prepacte stlacil som nechtiac enter a nie su tam vsetky odpovede ked pridem na to ako to prerobit alebo zmazat tak to spravim a dam to odznova tak ako to mam bytt
akoshe xD krasna anketa xD
ale NIE
marihuana nieje horsia droga ako alkohol
ani z miiiiiiiikro casti xD
a to ze je zakazana
no co uz s tym xD
aj tak doteraz nehapem preco je ilegalna....
vysvetli mi to niekto??
Je, lebo spája účinky chľastu a fajčenia, ale ešte horšie a chľastu ti trochu nejak neuškodí, ale marišky už hej. A znásobuje tvoju momentálnu náladu, takže to nie je vždy len sranda, napr. ak máš depku a budeš húliť, tak to bude ešte oveľa horšie.
krutafunebracka hulim paru rokov z ludmi ktorych mam rad a nikdy mi nebolo zle, ze vraj nasobuje naladu bolo miuz vsliako pred hulenim a vzdy som sa pri nej odreagoval a uvolnil. Ide skor o to skym si a kde hulis
@10 hulila si niekedy? xD
lebo tie tvoje odpovede ehm xD
okey beriem ze kazdy ma inu reakciu xD
ale ehm xD aby mi potom niekedy bolo zle xD neveem nevem xD
ale zober si to tak xD z chlastu su vecsinou ludia uplne nadrzani alebo uplne agresivni xD
z ganje su vysmiatyyy mierumilovnyy xD tertrkaju sa xD
tak co je lepsie? xD
z ganje nemozes mat decko ani neves s kym a celodnovu komu xD
z ganje ziaden foter neprisiel domov a nezmlatil zenu a deti. Z ganje sa ziadne rodina nerozpadla. Z ganje nikto nikoho na diskoteke nezmlatil. Chcem aspon jeden priklad kedy niekto nieco urobil zle ked bol zhuleny....
a pri dalsej ankete tam napisem nech sa vyjadruju ludia ktory skusili obydve drogy, pretoze nazor niekoho kto to neskusil a len o tom cital respektive pocul je irelevantny na to aby som sa nim vobec zaoberal vsak @krutafunebracka
@krutafunebracka tým čo si napísala si jasne dokázala že o tom vieš baraní kokot (aj s vajcáma), nikdy si to nevyskúšala lebo máš predsudky a prečítala si si o tom akurát tak pol strany v eurotelevízii alebo novom čase
@23 omg to je moja prva anketa a trochu som ju pokazil.... zial neviem ju zmenit a a ni vymazat aby som ju mohol napisat tak ako ma byt z dalsimi moznostami
Dopady zriedkavejšieho používania:
* znížená kapacita vnímania a porozumenia
* sťaženie koncentrácie, apatia
* zmeny nálad
* zvýšenie reakčného času
* zmenená orientácia v čase a priestore
* impulzívne chovanie
Dopady chronického užívania:
* zhoršenie krátkodobej pamäti
* fajčenie drogy je karcinogénne (nikdy nebolo lekársky potvrdene)
* kolísanie nálad, chronická apatia
* u ľudí s predispoziciou k psychickym poruchám môže pôsobiť ako ich spúšťač
@19 totalne suhlasim... @20 orimitivna socka?? xD dakujem za kompliment xD ale podla toho ako vyzera moj zivot a co robim xD ani zdaleka nie som asocial a ani primitiv xD a vediet mozes milu Jarmilu z reciciek xD ked mas nalozene v gatkach lebo je nieco nelegalne tak aspon nekydaj xD s frends mame taku teoriu.. ze ked su ludia kurvy a nehulia mali by s tym zacat a ked su kurvy a hulia niesu ludia lebo taki neexistuju ... xD ale no ved aj taki musia existovat ako ty xD ale myslim si ze to co propagujes nieje tvoj vlastny nazor xD to je len neaky pomyleny nazor bohvie koho co ti to natlacil dohlavy xD ale ved mysli si co chces xD mne je to jedno xD cim menej ludi huli tym viac rastliniek ostane nam xD
ospravedlnujem sa za pouzity slovnik ale niektore slova sa nedaju nahradit synonymami s aspon podobnym vyznamom...
"U chronických kuřáků konopí se zjistil vyšší výskyt schizofrenie, řada pramenů popisuje těžší průběh této nemoci, jestliže postižený zneužívá marihuanu. Poměrně běžné jsou úzkostné stavy, panické ataky, poruchy nálady a pocity pronásledování po aplikaci drogy. Závislost na marihuaně se vytváří pomaleji než na pervitinu nebo heroinu, lze se s ní však setkat u nás i v zahraničí. Závislostí jsou více ohroženi dospívající v obtížné životní situaci nebo s duševními problémy."
@30 nato ze som jedna z najelpsich v rocniku na gympli xD neake dristy su v tom tvojom vytahu ze co robi marihuanna xD
zmeny nalad a impulzivne chovanie su dosiahnutelne len pozitim drogy? xD xD
@32 Kašlem na to, či to je legálne alebo nie, ja nebudem trápna ako také detičky, ako ty, čo sa snažia byť veľkí machri, lebo robia niečo, čo by sa nemalo. Skôr ty nemáš vlastný názor a kvôli tomu, aby si bola "kúl", alebo kýho šľaka, si kľudne aj hlavu odrežeš.
Bárs premňa-zamňa skončite na psychiatrii alebo na ulici alebo kde chcete, kašlem vám na to, lebo sami neskôr uvidíte, či je to svinstvo. Ja sa nebudem znižovať na vašu úbožiacku úroveň, mne sa žije dobre, tak nechápem, načo by som si mala dávať marišku.
@43 a nutim ta si ju dat? len pisem ze neznasam takych blbcov co to nevyskusaju a pic...uju na to. radsej bud ticho a nechaj nech to vyriesa tie "socky"
@izmorch@depechemode vidíte? sme úbožiaci. avšak o 20 rokov tu nebudeme, lebo ako zabudla tá hlupaňa @krutafunebracka podotknúť, marihuana je štartovacia droga a všetci skončíme predávkovaní heroínom
@44 o 20 rokov si uz mozno budem pichat herak, a mozno dostanem rozum a restanem fukat, ale travy sa nikdy nevzdam, budem ju spolu z manzelkov pestovat v spajze a fajcit ju pri privecernych romantickych filmoch...
@40 akoshe ehm deticky xD sorrac ale som len o par mesiacov od teba mladsia xD
a niesom kuul xD v reali o mne vie len malo ludi ze hulim xD naco sa chvalit?? xD ved hovorim cim menej ludi huli tym viac maruhuane ostane nam xD xD xD nepochopila? xD xD xD v zivote osm nikoho nevolala hulit ani mi nedala sluka do ruky xD nemam problem povedeat nie ked ma niekto zavola xD a niesom kuuuul xD ako ty hovoris xD heh to slovo ani nepatri do mojho slovnika xD vies radsej budem v sobotu vecer doma ako byt kuuul niekde opita na diskoteke a tvarit sa kuuuul xD heh a ze nemam vlastny nazor? xD moja zavri si hubu!!! lebo koli mojim nazorom koli tomu aka som nemam vela dobrych spomienok!!! ludia su hovada xD a take opvlivnene a vymlete pipenky ako ty si seru do huby xD xD xD a ty si nazorny priklad fetaka (ved si pozri co pises to uplne sedi na ten tvoj opis cloveka co si hodila skor) xD naladova malochapava schiza xD zjedz si nohy xD
Je horsia a nie preto ze je ilegalna. Z ludi robi debilkov a to doslova, pokial to clovek huli pravidelne tak vidno na nom ten vytrety face a uplne npc reakcie. Pri tom sa vsetci tvaria ze z toho maju len vtipnu naladu. Hovno hovno zlata rybka. A nie necital som o tom v novom case ani nikde inde, empiricky potvrdene.
Btw porovnavat mlatenie zeny atd a pripisovat to alkoholu je chore. To spolu nesuvisi kedze je plno pripadov ked alkohol pritomny nebol. A ked uz tak chcete brat alkohol na musku tak pekne zaskatulkujeme drogy do jedneho balicka a kvoli nim muz zenu nemlati to je fakt, kvoli nim sa ludia len zabijaju... Pohoda nie?
@47 xD mudrejsi ustupi? xD kraaaavo xD naco si potom vobec pisala? xD xD heh jasne mozes si ma natocit xD ako sa uhulim k smrti xD ehm lebo takeho velkeho sluka by som cela videt xD xD xD xD
@44 no taak som si precital forum a poviem ti tolko: hulim uz tamker 6 rokov a ziadny z tychto pruserov co si vypisala od strycka gúgla zatial nemam ako to? mas nejake rozumne vysvetlenie?
@50 jasne a koli chlastu sa nezabija????
moj sused mlati zenu len ked je opity ako cinka... koho to trapi?? ved on sa vylieci..
kamaratovi zabili otca alkaci pred barom... toto je normalne??
a tie vyzehlene xichty.. to su ludia ktori hulia a popritom este nieco... ale to si kto prizna? xD to by chcelo uz inu diskusiu xD
tak tak, ja som najvecsie kktiny spravil za opylosti, vsetky podmieky zaznamy a ine blbost na policii a v skole vsetko ked som bol opyti, zvlastne za triezva zhulena alebo ineho stavu nziaden pruser, mozno doma ked som sa neukazal paru dni ale to uz je poriesene a nebolo pere ganju
@50 v niecom mas pravdu to hej, ale... predsa z travy zomriet? To uz su naozaj pripady, ako vravis - vymeteny typci, co fajcia 3x denne... ale to je psychicka zavislost a s tymto s tebou suhlasim Avsak ked niekto ma rozum a zahuli si prilezitostne, tak to je ine... nemyslis? @53 hehe
@delpurr ale sak isteze ze suhlasim. Je ine si raz za cas zahuli a byt zhuleny kazdy den. A presne tak je ine si raz za cas s kamartmi vypit a chlastat kazdy den. Nehovoriac o tom ze ked prides do baru s kamosmi a das si par vodiek zasmejete sa tak je to v pohode ako ked si s kamosmi raz za cas zahulis.
Len som chcel poukazat, ze ked vsetci tu vytahuju tazkych alkoholikov a debilov tak presne taki isti ludia su aj na drogach (a nezacnite mi zas hovorit ze mariska je makka a to je ine lebo tak isto sa da pit aj vino alebo pivo a nie hned vodka a domace).
@56 a za to ze ty sa nevies ovladat moze alkohol? Ked si blby tak nepi, ja som z alkoholu ziaden pruser nemal. Iste boli rozne zabavne prihody a? Ked to nevies tak nepi.
@54 a ty sa na suseda len pozeras ze? Co takto zavolat policiu a riesit to? A mna nahanali s nozom skurveny fetacikovia a co? Keby neujdem tak ma tiez zabiju. To ci je niekto kokot nezalezi od alkoholu alebo drog. To je uboha vyhovorka pre chudakov.
@64 fetacikovia.. alebo hulici??.... pozeram?? hm.. jasne zavolam policiu a co dalej? jeho zena ostane na materskej sama bez pomoci.. a esste nas bude nenavidiet.. to nieje take jednoduche... a nemam vyhovorky xD niesom socka ani zavislak ani nic podobne xD xD xD nehulim kazdy den ani kazdy tyzden xD
jednoducho len niesom proti marihuane..
