Nie je nikde napísané, že tento blog vám stopercentne pomôže. Ale je odskúšaný na pomerne svojskom indivíduu- teda mne. Ak ste pomerne svojské indivíduum, alebo dokonca plne svojské indivíduum, úspešnosť je 90%. Zhruba. Ak sa budete dostatočne radiť pokynmi. Ak ste niečo iné ako vyššie uvedený druh osoby, neviem síce odhadnúť vašu percentuálnu úspešnosť, ale moja rada je: pustite sa do toho na vlastnú päsť a uvidíte, čo to dá. Možno budete prekvapení. Malé upozornenie: všetko toto chce čas a koľko, to závisí od vás a od hĺbky vašich citov.

1.Základom odmilovávania sa je určenie dôvodu, prečo tak chcete učiniť. Je pomerne náročná časť priznať si, že vás milovaná osoba nemiluje. A je ešte ťažšie vysloviť to. Nahlas. Priamo. Možno do toho budete musieť vynaložiť viac úsilia ako pri polmaratóne v prípade, že ho chcete naozaj zabehnúť. Preto vám radím, že tá príčina musí byť naozaj veľká a do očí bijúca. Nemôže to byť len váš počiatočný nezmar a neistota zo správania druhej osoby. Musí byť jasné, že tento „vzťah“ nemá budúcnosť. Nie, nie, základná chyba- nehovorte tomu vzťah. Nazývajte to radšej „imaginárna predstava vašej mysle“. Ak ste si naozaj istí, tak začnite vyslovením tej príčiny. Tento začiatok je naozaj veľmi dôležitý. Možno to bude to jediné, čo sa vám podarí.

2.Druhý krok je uzrozumenie sa s týmto verdiktom. Máte to? Dobre. V tom prípade môžete tento krok preskočiť. Alebo si ho radšej prečítate. Veď čo ak zistíte, že s tým ešte zmierení nie ste?
V druhom prípade, ak vaša myseľ ešte stále odmieta, že by ste mohli takto zahodiť vašu „šancu na lásku“, asi niečo nebude v poriadku. Ešte stále máte nádej. Test, ktorý vám túto nádej vyvráti, je veľmi jednoduchý. Povedzte si nahlas a s plnou vážnosťou: On/ona ma dokáže milovať ako ja jeho, dokáže ma mať rád/rada so všetkými mojimi chybami, dokáže spraviť pre mňa čokoľvek, aby mi ukázal/a svoju nehynúcu lásku. Zdá sa vám to trápne, smiešne, bizarné, absurdné, ale hlavne- nereálne? V tom prípade ste vyhrali nad pochybnosťami, prečo nepokračovať a môžete sa smelo pustiť vpred.
Pýtate sa, že čo možnosť, keď sa vám to nereálne nezdá? Tak načo ste vôbec začali čítať tento návod? Prečo ste neprestali pri prvom kroku? Už veríte, že to jednoducho nejde? Fajn. Čítajte ďalej.

3.Základom odmilovávania sa je zamestnať sa, aby ste nemali čas premýšľať o tom, čo je len vo vašej hlave- ležanie s ním/ňou na posteli a nežné bozkávanie, večera pri sviečkach, jeho/jej objatie na gauči pri romantickom filme, držanie sa za ruky na prechádzke lesom... Nabite si program. Robte veci, ktoré vás bavia a do ktorých sa dokážete pohrúžiť tak, že úplne zabudnete na okolitý svet- alebo aspoň takmer, to na začiatok stačí.

4.Keďže nechcete byť do neho/nej zamilovaní, dôležité je nemať ho vo vnútornom zraku, ale ešte dôležitejšie nemať ho vo vonkajšom, pretože to automaticky prenáša obraz do vášho vnútorného a je o to ničivejší. Preto by ste sa mali osobe vyhýbať, špeciálne vtedy, keď ste mali doteraz kamarátsky vzťah a konverzácia medzi vami je možná.
Je to váš spolužiak či kolega? V tom prípade je to ťažšie, ale aspoň zamedzte vášmu spoločnému kontaktu vo voľnom čase, a ak k tomu aj náhodou dôjde, využite to vo svoj prospech. Ako? Dozviete sa nižšie.

