Chcle by som tentokrát napísať niečo o "EMO" - EmoBoy & EmoGirl. Prejdem malou históriou, potom dáme trendy v obliekaní a nakoniec zosumarizujem, hodím môj názor (ktorý vlastne budete môcť vyčítať z každého odstavca) a môžte pridávať komenty. Nebudem to rozťahovať tak podme na to.

Ako prvé, spomeniem, že emo vzniklo v USA inšpirované washingtongskou scénou. Výraz ako samotní nie je presné kedy a za akých podmienok vznikol. Isté je, že v roku 1985 členovia skupiny Rites of Spring v interviu pre časopis Flipside spomenuli, že ich fanúčikovia ich začínajú nazývat ako EMO. Po roku 2000 začali hudobné skupiny toto slovo popularizovať a nastáva takzvaný boom v rozšírení "EMO". Až v tejto dobe sa začalo slovu emo pripisovať dramatickosť. Začalo byť "tvrdšie" a začalo sa vyčleňovať ako subkultúra, určitý životný štýl. Ale k tomu až neskôr. Spoločnosť týmto pádom začala brať emo ako termín pre melodrama či ublíženosť. Fanúšikovia začali brať emo príliš vážne a skupiny ktoré emo takpovediac vytvárali a dávali tomu štýl si to uvedomili a v textoch sa začali písať: "Nebuď tak emo". "Vzmuž sa, emo decko." V ďalšej etape sa emo štýli začali zjednocovať a tak vytvorili už spoločnú subkultúru.

Treba upozorniť, že emo sa vyčlenilo z Hardcore punk takže je svojím spôsobom punk. Toto je podstatné, takže si uvedomte, že to nie je čistý štýl, ale akási napodobenina ktorá sa rokmi trošičku vyčlenila a spravila si vlastné pravidlá. Emo keďže sa považuje za subkultúru, udáva určitý životný štýl. Ďalšia veľmi dôležitá poznámka. Hlavným ťažiskom emo je, že sa zaujíma o politickú situáciu, ekológiu a morálne zásady. Ďalej sa snaží vštiepiť spoločnosti negatívny pohľad na drogy, alkohol, cigarety ale aj kofeín a čo je najhlavnejšie EMO JE VEGETARIÁN ALEBO VEGÁN!!! Celá subkultúra sa snaží o to aby bola nezávislá od dnešnej konzumnej spoločnosti a dosahuje to vlastnoručnou výrobou (oblečenie, doplnky, ...). Taktiež veľmi dôležitá časť!

Treba povedať, a keby sa dalo, aj by som to zakričal, že EMO JE ŠTÝL HUDOBNÝ takže sa nejedná o štýl obliekania. Ale aby sa emo odlíšilo, sú určité módne prvky, ktoré sa k oblečeniu PRIDÁVAJÚ aby bolo jasné že sa jedná o emo! Sú dva emo štýly. Ja sa sústredím na ten druhý keďže je "preslávenejší". Vyrovnané dlhé vlasy, čierna, červená alebo iná tmavá alebo netypický odtien tmavej. Muži nosia piercing v pere alebo v obočí a tmavý make-up. Doplnkom sú okuliare s tmavým hrubým rámom a nosia ich aj tí ktorý okuliare nepotrebujú. K čiernej farbe sa pridáva ružová alebo biela. EMO ŠTÝL PROPAGUJE vlastnú výrobu tašiek, podtlačou, doplnkov a podobne. Baby aj chalani by mali mať oči zvýraznené čiernou linkou.

Takže teraz otázka? Ste naozaj emáci? Koľkí z vás sú vegetariáni alebo vegáni? Koľkí z vás naozaj si niečo vlastnoručne vyrobilo? Alebo pomohlo slobode zvierat, či zachránilo storoční strom? Emo nie je o tom že sa oblečieš a vyjdeš von na ulicu. Každý ťa zbadá a povie si "í bisťu, tak to je pravá emáčka".