@64 kto ta nahanal s nozom? urcite nahuleny ludia mal som obdobia kedy som asi 3 tyzdne bol zhuleny vkuse a nikdy ma nenapadlo niekoho nahanat z nozom.
ganec je milion krat lepsi ako chlast, chlast mi uz vlastne ani nechuti, prestal som pit skoro uplne a radsej si urobim fajnove bongo... ten stav ked ma nic netrapi a vsetko mi pride smiesne ja proste milujem
@66 prepac nepytal som sa ich... ale ja nehovorim ze som proti marihuane, citaj pozorne co som napisal. Ja len hovorim ze porovnavat marihuanu a tvarit sa ze to je ina droga ako vsetky ostatne a potom alkohol nahadzat do jedneho vreca je bullshit, zavadzanie a uplne neobjektivne. To bolo vsetko.
@67 no vidis ja uz som bol opity, aj zhuleny, aj nasraty a tiez ma to nenapadlo ale evidentne ziju tu aj ludia ktorych to napadlo.
@62 a zdroj? ako to zistovali? Lebo z tej tabulky je vidno strasnu profesionalitu. Jedine co mi v nej chyba su najobluvenjsie zbrane. Pretoze podla takmer kazdeho clvoeka zbrane zabojaju ludi a zabijaju ich najviac... len preco potom tie moje kurvy co mam doma este nikoho nzabili? Meskaju za statistikou...
Tym chcem povedat ze taku tabulku ti spravim v skicari za 5min a este tam aj nakreslim kvetinky a srdiecka, napisem nejake super motto a ze to mam z kanady z roku 2006. Pytam sa znamena to ze to je pravda? Nie.
alkohol je metla ľudstva. kto to má v rodine ten potvrdí.
avšak konope so všetkými poľnohospodárskeho, potravinárskeho, odevného, papierenského, energetického a terapeutického využitia je skôr potenciálna spása ľudstva
Ludia a vy ste nepočuli o tom, že tato zazračna rastlinka ma liečive učinky? Ja sa každý boží deň rozpravam s Etno Bojom na túto temu...ten chalan hulil jedenast rokov a aj napriek tomu mu to neuškodilo...DROGA je NIEČO ČO JE NÁVYKOVÉ...MARIHUANA NIE JE NAVYKOVA PRETO NIE JE DROGA...narozdiel od alkoholu ale tak mame pass no nje? Kdo húli ten umí(A)
este stastie ze taketo diskusie mam uz tazko v p. inak by som asi nevykryl niektore dost inteligentne nazory
uz len ta prva odpoved v ankete... co ma spolocne skodlivost urcitej latky s tym ci je alebo nie je zakazana (statom)?
Chavez inac neviem co riesis ta tabulka je normalna statistika, predstav si ze dneska uz sa to da aj zistit, nepocitali to na prstoch na ruke ale su na to statisticke metody a pointa pribehu je ta ze na canabis umrelo 0 ludi.
Marihuana je vo vseobecnosti velmi precenovana co sa tyka "skodlivosti" pretoze je tu este stale ten vymel mozgov ze su to drogy a neviem co. Ale ludia ktori vedia sa len usmievaju nad touto naivitou a ludia ktori maju pocit ze musia nieco riesit tak riesia
@81 mne islo o doveryhodnost tej tabulky ak si to nepochopil. Je pekne ze tam je nula a predstav si ze aj tu pointu som pochopil ale ked tu tabulku zbuchal niekto na kolene, odflakol atd tak potom je jej vypovedna hodnota nulova a to ani byt nemusela. Ale chapem ze ked najdes hocico co podporuje tvoje stanovisko je ti jedno odkial to je.
Uvediem priklad keby si to este stale nechapal. Je pekne ze spravim tabulku a prehlasim ze letecka doprava je najbezpecnejsia - to ze to poviem nema ziadnu vahu. Za to ak si vyhladam statistiky leteckych nehod, dopravnych nehod, porovnam pocty mrtvych atd tak to uz vahu bude mat a dokazuje to ze letecka doprava je najbezpecnejsia. Chapes?
A ked uz pisem tak toto "avšak konope so všetkými poľnohospodárskeho, potravinárskeho, odevného, papierenského, energetického a terapeutického využitia je skôr potenciálna spása ľudstva" si dufam nemzslel vane. Marihuana ako liek na vsetko, dokonca marihuana odvrati aj financnu krizu ze? Omg nerozmyslate len citate a zerete vsetky kktiny? Keby to je pravda, tak sukromny firmy uz daaaavno maju uz obrovske polia s marihuanou a zarabaju na tom miliardy.
skoda je za majku uzivaju zvacsa kokoti a preto sa o nej utvara obraz, ze je to nieco zle a zo te vymyva mozog. no dotycny clovek ma mozog vymlety uz davno pred tym...
Ano presne si to uhadol, ja som ten, ktory nikdy nedba na zdroj a beriem HOCICO co podporuje moje stanovisko. Inac neviem co si sa mi snazil vysvetlit, ze co mam chapat? Mas statistiku ze cannabis (ako latka) usmrtil 0 ludi, co chces viac riesit? Logicky ani nemoze umsrtit nikoho lebo sa to s fyziologickeho hladiska neda, naopak z chlastu zomrelo uz X ludi. Ty mas taku tendenciu stale niekoho o niecom poucovat lebo vsade su hlupucky tutmaci a cakaju kym ich mudry chavez pouci hh.. konecne CHAPEM ako sa vytvraju statistiky, dakujem za osvetlenie temy hhh.
Chlapce ty nerozmyslas, vzdy len napises nejaky poloargument a druha polka argumentu spociva v utoceni na diskutujuceho ty bojovnik hh. Omg my fakt nerozmyslame, a len zereme kokotiny haha takto som sa fakt uz dlho nepobavil.
Ako sorry ale mna (a takzvaneho tiez) si si nevybral ako prave najlepsie ciele na tvoje kaleraby, bo mame nejake vedomosti (to co ti odpovedal takzvany je samozrejme pravda) takze to vyznie dost ftipne.
No môj názor ťe ked sa to s nou neprehána je to fajn, namiesto chlastu , a nemáte z nej opicu ani nič podobné.A žiadne všelijaké príznkay čo sa popísujú v novom čase lebo kde som nepostrehol pokial to človek nedáva každý deň, čo sa už dá považovať za závislosť.Jeden moj známy musí huliť každý deň, neviem či má vypestovaný nejaký druh závislosti ale proste každý deň si dáva.No a na nom vidno také celkové spomalenie chápania alebo ako by som to povedal, proste je taký spomalený Další známy ten to nedáva každý deň ale tiež dosť často, tak ten bezproblémov prechádza na výške v BA s A čkami zo skúšok, čo neni prave najlahšie..............no ako sa hovorí: Všetkého moc škodí.
..ty,kokoos,tu je ,ale naazrorov..ale,s väscinou,mozem len suhlasit,teda s tymy co nie,su proti nej..tiez,si raz za cas,zahulim..a nie,som zhulena kazdy tyzden..par,krat do mesiaca,si dam..a,je mi dobre...nesom,zavisla..po,zvysok mesiaca,ako tu poniektory,tvrdia.a neni,som uz vobec,fetacka..a,co je najviac zarazajuce..hm..no,keby som to neskusila,tak na tuto,anketu,ani len nekliknem..ked,netusim,co to je..takze,Krutafunebracka...nvm..naco,to potom,vobec ty riesis...a,este preboha,je to obycajna rastlina,a ee,ziadna umela,chemia..takze...uz,sa minexce vypisovat..snad,ste poxopili..
@87 oukej este raz. Len som sa spytal na ZDROJ tej statistiky pretoze mi ta forma pripominala (a stale pripomina) obycajny vymysel. To je vsetko. Nic viac, nic menej. Takzvany mi hodil link aj ked som nenasiel co som hladal (pozerat ktory zo zdrojov to napisal sa mi fakt nechce) a tam to skoncilo. Potom si ty prisiel ako velka voda a zacal riesit kktiny tak som to napisal zrozumitelnejsie kedze si to evidentne nepochopil. Dufam ze teraz to uz chapes
@84 ktore nadnarodne korporacie? aky ich biznis? Myslis, ze by si nechali ujst miliardove zisky??? Rozmyslas? Vsetkym tymto tvojim korporaciam ide o zisk myslis, ze by zahodili takuto prilezitost??? Staci sa len pozret kolko prachov maju drogove kartely a korporacie by si hned pretlacili legalizaciu, par ludi podplatili a uz by hned aj mali statne zazky a dalsie miliardy vo vrecku. Takze az taka uzasna ta rastlinka nebude. Iste ma nejake liecive ucinky a da sa vyuzit v textilnom priemysle aj potravinarstve avsak v poslednych 2 menovanych sa da pouzit canabis bez THC a take vyrobky sa daju bezne dostat aj teraz (doma ich par mam ale THC neobsahuju). Holt nie je canabis ako canabis ako iste vies.
Nechapes ze to ze na kanabis umrelo 0 ludi nemoze byt nepravda lebo na kanabis sa neda zomriet? A co tam chces mat o 10 mensie/vacsie cislo pri alkohole, ze na cannabis umrel 1 clovek alebo co? Ten zdroj vychadza zo vseobecne pristupnych statistik ktore sa kazdorocne robia, snad nechces tvrdit ze take statistiky neexistuju.
Ja som nezacal riesit kokotiny, ale som prispel do diskusie svoj nazor. Kokotiny tu riesis akurat ty (vid. spochybnovanie statistik ktore su uplne jasne a ine irelevantne zalezitosti). Otazka znela ci je kanabis skodlivejsi ako alkohol a ked z chlastu umre 150 tisic ludi rocne (aj keby 150 kusov ludi) a z canabisu 0 tak hadaj aka je odpoved.
To s tymi nadnarodnymi spolocnostami sa tiez da vysvetlit, siaha to hlbsie do historie... neviem ci sa to takzvanemu bude chcet vysvetlovat, mne sa vobech nechce lebo je to na dlhsie a tebe by to bolo aj tak na hovno. Keby si mal problematiku okolo kanabisu prestudovanu ani by ta nenapadlo sa takzvaneho taku otazku na sto riadkov pytat. Splietas dve na tri, vobec nechapes o co ide, spajas drogy kartely a moznosti vyuzitia kanabisu.
Ale strasne sa na tych tvojich haluskach flipujem, dobre ti ide:>.
ze mariska nie je skodliva omg to je ako povedat ze na fajcenie nikto neumiera... lebo aj ked sa totalne sfajcis z cigariet nic sa ti nestane, ale v podstate umries na rakovinu pluc. A mariška ma este o ucinok naviac ze obsahuje psychotropne latky utociace na nervovu sustavu ovela agresivnejsie ako alkohol. Kto je zavislak je podla mna chudak. A dekriminalizacia marisky je hlupost. Preco by mala byt povolena? Skor by som sa priklonil k tomu aby sa do uplneho zakazu dostali aj cigarety. A do obmedzenia alkac. A za tvrde drogy by sa uz konecne mohlo davat dozivotie lebo po uliciach tu beha nako vela dilerov.
@92 islo mi o to ze ake tie vysledku co je umriet na alkohol? Schlastat sa na srmt umret na cirhozu, rata sa tam aj to ze sa niekto opil a soferoval? Alebo co je to podla teba? Presne toto som chcel vediet ked zaratam cirhozu, upitie sa atd tak ich je vela. Btw to ze na marihuana podla statistik nikto neumrel naznamena ze je horsia.
