Tomas5555555
používateľ
najnedávnejšie lognutie
dnes 19:58
392 dní na BIRDZi
regnutý od 20. marca 2024
V kinder čokoláde sa nachádza hmyz ! ..... koment
29 komentov
2
Neuveriteľné, takže už aj v Europe, hoci nejeme hmyz samotný, jeme jeho výlučky
Nuž toto sme dosiahli tým naším preludnením.... a ked už teraz jeme výlučky hmyzu, už je to len krok od toho aby sme začali jesť hmyz samotný
Nuž toto sme dosiahli tým naším preludnením.... a ked už teraz jeme výlučky hmyzu, už je to len krok od toho aby sme začali jesť hmyz samotný
6
@y4nn4 @3
Prečo sa nepoužije namiesto toho nejaká umelá náhrada ? Nuž je to preto, lebo táto umelá náhrada sa dá vyrábať len v obmedzenom množstve, a nie v takej miere aby dokázala zásobiť 8 miliárd ľudí, takže ak by sa vyrábala bola by veľmi drahá.... ak by bolo na Zemi málo ľudí, bolo by jej dostatok aj pre ľudí, a nebola by drahá a mohla sa používať...
Prečo sa nepoužije namiesto toho nejaká umelá náhrada ? Nuž je to preto, lebo táto umelá náhrada sa dá vyrábať len v obmedzenom množstve, a nie v takej miere aby dokázala zásobiť 8 miliárd ľudí, takže ak by sa vyrábala bola by veľmi drahá.... ak by bolo na Zemi málo ľudí, bolo by jej dostatok aj pre ľudí, a nebola by drahá a mohla sa používať...
7
Kinder čokolády milujem. Z toho vyplýva že ten hmyz musí byť veľmi chutný.
8
@tomas5555555 @6 stále si mi neodpovedal na to,že v NY sa vyjadzujú denne tony potravín a na celom svete sa organizujú súťaže "zjedz čo najviac". Preľudnená planéta v súčastnosti je mýtus
11
@y4nn4 @8
aký zmysel má spomínať tú pár sútaží, ktoré majú na celkovej spotrebe jedla vplyv ani nie jednu miliontinu percenta ? Iba to my vysvetli.
Potom prejdeme k vyhadzovaniu jedla.
aký zmysel má spomínať tú pár sútaží, ktoré majú na celkovej spotrebe jedla vplyv ani nie jednu miliontinu percenta ? Iba to my vysvetli.
Potom prejdeme k vyhadzovaniu jedla.
12
Teach me master. Daj mi recept na domaci chlieb s kvalitnou hydrataciou. Prosim aj s poctom prekladani aj casmi kedy si mam urobit kvasok a kedy ho mam vlozit do osatky a na akych stupnoch piect. Poprosim presne casy aj autolyzu a fermentolyzu. Dak.
13
@tomas5555555 @11 že ak by nebolo na svete nedostatok jedla tak by sa neorganizovali takéto súťaže
14
@y4nn4 @13
na tých sutažiach sa minie len minimum jedla v porovnaní s celkovým množstva jedla, čiže to nijako významne neovplyvní množstvo jedlo, navyše to jedlo sa na tých sutažiach nevyhadzuje ale aj zje... čiže preto sa tie súťaže konajú lebo jedlo sa tam nevyhadzuje, a nemá to žiaden vplyv na množstvo jedlo vo svete.
na tých sutažiach sa minie len minimum jedla v porovnaní s celkovým množstva jedla, čiže to nijako významne neovplyvní množstvo jedlo, navyše to jedlo sa na tých sutažiach nevyhadzuje ale aj zje... čiže preto sa tie súťaže konajú lebo jedlo sa tam nevyhadzuje, a nemá to žiaden vplyv na množstvo jedlo vo svete.
15
@y4nn4 @8
Ja si nepredstavujem dostatok jedla tak, že ľudia budú mať 50 kíl a jesť piliny s vodou s hmyzou nátierkou. Ja si dostatok jedla predstavujem tak, že všetci ľudia na planéte budú jesť normálne jedlo, čo znamená dostatok mesa, dostatok syrov, ovocia, zeleniny, mlieka, živočísnych produktov, čokolády. A ked hovorím o dostatku tak myslím naozajstný dostatok, teda tolko jedla a tak kvalitné jedlo ako si možu dovoliť Europania s Američanmi.
Lenže tak kvalitné jedlo v dostatočnom množstve ako EuroAmerika si dnes može dovoliť len 1 miliarda ľudí. Zvyšných 7 miliárd sa stravuje tak, že len prežíva, to nie je život čo oni jedia... a na tomto nič nezmení ani to, kebyže sa nejaké tie chleby nevyhodia do kontajneru....
Suma sumárov, ak máme prežívať na pilinách, potom je jedla dostatok aj pre 8 miliárd. Ale ak máme žiť plnohodnotne, potom je jedla akútny nedostatok,
Ja si nepredstavujem dostatok jedla tak, že ľudia budú mať 50 kíl a jesť piliny s vodou s hmyzou nátierkou. Ja si dostatok jedla predstavujem tak, že všetci ľudia na planéte budú jesť normálne jedlo, čo znamená dostatok mesa, dostatok syrov, ovocia, zeleniny, mlieka, živočísnych produktov, čokolády. A ked hovorím o dostatku tak myslím naozajstný dostatok, teda tolko jedla a tak kvalitné jedlo ako si možu dovoliť Europania s Američanmi.
Lenže tak kvalitné jedlo v dostatočnom množstve ako EuroAmerika si dnes može dovoliť len 1 miliarda ľudí. Zvyšných 7 miliárd sa stravuje tak, že len prežíva, to nie je život čo oni jedia... a na tomto nič nezmení ani to, kebyže sa nejaké tie chleby nevyhodia do kontajneru....
Suma sumárov, ak máme prežívať na pilinách, potom je jedla dostatok aj pre 8 miliárd. Ale ak máme žiť plnohodnotne, potom je jedla akútny nedostatok,
16
@tomas5555555 @15 Tak rieš afriku a Indiu...v Indií existuje len veľmi bohatý jedinec a veľmi chudobný jedinec. Ja neviem...skús v afrike začať farmárčiť a učiť ich číťať a počítať...
17
Mne sa neraz stalo že som išla z obchodu a videla som ako sa niekto šmátra v kontajneri a vyberá odtiaľ fľašku v ktorej bolo asi poldeci oleja...prišla som za takým človekom a napríklad z tašky mu dala dva rožky a jogurt... rovnako aj v mekáči som videla ako chlapík tam vyjedal z tých táciek na tých regáloch...ja som vtedy mala menučku a aj tak som bola sýta...dala som mu ten hamburger. Aj na univerzite ak mal niekto daleko do výplaty z brigády som sa podelila o jedlo... cent som za to nechcela. A to nepochádzam z majetných a ani vplyvných pomerov.
18
@y4nn4 @16
Tam už sa nedá čo riešiť, nemajú tam dostatok zdrojov na to aby zvýšili množstvo jedla, tam už idú na maximum... jediné možné riešenie je znižovanie populácie, to je jediná možnosť ako sa tam može zlepšiť množstvo jedla...
Tam už sa nedá čo riešiť, nemajú tam dostatok zdrojov na to aby zvýšili množstvo jedla, tam už idú na maximum... jediné možné riešenie je znižovanie populácie, to je jediná možnosť ako sa tam može zlepšiť množstvo jedla...
19
A mne co neodpisujes, Tomas? Minule si sa zasadzoval ze kazdy ma piect chleba doma sam. Ktora muka je najvhodnejsia? Trenciaka, babickyna alebo Kuchenmeister? Ja mam skusenost s pernerkou ze je fajn, co ty?
20
@skvrnka @19
Podla mna o to nemáš záujem, len to predstieraš... ak máš záujem o domáci chlieb, tak googli, máš tam milion návodov ktoré ti vysvetlia lepšie ako ja, ako piecť domáci chlieb.
Podla mna o to nemáš záujem, len to predstieraš... ak máš záujem o domáci chlieb, tak googli, máš tam milion návodov ktoré ti vysvetlia lepšie ako ja, ako piecť domáci chlieb.
21
@tomas5555555 @20 no tak ty si to nejak skokotene pochopil, pretoze ja sa snazim piect chlieb. Ja sa pytam vazne a ty si tu minule pisal ze vramci setrenia ma kazdy prejst na domace vypekanie. Tak neviem naco taras take kokotiny, ked ani poradit nevies a v zivote si evidentne chlieb nepiekol. Ta ked nevies poradit a odkazujes ma na googel (inak googlit viem aj ja, ale ja sa pytam na tvoje rady ako specialistu so zjavnymi skusenostami), tak to je hruby kokotizmus.
22
@skvrnka @21
Ty mna nepovažuješ za špecialistu, nikdy si na moje rady ktoré som na birdz písal nereagovala a neocenila ich, a dával som tu už stovky rád....
Ide ty teraz len o to, nájsť v mojom domácom pečení chleba nejakú trhlinku, a tým odsúdiť pečenie chleba ako celok,
Ty mna nepovažuješ za špecialistu, nikdy si na moje rady ktoré som na birdz písal nereagovala a neocenila ich, a dával som tu už stovky rád....
Ide ty teraz len o to, nájsť v mojom domácom pečení chleba nejakú trhlinku, a tým odsúdiť pečenie chleba ako celok,
23
A na toto fora ani nie su, mna zaujima tvoja skusenost. Takzw ktora muka? Trencianska, babickyna alebo Kuchenmeister alebo Pernerka? Ako sa chovali tie muky tebe? Robis aj autolyzu?