5. Vaše zamilovanie podporujú hlavne myšlienky, a to zväčša kladné, ako ste už určite zistili. Keď sme do človeka zamilovaní, obraz o ňom máme dosť skreslený. Nevidíme jeho chyby. Preto by ste mali navodiť niečo, čím by sa to zmenilo. Problém. Musíte si ho nájsť. Nájdite si ho vždy, vo všetkom, všade v prípade, keď sa to týka jeho/jej. Presvedčivejšie sú dôležitejšie problémy, a nie banality ako: „To si ma včera na tej zastávke fakt nevidel/a? Naozaj som taký/á priehľadný/á? To ti nestojím za jeden pozdrav?“ No dobre, nie je to až také zlé v prípade, že ste na tej zastávke fakt boli. Tak aspoň nemáte pocit, že ste si to úplne vymysleli, ale ak nechcete pôsobiť hystericky, fakt by ste si mali nájsť niečo lepšie.
Hovoríte, že je vám jedno, čo si o tom myslí? Potom na tom nie ste tak zle, ako ste si mysleli a pokojne pracujte aj s banalitami.

6.Už máte problém? Fajn. Z problému musíte spraviť hádku. Nech sa to stupňuje, nech je to horšie a horšie, nech z plamienka vznikne oheň, potom požiar.
Ak je osoba pokojného charakteru, predstavuje to problém a v takejto situácii je nevyhnutné použiť maličkosti, ktoré by vytočili každého, na každom kroku. Ak je ale osoba výbušný typ, aspoň teraz to nie je na škodu.

7.Je na čase zmeniť vaše myšlienky. Myslite na to, ako vám ten človek ublížil. Veď ho milujete a on vám lásku neopätoval- dopekla, nie je to dostatočný dôvod, aby ste sa na neho hnevali? Tak čo vám ešte urobil? Áno, myslite na to, prehĺbte váš hnev a nenávisť, stupňujte konflikt. S najväčšou pravdepodobnosťou sa vám aj osoba začne vyhýbať (Možno po viacerých pokusoch vyjasniť si to a ospravedlniť sa, ale- buďte nepriebojní a za nič na svete nedovoľte, aby vás zlomil- vy máte pravdu. Ak aj nie, aspoň sa tak tvárte). Ak to tak bude, uľahčí vám to prácu.
Ak je však osoba urážlivá, zákerná, pomstychtivá, žiarlivá, je možné, že práve po konflikte sa bude snažiť ešte viac sa vám otŕčať (hlavne v dobrej nálade a po zožatí nejakého úspechu). Aj to využite vo svoj prospech. Robte to aj vy, tak máte šancu ešte viac si znepriateliť danú osobu.

8.Ak presvedčíte okolie, napokon presvedčíte aj seba. Väčšinou to tak platí. Musíte sa obklopiť vašimi (možno hranými) názormi a najľahšie to ide cez ostatných ľudí. Presvedčte ich o tom, že o toho debila/kravu už viac nestojíte. Nie, toto nie je najlepší nápad. Spravte to radšej miernejšie, lebo ľudia majú niekedy tendenciu ľudí udobrovať- a to vy predsa nechcete! Snažte sa im vysvetliť, že ste pochopili, že to nemá cenu a tak sa uťahujete a dúfate, že príde niečo lepšie. Ak zvládnete slovo „verím“, tak namiesto „dúfam“ použite radšej toto.

9.Dobrá metóda na zakrytie svojich citov pred okolím a pred sebou je tá, že si nájdete falošný ideál. Vymyslite si ho alebo si ho reálne z niekoho vytvorte. Áno, je to dosť sebecké, ale ten človek vlastne spraví netušiac dobrý skutok, takže ak to nebude pridlho, nebude to až tak vadiť. Choďte sa s ním zabaviť, trávte s ním čas, randite s ním. V prípade, že ho nemáte, aspoň o ňom rozprávajte.

10.Ak ešte stále venujete pár myšlienok osobe, ktorej ich venovať nechcete, pomôže len čas a zotrvanie v pôvodných činnostiach či ich vylepšenie. Robte to, čo doteraz, ale s ešte väčšou vervou, nasadením, vo väčšom množstve, dlhšie, lepšie.