No skvely pristup zahrame to do outu ked uz nevieme argumenotvat? Skvely sposob ako diskutovat vo fore. Len sa dalej flipuj a hul mne je to egal. Ja sa pre zmenu smejem na tvojej prehulenej hlave.
no sranda...rozpravat, ze ktora je horsia alebo lepsie droga?....to myslite fakt vazne?....bolo tu spomenute, ze z marisky sa nerozbijaju rodiny, neskodi, nzabija sa, ne je domacie nasilie...bludy....vidim na dobrom kamaratovi..co s nim mariska spravila....tie stavy ked sa tvari ze ako keby mu nic nebolo..a pritom oci ma jako plysovy macko jeho reakcie su take, ze by ho aj korytnacka dobila a on by sa nestihak uhybat jej utokom a ze jeho rodicia su uz na pokraji zo silami, nevedia si co pocat...priatelke (uz byvalej)....urobil z jej zivota i vztahu peklo...ale OK...ziadne nasledky nie su....nepisem to co viem z knih..ale co vidim
..a dakujem nenabehujte z "nevyskusal= nehovor o tom, lebo nws".....to hadam, ked vam niekto povie ze ked si vopchas do riti poleno s priemerom 10 cm...talk to narocky vyskusam, aby som uverill..to su fakty..potom nwm comu mozete verit....asi si pootm nemozete napisat, ze z alkoholu sa biju deti a manzelky, zabijaju sa ludia...sak ked ste to sami neurobili ..poripade ak ste sa spili a ste to neurobili tak to nie ej pravda...lebo isto ste boli spity a isto ste nikoho nenahanali snizokom..ciez podla vysie spomianeho vaseho hesla by mala byt nepravda tie veci co boli adresovane na alkohol...
v Holandsku si s povolenim marisky ulahcili pracu leo tam tusim je povolena 3% a u nas je asi 9 ci 12%..nejak tak,,,qle aj ta yb som nechcel zlegalizovanie...
...TYMTO sa nezastavam AKOHOLU!!
...A ak si len tym vysvetlujete ze na mariske s anerobi zavislost...ze si date raz do mesuiaca a to vam staci..chyba...jej pritomnost v tele je dokozatlna po 40 dnoch od doby uzita..a v 27 sa bezne vyskytuju pozostatky v moci..cize ak si berieme ze narkomani si podavaju davky pri vyprchani predoslej tak pri matriske je to prave obdobie ten mesiac az viac,,,
....a k tej ankete...len ..tak isto mi vysvetlite ze ako dokazali ze od tabacu umreli tolko ludi..sak oni zomreli napr na rak....a co ked ju dostali z dedicnosti, lebo z vyfajcenia cigariet..myslim ich predavkovanim este som nepocul ze by niekto zomrel ..su len nasledky....a teda isto zomreli ludi aj vdaka mariske...mozne ne tak priamo....ale ako ste hovorili...poznam cloveka kt. huli tolko a tolko..a preco..uz mu nestaci apovodne davky napr raz do mesiaca...a ted amoze dojst k tomu stdiu, ze aby dostal taku davku aby dosatl stav "uspokojenia" bude musiet siahnut po nejakej tvrdej droge a ta ho uz "iste" raz zabie..a najskor predavkovanim..
a ked beriem otazku tejto ankety...co ej horie..tak alkohol aj mariska sa radi ak upokojujucim...cize su si velmi podobne...
A ESTE RAZ ROVNAKY NAZORM MA AJ N ALKOHOL, CIGARETY,ATD. ....A TAKTO BY SOM S AZAPOJIL..AJ V TEME ALKOHOL AK BY HO NIEKTO TAKTO OBHAJOVAL...
@94 Rataju sa tam umrtia ktore su sposobene alkoholom. Predavkovanim, kombinacia s liekmi a pod. Umrtie na cirhozu pecene sa tam nerata. To ze sa niekto opil a soferoval sa tam tiez nerata. Dost obvious nemyslis? To ze na nu nikto neumrel neznamena ze je horsia ano. Aj ked to je tiez relativne, na vsetko sa da pozerat s urciteho uhla pohladu, chronicky alkac tak isto ako chronicky hulic su mimo. S celkoveho hladiska ale /zdravotne, socialne/ je na tom alkohol horsie.
Co som zahral do outu? Mas pocit ze neviem argumentovat? Tomu snad sam neveris co pises :>. Kludne sa smej na mojej prehulenej hlave lebo ty presne vies ci, kolko a ako casto hulim, takze sa zasmej poradne hhh
@93 alkohol nici mozgove bunky, marihuana mozgove bunky nenici. "psychotropne latky utociace na nervovu sustavu" ?... Dekriminalizacia (nie legalizacia) by nemusela byt taka zla bo potom by clovek nemusel ist za jedno brko do basy... si zober ze ta zatknu za flasu Jima, divna predstava ne? V cechach uz sa dokazali zbavit toho komunistickeho zakona, u nas to bude trvat este dlho predpokladam, hlavne ked je fico taky kamarat s cirkvou.
Ono je to tak, ze ci uz clovek s mierou pije alebo huli je to jedno a bude v pohode, ak sa ide do extremu tak to nie je bohvieco.
@95 nemozes sudit vsetkych ludi na priklade tvojho nezodpovedneho kamarata. Myslis ze vsetci ludia ktori fajcia kanabis su taki? To je chyba osobnosti a nemoze za to trava.
no sak o to ide...a tu sa dlabalo na napr. alkohol ...sak kolko ludi pije a zeby vsetci robili tie svinstva?....a poznam osobe 2 ktori hulia a dopadli rovnako....a mnoho inych vypovedi...a poznal som ich aj pred tym ako hulili...fakt, ver zmenila to aj ta trava..zacali pekne od cigariet..potom alkohol neskor sa pripojila mariska a stavim sa ze to pojde dalej...
