Mala to byt ostro-kysla vietnamska rybacia polievka, ale kedze im dosli ryby (celkom a to potesilo) tak to bola len ostro-kysla vietnamska zelinovo-vajcova polievka. Zatial asi najstrasidelnejsie miesto kde som jedol skoda, ze som neodfotil
Mala to byt ostro-kysla vietnamska rybacia polievka, ale kedze im dosli ryby (celkom a to potesilo) tak to bola len ostro-kysla vietnamska zelinovo-vajcova polievka. Zatial asi najstrasidelnejsie miesto kde som jedol skoda, ze som neodfotil
12 komentov
1
motyylia
28. 4.apríla 2015 13:06
čím bolo najstrašidelnejšie?
2
@motyylia interierom aj exterierom. Internetove fotky interieru neodrazaju realitu, ale z vonku to vyzera takto nejako
4
super miesto! Skoda tych zivocisnosti .D
Ja som si teraz od nasej dealerky kupila take origos vietnamske niečo .D z tofu, cervene fazole, kukurice a kokos mlieka .D
Ja som si teraz od nasej dealerky kupila take origos vietnamske niečo .D z tofu, cervene fazole, kukurice a kokos mlieka .D
5
@lawey tak pokial ide o Vietnamske jedlo, tak minimalne ta ryba (ak im akurat nedojde) tam bude vzdy oni veganstvo nepoznaju, Taiwan je na tom podstatne lepsie s vege stravou. Inak cudujem sa, ze si si kupila nieco Vietnamske a nie je tam beef prerasteny slachami
@sushivo hej jedlo bolo super
@sushivo hej jedlo bolo super
6
prave sedim a pracujem vo vietnamskej restike veganskej a idem chalovat jedlo co mi ponukol kuchar, on si nalozil a ukazal "nam mnam?".D . Poslednom case jem s nimi ich jedla, napr. Repka olejna podusena s cesnakom je uplne boží a my to vobec nejeme a je tu toho mraky. Teraz sa idem pusti ddo ryže z nejakou octo-chilli nalozenou kapustou a mrkvou so sezamom .D
ciz i vietnam prekvapi .D
ciz i vietnam prekvapi .D
7
netuším, ako chutí reál varená ostrokyslá, ale minule som jedla raw ostrokyslú a keď chutí aspoň z polky tak dobre, ako tá raw, tak jej chuť je proste dokonalá!!
8
hentak vyzera priemerna "restika" v JV Azii, su tu ovelaaaaaaaa horsie miesta
9
@lawey to je divne ja som tu ani len vegetarianskych vietnamcov nevidel, nie to este veganskych tento rok budem vo vietname, tak som zvedavy ako je to priamo u nich
@elemia ja zas netusim ako chuti raw takze sa neviem k tomu vyjadrit ale toto bolo na moj vkus az moc kysle. Ostre to bolo akurat.
@fxx tak urcite ze su tu aj horsie miesta ale tam moc nechodim.. i ked raz som bol v jednej vegetarianskej garazo-obyvacke a to asi vyzeralo aj horsie ako tito vietnamci
@elemia ja zas netusim ako chuti raw takze sa neviem k tomu vyjadrit ale toto bolo na moj vkus az moc kysle. Ostre to bolo akurat.
