Aj vy máte občas ten pocit?

Ja teraz strašný. Mám priateľa už 4 roky a teraz nastalo medzi nami strašne zvláštne obdobie - neviem vôbec čím to môže byť. Viem len, že sa bojím, že o všetko tak dlho budované lusknutím prídem.

Nechcem aby to znelo ako pubertálne výlevy, ale mám strach a som zmätená - nechápem tomu.

Kto robí chybu? A kde? Čo sa pokazilo? Je to len blbé obdobie ako blbé počasie? Čo sa deje??? - to sa pýtam dokola s hlavou v smútku.

Včera som sa odhodlala a opýtala sa, čo sa deje. Povedal všetko čo ma trápi. Len je tu jeden problém. ON reagoval tak, ako som čakala. Zaťal sa a stojí si za tým, že odchádza zo zamestnania aby sme boli spolu častejšie.

Ale je toto riešenie (zmena zamestnania) správne riešenie? To si nemyslím.

Ak toto čítate asi si poviete, že som riadne mimo a nedáva to celé zmysel. Ale je to tak. Som zmätená tak ako moje myšlienky a pocity a všetko... Vidím jedno rozumné riešenie - položiť hlavu do dlaní a odísť z reality.. aspoň na malú chvíľku...

Skúsim to objasniť. Sme spolu 4 roky - krásne roky. Všetko v pohodke - rozprávkový vzťah. Náš vzťah bol trošku odlišný. Boli sme spolu len LEN cez víkend - najskôr študoval v ZA a potom sa zamestnal v Ivanke pri Dunaji. Ja som zatiaľ bola doma a potom som začala študovať v TT. No ON sa začal meniť (peniaze?) - či mením sa ja?..... ja už ozaj neviem.... neviem NEVIEM... chce sa mi kričať... mať ho pri sebe... ale...

Išiel s kamarátmi na chatu - pánska jazda, dohodli sa že bez priateliek .... neriešim to, že jeden tam priateľku v pohode má. Viem, som si istá, že tak pred rokom by si za každú cenu vzal aj on mňa. Že by bezo mňa nešiel. Ale ja toto nežiadam.

Chcem len aby som nemala pocit, že jeho rebríček je:
1. práca
2. peniaze
3. kamaráti
4. rodina
..
..
..
10. JA?

Poraďte mi prosím... Čo sa to deje? Je to normálne?...

Prestane toto aj samo či treba zasiahnuť?.... Ach jaj tá láska....

 Blog
Komentuj
 fotka
sony1531  10. 2. 2013 00:02
Tak styri roky je dost dlha doba,a w dlhodobych wztahoch su taketo krizy bezne.to poznam.treba to riesit,nic w sebe nedusit,hladat kompromisy.a to radi hlawne ta,ktora sa sama citi na poslednom mieste w jeho rebricku .
 fotka
chassity  10. 2. 2013 00:11
Je to na riť... ty vole ja to nechápem...a popri tom všetkom to jemu ani najmenej nedochádza neprizná si vinu a ja sa potom obviňujem.... uuuaaaa chce sa mi kričať
 fotka
sony1531  10. 2. 2013 00:18
Skus mu dat nejake ultimatum,bud- alebo,trosku ho wytrestat,ak to snim ani wtedy nepohne tak ja uz newiem.zlozite to je s chlapmi,hlawne wtedy ked sa trapi len jeden,a ten druhy to newidi.
 fotka
midnight  10. 2. 2013 06:23
"Aj vy máte občas ten pocit?"



