienka. niekedy svojich priateľov vôbec nechápem - keď im ublížim, dokážu mi hoc aj hneď odpustiť => je to naozaj sila!

..myslím, že ja svojim priateľom dávam často najavo, že ich mám naozaj rada a že mi na nich záleži

pekná úvaha !
Napíš svoj komentár