@fxx tak urcite ze su tu aj horsie miesta ale tam moc nechodim.. i ked raz som bol v jednej vegetarianskej garazo-obyvacke a to asi vyzeralo aj horsie ako tito vietnamci
11
@sheily aj by som ti nieco pofotil,len mi pride trocha sproste sa tam postavit a odfotit ich,asi by sme sa nechapali preco to fotim.... ale uplne bezne sa riady umyvaju v lavoroch na ulici,kuchyna pozostava z jedneho plynoveho horaka alebo by si zo stolov a stoliciek mohla spachtlou oskrabavat spinu,pokial tam chodia aj cinania tak je pod stolom cele smetisko
hento v @2 vyzera ze maju zatvorene,ten oranzovy akoby kos co je na tej kope polozeny pouzivaju vacsinou na riady ako odkvapkavac,taniere sa casto hadzu do jedneho velkeho lavora so vsetkym,a potom to tam tak na zemi umyvaju a oplachuju,mozes tam vidiet aj taku sivu nadobu s obhorenym spodkom co je polozena hore,nenapadne ma ako sa to vola ale je to ako velky wok bez rucky,len s dvoma uskami,casto sa to pouziva na pripravu vsetkeho jedla,potom co tam mas nalavo taky drez tak to byva na umytie si ruk pre zakaznikov,pred alebo po jedle kedze sa tu bezne je len s rukami bez priborov(zavisi od konkretnej krajiny), ale takyto sposob stravovania + nocne stanky ktore su len akoby kuchynky na kolieskach su najpopularnejsie v celej JV Azii a skoro vsetko byva plne alebo tam stoji rada ludi,v Azii sa proste "zije" na ulici
hento v @2 vyzera ze maju zatvorene,ten oranzovy akoby kos co je na tej kope polozeny pouzivaju vacsinou na riady ako odkvapkavac,taniere sa casto hadzu do jedneho velkeho lavora so vsetkym,a potom to tam tak na zemi umyvaju a oplachuju,mozes tam vidiet aj taku sivu nadobu s obhorenym spodkom co je polozena hore,nenapadne ma ako sa to vola ale je to ako velky wok bez rucky,len s dvoma uskami,casto sa to pouziva na pripravu vsetkeho jedla,potom co tam mas nalavo taky drez tak to byva na umytie si ruk pre zakaznikov,pred alebo po jedle kedze sa tu bezne je len s rukami bez priborov(zavisi od konkretnej krajiny), ale takyto sposob stravovania + nocne stanky ktore su len akoby kuchynky na kolieskach su najpopularnejsie v celej JV Azii a skoro vsetko byva plne alebo tam stoji rada ludi,v Azii sa proste "zije" na ulici
12
@sheily » goo.gl/pD6QjN... toto je napriklad stanok v Malajzii,je to len stol na kolesach s pultom,skrinkou,na jednej strane je velky plynovy horak na wok a na druhej strane je do dosky zabudovany horak nad ktorym je velka nadoba s polievkou na ktorej je akoby sitko kde na pare drzia v teple rybacie gulocky,to je ale len priklad skor indonezskeho/malajzijskeho stylu a na vyber tam maju len opekanu ryzu/rezance a slepaci vyvar,za tym stankom maju rozlozene plastove stolicky a stoly,to je moje oblubene stravovanie kde by som dokazal jest kazdy den a uz sa tesim do Malajzie na toto zase
v Kambodzi maju podobne stanky,len sa tu robia ine jedla,cize tam nemaju vacsinnou ziadny horak ale len vacsi pult za ktorym maju vylozene ingrediencie viacmenej len na bagetu so sladkym bravcovym,dalej je to uz viac "restauracny styl" kde su v nejakej budove cize je kychyna a pod. pod strechou v budove,kazdy na svojom fleku.
v Thajsku som si vsimol viac takych ktory sa neustale presuvaju cize maju len odstaveny vozik hocikde pri ceste/na ulici/kdekolvek je miesto,ale tam robia vacsinnou asi len Pad Thai a Spring Rolls,tiez maju len jeden horak ale tam maju skor taku platnicku,su oblozeni ingredienciami a za 2minuty mas jedlo hotove,toto milujem najviac na Azii,to stravovanie
v Kambodzi maju podobne stanky,len sa tu robia ine jedla,cize tam nemaju vacsinnou ziadny horak ale len vacsi pult za ktorym maju vylozene ingrediencie viacmenej len na bagetu so sladkym bravcovym,dalej je to uz viac "restauracny styl" kde su v nejakej budove cize je kychyna a pod. pod strechou v budove,kazdy na svojom fleku.
v Thajsku som si vsimol viac takych ktory sa neustale presuvaju cize maju len odstaveny vozik hocikde pri ceste/na ulici/kdekolvek je miesto,ale tam robia vacsinnou asi len Pad Thai a Spring Rolls,tiez maju len jeden horak ale tam maju skor taku platnicku,su oblozeni ingredienciami a za 2minuty mas jedlo hotove,toto milujem najviac na Azii,to stravovanie
Napíš svoj komentár