Hovori sa, ze naozaj stastni budeme len vtedy, ak najdeme svojmu zivotu zmysel - ak sa budeme venovat niecomu, co nas naplna. Doteraz som zivotom len bludila, robila blbosti, dopustala sa jednej chyby za druhou... Niekedy nechapem, ako moze mat 20-rocny clovek za sebou uz tolko sraciek. Bola som taka hlupa!



Ale teraz to chcem zmenit. Viem, ze minulost nema zmysel lutovat. Cokolvek sa stalo, nech to akokolvek velmi boli, zmenit sa to jednoducho uz neda. A stazovanim len zabijame cas.



Zistila som, co chcem robit. Comu sa chcem venovat po cely zvysok svojho zivota. A nech to bude akokolvek tazke a narocne, dam do toho vsetko. Cas, peniaze, svoje srdce... Pretoze viem, ze to bude mat dokonaly zmysel. Nebude to zbytocne.



Precitala som prilis vela clankov, nasiala prilis vela informacii, dozvedela sa prilis vela veci ohladom toho, co vsetko robi Islamsky stat dievcatam a zenam, aby ma to neovplyvnilo. Doslova to zmenilo cele moje myslenie. Neviem, mozno som len prehnane citliva, no ked som sa dozvedela o veciach, akou je napriklad to, ze jedno dievca zviazali, aby sa nemohla branit, analne ju znasilnili a potom jej tam zaviedli zbran a vystrelili, prislo mi strasne smutno. Prestrelili jej tym creva a bol len zazrak, ze to prezila. A mozno by bolo byvalo lepsie keby zomrela, ved z toho musela byt kurevska bolest.



Mnohe dievcata po takych brutalnych znasilneniach nemozu zadrzat moc a stolicu a musia nosit plienky. V niektorych oblastiach ich vyzlecu uplne donaha, obzeraju si ich, rehocu sa na nich a potom ich hromadne znasilnia. Akoby toho nebolo malo, v tych krajinach je znasilnenie povazovane za totalnu hanbu. Dievca, ktore bolo znasilnene, je povazovane za neciste a casto sa stava, ze ju zabije jej rodinny prislusnik, aby tak ocistil meno rodiny, ktore ona pospinila tym, ze sa neubranila...



Spravim vsetko pre to, aby som dosiahla perfektne vzdelanie, budem na sebe makat dnom i nocou, najdem si v zahranici dobre zamestnanie, mozno zacnem podnikat. Jednoducho dam vsetko do toho, aby som rozpravkovo zbohatla, vytvorim organizaciu na pomoc zenam, ktorym Islamsky stat znicil zivot a budem im pomahat.



Vacsina ludi je az prehnane zahladena do seba. Utrpenie druhych ich nezaujima. Aj ja by som sa mohla na to vykaslat, lenze po vsetkych tych veciach, o ktorych som sa docitala, viem, ze tie chudatka pomoc brutalne potrebuju. Skoda len, ze iba malicka hrstka ludi si uvedomuje, ake neznesitelne utrpenie vsetky tie zeny prezivaju. Hlavne politici vyznamnych krajin, ktori maju moc Islamsky stat znicit. Keby si len vedeli predstavit ako by bolo im, ak by nejaka teroristicka organizacia vtrhla na uzemie ich krajiny, dobijala mesta a dediny, unasala zeny, vrazdila...




Mam v sebe ohromnu motivaciu bojovat, byt silna a nevzdavat sa. A ked sa objavi nejaka prekazka, taka ta z tych vacsich, ktore maju moc vysat z cloveka silu a zrazit ho na kolena, budem vediet, ze nezliham. Pretoze mam byt za koho silna, mam dovod zit naplno a vydrzat vela. A ked pride najhorsie, to bude to, na co budem mysliet.

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
zajkousko  5. 9. 2015 19:03
Láska pochádza od Boha, je to najväčší dar človeku...
kiež by sa tvoje sny naplnili...
 fotka
slickrick  5. 9. 2015 19:11
Budeme ti všetci držať palce nech si silná
 fotka
alexandra888  5. 9. 2015 19:22
@zajkousko dakujem
 fotka
alexandra888  5. 9. 2015 19:26
@slickrick ironia?
 fotka
slickrick  6. 9. 2015 10:42
Prečo myslíš?
 fotka
alexandra888  6. 9. 2015 12:08
@slickrick tak nic, prepac a dakujem
 fotka
slickrick  6. 9. 2015 13:45
V pohode. Ono Islamský štát robí určite strašné zverstvá na ženách, ale určite sú aj na Slovensku prípady, kedy sú ženy diskriminované, a možno by bolo lahšie pre teba sa venovať tímto prípadom.
 fotka
antifunebracka  6. 9. 2015 19:57
ja ti to prajem. chcel by som sa vediet aj ja pre nieco tak zapalit
Napíš svoj komentár