Sponkabob
28-ročná žena
najnedávnejšie lognutie
14. 12.decembra 2021 15:54
5118 dní na BIRDZi
regnutá od 18. decembra 2010
Súrne si prosím radu, milý birdz :
Dajte mi tip na cheesecake, ktorý vam najviac chuti(l) Ideálne by ma potešil rovno aj recept
Dajte mi tip na cheesecake, ktorý vam najviac chuti(l) Ideálne by ma potešil rovno aj recept
12 komentov
1
feelagain
6. 10.októbra 2017 09:23
ja som naposledy umierala z oreocheesecake-u ale jedla som ho v kaviarni, tak neviem recept
3
@feelagain oreo cheesecake milujem aj ja, lenže som ho piekla keď som bola naposledy doma, tak sa snažím vymyslieť niečo nové
@elmsi aspoň poraď o akom je reč
@elmsi aspoň poraď o akom je reč
4
Klasika s ribezlami a zelatinou.. Ale je to v podstate základný recept a môžeš si ho dotvoriť ako chces
5
Poslusne hlasim ze som asi nikdy este ziadny chasekaké nejedol :S
6
Karamelovo čokoládový. Toto je môj osvedčený recept.
Na korpus:
250 g Indián keksov
125 g rozpusteného masla
Na plnku:
500 g mascarpone alebo philadelfie
250 g tvarohu
200 g práškového cukru
200 g kyslej smotany
1 vanilkový cukor
3 celé vajíčka
1 žĺtok
citrónová kôra
2 polievkové lyžice kakaa
Sušienky rozdrvíme úplne skoro na prach, zmiešame s rozpusteným maslom. Túto zmes rozprestrieme na dno vymastenej formy, boky urobíme trošku vyvýšené. Korpus pečieme na 180 stupňoch cca 10 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
Vymiešame si mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu, pridáme cukor a kakao premiešame, po jednom pridávame vajíčka, miešame, kým sa zmes dobre nespojí - vajíčka pridávajte po jednom. Nakoniec pridáme trošku citrónovej kôry. Okraje formy vymastíme maslom. Hmotu vylejeme na sušienkový korpus a necháme 5 minút postáť. Pečieme cca hodinku na 160 stupňov. Rúru vyppneme, otvoríme dvierka a necháme koláč v rúre chladnúť pozvoľna ešte tak hodinku-dve. Koláč spľasne.
Na záver polej karamelovým salkom alebo vyrob karamelovú polevu podľa nejakého návodu z netu
Najlepšie je to cez noc nechať odstáť v chladničke.
Na korpus:
250 g Indián keksov
125 g rozpusteného masla
Na plnku:
500 g mascarpone alebo philadelfie
250 g tvarohu
200 g práškového cukru
200 g kyslej smotany
1 vanilkový cukor
3 celé vajíčka
1 žĺtok
citrónová kôra
2 polievkové lyžice kakaa
Sušienky rozdrvíme úplne skoro na prach, zmiešame s rozpusteným maslom. Túto zmes rozprestrieme na dno vymastenej formy, boky urobíme trošku vyvýšené. Korpus pečieme na 180 stupňoch cca 10 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
Vymiešame si mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu, pridáme cukor a kakao premiešame, po jednom pridávame vajíčka, miešame, kým sa zmes dobre nespojí - vajíčka pridávajte po jednom. Nakoniec pridáme trošku citrónovej kôry. Okraje formy vymastíme maslom. Hmotu vylejeme na sušienkový korpus a necháme 5 minút postáť. Pečieme cca hodinku na 160 stupňov. Rúru vyppneme, otvoríme dvierka a necháme koláč v rúre chladnúť pozvoľna ešte tak hodinku-dve. Koláč spľasne.
Na záver polej karamelovým salkom alebo vyrob karamelovú polevu podľa nejakého návodu z netu
Najlepšie je to cez noc nechať odstáť v chladničke.
8
» www.coopclub.cz/recepty/limetko...
