Dnes som podstúpil zvýšnie svojej telesnej aktivity v podobe túry! Samozrejme z donútenia a pod hrozbou desivého despotizmu môjho telocvikára, ktorý sa ma z rôznych pohnútok snaží obaliť svalovou hmotou. Aby som to identifikoval celkom presne, tak pod záštitou branného civčenia sme sa uliali z vyučovania, hoci tá námaha a následné udalosti nestáli vôbec zato.

Pvodná koncepcia branného cvičenia pozostávala zo stretnutia pred Vojenskou nemocnicou o 8,30 a následne výstup na Kačín. Tam sa mala uskutočniť praktická ukážka rôznych záchranárskych taktík (medzi inými aj dýchanie z úst do úst, a teda sme s napätím očakávali, koho si telocvikár vyberie za "partnera) a samozejme teoretická prednáška. Predpokladaný koniec celej tejto šarády sa mal konať o 13,30.

No a aká bola skutočnosť? Myslím že skutočnosť dala slovu odlišný nový význam. A prečo? No preto, že z pôvodného stretnutia o 8,30 sa nedorozumením (rozumej, že profesori meškali) stalo stretnutie o 9,15. O tom, ako zopár dochvíľnch jedincov drkotalo zubami trištvrte hodinu (inak medzi nimi aj ja) sa rozpisovať nebudem, lebo ešte stále mi behá mráz po chrbte z toho, aký vulgárny som vtedy bol. Z avizovanej ukážky záchranarskej taktiky tiež nakoniec zišlo, vraj pre časový sklz (rozumej, že nevedomí nemôžu poučiť nevedomých) a podobne to dopadlo aj s teoretickou časťou namiesto ktorej sa všetci hromadne hrnuli "na záchod"(rozumej nikotínové dobrodružstvá za budovou prevádzkara lanovky). Nakoniec sa zmenila aj trasa celého branného civčenia a teda sa aj podstatne skrátilo. Aby som bol presný tak presne o dve hodiny a pätnásť minút.

Ďalej by som mohol zaplniť tento blog najrozličnejšími vzlykmi a či najkurióznejšími pádmi a pošmyknutiami, no toto nie je témou. Stačí ak napíšem, že ich bolo skutočne mnoho (a mnohé boli natoľko hanlivého a vulgárneho charakteru, že moja morálna duša horko zaplakala) a nejeden z nich patril aj mne. Ale aspoň som sa poučil, že číňany nie sú najvhodnešia obuv(ja viem, že aj ty to na to vystríhaš vo svojom blgu Drbnuška ale ja sa zásadne učím len z vlastných chýb) na dlhé túry vo vlhkom lese.

Ale aby som sa vrátil k téme, tak toto predčasné ukončenie nás samozrejme potešilo. Čo je samozrejme celkom pochopiteľné. No a naše zvrátené študentské duše vymysleli, že najlepší spôsob ako vyplniť časovú priepasť je ísť sa ožrať resp. ako ja vravím, kultúrne unaviť. A znova je celkom pochopiteľné, že tento skutočne kreatívny nápad všetci prijali s nadšením a eufóriou(možno s tým má aj niečo málo dočinenia fakt, že sme boli všetci pozvaní jednou nemenovanou spolužiačkou)(jaj a pod tým všetci rozumej my siedmi). Vybrali sme sa teda do Umelky, krčma dôverne známa všetkým, ktorý cestujú autobusom číslo 50, električkou číslo 11 a mnohým ďalším osadníkom z hlavného mesta.

Obsluha sa ako to už býva prejavila mimoriadne vysokou mierou prívetivosti a tak sme pokorne znášali narážky typu "hen asociálna mládež, zasa sa zjebú jak prasce" či "dnes si tyčky sami poutierate" a tak podobne. Nakoniec sme sa aj napriek počiatočnej nechuti odhodlali k nákupu tekutín a po menšom zaváhaní barmana, ktorý priam kypel ochotou sa nami objednané požívatiny dostali až na náš stôl. A ako to už býva nasledoval hromadný prípitok a ako to tiež býva tak na najväčšiu kravinu, ktorá niekoho práve napadla. Za všetky spomeniem napr. "za budúce adoptívne dieťa Angeliny Jolie".

