POZOR! najskôr by som chcel upozorniť čitateľov, že je to len teória.Nemusí to byť pravda ale ja tomu VERÍM.

Takže začnem jednoduchým prostým päť písmenkovým slovíčkom : VIERA.
Prosté slovíčko často omieľané ústami filozofov, náboženských predstaviteľov ale i bežných ľudí. Raz som sa ale pred spaním nad ním zamyslel. Čo je to vlastne tá viera? Prečo v mnohých náboženstvách musíme veriť aby sme dosiahli nebo, nirvánu alebo osvietenie? Viera je sila, ktorú vlastní každý z nás. Často sa z novín poprípade televízie dozvedáme ako sa nejaký človek vyliečil zo smrteľnej choroby, na kt. ešte nenašli liek. Väčšina týchto zázračne vyliečených osôb má jednoduché vysvetlenie: "Veril som, že sa z toho dostanem....". aj vo Sv. Písme nachádzame množstvo takýchto úkazov. Citujem :

Matúš 9/22 Ježiš sa obrátil a keď ju zazrel, povedal: "Dúfaj, dcéra, tvoja viera ťa uzdravila." A žena bola od tej hodiny zdravá.
alebo:

Marek 5/34 A on jej povedal: "Dcéra, tvoja viera ťa uzdravila. Choď v pokoji a buď uzdravená zo svojej choroby."

a mohol by som pokračovať (napr. Marek 10/52, Lukáš 7/50 ......)

Ale viera nemá len zázračné liečivé účinky! Počuli ste niekedy o telekinéze? (telekinéza schopnosť vyvolávať pohyby predmetov psychickým pôsobením a bez dotyku ktoroukoľvek časťou tela » www.cudzieslova.estranky.cz/stranka/tau---t...
Osoba pri tomto procese musí VERIŤ, že dokáže pohybovať vecami okolo.
Zaujímavá zhoda okolností že? A ešte zaujímavejšie je toto : Sv. Písmo

Evanjelium podľa Matúša - kapitola 17 20 On im povedal: "Pre svoju malú vieru. Veru, hovorím vám: Ak budete mať vieru ako horčičné zrnko a poviete tomuto vrchu: "Prejdi odtiaľto ta!" - prejde. A nič vám nebude nemožné."

alebo:

Evanjelium podľa Matúša - kapitola 21 21 Ježiš im na to povedal: "Veru, hovorím vám: Ak budete mať vieru a nebudete pochybovať, urobíte nielen to, čo sa stalo s figovníkom, ale keby ste aj tomuto vrchu povedali: "Zdvihni sa a hoď sa do mora," stane sa to.

Je to sila!
Ak dokážete ovládať svoju vieru a dokonale ju na niečo sústredit tak Vám nič nebude nemožné. Avšak ako poriadne veriť? už dlho sa trápim nad touto otázkou. pýtam sa mnohých ludi medzi nimi aj cirkevných hodnostárov ale konkrétno odpoveď som este nedostal. Ak zistíte ako tak od vás čakám TSku.

ale bohužiaľ musím konštatovať, že aj mnohé náboženské a teda aj najkrvavšie vojny sa viedli kvôli tejto sile. Rôzne náboženstva chceli mat čo najviac veriacich aby mohli vládnuť nie ich počtom ale ich duchovnou silou teda vierou. Strašné.....

 Úvaha
Komentuj
 fotka
srdce1357  28. 12. 2008 19:50
hm aj mňa by zaujímalo čo znamená poriadne veriť, tiež som na to neprišla, ale je to fajn pocit veriť, že viera je fajn
Napíš svoj komentár