Alkohol je dobrý, pokiaľ vieš, kedy máš dosť. Lebo ožieranie sa do nemoty ozaj nemusím.
A máš 14, dosť skoro. Ale pamätám si, že na konci deviny išli všetky ročníky oslavovať a niektorí skončili dokonca aj na výplachu, takže väčšina deciek to skúša tak okolo 14, 15.
Fuj nemám rada chlast, jedine príležitostne alebo niekde na zábave do náladičky. Každopádne v 14-stich riešiť obľúbený alkohol mi príde minimálne trápne.
@4 Kolko si tych chlastov vobec oskusala? To ze si mala vodku, fernet, vino, pivo a nejake ovocne picoviny z teba robi velku znalkynu alkoholu? Sa nestrapnuj a radsej si chod ulohy spravit...
11: neviem, čo má táto diskusia spoločné s mojím vekom, ale nevadí, len som reagovala na tvoje otázky a vyjadrila svoj názor. Mám 15, ale nemám potrebu sa hrať na nejakú odborníčku v chlaste. Toť všetko.
@11 ja nechapem co ma kazdy s tou odbornickou pytala som sa na nazor a ked o sexe pisu 12 rocne baby to nikomu nevadi ale ked sa clovek pyta na nazor tak hoo hned zhodia
@12 Ide o to ze tu trepes o niecom na co podla zakona nemas narok. Ved ani obcanku este nemas nie este aby si tu o chlaste viedla diskusiu. Sa uvedom kolko rokov mas a tak sa aj chovaj...
Normalne sa spytala, kto ma aky oblubeny alkohol. Vyjadrila SVOJ nazor, aky ma rada ona.
Este aj zdoraznila nech jej to nenadsenci nekazia.
Ale vidim, ze niektori moralni velikani neodolali a museli sa do nej pustit. Toto je proste choroba birdzu, ktoru nepochopim. Niektori proste vyuziju kazdu moznost vyvolat konflikt aj ked k tomu nie je najmensi dovod. Fakt smutne.
@15 nemas co rozpravat o mojom veku ja viem co smiem a viem co nie ked si kazdy piatok nieco vypijem nemusim byt hned zla a nemusim byt alkoholicka ani nic ine tak newem co tu riesis je to moj zivot a nie tvoj kebyze mas 14 alebo 15 a zijes v takomto veku a v roku 2008 mozno by si bol taky isty nehovorim ze su vsetci ale tak viac ludi ako polovica uz v mojom veku robi horsie veci.a ja som sa len pytala
Pokial je mi zname ( kludne ma oprav ak sa mylim ) tak zakon obmedzuje vekom len nakupovanie alkoholu. Nie jeho konzumaciu. ( Teda bol tu navrh novely zakona, ale ta sa tiez tykala vstupu mladistvych do nocnych podnikov, priznam sa ze ani neviem ako to dopadlo )
Samozrejme, ze nie som naivny a viem, ze mladym ten alkohol asi nekupuju rodicia, ale ze im ho zistuchtivi obchodnici predaju sami. Ale ked sa chceme bavit o zakone, budme presni
@20 Mas pravdu "Súčasné zákony neupravujú popíjanie mladých, zakazuje sa len predaj a nalievanie alkoholu ľuďom mladším ako 18 rokov." ale ide o ine.
Ona sa tu vyhovara na "kebyze mas 14 alebo 15 a zijes v takomto veku a v roku 2008 mozno by si bol taky isty". Takze ty tu teraz valast to ze sa nevies bavit bez chlastu na spolocnost ze ta do toho nuti? To je ako jaka logika? Jedine co tu vidim ja je ze to ze chlastas ti dava pocit toho ze si "dospela" a ze aj ty ides "prudom" ostatnych tupych deciek co si myslia ze chlastat v piatok a sobotu vecer je velka frajerina. Ale je to presne naopak. Dnes je umenie nechlastat...
@22 jha som nepovedala ze sa citim dospela vies tak s ukludni newem co sa deje prave v tvojej hlave ale to co si teraz napisal si napisal jak kebyze sa ty bavis kazdy den bez chlastu ja nehovoruim ze sa bezneho terraz bavti newem tak newem co riesis
@22 musi sa vyrovnat rovesnikom a zapadnut, pripadne starsim. no poznam aj takich.
a vy ostatni sa netvarte tak prekvapene, dobre viete ze uz aj 12 rocne decka chlascu viac ako ja, moj brat bol 6tak a jeho spoluziacky vo velkom chodili kupovat chlast ze "mamka ma na navsteve kamaratku a ma poslala kupit vinko" a predavacka si povie: ved ma len 12, iste by nesla sama kupit chlast. potom mala otravu krvi
@23 Chces mi povedat, ze ked 14rocna zalozi forum o tom, ze ktory chlast vam najviac chuti tak je to normalne a spolocnost by to mala bez problemov tolerovat a kaslat na to? Sa pozri do zrkadla preboha. Ved ty ani len zarabat nemozes nie este to si kupovat chlast! A ked zacnes v 14tich pit tak ako budes vyzerat v 18tich, 20tich atd.? Skus si predstavit ze zistis ze tvoje decko riesi v 14tich kedy sa ma ucit, sportovat, nejaku zmysluplnu aktivitu vyvijat, ze aky chlast komu najviac chuti? Jak mozete byt vy deti take tupe...
@26 a prreco by na to nemohla kaslat boli tu uz hoci ake temy a jha newem ci si ty pesimista alebo a rad hadas ale ty si neni asi csti kedy som napisala ze si ho kupujem?a ako vies ako sa ja ucim co ta do toho?dneska idem na pohreb tak s ucit nemusim a myslim ze ked som na gympli tak som neni niaka podpriemerna
@28 myslim ze nenarazal na to preco si doma dnes ale celkovo ze sa mas ucit. potom preco sa porovnavas s temami ako su "mala som sex ako 13tka". je lahsie porovnavat sa s horsimi a povedat si "som trosku lepsia", ako keby som sa mala porovnavat s lepsimi a ist na to tak "musim dalej makat". K tomu kupovaniu chlastu: neverim ze vkuse pijes zadarmo, takze peniaze nejakym sposobom na ten chlast davas, teoreticky ho aj kupujes. A mimochodom: dnes sa tak skoly biju o ziakov ze na gymko sa dostane uz aj kazdy debil
@30 o tom silno pochybujem o tom gympli ale ked u vas to maju tak tak to neni bohvie ake mesto ale tak nas to je inak najvic penazi co som dala do chlastu boolo 10 sk a kolko som dala tolko som sa aj napisla cize dva glgy a potom sa uz medzi nich nemiesam
Uz by ste fakt mohli prestat a drzat sa temy. Ak mate potrebu riesit to, ze mladistvy v dnesnej dobre piju alkohol a ze to ide s mladezou dole vodou - ok. Nech sa paci zalozte si novu temu ( mimochodom takych uz tu tiez bolo niekolko )
@majlos , @sandy114 stale nevieme, aky je vas najoblubenejsi alkohol
@28 Jak hovori sandy, na gympel sa dostane aj totalne pako ak ma znamych alebo ak sa mu zadarili prijmacky, ale makat 4(8) roky dalsie je ina vec. Podla tvojho pisomneho prejavu sudim ze tej skole moc nedavas kedze mas stylizaciu taku, ze clovek to ledva rozlusti. A aj ked si chlast nekupujes tak ten kto ti ho kupuje musi byt pekny dement a ty este tupsia ze sa na taketo veci davas a lejes to do seba.