Neustále. Boj o prevahu, boj aby bolo po jej, testovanie priorít, testovanie či jej viem čítať myšlienky, testovanie či žiarlim (lebo ak nie, tak mi na nej očividne nezáleží), testovanie či dokážem nežiarliť (lebo ak nedokážem, tak jej očividne neverím a nemá to zmysel), testovanie či ju niekam nepustím (lebo ak nepustím, tak som panovačný egoista ktorý ju obmedzuje), testovanie či ju niekam pustím (lebo ak áno, tak mi na nej nezáleží alebo nechcem byť s ňou, alebo je mi to proste jedno, čiže to nemá zmysel), testovanie či jej poviem pravdu aj keď viem že jej ublíži (lebo ak nie, tak sa mi nedá veriť a nemá to zmysel, a ak áno, tak som neohľaduplný a hnusný na ňu), testovanie či k nej ešte viem a chcem byť nežný a pozorný (ak nie, tak už mi na nej nezáleží, ak áno, tak som ju určite podviedol a mám z toho výčitky svedomia ktoré sa teraz snažím zahnať), každý čin je pre ňu definitívnym a jednoznačným vyjadrením mojich priorít na základe ktorého si zostavuje rebríček, na ktorého prvé miesto sa snaží prebojovať, a každý čin sa dá chápať v zlom a bude tak automaticky pochopený. A ak kladú ostatné položky zoznamu odpor, tak si ju dostatočne nevážim.



"Zaťal sa a stojí si za tým, že odchádza zo zamestnania aby sme boli spolu častejšie."



komu z vás vadilo že spolu nie ste dosť často? tebe? jemu? obom?



"No ON sa začal meniť (peniaze?) - či mením sa ja?..... ja už ozaj neviem.... neviem NEVIEM... chce sa mi kričať... mať ho pri sebe... ale..."



obaja. ty si si začala uvedomovať že je to vážne, a tak si sa začala správať tak ako sa ženy správajú, keď berú vzťah vážne - investovať doňho viac, chcieť s ním byť viac, viac sa naňho viazať. On si začal uvedomovať že je to vážne, a tak sa začal správať tak, ako sa chlapi správajú, keď berú vzťah vážne - predpokladať že vydrží, že sa už nemusí tak ponáhľať, že nemusí panikáriť a snažiť sa s tebou vždy keď to ide zo strachu že to zajtra celé skončí a už tú šancu nebude mať.



"Je to normálne?"



normálne? neviem. bežné? bohužiaľ áno.



"Čo sa to deje?"



see above.



"Prestane toto aj samo či treba zasiahnuť?"



zasiahnuť vo význame ako to v tomto prípade myslí žena? to určite nie, tým sa to ešte viac poserie.



"Poraďte mi prosím..."



prestaň robiť kokotné imaginárne rebríčky a imaginárne sa na nich umiestňovať, lebo on tak nemyslí a necíti, ani vedome, ani podvedome. chlap sa v takýchto veciach rozhoduje krátkodobo.

žena ide s kamarátkami na chatu a do úvahy či vezme aj chlapa zahrnie či on má čas, či má rád jej kamarátky, koľko času priemerne boli spolu za posledných xy dní, či tam budú riešiť veci pri ktorých môže alebo nemôže byť chlap, či sa niektorej kamarátke páči viac než je žene príjemné, alebo či sa jemu niektorá kamarátka páči viac než je žene príjemné, aké bude počasie, či má toto počasie jej chlap rád, či je ona s ním rada v tomto počasí, či majú na chate spoločenské hry ktoré má jej chlap rád a sú pre taký počet ľudí že sa bude môcť zapojiť, či v telke pôjde niečo čo chlap bude môcť pozerať aby sa necítil smutne ak ho so sebou nevezme, či nejaká chlapova kamarátka ktorej žena neverí vtedy náhodou nebude mať čas a teda nie je nebezpečné nechať chlapa doma, či... bohvie čo ďalšie...



chlap ide s kamošmi na chatu a do úvahy či zobrať aj svoju priateľku vezme či má jeho kamarátov rada, či majú oni radi ju, a či mu ona (v danom momente) chýba. koniec.

(potom sa možno pridávajú myšlienky naučené od žien, či bude hysterčiť alebo smutná alebo sa urazí ak ju so sebou nevezme, a podobne. ale keby bolo len na ňom, jeho úvaha by spočívala v troch horeuvedených veciach).



riešenie: stop fucking overthinking so much. Ži svoj život, nechaj jeho žiť svoj život, žite svoje životy spoločne v momentoch keď je čas aby sa stretli, a ten čas si užite. End of problem.