Limetkový jednoznačne, akurát namiesto jednej limetky som dala 2, aj šťavu aj kôru, lebo s jednou tam nebolo tú limetku skoro vôbec cítiť a na vrch som urobila zelené želé
Limetkový jednoznačne, akurát namiesto jednej limetky som dala 2, aj šťavu aj kôru, lebo s jednou tam nebolo tú limetku skoro vôbec cítiť a na vrch som urobila zelené želé
9
@torpedo08 pošlem ti z môjho ?
@plavam_zivotom nekonečne ďakujem dobrá víla ! Idem ho teda skusiť
@Tralalibang a aj tebe ďakujem za radu, aspoň viem, aký upečiem nabudúce
@plavam_zivotom nekonečne ďakujem dobrá víla ! Idem ho teda skusiť
@Tralalibang a aj tebe ďakujem za radu, aspoň viem, aký upečiem nabudúce
12
ja lubim ovocne hlavne,alebo kavovy napr! recepty si ukladam z dnesjem
Napíš svoj komentár
- 1 Teal: A čo najkrajšie mestá na Slovensku, prosím?
- 2 3kratadost: Vzdavam sa. Nakupil som nasim noze, nakupil som im brusne kamene, naucil...
- 3 Teal: Oh fuck yesss! Našiel som svojho nového najobľúbenejšieho kuchárskeho influencera. Nie že by...
- 4 Azizi: Tvrdili ste niektorí, že Bitcoin je nezmysel. No tak môj otec si za...
- 5 Azizi: Mestá - Bratislava, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Kremnica, ... <...
- 6 Zajko235: Vianoce sú za dverami, šírme lásku a pokoj. Majte sa radi! ?❤️ ...
- 7 Abstraktdepres: HELL black cherry je uplná pecka!
- 8 Abstraktdepres: Zabudol som vám napísať že dneškom sa už predlžujú dni
- 1 Oxidbromu: Najväčšia diera na Slovensku? (okrem Prievidze)
- 2 Teal: A čo najkrajšie mestá na Slovensku, prosím?
- 3 Etelnair: asi unpopular opinion, ale lindor je uplny shit cokolada ok, ale...
- 4 3kratadost: Vzdavam sa. Nakupil som nasim noze, nakupil som im brusne kamene, naucil...
- 5 Zajko235: a @torpedo08 sem už nechodí ?
- 6 Teal: Oh fuck yesss! Našiel som svojho nového najobľúbenejšieho kuchárskeho influencera. Nie že by...
- 7 Azizi: Tvrdili ste niektorí, že Bitcoin je nezmysel. No tak môj otec si za...
- 8 3kratadost: Prihliadnuc na mnozstvo bezvyznamnych konfliktov s cudzincami, ktore vedome eskalujem, az kym...
- 9 Lostinthedark: Hehe... Dnes som vyhral pastny suboj so zenou. Akurat nechapem co rumadzga teraz v...
- 10 Azizi: Mestá - Bratislava, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Kremnica, ... <...
- 1 Samsebou30: Chlapi, keď ste boli spolu už s frajerkou, nebáli ste sa, ...
- 2 3kratadost: Dneska som na ceste stretol fakt, ze pozoduhodne mnozstvo jednobunkovcov. Uz som mal...
- 3 Kviatek: Včera som tu od priekalu zachytil slovo "zašantročiť", ktoré som mimochodom vôbec nepoznal,...
- 4 Oxidbromu: Ste tu viac pro Palestine alebo pro Israel?
- 5 Azizi: Dnes som bola u kaderníčky, zase mám výrazne hnedočervené dlhé vlasy s postupným...
- 6 Oxidbromu: Najväčšia diera na Slovensku? (okrem Prievidze)
- 7 Teal: A čo najkrajšie mestá na Slovensku, prosím?
- 8 Tanji: co moze robit clovek ktory ma epizody silnej depresie, progredujuci rozvoj psychopatie a...
- 9 Etelnair: asi unpopular opinion, ale lindor je uplny shit cokolada ok, ale...
- 10 Lejla32: Priatel išiel na firemný vianočný večierok, tak som mu nabalila krabičky ak by...