Keď som sa ráno zobudil, bola tam. Túlila sa ku mne a prijímala teplo ktoré vyžarovalo z môjho tela. Potichu a opatrne som vytiahol ruku spod jej hlavy, obliekol som si trenírky a popíjal chladnú kávu. Ešte nikdy som nezažil taký pocit naplnenia ako v ten deň, bez sexu, bez žiadneho fyzického uspokojovania, len psychická pohoda. Bolo to akoby som cítil že mám pre koho žiť.

Prikryl som počítač mikinou a zapol som ho. Premiestnil som sa do kuchyne kde som pripravil raňajky pre dvoch. Aj toto bolo nové, vždy som od mileniek odchádzal nad ránom a oni odomňa tiež. Uvaril som jej novú kávu, všetko bolo pripravené. Vrátil som sa do izby ale ona stále ešte spala. Pri pohľade na ňu som nemal to srdce zobudiť ju. Položil som podnos s raňajkami na stôl a pustil som sa do práce. Bolo to vždy viac-menej nudné lebo zákazník mal jasnú predstavu o tom čo chce, teda aspoň si to myslel. Vždy som si pre istotu robil aj svoje vlastné návrhy. Šéf to nenávidel lebo väčšinou sa mi zákazníka podarilo presvedčiť o tom že sa mýli.

Obvykle som pri práci počúval hudbu ale dnes nie. Dnes som počúval iba tlmené bzučanie počítača a prerývaný dych Alex. Zaregistroval som za sebou pohyb a premáhal som sa aby som sa neotočil, lebo práve teraz som robil záverečné kroky prvej práce ktorú som mal do večera položiť šéfovi na stôl.

-Tak a už iba uložiť a polovica je za mnou.

Povedal som a otočil som sa na stoličke.

-Si šikovný ale ako dlho si už hore a prečo si ma nezobudil.

Odvetila.

-Nechcel som ťa budiť, vyzerala si tak nádherne, nerád kazím pekné veci. Som hore asi tak dve hodinky.
-Ale zobudiť si ma mohol. Jéj to mali byť raňajky do postele?

Rozžiarili sa jej oči keď jej padol zrak na podnos.

-Káva bude asi už studená ale chlebíky by mohli byť dobré.
-Som strašne hladná.

Odpovedala keď som jej podnos preniesol do postele.

-Tak a ja sa teraz vrátim k tomu čo mám rozrobené.

Vstal som a blížil som sa k počítaču.

-Nechcem byť drzá fešák, ale aj tu máš niečo rozrobené ... a môžem zodpovedne povedať že mňa si načal skôr ako tamtie dáždniky.

Vyrazilo mi to dych, toto som rozhodne nečakal. Otočil som sa a kukal som na ňu akoby som sa snažil spracovať čo som páve počul. V skutočnosti som ju obdivoval. Ruka vystretá, ukazovala na obrazovku, svetlo monitoru sa matne odrážalo v jej očiach, na jej vlasoch, na jej vystretej ruke. Spod prikrývky vykukla bradavka akoby skúmala čo je nové a čo sa stihlo za tú noc zmeniť a ja som po nej zatúžil tak ako som ešte po žiadnej žene netúžil.

Stál som tam ako obarený, premýšľajúc ako sa zachovať, našťastie mi hodila udičku.

-Rozmýšľaš či ísť ku mne alebo sa vrátiť k práci??? Tak to si teda pekný gentleman.
-Nie.

Odpovedal som popravde.

-Rozmýšľam či sa na teba vrhnúť hneď, alebo ti dopriať ešte pár súst raňajok.

Odpovedala bez slov, to sa mi na nej páčilo, vždy. Zdvihla ruku, s bleskovou rýchlosťou sa pustila do načatého chlebíka, vypila šálku kávy na ex, počkala kým sa jej všetko v žalúdku usadí, odhodila prikrývku a spustila ruku. Sedela tam a usmievala sa ako malé dievčatko, ako dievčatko ktoré čaká sa stane niečo úžasné.

Zhodil som trenírky a skočil som k nej do postele.

-Dáždniky môžu počkať.

Zašepkal som jej do ucha. Neviem ako dlho sme sa bozkávali, neviem ako dlho sme sa milovali a maznali, neviem koľko krát sa spravila ale jedno viem isto ... bolo to nádherné a pre mňa ktorý som sexuálne abstinoval niekoľko mesiacov to bolo ako keď sa človek vynorí po dlhej dobe z vody, bolo to slastné, sladké. Chutila kávou a jahodovým džemom. Nebol to len sex ... bola to práve tá vec ktorej sa hovorí milovanie. Milovali sme sa ešte niekoľko krát a len len som stihol šéfa v práci a narýchlo zjesť syrovú pizzu ktorú sme si objednali. Alex som poprosil či by ma tu hodinku nechcela počkať u mňa. Súhlasila chcela sa poriadne vykúpať. Keď som odchádzal voda akurát začala napĺňať vaňu. Musel som ju ešte vidieť, čo keby odišla bez rozlúčky. Vrátil som sa obutý do kúpelne. Ležala v bublinkách.

-Určite ma počkaj.

Prehodil som a pobozkal som ju.

-Neboj budem tu.

Kráčal som po schodoch stuhnutý od fyzickej lásky, dokázal som myslieť iba na Alex. V jednej ruke materiály, v druhej ruke návrhy pre zákazníkov spolu s CD-čkami s prácou som vtrhol šéfovi do kancelárie.

-Prepáčte že meškám šéfe ale niečo mi do toho vliezlo.

Zahájil som obhajovaciu salvu hneď od dverí. Šéf napol svoju brunátnu tvár v očiach sa mu lačne zalesklo a kontroval.