Bohužiaľ, zábava nám nevydržala dlho. Asi po štvrtej runde vodky sa do Umely nasáčkovali cca šiesti neonacisti a nevyzerali nijak mimoriadne priateľsky. Pre lepší opis situácie len spomeniem, že všetci sme tak trochu nezávislácka mládež grunge hippies typu a tak sme po dôslednom zvážení a po niekoľkých neprívetivých narážkach náckatej komunity radšej opustili vnútorné priestory spomínaného kultúrneho zariadenia a vysadli na stoličky v exteriéri. No tu sa opäť prejavila nesmierna oduševnelosť personálu, ktorí nás nemilosrdne vyhodil. To, že barmana sme predtým počastovali niekoľkými vulgarizmami spomínať nebudem, lebo podľa mňa to nehralo žiadnu rolu. Skrátka sme podľa neho spáchali prečin, lebo sme pri stole pre štyroch ľudí sedeli siedmi.

A teda sme zliali zvyšný alkohol do jednej platovej fľaše sťa najväčšie bratislavské socky a rozhodli sa poctiť našou prítomnosťou iný pajzel umelkovitého typu. A teda sme zamierili do nemenovaného na Račianske mýto. To si ale vyžadovalo cestu električkou. Ako každý správny občan - patriot vie, tak pri nástupe do vozidla mestskej hromadnej dopravy je nutné označiť si predtým zakúpený cestovný lístok. Lenže ja, sťa by socka, ktorá električenku nemá, lebo býva päť minút od školy a lístok sa jej kúpiť nechce nastúpi do električky. Na čierno!!!

Skutočne som si pripadal ako nesmierny delikvent(ojebávam, väčšinou chodím na čierno). A aby som tento pocit vygradoval tak som z vaku vytiahol fľaštičku so "zliatinami" a rozhodol som sa, že sa poteším. Samozrejme sa o ňu najprv strhla väčšia bitka, ktorú som vďaka svojmu umu stratéga vyhral a mal som právo sa napiť ako prvý. Práve vtedy sme ale zastavili na zástavke a po tom ako sme sa opať pohli sa začal v električke č.11 šíriť šum, ktorý neveštil nič dobré.

"A do riti, revízor." zašepkala kamarátka, no vlastne to bol šepot o výške asi 60 decibelov ale bola pripitá. Česť jej sluchovým aj iným senzorom! No a ja v panike a s alkoholom v krvi(nízka hladina alkoholu + vysoká hladina adrenalínu = strata koncentrácie) som sa najprv predieral smerom dozadu. A to, že revízori chodia vždy aspoň dvaja som si uvedomil až vtedy, keď som do jedného z nich čelne vrazil a popritom som naňho vylial veľkú časť obsahu fľaše, o ktorej som bol presvedčený že je zavretá!

Jeho pohľad bohužiaľ opísať neviem, ani jeho zvláštne gestikulácie. Viem len, že som musel vystúpiť a podať mu občiansky, keďže mi neuveril že mám 14. Najprv som mal obavy, či nemá chuť ma fyzicky napadnúť, no zrejme bol ešte stále v šoku a ani pach vodky si neuvedomoval. Najprv mi ho bolo ľúto, že som mu spôsobil minimálne mierny otras mozgu, no hneď ako mi nasolil pokutu 1400,- Sk ma táto ľútosť prešla.

Rovnako neviem opísať ani pohľad môjho otca, ktorý bol buď plný výčitiek alebo plný vulgarizmov. Neviem. Ale asi sa hnevá. Myslím, a usudzujem tak preto, že spočiatku mal zvláštne poznámky o predaji mojej sleziny na čiernom trhu. Ale teraz je fajn. A nepovedal to matke. Tá by zrejme od rečí prešla priamo k činom.

A moji kamaráti? Neviem. Išli ďalej v električke a možno sedia na Račku až doteraz. Sme také spriaznené duše Hlavne že sa bavili a určite odo mňa zajtra budú vymáhať peniaze, ktoré v podobe destilátu skončili na odeve istého neveľmi prívetivého no značne zmäteného revízora.

