„Akože ja by som tu už bola skôr, ale celý víkend som musela byť doma, lebo mi mama povedala, že mi spraví nákup!“ - Nervovala sa dnes ráno moja spolubývajúca. – „Nakoniec mi nabalila IBA dva chleby, tiramisu, rezne a ovocie!!“ - tresla nasrato dózu na stôl .

Nie, nepreháňam.

Ach dievča drahé... Keby jej mamka vedela o tých dvoch jogurtoch, vajíčkach, koláči a jablku, ktoré tu nechala, aby sa pokazili, nedala by jej ani suchý chlieb.

Keby ONA vedela, že ja som naposledy, čo som bola doma, dostala jednu paštétu a pol chleba – a keď rátame, že to bolo pred tromi týždňami a odvtedy si kupujem všetko za vlastné – asi by si sa zdržala.

Alebo vlastne ani nie. Už som jej dosť povedala o mojej situácii. O tom, ako som si školu musela vybojovať. Makať na ňu v zahraničí 11 hodín denne manuálnej práce a neriešiť, že si namáham chrbticu, ktorú mám zničenú. Že nechodím často domov nie preto, že by mi tu v starom intráku s neodtekajúcim umývadlom a kamennou posteľou bolo fajn, ale preto, že z domu ma ešte predtým vyhadzovali pernamentne 2 roky, len preto, že si „chceli už plniť vlastné sny a keď som DOSPELÁ, nech sa o seba postarám sama“ ...

Nechcem sa sťažovať, som HRDÁ na to, čo musím zvládať a že to najmä zatiaľ zvládam. Ale doprdele, prečo sú niektoré veci tak nepekne zariadené? Prečo niektorí majú tak veľa, a niektorí tak málo? ............ Áno, viem, aspoň sa viem o seba postarať, viem sa zdvihnúť po každom polene, čo mi hodia pod nohy, budem to mať ľahšie v budúcnosti... to je všetko pekné, vážení. Ale dakedy to už dosť sere

Ale popravde, dosť ich ľutujem. Tých, čo majú všetko a ani o tom nevedia. Lebo nevedia, čo to je mať menej. A keď to raz zistia-no pfúúú.
Jasné! ešte by som chcela dodať, že som písala asi skôr o tých extrémoch. Viem, že stále sú ľudia, ktorí majú – ale aj si to VÁŽIA
A hlavne chcem dodať: NIE, nie som depkársky človek !! Veta „Ja ťa neskutočne obdivujem ako napriek tomu, čím si si prešla, stále chodíš s úsmevom na tvári“ bola adresovaná mne Vážne, nepreháňam proste som dnes mala nutkanie vyvrčať sa z toho, žeeee ... je to proste takto ...

A nakoniec len ďakujem Tým, ktorí si to prečítali. A ďakujem tým, ktorí si vedia vážiť aj maličkosti
Ja som si napríklad včera kúpila perá (tie moje ma už iritovali ako sem tam vynechávali ) a neskutočne ma potešilo ako sa s nimi pekne píše (nj... weird )

Pekný deň

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
james98  21. 10. 2013 11:40
Náhodou tam nie je nič depkárske - niektorí si proste nevedia vážiť to čo majú...
 fotka
beab  21. 10. 2013 11:44
ďakujem .... nj, ja im prajem aby sa to čím skôr naučili. Pamätám ako mi ešte na ZŠ do pamätníčka napísala učiteľka: "Život je krásny, ale človek sa ho musí naučiť žiť."

ja by som len dodala, že áno, ale pokiaľ sa nenaučíš, život je aj sviňa
 fotka
viciousmoth  21. 10. 2013 11:49
ja som sa pred troma rokmi naucila, ze vzdy sa stazuju ti, co na to nemaju najmensi dovod a ti, co ich maju kopec drzia jazyk za zubami..
bohuzial to tak naozaj je a ti, co si nic nevazia, raz pridu na to, ako im kedysi bolo dobre..
 fotka
james98  21. 10. 2013 11:55
@viciousmoth Tak vieš ako, je to ako keď nemáš auto a všade chodíš pešo - ak máš dobré boty, nemáš sa načo sťažovať. Ale ak máš auto, sťažuješ sa, takú a takú poistku musíš zaplatiť - na cestách sú zápchy, musíš íst na technickú, hapruje ti svetlo, brzdy majú slabý tlak. atd. atd. Alebo ak nemáš takmer nič, tak ti ani nič nemôžu zobrať - nemáš sa načo sťažovať
 fotka
beab  21. 10. 2013 11:57
@viciousmoth nuž, je to pravda no
Ja osobne sa riadim ďalším citátom (hej hej ja som taká studnica ) : "Niekedy je ľahšie usmievať sa ako každému vysvetľovať čo ti je."
 fotka
vreskot000  21. 10. 2013 20:24
si moc sikovná určite slečna, ale treba mysliet na zadne vratka. ja som do školy(dalšej na VS) nešiel z financneho dovodu. zatazovat rodičmi nemienim, a taktiež nie som ochotný platiť VŠ bandu, ktorá zdiera študentov. radšej si zarábam svojimi rukami, a neriešim, či sa budem učiť z 6 20 eurových kníh na jeden semester, a potom to možem zahodiť, alebo si musim odložiť nekrestanské peniaze na dialkové študium. ja síce problém nemám žiadny za financiami, ale súcitím s tými, ktorí si musia odtrhnúť od úst to posledné, aby mali aspoň ako taký titul.
 fotka
beab  22. 10. 2013 11:37
@vreskot000 ano dakujem, ja som si toho vedoma, peniaze mam z tej brigady zatial nasetrene a dufam ze mi vyjde aj stipendium, od maminy tiez nevidim ani jeden cent takze si viem rozmysliet co si kupim... co sa tyka ucebnic nastastie si zatial nemusime kupovat a pokial by som vedela ze ten ucitel si na to az tak nepotrpi ani by som si ich nekupovala, stahujem z netu, zatal sa to da a hlavne tam su ja len dufam, ze teda skolu zvladnem kedze studujem prekladatelstvo je to velmi narocne, ale zas velmi chcem verit tomu ze si nasledne s tou skolou najdem aj uplatnenie (co pokial budem sikovna a zariadim si aj nejaku prax si myslim ze budem mat) .... nuz a ak nie, roboty sa nebojim, spravila som urcite rozhodnutia za ktore teraz musim bojovat a ak to nezvladnem nasledky si odnesiem ja
Napíš svoj komentár