@96 marihuana utoci na nervovu sustavu... a len tak nahodou sposobuje vznik schizofrenie a mozno aj dalsich poruch nakolko jej zlozka je PSYCHOTROPNA. mimochodom to ze je psychotropna znamena aj to, ze mozog sa dostava do tzv. bludov a predstav. Ako moj znamy videl neexistujuce veci. Co myslis, moze potom takyto clovek pod vplyvom latky spachat zlocin? naprklad ak si mysli ze mu ide o zivot a on vo svojich bludoch zabije nejakeho cloveka alebo mu ublizi? Po dalsie... zavislosti by sme mali potlacat a nie ich podporovat. V cesku aj v Holandsku su idioti. Pokial viem tak podobnymi "liberalnymi" zakonmi nic nevyriesili len ich alibisticky vytlacaju zo statistik akoze vsetko je ok. Problemy aj tak ostavaju nevyriesene.
@krutafunebracka absolutny suhlas s tym co si napisala, len netreba do toho vkladat take emocie proste netreba ani len diskutovat o tom ze drogy su velmi zle a uz vobec nie s o tom hadat... @depechemode myslim si,ze ta to casom prejde tento nazor,ale mala by si s tym niec robit to naozaj nie je dobra filozofia a cesta..Ale nemysli si ked sa na tebe neprejavuju nepriaznive dosledky v 16tich alebo v 25tich tak sa neprejavia v 35ke,viem ze sa to zda daleko ale je to tak...
Marihuana nesposobuje vznik schyzofrenie. Ak ma niekto dedicnu predispoziciu na schyzofreniu moze ju marihuana spustit, hlavne ak je konzumovana do veku 18r. vtedy je tam vacsie riziko. Marihuana ale schyzofreniu NESPOSOBUJE. lol ze na trave niekto videl bludy? trava nie je halucinogen, mas akurat mierne zmeneny stav vedomia ziadne bludy.... po starocia, este do obdobia pred kristom sa pouzivala pri meditacii a pod.. keby bola taka EViL tak by sa asi nepouzivala od obdobia pred kristom dodnes, nemyslis? Preco by mal clovek pod vplyvom travy pachat zlocin? Ludia su agresivni skor na chlaste, na trave vobec, prave naopak. Take bludy co popisujes v KRAJNOM pripade by som akceptoval pri LSD.. vidno ze si cloveka na trave este ani zdialky nevidel. V cesku aj holandsku aj dalsich asi 6 europskych krajinach su idioti.. no je to mozne .
@98 ci to pojde dalej a aky je clovek zalezi vzdy a len na jeho psychike, vychove a NA NOM. nemozes vynit travu za to ze niekto je debil. (nikoho som nechcel urazit) a chlast si nevidel co robi? muzi mlatia svoje zeny a deti, stavaju sa z nich socialni stroskotanci a na to si nikto ani usta neotvori, ale do travy vsetci sa navazaju a PREHANAJU len tak lebo su to drogy. heh.
@100 ziadna moja filizofia ani cesta .. jednoducho alkoholu sa dotknem raz za rok.. nefajcim.. a to ze raz za cas zahulim ma nezabije.. negumuje mi to mozog.. to vazne nie.. ak ide o skolu.. som na gympli mam same 1.. som debil??.. myslis si ze moja filozofia byt jednou z najlepsich na skole a robit umenie ktore milujem ma privedie do zahuby??.. a co ze hulim.. a co ak to ma neake zle ucinky.. ved aj tak seci umrieme.. len niektorym ostane usmev na tvari x)
@93 ak nieco zakaze stat myslis ze to nebude existovat??? xD xD xD
toto je uz dost najivny nazor xP ved napriklad decka do 18 by nesmeli kupovat cigarety ani alkohol... no predstav si ze to sa da xD.... alebo take graffity... pokial niesu na pohovelej ploche su povazovane za skodu na sukromnom majetku.. protizakonne no existuje to xD xD xD
zakon este nic nevyriesil xD ale keby bola marihuana legalna tak tato diskusia ani neexistuje xD a nebolo by tolko rozpravok starej matere o tom ako sa zabijes hulenim..
nieje pravda ze marihuana je startovacia droga.. kazdy clovek si vyberie sam co bude dalej...
ianc ked sa to tak vezme z hladiska ucinkov preco nemame zakazany mak? xD obycajny mak siaty? ved to je ake opijum xD xD a v kolkych statoch europy a sveta je zakazany xD no preco ho aj my nemame pod zakonom? xD
To su uplne klobasy s tymi zlymi ucinkami, to tu furt davaku rozumy ludia co o tom hovno vedia, vid aj @trtken ten zjavne este ani nevidel ako trava vyzera a zhuleneho cloveka uz vobec ne ked je schopny vypustit take kaleraby.
Trava skodi akurat plucam, ako aj akykolvek iny dym, lebo vznika decht, ibaze ked ide niekto hulit, da si jedno dve bonga alebo brcko a skoncil, viac nehuli. Myslim ze dva sluky v porovnani z vychlastanim dvoch flasi (aj viac) je dost rozdiel. Pluca to vykryju bez problemov, lebo tolko dymu sa nadycha clovek aj cez den na ulici.
@106 ak nefajcis cigy a pijes tak casto ako pises, tak to je najlepsie co mozes urobit.
@tryptaminedream po tejto vete "Ono je to tak, ze ci uz clovek s mierou pije alebo huli je to jedno a bude v pohode, ak sa ide do extremu tak to nie je bohvieco." Sa uz nemame o com bavit, pretoze presne to tvrdim aj ja.
Jedine co som sa snazil poukazat je to ze alkohol ste hodili do extremu a marisku vkreslili ako svaty gral.
Btw k 108 preco porovnavas brcko s flasou alkoholu??? Ked uz davas brcko tak potom ho porovnaj s poharom alkoholu (teda jedno poldeci, 2deci vina atp) to ti tiez nic nespravi dokonca vino a pivo maju aj pozitivne ucinky.
@109 ja som porovnaval to, ze ked je clovek napriklad v piatok vonku a ide sa 'rozjebat' ked uz to musim tak povedat, tak hulcivoi stacia dve bonga a pijacovi stacia flasa dve. Snad mi nechces povedat ze ked ides zit do mesta ze si das jeden poharik
@111 tak ked idem pit tak nezostanem pri pohariku ale zas nevychlascem ani 2 sedmicky cohosi... vcera som mal tak 6-7 vodiek + nejake 2 redbuly takze to je tak 3-4 co nie je ani flasa. Nehovoriac o tom, ze keby sa chcem fakt ze strasne rozbit tak to pomiesam a efekt by bol pri malom mnozstve este lepsi.
@106 trosku skromnosti by nezaskodilo.....a coze ze mas same 1...to zdaleka nezanemna ze si najmudrejsia...spluziacka(gympl totiez)ma same jednicky.....a ver ak by sa robili IQ testy, popripade ak by sa debatovalo na nejaku inu temu co si precitala v zosie....alebo uplne by postacilo aby ju tiredna oddelilaod jej spolusediacej...uz by inac vyzeralo jej vysvecko..co to je vlôastne 1 za pisomku?....clovek kt. sa do knizky z acely rocnik ani nepozrie, len si vie vybrat dobreho spolusediacehoa vie opysat, popripade ma vplyvnych rodicov bude vyznamenany...a 1 na vysvedceni nie su ukazkou jeho vedomosti z daneho predmetu....
..a ked dobre viem tak tabak sa tiez fajci od nepamati...a nemal v minulosti skodlive ucinky...a jednoducho je tam latka THC, ktora skodi...a hotovo, nwm co sa tu dalej diskutuje...
...su zaznamenane vypovede ludi, kt. po mariske mali halucinacie....
tabak nemal skodlive ucinky, vobec jeho fajcenie nesposobuje rakovinu pluc a jednoducho je tam latka THC ktora skodi... mozes mi prosim napisat ako latka THC skodi? po mariske nemozes mat halucinacie, ukaz mi jednu taku vypoved. To bola mariska mozno pokvapkana ketaminom/PCP alebo niecom, ale z marisky nemozes mat halucinacie lol. A z LSD mas potom co? Trava tak jednoducho nefunguje.....
@114 o moje iq sa neboj xD na pisomky alebo na skusanie neucim xD jedine na testy pred polrokom pozrem knihy xD od troch rokov hrajem na klavir a titulky z novin som s otcom citala ako male decko xD a ze vseobecny rozhlad nemam?? xD ach hm a skromnost?? prosim ta.. ked clovek chce nieco dokazat niekam sa dostat nemoze si dovolit byt skromny.. nemam vplyvnych rodicov.. som rada ze nie aspon viem aky je zivot skor ako tie "popularne" deticky.. ale to je vedlajsie.. niekedy mozme hodit rec.. o jadrovej fyzike alebo hm.. o kubizme?? cokolvek chces xD..
a to o tabaku a nevem com.. uz nebudem riest naco... kazdy si tu svoje pise s klapkami na ociach xD(aj ja xD ved je to o nazoroch).. ale z travy nik neumrel xD a tie halucinacie.. to je podmienene nie len THC ale aj tym ci ten dany clovek nebral neake lieky nespapal nieco etc.. kazdy organizmus je jedinecny cize aj ucinky su rozne xD ale aj tak marihuana nieje horsia ako alkohol(podotykam tvrdy alebo pivo vino vo vacsom mnozstve) xP
a o mojej inteligencii a neinteligencii sa nemusime dohadovat xD
pycha je mojou skromnostou xD
a mysli si co len chces xD xD xD
@114 a inac moj spolusediaci xD niekedy poslem foto ked chces xD totalny "inteligent" u nho je najlepsia znamka 4 cize oddelit ma moze ktokolvek kdekolvek xD a este tie zosity xD z niektorych predmetov ani zosit nemam xD xD xD xD
@115 ako ti ju mam ukazat...dat si stretnutie zohnat takych ludi..alebo ti to staci pisomne??..v prispevku @116 bolo spomenute, ze kazdy organizmus je jedinecny...a teda nemozes vediet ci takto nemoze ucinkovat na niekoho..pri vyssich davkach je to aj dost caste..a mam to z vypovede ludi...nie vymyslene, nie len tak medzi recou pocute....a tusim ze jedna krabicka cigariet posobi na hrne dych. cesti ako 3 ci 4 jointy...nejak tak sa mi zda..a ked neverite vysledkam testom..teda vede..nwm potom comu mozete verit.. @116 ...ach jaaaaaj ..ja sa o tvoje IQ nebojim....a nehovoril som o tebe s tym prikladom..len hovorim, ze nemozes ako dokaz svojej inteligencie davat jednotky....
diskusia nemá úroveň ak diskutujúci nie sú fundovaní v problematike. jasný príklad je @dad0 ktorý si myslí že marihuana spôsobuje vizuálne halucinácie. ďalší príklad je @chavez ktorý nevie o histórii konope nič, ale bude sa hádať.