Vivat Dopravný podnik BA

 Blog
Komentuj
 fotka
yeya  10. 9. 2007 21:01
rehot ...
 fotka
black_soul  10. 9. 2007 21:02




my sme mali v piatok branne....rozumej dve hodiny bezhlaveho prechadzania sa v najväcsom lejaku..cize tak,rozumiem.nastastie som odolala cinanom a tak mokli steely
 fotka
flamerage  10. 9. 2007 21:50
Jeej. Super blog. Len tak dalej. Ako len ja neznasam neonacistov.
 fotka
drbna  10. 9. 2007 22:42
..ty trúba..keby si ma ty raz v živote počúval..ber na vedomie, že Drbna je stará koza, čo už niečo prežila ...mal si poslúchnuť moju rada a dištancovať sa z branného cvičenia..ten bar Ti schvalujem...a...čo som Ti hovorila o revízoroch ?! Mal si to zahrať na 14ročného geja a všetko by bolo oukej..bóže, aby som Ti všetko musela hovoriť ..a taký veľký chlapec
 fotka
flaska  10. 9. 2007 22:47
hehe pekne pekne.. ked sa darii ttak to stojii za to inakk neSKA bol asik den pome sa najebat
 fotka
sarah_whiteflower  11. 9. 2007 07:12
Aj mňa už chytil v Bratislave revízor a nebolo mi všetko jedno vtedy Necestovala som síce načierno, ale zato som mala kúpený polovičný štiknutý lístok a nemala som žiadnu preukážku, pretože som ju samozrejme v Blave nemala vybavenú Takže som musela revízorovi s nevinnými očkami dokazovať, že "ja som naozaj netušila, že to treba mať inú ako zvolenskú preukážku u vás v Bratislave, keď ja som taká stratená v tomto veľkom meste..."



Odteraz asi nebudem cestovať načierno, aj keď idem s kamarátkou, ktorá vlastní tú malú vec menom električenka, ani jednu zastávku. Čo ak práve na tej nastúpi taký ujo a tento ho už neukecám?
 fotka
sarah_whiteflower  11. 9. 2007 07:12
A ešte som zabudla dodať - perfektne napísané
 fotka
janulka3112  11. 9. 2007 08:49
tiez som sa pobavila...ja vacsinou tiez cestujem na cierno, lebo ani moja dusicka nie je najcistejsia...a vzdy striehnem ci ma niekto nenacapa...ale raz tam ujo revizor bol, ale na moje stastie som mala stiknuty listok, takze som sa mu mohla akurat tak usmiat do ksichtu ...dobry blog...
 fotka
mikoo  11. 9. 2007 14:24
keď sa darí tak sa darí no ešte že nemáme v meste MHD lebo to by bol u nás čistý bordel no ale stačilo mi keď mi kamoš z BA rozprával o zážitkoch z metra keď ako revízor chodí staršia pani dôchodkyňa a keď niekto odmietne ukázať lístok tak sa vynorí chlap, vazba jak hovado, že sa ani do uličky nemestí a s ním je iná reč
10 
 fotka
antropofobia  16. 9. 2007 20:05
No ako vždy....tak nejak je to aj u nás ale to s tým revízorom bolo ako z filmu.. nepi už...
11 
 fotka
tashira  24. 1. 2008 20:41
hej no ja som raz isla s kamosom a este dvoma holkami v buse....prisla revizorka..samozrejme sme sli tri holky na jeden necvaknuty listok a chalan mal kartu

no ale to nic..bojovali sme - BOJOVALI!

a na zastavke sme zdrhli...sice som v buse zabudla slapku ale to nic...

si mal vidiet ten ksicht revizorky ked ma videla ako som vbehla naspat do busu, vzala si slapku a kricala "doviii"



rychlo som vybehla z busu a cez stvorprudovu cestu - nie zas tak siroku, som prebehovala medzi autami jak policajt z beverly hills
12 
 fotka
luc.ka  4. 9. 2008 16:48




keď nie sú nové, tak aspoň staré



ale zamysli sa nad sebou, lebo raz ich dočítam, a ČO potom? HA?!??
Napíš svoj komentár