@32 No zalezi na prilezitosti Po poobednom volejbale najlepsie pivo na smad, na vecernu opekacku biele vino, ked ideme do mesta tak nejaky coctail Tvrde iba domace overene pripadne fakt kvalitne. Si nepamatam kedy naposledy som pil nejaky patok
Ale vážne nechajte ju už tak, dnes pijú už aj 12 ročné deti (síce to neznamená, že musí aj ona). Ale je to jej život a zatože si občas vypije do nálady, tak ju nemusíte takto odsudzovať. Silne pochybujem, že vy ste boli vždy vo všetkom vzorní anjelikovia, ako kážete jej.
tak zaprve: milujem deti,ktore svoju inteligenciu meraju tym,ze su na gympli (typicka choroba vsetkych namyslenych gymnazistov,utomaticky som niekto),taky velky,niekto budes az ked dostudujes vysoku skolu,cize gympel kludne ber ako predlzenu zakladku (a to viem o com hovorim,chodil som na gymnazium),jo a este nieco k tejto veci,odborne stredne skoly su dvakrat tazsie ako taky gympel,a aspon ti nieco daju,takto ta bude mat kazdy len ako tu z gympla a bude ti to na dve veci
za druhe: citaj poriadne prispevky,majlos nenarazal na to ako sa ucis,myslim,ze mu to moze byt ako vsetkym nam srdecne jedno,zakomponoval do prispevku len vseobecnu skutocnost,ak nechapes co tym myslim tvoje minus,alebo si to precitaj este raz
za tretie: co ma s tym gymplom mesto??? nauc sa argumentovat
hmm....newem preco sudis ked nepoznas ukaz m jednu nadavku ktoru som ti napisala pretoze ty ma tu urazas oyto sest a ani tebe sa obcas nepodari vela veci a ja ti ich nevycitam a uz vobec nie sklau a chodis na vysoku myslim si ze nie pretoze inak by si sparaval ako normalny vysokoskolak.......a newem preco si nemohol urobit to co iny ludia napisat to na co som sa pytala a odist!
@32 milenka, sladka pani... srandujem ... neviem preco ale chuti mi rum, na ktory ma naucili kamarati z podtatier a ked tak este nejake likeri... no musim sa prisposobovat kolektivu takze mam smolu
@ 36 jha som zo ziadnym mestom gympel c co pises neargumentovala a neni moja chyba ze chodim na gympel ja som chcela ist na inu skolu ale uz ked osm tam tak tam ostanem an zaciatku si sa zdal fajn ja som sa pytala na nazor a za to ze to tu niekdo zhovaduje ja nemozem
@31 Zabudla som: neurazaj mi mesto, pochybujem ze v novych zamkoch mate viac gymnazii ako tu, ja som sa tiez mohla prihlasit na gymnazium, ale co by som z toho mala? nic, gymko nie je na nic zamerane, pripadne len na jazyky
@41 ja soom ti mesto nechcela urazit ale tak debili na gympli urcite niesu mozno ako niekdo napisal ze sa tam dostanu ludia kltory maju peniaze to este berem ale debili urco nie
@44 nie za peniaze, ved som to napisala: je viac ziakov ako skol preto sa skoly biju o decka a tym padom beru kazdeho aj bez primacich skusok, pripadne sa dakto nasprta na primacky a urobi ich ltt, takze ano, beru aj debilov
k tvojmu veku sa ja uz vyjadrovat nejdem, ale suhlasim s Majlosom a pod., takze k teme...alkohol moc nemusim, radsej mam ine veci , ale uz ked alkohol, tak najradsej mam vino (najlepsie biely strik) a z tvrdeho fernet (najlepsie citrus, ale neni podmienkou slight_smile:...ale alkohol mam skor len vynimocne, ked nie je co fajcit
toto zboznujem deti na zakladke sa vzdy chcu hrat na dospelych preto piju, fajcia, beru drogy a jebu...ale neoplati sa mi dalej pokracovat lebo to aj tak nezmenim, to ako keby nieco rozpravam hluchonememu...
tebe dali včera privoňať k dvom poldecákom, a teraz tu ťažko filozofuješ o kvalite a chuti chlastu? dobre moja, v 15tich to vidím na protialkoholické liečenie, v 16 na protidrogové..
