Veľmi dlho som čakala na to, kedy mi odpíše. Však prešli týždne a nedočkala som sa žiadnej odpovedi. Možno ma už nemiluje. Napísala som jej ešte jeden list a potom ešte jeden. Takto prešlo niekoľko mesiacov a ja som si začala robiť starosti. Nedokázala som spávať. Každým dňom, som na ňu myslela viac a viac. Premýšľala som kde sa stala chyba.
Jedného večera na oslave stopädesiatého výročia postavenia nášho mestečka, som si to dávala akosi všetko v hlave do kopy. Ja a môj priateľ punč. Neviem koľko som toho vypila a ani neviem ako som sa smutná a skľúčená vypratala vonku. Nejako mi vôbec nič nevadilo.
Sadla som si k neznámim ľuďom na lavičku. Áno, bola som naivná a hlúpa ale v tej chvíli mi to vôbec neprekážalo. Nevadilo mi, keď jeden z tých mladých mi zašiel rukou pod blúzku a nevadilo mi, keď sa na mňa prisal. Bolo mi jedno, že som nevedela ani jeho meno a bolo mi jedno, keď ma viedol k neďalekému lesu. Mýlila som sa. Nebol to jeden mládenec, bol tam ešte niekto. Musela som byť očividne dosť mimo. Precitla som až na dotyky priveľa rúk. V bezmocnosti sa mi len skotúľali slzy a ja som ani v takejto chvíli nedokázala povedať ani slovko. Nechcelo sa mi žiť nechcela som už znášať tú bolesť

Nech! Nech si robia čo chcú, je mi to už jedno. Nepamätám si. Viem, že som sa napila ešte nejakého alkoholu a to bolo to posledné čo ma spájalo s realitou.
Prebudila som sa nad ránom, bola mi zima. Ležala som tam sama na tráve prikrytá cudzím svetrom. Bolelo ma všetko, cele telo, triasla som sa a našťastie bolesť hlavy mi prekážala vybaviť si hocijaké spomienky na tú noc.
Toto všetko moje psychické zloženie a spánok na tráve v chladnú noc, malo za následok vysoké teploty. Myslím, že dva týždne som bojovala o život. Nepomáhali žiadne odvary ani lieky, ktoré nechali doviesť až z ďalekého Paríža.
Jedného dňa, na ktorý si pamätám len mlžne si prisadol môj starší brat k posteli a začal mi čítať nejaký list. Vnímala som jeho slova len povrchovo. Až na tie posledné ...s láskou tvoja Tess.
Pocítila som zvláštny oheň pri srdci, slabý plamienok nádeje. Potom som ešte počula posledné slová ktoré mi pošepkal brat do ucha. „Vidíš, musíš byť silná sestrička, aby si mohla ísť Tess na svadbu.

Tretí list.

Už neviem, ku komu sa mám otočiť s mojimi modlidbami. Opustila som ťa a vôbec si neuvedomila silu samoty. Neuvedomila som si, akú má smútok moc nad životom a ako si ma milovala. Neexistujú žiadne skutky ani slová, ktoré by dokázali uľahčiť na mojej duši. Kým ty si sa trápila vo svete, ktorý ti nerozumel, ja som spoznávala ten druhý a snažila som sa na teba zabudnúť. Viem, že to bolo pri najmenšom sebecké a úbohé takto utekať pre láskou, ktorú nikto nechápal a ktorá by nebola nikdy akceptovaná.
Viem, že mi boh neodpustí a preto prosím teba, nech si už kdekoľvek. Neviem ako dlho vydržím znášať tú bolesť, ktorá zakorenila v celej mojej podstate. Keď som sa dozvedela, čo sa stalo, sadla som na najbližší vlak a cestovala domov. Za tebou. Však prišla som neskoro. Už som nemala tú možnosť uchytiť tvoju ruku do tej mojej.
Nemohla som už...
Nedokážem popísať slovami ako mi chýbaš. A ako ma to všetko mrzí. Viem, že za chyby sa platí a tentokrát si za tie moje zaplatila ty svojim životom. Prosila som o znamenie, o niečo, čo by mi vrátilo chuť žiť. Aj teraz pôsobím hlúpo a egoisticky a viem, že si zaslúžim ležať tam namiesto teba . Tieto slová už nebudeš mať možnosť si prečítať a ja budem len dúfať, že Boh v svojej milosti vypočuje moje prosby. A tak som sa rozhodla dať tento list k tvojmu krížu a dúfať, že budeš cítiť stále tú lásku, ktorá zostala navždy v mojom srdci.

S láskou Tess


...2/2...

 Blog
Komentuj
 fotka
kosmiklove  19. 11. 2012 13:28
skoda ze si to uz teraz nestiham precitat :/
 fotka
kosmiklove  19. 11. 2012 15:42
smutne to je
 fotka
ress  19. 11. 2012 21:17


a čo je to prosím ťa za hudbu?
Napíš svoj komentár