11.Ak máte pocit, že je to už zvládnuteľné a že ste sa (takmer) presvedčili, v rámci dobrých vzťahov sa s tou osobou môžete udobriť. Ja som to spravila. Je to tak lepšie, ako sa každý deň obchádzať (a keď nemáte na obchádzanie miesto, je to o to ťažšie a únavnejšie). Ale keď sa vám to nepodarí, nevešajte hlavu a vsugerujte si, že je vám to predsa jedno.

12.Ak ešte stále v blízkosti tejto osoby pocítite záchvevy príťažlivosti, dajte si na chvíľu odstup, prinavráťte si pôvodné myšlienky a povedzte si, že teraz to všetko úsilie predsa nezahodíte- veď už ste možno na konci, alebo aspoň bližšie k nemu.

13.Ak ste si už úplne istí svojou nenávratnou láskou, môžete si robiť vlastné testy tak, že budete s tou osobu naschvál prichádzať do kontaktu- pozeraním do očí, dotknutím tiel, sedení/státí v jej blízkosti. Ak podľahnete, opakujte krok č. 12. Možno tu niečo maličké hlodavé vždy bude, zmierte sa s tým. V každom prípade ste spravili pokrok.
Ak ste nepodľahli, bravó, gratulujem! Ste oficiálne vyliečení. Môžete sa odmeniť. Niečím sladkým alebo novou láskou.

Keď som dokončila písanie tohto návodu, začudovala som sa nad tým, že to vyšlo presne na 13 bodov. Doteraz neviem, či je to šťastné alebo smolné číslo. Snáď na to prídete vy.

 Blog
Komentuj
 fotka
tomias  1. 2. 2013 23:34
mas tam dve 12tky
 fotka
tomias  1. 2. 2013 23:46
» www.birdz.sk/webka/tomias/bl...


skus si precitat tak v skratke
 fotka
dandybrendy  2. 2. 2013 10:21
nemám, ale zaľakla som sa good joke
 fotka
vreskot000  2. 2. 2013 10:31
tak toto je úplne super. avšak poradím ti jednu vec. nie si dobrá vtedy, ked ho nebudeš vidieť, a vtedy ti je dobre, ale si predstav, že ho budeš stretávať každý den. trebars cesu domov mate rovnaku. tak a si skončila teraz.

vzhladom na tvoj vek je ešte skoro sa zamilovavať, 14 r. je veľmi málo, hoci pravda je taka, že ja som chodil s byvalou, ked mala 16. teraz ma 19, nejako tak, ale v tomto veku ešte nechápete súvislosti.



príde doba, kedy ho budeš chciet stretnuť, a nestretneš. kedy sa ho chces na niečo opýtať, a nebude čas.



takže tak.



ale to pochopíš, ked budeš mať toľko rokov čo ja,26, a take životne okolnosti ako ja. trebars.



s tymto sa netrap, vztahy, ludia sme kadejaki, odišiel jeden, aby uvolnil cestu druhemu, tak to ber
 fotka
zajkousko  2. 2. 2013 12:01
pekné a čo tak napísať blog ako sa zamilovať, očami 14 ročnej dievčiny by to bolo určite veľmi rozprávkové, rozchody sú veľmi smutné, obyčajne si za to môže človek sám a potom si v tomto blogu nespomenula lásku k tomu, ktorý nás dennodene posúva dopredu, dava nám silu, lásku a vieru......filip
 fotka
dandybrendy  2. 2. 2013 15:45
@vreskot000 , toto nemôžeš brať tak vážne Je to návod napísaný z recesie, tie ironické poznámky k tomu mali odľahčiť situáciu.



@zajkousko ako sa zamilovať, to hádam vie každý. A neviem, prečo každý rieši môj skutočný vek. Vzťahy môžem brať vážnejšie ako ktorýkoľvek 20- ročný, alebo aj nie
 fotka
zajkousko  2. 2. 2013 19:25
heh, v 20. rokoch sa už rieši aj sex a v 14. by to bolo trochu priskoro si myslím ...

ale máš pravdu, pekný vzťah založený na vzájomnom porozumení a aj láske je tiež pekný ....filip

a zamilovať sa nie je problém, problém je najsť toho pravého.....filip
 fotka
dandybrendy  3. 2. 2013 15:33
@zajkousko každý podľa svojej rýchlosti Ale a ja si myslím, že taký 14 ročný fagan z toho ešte nič nemá, len frajerinu pred kamošmi.



V tom, čo píšeš, máš pravdu.
Napíš svoj komentár