-Hlavne že ste už tu ... už som vás chcel dať hľadať políciou.

Nepochyboval som že by toho bol schopný, človeka ktorému išlo o peniaze viac ako môjmu šéfovi som ešte v živote nevidel. Na stene mal fotku s Billom Gatesom, to (ako sa ja nazdávam) hovorí za všetko. Začali sme rozoberať návrhy, po krátkej kritike farieb ich nakoniec všetky zobral. Už som si začínal naivne myslieť že dnes už žiadne komplikácie nenastanú ale v zápätí som dostal studenú sprchu.

Zvonil mi mobil. Sedel som za volantom svojho auta a z displeja na mňa svietilo MAMA. Zdvihol som a modlil som sa aby matka nebola na jednej zo svojich prepadových akcii.

(Robila to už dlhé roky od vtedy ako som sa vrátil z výšky do rodného mesta a odmietol som bývať u nej. Zistila si, skutočne neviem odkiaľ, dobu kedy nebývam doma a robila prepadovky. Najprv presnorila celý byt a potom keď som dorazil hrala ukrivdenú že či nemôže prísť pozrieť ani vlastného syna. Domovníka už omrzelo stále ju púšťať do bytu tak jej urobil kľúč a ja som ho od nej nemohol dostať ani pod hrozbou že sa s ňou prestanem stýkať.)

Mýlil som sa, bola na prepadovke a čuduj sa svete nenašla prázdny byt. Keď ju Alex začula vyšla nahá z izby aby ma privítala. Vedel som si prestaviť aký šok to bol pre obe, ale netuším koho šok bol akútnejší.

-U teba doma je nejaké nahé dievča Richard.

Spustila matka zúfalým hlasom.

-Ja o tom viem, teda aspoň o tom že je u mňa. To že je nahá som naozaj netušil. Ale čo u mňa robíš ty mami???
-To nemôžem ani prísť navštíviť ani vlastného syna???
-Pravdaže môžeš mamy ale na návštevy sa chodí väčšinou keď sú domáci doma, alebo si mohla zavolať a ja by som ťa upovedomil že už jednu návštevu mám a hneď jej zavolám aby sa obliekla.
-Nerob si srandu z vlastnej matky.

Prehodila s kľudom a pokračovala.

-No tak kto to je???
-Tak to je moja nová priateľka Alex.

Matka zareagovala šokovane.

-A vie o tomto Simona???

Zhrozil som sa a pridal som plyn, aj keď to bolo k domu iba cez dve ulice.

-Prečo by mala moja bývala vedieť že mám priateľku???
-Aká bývala vy spolu už nechodíte???

Odpovedala matka otázkou na otázku.

-Si lepšie informovaná ako sa tváriš mami, rozišli sme sa už pred pol rokom a ty o tom vieš.
-Dobre viem ale mne sa Simonka páčila bolo to dobré dievča.

Zanovito prehlásila matka.

-No lenže mne sa páči Alex a doriešime to doma už vystupujem z auta.

Zložil som, zamkol auto a rozbehol som sa k paneláku. Nie že by som nechcel nechať mamku čakať, ale Alex som nechcel nechať čakať a nechcel som aby mama narušila tento sľubne sa rysujúci začiatok vzťahu.

Dorazil som akurát v momente keď mamka začala výsluch, teraz už oblečenej Alex.

-Tak vy ste Riškova priateľka???

Alex na mňa zarazene pozrela a ja som jej posunkom naznačil "Hraj to so mnou.". Diabolsky sa usmiala a odvetila.

-Samozrejme, som Alex a rada vás konečne poznávam, viete Riško o vás toľko toho hovoril.

Na to sa rozhovor medzi týmito ženami rozbehol. Otázka striedala otázku, odpovede boli čoraz kvetnatejšie a menej uveriteľnejšie. Podla Alex sme sa zoznámili pred mesiacom v Tescu, mesiac sme randili a toto bola prvá noc ktorú strávila u mňa. Aspoň v niečom neklame pomyslel som si. Rozhovor naberal na obrátkach a keď mamka po dvoch hodinách odchádzala lúčili sa ako dobré priateľky.

Keď sa za mamkou zavreli dvere, otočil som sa k Alex a uznanlivo som povedal.

-Držala si sa statočne, zaslúžiš si minimálne masáž, akurát si nemusela vymýšľať takú kvetnatú zápletku. Aj tak ťa nepočúvala.
-A to už vieš ako???

Zvedavo sa spýtala.

-Ja totiž do Tesca nechodím a ona to vie.

Zasmial som sa.

-A čo sa týka tých klamstiev.

Prehodila Alex

-Tak ja som tvoja priateľka, heeeej?
-Nemusíš ak nechceš.

Odvetil som jej s úškrnom.

-Chcem, a chcem toho oveľa viac.

Povedala, objala ma okolo pliec a pobozkala. Cítil som že začína niečo krásne. Škoda že vtedy som nevedel aj ako to skončí. Ale aj keby som to vedel ... asi by mi to bolo jedno. Bol som opitý láskou, zahmlievala mi oči a robila všetko to čo zvykne láska robiť.

 Blog
Komentuj
 fotka
mirkova  4. 1. 2010 19:00
ten záver je trefný



teším sa na pokračovanie
 fotka
ladylebensgefahr  4. 1. 2010 19:06
Richard....tý hraju u mňa prim

som zvedavá ako to dopadne
 fotka
ladylebensgefahr  4. 1. 2010 19:07
*tí
 fotka
drilo  4. 1. 2010 19:19
tak to som zvedavy aj ja
Napíš svoj komentár