@60 niekedy, ako napríklad teraz, s Tebou súhlasím -)
@61 nevidel by som to tak šero, kopa dieťatiek pije veľmi veľa. Ak by mali každé decuľo posielať na protialkoholické, seriózni alkáči by sa tam nezmestili.
Tentokrat suhlasim s majlosom a spol... Nehovorim ze som bol anjelik alkohol som skusal tak v 15-16tich ale za prve nikdy som sa tym nikomu nechvalil, prosto ked sme mali flasu tak sme ju vypili, zahodili a nikomu to nevesali na nos. Za druhe super skusila si alkohol, si cool len tak dalej za chvilu z teba bude alkac alebo este lepsie disko kurva, srdecne blahozelam. A samozrejme ocakavam argument "sak ja mam 14 to je len o rok menej"... ano je ale to si potom povie 13tka o tebe, 12tka o nej a zachvilu nam tu chlascu 8rocne deti lebo je to "len o rok menej".
Ale aby si nebola smutna, ze som len dalsi co sa pridal na stranu proti tebe, pijem pivo (takmer vsetky ceske moemntalne fkat ze ficim na plzni ak sa da) samozrejme nejake tie kokteily a na party klasika vodka s dzusom/sirupom/cajom alebo co mame po ruke.
PREPACTE AK SOM NIEKOHO URAZILA ALE JA SOM SA PYTALA NA TO NA CO MI ODPOVEDALO 10%Z VAS NEHOVORIM ZE SOM SKUSENA JA SOM SA PYTALA NA VAS NAJ ALKOHOL TAK MA TU PLS NERiESTE
nechce sa mi to citat...ale robis zle meno mojmu rodnemu mestu!
mimo toho si myslim ze chlast by si mala tak poznat max z videnia
aj ked viem ako to dnes chodi ..mam bratranca zo znamej to casti petrzalka a ten fajci od 8,pije od 12 ...takze sa tomu necudujem ale na rozdiel od teba ma viac rozumu ako vidim a to omnoho...
co sa tyka mojho oblubeneho chlastu tak z tvrdeho len spisske ovocne..lebo lacne liehoviny a somarinu v podobe vodky nemam rad...spisske ma aj daku tu vonu a chut vypijem hoc co od nic...a pivko....
a ked mam chut si riadne rupnut tak neriesim kolko toho vypijem ..a po spisskom ovocnom +brzde pivku heineken si toho aj nieco z noci nezapamatam
kuaa...pisete tu ako keby by ste nikdy v zivote nevypili alkohol...vsak sa len opytala ze aky mame radi a hned su tu hadky...je to jej zivot...nikto nema pravo sa jej do zivota hrabat
-inak Metaxa, fernet a bavorak .... a samozrejme moje zlatko - Heineken
@0 AK TI CHUTIA DAKE PREPALENE OVOCIA, HENTO JE MYSLIM DAKE NASLADLE, PRECO SI NEKUPIS RADSEJ KOFOLU? LEOB MACHRUJES, ZE DOKAZES PIT? Je slabost pit, nie nepit.