Ďalej sa v texte nič nehovorilo o utrpení, prečo potom hráte to strašné utrpenie? Fuj! Nenarážam že emo je zlé, páči sa mi, ale nie na vás. Pretože keď chcete patriť do určitej subkultúry, to znamená, že ju prijmete celú ako je. Nebudem predsa chodiť do kostola, keď uznávam diabla (satana) - je to choré, proti rozumu!

Emo je o hudbe, o kapelách. Koľkí z vás naozaj aj počúvajú emo? Veď je to smiešne keď sa niekto na niečo hrá. Nechcel som vás týmto uraziť, chcel som len poukázať o čom je emo. Niesom emák a nikdy (dúfam) nim ani nebudem, ale rozčuluje ma keď chodím po ulici, alebo si píšem či vidím emákov čo robia, ako sa správajú a ako si myslia akí sú krutí a úžasní - bohovia!

Ďakujem za pozornosť.
Na dnes sa už s vami lúčim

 Blog
Komentuj
 fotka
perseus  31. 12. 2007 11:11
Konečne na to išiel niekto rozumom... súhlas!
 fotka
cassie_15  31. 12. 2007 11:49
emaci si dali taki nazov preto aby si ich aspon niekto vsimol =D
 fotka
anjelik4195  31. 12. 2007 13:44
jee koonecne nieekto to wystihol do boodky!! presne dnesqa som si pisala s kamoskou a som jej o tom howorila mosem si to okopirowat a poslat kamoske??
 fotka
kikushkaa  31. 12. 2007 13:58
..no dobre si to vystihol..ja som nebola neni som a ani nebudem emacka..

..nikho z nich vo svojej blizkosti neznesiem,nikdo v mojich friends neni emak..fajn takze moj nazor ..a ked chcete haluzna basnicka :

HLADA SA EMO



Kde bolo tam bolo, kde sa piesok lial,

kde bol usmev, kde bol zial.

Mladi ludia v tom kraji zili,

posluchaci EMO rezali si zily.



EMO je vsetkym, EMO je madam,

Ziletku tupu ja stale hladam.

Ruka sa trasie, ziletku stiska,

ona je tupa, vidim to z blizka.



EMO je skaza, EMO je vrah,

ziletkou staci len jeden tah.

EMO egoista pravy je,

ziletku vsak miluje.



EMO je pravda, EMO je loz,

rychlo spomni, kde je ten noz?

Noz kuchynsky tu ja mam,

na ruku si prikladam.



EMO je prave, ono bolo prv,

na mojej ruke blisti sa krv.

Krv cervena a riedka,

krv mojej mamy, mojho dedka.



EMO je real, EMO je DaDa,

nieco tu smrdi, bude to zrada.

Nie podlzke, ale CEZ,

uz to ide, robim rez.



Krv je vsade, tu i tam,

ziletku zas prikladam.

Taham dlho, rovno dole,

"To je bolest, ó ty vole !!!"



EMO je zlom, EMO je laskou,

rany si zalepim lepiacou paskou.
 fotka
saddath  31. 12. 2007 14:42
no ja som vedela ze chces byt slavny

len sa cudujem kolko malo ludi prilakal nadpis...smolka...uz sa presytili
 fotka
muchazuchaa  31. 12. 2007 14:45
jo a mne idú nejakí ľudia rozprávať, že som emo len pre to, že som negativistka a poväčšine som sklesnutá a nešťastná... ty kokso neznášm emákov. fúúúúúúúúúúj a oni ešte počúvajú tú pipku avril lavin.fuj. punk is not dead - hlavne že emáci si režú žili... všetci sú nadšení že je demokracia (akože sa vysmievajú socializmu) a pritom sa stávajú členmi takýchto pppppčovín... jaaaaaaaaaaaj vraždila by som. ale to podľa mňa svedčí o ich inteligencii
Napíš svoj komentár