Som pozorovateľ.
Ona – Zamilovaná. Tí, ktorí vedia, jej podsúvajú prečo nie, prečo ona nemôže byť na napravo od rovná sa, ktoré je súčasne plus, a naľavo on. Tí, ktorí nevedia, ani len netušia, že je pre ňu dôvodom prečo prísť aj prečo neprísť. Do školy. Platonická láska živená z pohľadov, no nemusí to tak byť navždy, hovorí si ona. Státie vo dverách a čakanie, že bude prechádzať a chvíľka kedy bude blízko sa bude zdať aspoň dvakrát dlhšia ako bude naozaj. Možno sa náhodou dotkne, možno niečo povie. Čakanie na náhodu, že budú v tom istom čase na tom istom mieste, niečo si povedia a on preskočí cez ten plot, viac sa priblíži a dá jej šancu. Nič viac ani nechcela. Žiadne problémy, žiadne veci, ktoré treba neodkladne riešiť, dostatok času na nesilené upútanie jeho pozornosti. Nenápadne chce kričať, že je tu vždy preňho, na dosah. Presnejšie, že môže byť, stačí len chcieť. A ona chce veľmi.

On – Flegmatický. Myslí si, že na druhej strane rovnice nemusí byť nikto, stačí niečo. Je tak strašne v pohode, vyrovnaný, nevie si ani predstaviť, že by to mohlo niekomu inému dodať zrýchlený pulz. Všetko je mu jedno. Nikto ho nepresvedčí, že niečo musí. Chce sedieť v tureckom sede, najlepšie na nejakom malom ostrove, pofajčievať trávu a nič nebrať vážne. Miluje ten svet mimo reality, farebný, bez zbytočností, ktoré skracujú čas snívania. Má svoje tempo, chce svoj priestor, nevie, že taký je ešte niekto. Každého má rád, no naučil sa menej používať srdce a preto nevie, že ju by mohol milovať. Keď je sám, myslí na to, že by do jeho života bodla živá rekvizita, ktorá by počúvala, ktorá by rovnako preciťovala a aj bez slov pochopila. Ktorá by s ním žila na plný plyn ale vedela aj spomaliť. Nahlas to nehovorí, lebo chce byť ako tí ostatní.

Oni – Chodia okolo seba, niekedy sa rozprávajú, akoby sa báli, že ľudia okolo nich si všimnú tie zhody, možné prepojenie a odstrašia toho druhého. Šesť hodín denne, no žiadny posun vpred. Doma si vymieňajú kopu riadkov a posunuli sa úroveň blízkych osôb.

Ona – Miluje byť s ním, aj keď s ním nie je. Nepovie mu, že ju stretáva každý deň.

On – Miluje byť s ňou, aj keď s ňou nie je. Nevie, že ju stretáva každý deň.

Oni – Zhasli.

Nebolo toho veľa, ale bolo toho pre ňu dosť. Preňho? Vie len on.

Bola som pozorovateľ.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár