Hľadali sme šťastie a našli sme seba..
Čo je to vlastne šťastie? Kedy ste sa so šťastím stretli? Ako šťastie vyzerá? Existuje definícia alebo vzorec na šťastie? To všetko sú otázky, na ktoré si možno vieme odpovedať a možno nie. Možno práve preto nechceme, aby uchovali tú svoju tajuplnosť, ktorú ukrývajú hlboko a navždy v sebe.
Šťastie. Také ťažké slovo. Nielen ťažko vysloviteľné, ale aj ťažko uchopiteľné. Tlačia sa na povrch ďalšie otázky. Dá sa šťastie chytiť, ako keď lovíte ryby v jazere? A čo takto si ho kúpiť v obchode ako pečivo?
To záleží od toho ako si šťastie predstavíte. Sklamem vás, ale šťastie sa nedá kúpiť. Ak si ho predstavíte pod vecou, po ktorej túžite a jedného dňa si ju kúpite, kúpili ste si šťastie? Nie. Nekúpili. Kúpili ste si len vec, ktorá vás potešila.
Čo takto si predstaviť šťastie prezlečené za človeka? Bolo by to zlé? Nie. Ak hľadáte niekoho, kto vás urobí šťastným hľadáte to pravé šťastie.
Hľadáte ho už dlho a už ani neveríte, že by mohlo prísť šťastie, bez toho, aby do vás drglo, povedalo uhni a išlo opäť preč? Nebojte sa, všetko má svoj čas. Poznám veľa ľudí, ktorí sú nešťastní a neveria, že by ich toto šťastie už mohlo niekedy stretnúť. Často mi hovoria, že pri ich šťastí oni budú stáť na letisku a ich šťastie bude nastupovať v prístave na loď.
A potom sú tu ešte tí druhí, ktorí by mohli svoje šťastie rozdávať. Majú ho dostatok.
Tak prečo niektorí vedia nájsť svoje šťastie rýchlo, jednoducho a držať ho pevne pri sebe? Čím to je?
Myslím si, že šťastie je hlavne o tom, aby sme si začali vážiť ľudí okolo nás, ktorí pre nás predstavujú šťastie. Šťastie, ktoré sme hľadali. Veď viete, aké je krásne, keď vám niekto povie: „Stretlo ma veľké šťastie. V tvojej podobe.“
Vtedy si poviete, konečne som našiel to šťastie, na ktoré som tak dlho čakal. Našiel som osobu, ktorá predstavuje moje šťastie. Som šťastný, ale o toto šťastie sa s nikým nemienim deliť..

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár