Nadpis snáď aj trošku napovie vo co go v tomto blogu. Jeden priateľ sem, druhý priateľ tam... Odchádzajú a prichádzajú ako na bežiacom páse. Človek to niekedy ani nestačí sledovať. Tí čo prišli, tak majú dvere otvorené. Tí čo chcú odísť...no, ťažko sa mi ich púšťa preč. No niektorých, i keď s ľútosťou, sama vykopnem. Prečo ich posielam preč, keď mi je to ľúto? Lebo neviem odpúšťať.
Už vo svojom profile som písala, že priatelia sú pre mňa veľmi dôležití. Bojím sa samoty, a tak sa nimi snažím obklopovať stále viac a viac a viac a viac... Ako strýko Držgroš svojimi zlatkami. Dá sa povedať, že som v tom taký sebec, lebo v prvom rade myslím na svoj strach. A vo svojich dvadsiatich dvoch rokoch si to sebectvo začínam aspoň ako tak uvedomovať.
Minule som si pozerala na ruky a zistila som, že len s ťažkosťami viem ku každému prstu priradiť takého „vážneho“ priateľa, na ktorého sa viem spoľahnúť v každej chvíli. Samozrejme ma to zarmútilo. Ale zasa je pravda, že nie každý sa vie pochváliť desiatimi „vážnymi“ kamarátmi. Tak prečo som bola z toho smutná?
No a občas sú tu iné záležitosti, ktoré treba uprednostniť pred priateľmi. Hlavne, keď je kamarátov veľa. A tí to pak chtiac nechtiac môžu spočítať človeku viacnásobne. Lebo som to ja, kto ich zanedbával.
Po dlhom a peknom lete som sa vrátila aj na internet a zistila som, že veľká väčšina ľudí sa zmenila. Z tých, s ktorými som sa ešte nedávno smiala, som teraz večne vytočená. Na svoju obranu...nie som jediná, kto to tvrdí.
Dnes som sa stretla s kamoškami, ktoré ma posledné tri roky mali za spolužiačku na medine. So smiechom som im oznámila svoju diagnózu znovu navrátenej choroby a oni zdreveneli. Nečakala som takú reakciu, ale...bude to znieť divne...potešilo ma, že sa o mňa boja. Žeby ďalší dôkaz sebectva?
Nech je verdikt nado mnou akýkoľvek, tak viem jedno. Každý, kto sa ocitol aspoň na chvíľu v mojom malom kráľovstve, tak u mňa zanechal stopu. Či je malá, či je veľká, všetko jedno. Jednoducho tam je a ovplyvnila môj život veľkým podielom. Aj napriek tomu, že som niektorých hnala odo mňa preč, tak ich mám stále tak trošku rada a nepriala by som im nikdy nič zlé...

 Blog
Komentuj
 fotka
mimqa14  25. 10. 2007 08:23
pekny blog ... a yo priatelia su velmi dolezity asi pre kazdeho
 fotka
shimee  25. 10. 2007 09:14
pekny blog naomi... ja som takisto strasny egoista a priatelov si drzim preto , aby som potom nemusela z kazdej strany pocuvat , kto ma ohovara a kto ma rozobera..ale takisto sa bojim samoty...myslim si ze je to prirodzene a nie sebecke
 fotka
tyrkys  25. 10. 2007 10:33
priatelia si velmi cenni....vela krat podrazia...ale velakrat aj podrzia a dost dlho trva kym si najdes tych svojich
 fotka
elberethqa  10. 2. 2008 11:19
ak je sebectvo chcieť niečo tak krásne ako je priateľstvo, tak sme sebeckí všetci...ak niekto povie, že sa nebojí byť sám...klame...a neboj...možno ak nemáš priateľov (ako sa hovorí) na každý prst desať (tých "vážnejších")...tak aspoň máš zopár tých "vážnejších, verných" a to je mnohokrát cennejšie...
 fotka
veronikaaa  20. 2. 2008 17:36
Hm, trosku som si pri tomto blogu zpomenula aj na tu udalost co bola davno davno..nj ludia sa menia, som toho dokazom

ale radsej mat malo pravych priatelov, ako vela "nepravych"
Napíš svoj komentár