24
@tomas5555555 @20 Ale ako doslova tu píšeš pomaly akademické práce o všetkom možnom...a tu sa ťa niekto pýta niečo praktické čo sa dá vysvetliť do troch riadkov tak nereaguješ.
25
@y4nn4 @24
u nej je zrejmé že nepíše to preto že by ju to zaujímalo, len hladá dovod ako si pichnuť, dovod som už uviedol
u nej je zrejmé že nepíše to preto že by ju to zaujímalo, len hladá dovod ako si pichnuť, dovod som už uviedol
27
@y4nn4 @26
ja pečem ten chlieb šlendriansky, jej by to nechutilo, a kebyže tu napíšem ten postup tak by sa do toho obula, a na základe mojho pečenia znegovala celú ideu domáceho pečenia chleba.
ja pečem ten chlieb šlendriansky, jej by to nechutilo, a kebyže tu napíšem ten postup tak by sa do toho obula, a na základe mojho pečenia znegovala celú ideu domáceho pečenia chleba.

Napíš svoj komentár
- 1 Lytaryta: proalláha, to nvm, ci sa to ted bude...
- 2 Dalsipriekala: Aké myšlienky bežia žene hlavou keď je vzrušená alebo chce sex? Čo si vtedy...
- 3 3kratadost: Lol, to si vedel, ze ked zjes malo sacharidov a potom si...
- 4 Tomas5555555: Celkom teplo na apríl čo ? Ktovie či to oteplovanie nefunguje tak že aj...
- 5 Teal: youtu.be/43ggaRtXlxg...
- 6 Y4nn4: youtu.be/99nsOEadb1Y...
- 7 Azizi: Práve mi vyhodil Netflix mini seriál Cassandra. Pozrela som si prvé dva diely a...
- 1 Oxidbromu: Neviete kde mám CPU? (viac v komente)
- 2 Y4nn4: "Milujem", keď niekto chodí každý deň do kaviarne a zaplatí za kávu 8€...
- 3 Lytaryta: proalláha, to nvm, ci sa to ted bude...
- 4 Dalsipriekala: Aké myšlienky bežia žene hlavou keď je vzrušená alebo chce sex? Čo si vtedy...
- 5 Tomas5555555: odkedy funguje chatgpt, pouzivam google o 90% menej. Máte to tiez tak podobne...
- 6 3kratadost: Lol, to si vedel, ze ked zjes malo sacharidov a potom si...
- 7 Tulipanoo: memes o Katy Perry a jej 11 minutovom vylete do vesmiru su moja fav...
- 8 Tomas5555555: Celkom teplo na apríl čo ? Ktovie či to oteplovanie nefunguje tak že aj...
- 9 Raketak: Slovaci vyhadzuju enormne mnozstvo jedla lebo su rozmaznani !!! Hlavne slovenski dochodcovia ... nic...
- 10 Bot: kvapky vyhrali boj no nie vojnu stebla trávy - zbité,...
- 1 Mytickaentita: nosering ma fixne
- 2 Mytickaentita: už od základnej školy sa snažím pochopiť, prečo niekto neironicky počúva slovenský mainstream...
- 3 Mytickaentita: už som to tu raz písala, ale napíšem to znova. ja som mega...
- 4 Lytaryta: tiez nvm proc si ma blokla @MytickaEntita nemám...
- 5 Mezomus: tuto sa rozpisujem na reddite, lebo som to uz davno chcel napisat setko!
- 6 Tomas5555555: Na čo sa ešte vyrábajú papierové letáky ? Spotrebuje to veľa dreva a napomáha...
- 7 Tulipanoo: typkovi s porno vhskami som uvarila gulasovu polievku a chutila mu!
- 8 Oxidbromu: Neviete kde mám CPU? (viac v komente)
- 9 Y4nn4: "Milujem", keď niekto chodí každý deň do kaviarne a zaplatí za kávu 8€...
- 10 3kratadost: A dajme si indicky metal v kombinacii s japonskym metalom! youtu.be/skXlKxjlUoo...
Doveryhodný zdroj Reuters uvádza, že hoci sa v kinder schokobons nenachádza hmyzie telo, predsa sa v nom nachádza látka "šelak" čo je jedlá živica vylučovaná hmyzom, konkrétne plošticami. šelak bol použitý v Schoko-Bons, aby bola čokoláda lesklá a aby sa zabránilo jej roztápaniu. Selak, sa tiež bežne používa v rôznych potravinách, ako je jemné pečenie, cukrovinky, kávové zrná, cereálie, potravinové doplnky a polevy na ovocie.
» www.reuters.com/fact-check/form...