Tu by mal clovek pri registracii poslat aj oscanovany obciansky lebo tak sa tu fakt rozputa vojna ...Podla mna nema cenu jej tu vypisovat ake je decko alebo nieco podobne...ved ked si da tak si da..a vy tak akurat dostanete pri tom pitchovani nabeh na zaludocne vredy ved kolko ludi tu pisalo o veciach, nad ktorymi by nemali este ani premyslat, no ale doba ide dopredu a tak ako sa niekedy ludia dozili veku 35-40, tak zachvilu to bude rovnake..svoje telo si budeme nicit uz od 10tich
Ale vyjadrim sa aj k teme...ja oblubujem okenu premytu cez chlieb popripade minimalne 500 ml Bromhexinu (pivo, Malibu)
da sa povedat aj nieco ine ako:"lol"? Ja nemyslim ze som nieco extra ked mam 18, aj ked bohvie preco si ludia, ktori tento vek este nedosiahli myslia, ze mat 18 je nieco extra. Booze.. Ale uz len to ze si to myslia prezradza, kolko maju rokov
po vine a vselijakych ovocnych sadoch mi byva vzdy fakt otrasne!a to nehovorim o takych breckach ako peachvodky atd, co maju cca 16% cize sirupove vody.to ked ochutnam, porat ma napina :/
a inak to ze tu nadavate 14ke, ze uz teraz ma taky nazor a zaujem o alkohol, tak sa pozrite okolo seba vsetci, ja vidim uz malych 10r. krpcov fajcit...a vacsina z vas zacinali s alkohol tiez v takomto podobnom veku....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
A dobry postreh @2 , clovek by povedal ze taketo decko sa ma venovat sportom a pod. zalezitostiam, ale tak my sme boli asi v tom veku menej dospeli
A máš 14, dosť skoro. Ale pamätám si, že na konci deviny išli všetky ročníky oslavovať a niektorí skončili dokonca aj na výplachu, takže väčšina deciek to skúša tak okolo 14, 15.
Z destilatov mam rad hruskovicu. Ale musi byt naozaj kvalitna, lacne krcmove sunty ( poldeci za 18 SK ) po neprijemnej skusenosti uz nikdy viac.
Uplne najradsej mam ale miesane napoje, ako su Mojito, alebo Pinakolada
@7 no vino cervene mam rada aj ja
Normalne sa spytala, kto ma aky oblubeny alkohol. Vyjadrila SVOJ nazor, aky ma rada ona.
Este aj zdoraznila nech jej to nenadsenci nekazia.
Ale vidim, ze niektori moralni velikani neodolali a museli sa do nej pustit. Toto je proste choroba birdzu, ktoru nepochopim. Niektori proste vyuziju kazdu moznost vyvolat konflikt aj ked k tomu nie je najmensi dovod. Fakt smutne.
Pokial je mi zname ( kludne ma oprav ak sa mylim ) tak zakon obmedzuje vekom len nakupovanie alkoholu. Nie jeho konzumaciu. ( Teda bol tu navrh novely zakona, ale ta sa tiez tykala vstupu mladistvych do nocnych podnikov, priznam sa ze ani neviem ako to dopadlo )
Samozrejme, ze nie som naivny a viem, ze mladym ten alkohol asi nekupuju rodicia, ale ze im ho zistuchtivi obchodnici predaju sami. Ale ked sa chceme bavit o zakone, budme presni
z vína biele, suché
z tvrdého rum, nie biely
Ona sa tu vyhovara na "kebyze mas 14 alebo 15 a zijes v takomto veku a v roku 2008 mozno by si bol taky isty". Takze ty tu teraz valast to ze sa nevies bavit bez chlastu na spolocnost ze ta do toho nuti? To je ako jaka logika? Jedine co tu vidim ja je ze to ze chlastas ti dava pocit toho ze si "dospela" a ze aj ty ides "prudom" ostatnych tupych deciek co si myslia ze chlastat v piatok a sobotu vecer je velka frajerina. Ale je to presne naopak. Dnes je umenie nechlastat...