@sony1531 s chlapmi je to zložité, lebo to zložité robíte. viď horeuvedené.
 fotka
wicki  10. 2. 2013 07:20
@midnight Neviem prečo som sa tak smiala na ton preslove. Najlepší preslov chlapa, ktorého už nebavia ženské nálady

@sony1531 Chlapi sú úplne jednoduché bytosti, u ktorých sa reakcia na určité veci dá veľmi ľahko predpokladať A to vravím ako žena.

@chassity To sa ti len zdá, že si na poslednom mieste, prestaň nad tým prehnane rozmýšľať a bude to ok, poprípade si daj od neho na určitú dobu pauzu(mne to pomohlo) a keď to nepomôže tak mu povedz čo cítiš. Vzťahové krízy sú bežné a ak veľmi chcete, tak to prekonáte a ak nie tak sa rozídete, viac ti neporadím.
 fotka
midnight  10. 2. 2013 08:04
@wicki tiež neviem prečo si sa na ňom smiala, mne je z toho do plaču
 fotka
wicki  10. 2. 2013 09:24
@midnight Asi preto,že to u žien platí Ja chápem, že vám chlapom je z toho do plaču, ale aj tak nás máte radi nie?
 fotka
chassity  10. 2. 2013 09:45
@midnight ... ďakujem za radu rovnako tak ako aj @wicki obe majú hodne do seba... Včera som mal kopec času zase zbytočne uvažovať... zamýšľať sa nad blbosťami a riešiť hovadiny... k čomu to ale bolo? Vyspala som sa a je mi skvelo som rada že ho mám a aj keď viem, že ak príde opäť sa dostanú na povrch moje "výčitky" voči nemu, budeme mať kopec času rozprávať sa a prísť spolu na racionálne riešenie, ktoré bude pre nás oboch prospešné. Veď o vzťahu nemôže predsa rozhodovať len 1 na to sú predsa 2
 fotka
willbebetter  10. 2. 2013 10:42
jo jo, golden rule of all the relationships written by @midnight :



riešenie: stop fucking overthinking so much. Ži svoj život, nechaj jeho žiť svoj život, žite svoje životy spoločne v momentoch keď je čas aby sa stretli, a ten čas si užite. End of problem.



tiez mi dost dlho trvalo kym som sa to naucila.



ale este jedna otazka ktoru si neodpustim - kde by si sa sama chcela vidiet v tvojom pomyselne vytvorenom rebricku jeho hodnot?



vztah nie je o tom urobit si z toho druheho stred svojho vesmiru (aj ked viem sama na svojej skusenosti, ze logicky cim viac rokov si s niekym, tym to je tazsie...) - ale stastna a spokojna musis byt predovsetkym ty sama, nemozes ocakavat, ze on ta spravi bezhranicne stastnou len vtedy, ak budes u neho vzdy a vsade na prvom mieste. tak to nefunguje a obvykle to konci dost velkou katastrofou. sama som si to minuly rok prezila a dufam, ze uz nikdy tuto typicky zensku crtu nenecham nahlodat nieco, co sa buduje roky a zrazu to skonci za par dni.
10 
 fotka
acvd43xa7w  10. 2. 2013 13:12
@midnight myslim, ze ten preslov by sa mal dat zaramovat, alebo tak.
11 
 fotka
bufffy  11. 2. 2013 08:15
presne ako si spominala v jednom komente-akonahle zacne mat zenska moc casu, ze zacne premyslat nad chujovinami, nastava vo vztahu problem



akurat predvcerom sme sa o tom bavili s kamoskami-naj kamoska ma vztah 4 roky a hned po skuskovom zacala riesit uplne malichernosti a zamyslat sa nad ich vztahom lebo proste len mala cas a mysel musi klasicky vtedy nieco vzdy riesit



ale..som rada ze uz je to teda ok a hlavne, ze si si to vsetko uvedomila...ako si vlastne spokojna
12 
 fotka
silanova  11. 2. 2013 13:46
tento komentár od @midnight by malo mať veľmi veľa žien doma na ladničke .)
Napíš svoj komentár