Moje macronky pre svokru
17 komentov
1
motyylia
12. 6.júna 2014 14:46
@cabicabi
6
pridávam sa k žiadosti o recept...naozaj vyzerajú úžasne a dokonca držia tvar, hotové potešenie (=
8
200 g jemného kryštálového cukru
50 ml vody
200 g práškového cukru
200 g mandľovej múky
2 x 75 g bielkov
ľubovoľnú potravinársku farbu
Na plnku:
250 g mascarpone
malinový džem
Postup:
1.Najprv si pripravíme cukrový sirup: do kastrólika nasypeme kryštálový cukor a zalejeme ho vodou. Varíme, až kým sirup nezhustne a nedosiahne teplotu 118 °C. Teplota musí byť naozaj presne 118 °C, inak sa makrónky nepodaria. Z toho vyplýva, že potrebujete cukrárenský teplomer (dostať v e-shopoch s cukrárskymi pomôckami), bez ktorého sa asi nezaobídete. Teplotu cukrového rozvaru prstom radšej neskúšajte, je veľmi horúci.
2.Vo väčšej miske zmiešame preosiaty práškový cukor s mandľovou múkou. Do múčnej zmesi pridáme prvú časť (75 g) bielkov a vymiešame hustú hmotu.
3.V mixéri vyšľaháme druhú časť bielkov a pridáme k nim horúci cukrový sirup (s teplotou 118 °C). Šľaháme až do vychladnutia. Vďaka cukrovému sirupu bude sneh veľmi pevný.
4.Obe hmoty – mandľovú aj snehovú – zmiešame dohromady, poriadne ich premiešame a zafarbíme potravinárskou farbou. Výsledná konzistencia cesta by nemala byť ani príliš hustá, ani príliš riedka.
5.Cesto dáme do cukrárskeho vrecúška. Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame kolieska s priemerom 4 cm (kolieska si môžeme na papier najprv predkresliť).
6.Skôr ako makrónky vložíme do rúry, necháme ich pri izbovej teplote trochu zaschnúť – asi 20 minút. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme presne 10 minút. Upečené makrónky necháme vychladnúť na plechu.
7.Na plnku zmiešame mascarpone s malinovým džemom. Vychladnuté makrónky naplníme a po dve kolieska spájame k sebe.
50 ml vody
200 g práškového cukru
200 g mandľovej múky
2 x 75 g bielkov
ľubovoľnú potravinársku farbu
Na plnku:
250 g mascarpone
malinový džem
Postup:
1.Najprv si pripravíme cukrový sirup: do kastrólika nasypeme kryštálový cukor a zalejeme ho vodou. Varíme, až kým sirup nezhustne a nedosiahne teplotu 118 °C. Teplota musí byť naozaj presne 118 °C, inak sa makrónky nepodaria. Z toho vyplýva, že potrebujete cukrárenský teplomer (dostať v e-shopoch s cukrárskymi pomôckami), bez ktorého sa asi nezaobídete. Teplotu cukrového rozvaru prstom radšej neskúšajte, je veľmi horúci.
2.Vo väčšej miske zmiešame preosiaty práškový cukor s mandľovou múkou. Do múčnej zmesi pridáme prvú časť (75 g) bielkov a vymiešame hustú hmotu.
3.V mixéri vyšľaháme druhú časť bielkov a pridáme k nim horúci cukrový sirup (s teplotou 118 °C). Šľaháme až do vychladnutia. Vďaka cukrovému sirupu bude sneh veľmi pevný.
4.Obe hmoty – mandľovú aj snehovú – zmiešame dohromady, poriadne ich premiešame a zafarbíme potravinárskou farbou. Výsledná konzistencia cesta by nemala byť ani príliš hustá, ani príliš riedka.
5.Cesto dáme do cukrárskeho vrecúška. Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame kolieska s priemerom 4 cm (kolieska si môžeme na papier najprv predkresliť).
6.Skôr ako makrónky vložíme do rúry, necháme ich pri izbovej teplote trochu zaschnúť – asi 20 minút. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme presne 10 minút. Upečené makrónky necháme vychladnúť na plechu.
7.Na plnku zmiešame mascarpone s malinovým džemom. Vychladnuté makrónky naplníme a po dve kolieska spájame k sebe.
9
Stale nechapem preco som toto este neochutnala... vyzeraju krasne!
10
neni to u nas este take zname...kamarat to teraz robil na svadbu (samozrejme krajsie) a mali obrovsky uspech
12
Ja mozno zavidim tebe svokru pre tie co chcei receptik, kludne vacsie kopceky, dostat kupit na to aj papier na pecenie kde si vyznacene kruzky, piect naozaj tolko kolko je napisane, lebo inak popraskaju
14
ja som ich skúšala dvakrát a ani raz sa mi nepodarili :/ kde sa dá zohnať mandľová múka?
Napíš svoj komentár
- 1 Aha @samsebou30 chystas sa na koncert?...
- 2 Venusa z Kittsee
- 3 J'ai une âme solitaire. ...
- 4 Bububu