a vy ostatni sa netvarte tak prekvapene, dobre viete ze uz aj 12 rocne decka chlascu viac ako ja, moj brat bol 6tak a jeho spoluziacky vo velkom chodili kupovat chlast ze "mamka ma na navsteve kamaratku a ma poslala kupit vinko" a predavacka si povie: ved ma len 12, iste by nesla sama kupit chlast. potom mala otravu krvi
z tvrdeho len fernet citrus
vino mi nechuti
@majlos , @sandy114 stale nevieme, aky je vas najoblubenejsi alkohol
tak zaprve: milujem deti,ktore svoju inteligenciu meraju tym,ze su na gympli (typicka choroba vsetkych namyslenych gymnazistov,utomaticky som niekto),taky velky,niekto budes az ked dostudujes vysoku skolu,cize gympel kludne ber ako predlzenu zakladku (a to viem o com hovorim,chodil som na gymnazium),jo a este nieco k tejto veci,odborne stredne skoly su dvakrat tazsie ako taky gympel,a aspon ti nieco daju,takto ta bude mat kazdy len ako tu z gympla a bude ti to na dve veci
za druhe: citaj poriadne prispevky,majlos nenarazal na to ako sa ucis,myslim,ze mu to moze byt ako vsetkym nam srdecne jedno,zakomponoval do prispevku len vseobecnu skutocnost,ak nechapes co tym myslim tvoje minus,alebo si to precitaj este raz
za tretie: co ma s tym gymplom mesto??? nauc sa argumentovat
a viac sa mi uz nechce...
jo a ak si si nevsimla,nespomenul som nic o tom tvojom piti,to mi je naozaj jedno
takze pozor ja ta nezhovadujem,len opravujem
@61 nevidel by som to tak šero, kopa dieťatiek pije veľmi veľa. Ak by mali každé decuľo posielať na protialkoholické, seriózni alkáči by sa tam nezmestili.
Ale aby si nebola smutna, ze som len dalsi co sa pridal na stranu proti tebe, pijem pivo (takmer vsetky ceske moemntalne fkat ze ficim na plzni ak sa da) samozrejme nejake tie kokteily a na party klasika vodka s dzusom/sirupom/cajom alebo co mame po ruke.
nic si z nich nerob to tu je tak v kazdej diskusii ze ti kazdy vynada
ja mam najradsej pivko a z ostreho asi hrusku
mimo toho si myslim ze chlast by si mala tak poznat max z videnia
aj ked viem ako to dnes chodi ..mam bratranca zo znamej to casti petrzalka a ten fajci od 8,pije od 12 ...takze sa tomu necudujem ale na rozdiel od teba ma viac rozumu ako vidim a to omnoho...
co sa tyka mojho oblubeneho chlastu tak z tvrdeho len spisske ovocne..lebo lacne liehoviny a somarinu v podobe vodky nemam rad...spisske ma aj daku tu vonu a chut vypijem hoc co od nic...a pivko....
a ked mam chut si riadne rupnut tak neriesim kolko toho vypijem ..a po spisskom ovocnom +brzde pivku heineken si toho aj nieco z noci nezapamatam
šumivý celaskon 4EVER .. alebo take že Tang a take.. no mňam
-inak Metaxa, fernet a bavorak .... a samozrejme moje zlatko - Heineken
@0 AK TI CHUTIA DAKE PREPALENE OVOCIA, HENTO JE MYSLIM DAKE NASLADLE, PRECO SI NEKUPIS RADSEJ KOFOLU? LEOB MACHRUJES, ZE DOKAZES PIT? Je slabost pit, nie nepit.
Ale vyjadrim sa aj k teme...ja oblubujem okenu premytu cez chlieb popripade minimalne 500 ml Bromhexinu (pivo, Malibu)
tak teraz sa trosku viac smejem
hm to ako ze horke sa ti to zda byt ???
asi si sa raz v zivote napila piva jeden glg a myslis si ze je horke
ale to tak neni
po vine a vselijakych ovocnych sadoch mi byva vzdy fakt otrasne!a to nehovorim o takych breckach ako peachvodky atd, co maju cca 16% cize sirupove vody.to ked ochutnam, porat ma napina :/
a inak to ze tu nadavate 14ke, ze uz teraz ma taky nazor a zaujem o alkohol, tak sa pozrite okolo seba vsetci, ja vidim uz malych 10r. krpcov fajcit...a vacsina z vas zacinali s alkohol tiez v takomto podobnom veku....