@chavez teraz čítaj pozorne: nikto tu nerobí z konope svätý grál. iba hovorím že o sa týka nebezpečenstva ktoré ako droga predstavuje, je skutočne preceňovaná.
a čo sa týka priemyselného využitia je nehorázne podceňovaná. problém v jej docenení spočíva v tom, že by zrujnovala príliš veľa prosperujúcich a štátne pokladnice dotujúcich podnikov. je v záujme vládnucej vrstvy aby ostala tam kde je. už v roku 1916 boli američania schopní vyrobiť z 1 akru trávy toľko buničiny, ako zo 4.1 akrov lesa. tráva narastie o rok zas, ale les? dalej tráva produkuje o 150% viac vlákna ako bavlna pestovaná na rovnakej rozlohe. pritom potrebuje podstatne menej hnojiva a vlákna sú omnoho kvalitnejšie. semeno konope patrí k najkomplexnejším zdrojom proteínov, je lepšie ako sója. a takto by som mohol pokračovať. len si predstav čo by to porobilo s drevárenskými spoločnosťami, plantážami bavlny a pod. každý si to môže prečítať na wikipedii » en.wikipedia.org/wiki/Hemp... alebo komplexne tu » www.jackherer.com/chapters.html...
niet pochýb, že marihuana (rovnako ako iné drogy) nie je pre každého. taktiež ale niet pochýb že ako droga predstavuje podstatne menšie riziko (ako pre jednotlivca, tak pre spoločnosť) v porovnaní s alkoholom. rovnako ako pri všetkých drogách je to vždy len jebnutosť konkrétnej osoby, ked aj po zistení že jej to nerobí dobre pokračuje v užívaní.
preco sa vzdy v tychto anketach o drogach ..ludia hadaju ..akoze..ja sa mozem z vysoka vyjebat na tych co si myslia,ze mariska je horsia ako alkohol..a davaju tu trapne argumenty...naco sa s nimi hadat ked su to zazate hlavy ktore sa nedaju presvedcit o opaku..urcite alkohol dojebava rodiny,spoloc. vztahy viac jak mariska...jednoznacne...
@1lesia1 no je to tak ibaze, niektori ludia ako napriklad ja, veria ze MOZNO niektori ludia vedia pochopit argument a ne len citat novy cas drogy sou spatne aaaanooo. Ale som zistil ze nevedia, takze dovi dopo, nech si kazdy robi ako chce...
ROFL ze po mariske nemas halucinacie ??? vies co znamena oznacenie PSYCHOTROPNA LATKA THC ? To znamena ze sposobuje zmeny v tvojom mozgu na urovni vnimania a netrep ze nie su halucinacie lebo moj znamy ich vdaka mariske mal. A to este vobec nehovorim o brutalne spomalenych reakciach vyzeral jak keby mal v sebe 3promile. Schizofreniu moze vyvolat aj u zdraveho cloveka... tak ako cigy mozu vyvolat rakovinu u cloveka, ktory nan nema predispoziciu alebo cirhozu pecene u notorickeho chlastaca. A ked uz hovoris ze nic o tom neviem, to akoze sa mam teraz zhulit aby som na vlastnej kozi zistil ucinky drog alebo si mam pichnut herak aby som zistil aka je to latka? si ty vobec normalny?? Vies co je to klinicke testovanie v laboratornych podmienkach ?
Keby bola mariska taka neskodna a este aj zdraviu prosperujuca tak by urcite nebola zakazana. Iba dute hlavy si to myslia a este povedz ze mariska vobec neni navykova a bude to kompletne... Inak by ma zaujimalo ze co ti hulenie travy tak vela dava do zivota? nejake pozitivne veci ? ci len frajerina pred malymi detmi ?
@125@trtken ja viem veľmi dobre čo je to THC. si to ty kto to pozná len z rozprávania. THC nespôsobuje vizuálne halucinácie, skutočne nie. iné je keď zavrieš oči, ale to už len predstavivosť. pri naozaj vysokých dávkach (ale fakt že veľa) sa môžu u niekoho objaviť zvukové halucinácie, ale nič konkrétne. iba deformácie toho čo naozaj počuješ.
naozajstné halucinácie spôsobujú lysohlávky, durman, blen, muchotrávka a samozrejme LSD. to sú jedy. vtedy vidíš veci ktoré nie sú, vidíš úplne iné farby, inak statické veci (napr. budovy) sa hýbu. takže známemu odkáž že je dilino.
tiež nikto nepovedal že marihuana niečo lieči. má terapeutické využitie, ale nelieči. iba sa používa pri liečbe. vďaka marihuane napríklad ľudia po chemoterapii nezvracajú a môžu dokonca jesť. tiež dočasne (v čase intoxikácie) znižuje vnútroočný tlak (používa sa pri glaukome). je to účinný liek na spanie a nechutenstvo. mnohým pomáha pri depresiách.
takže sa spamätaj ty obmedzenec. najprv naštuduj a potom mudruj. nie naopak. vedz že mám pravdu a vedz že sa vôbec nemusíš hanbiť ak si to uvedomíš a priznáš. ja budem len rád.
hm pekne ja som obmedzeny... Uz tretikrat ti pripominam ze mariska obsahuje aktivnu zlozku THC, ktora je PSYCHOAKTIVNA. To znamena, ze ovplyvnuje centralny nervovy system.
Účinky THC: uvoľnenie, smiech, eufória, ilúzie až halucinácie pri vyšších dávkach
Vedľajsie ucinky: narušenie orientácie v čase a priestore, uvoľnenie zábran, nečakané reakcie, dlhodobé ukladanie účinnej látky v tele
Príznaky akútneho použitia: červené oči, smiech, poruchy koordinácie, nečakané reakcie
Závislosť: Fyzická závislosť pravdepodobne nastáva po dlhom užívaní: po náhlom odňatí sú stavy podráždenosti. Psychická závislosť je nesporná a prejavuje sa upnutím na túto drogu, prípadne hľadaním inej a stratou iných záujmov.
Dalsie ucinky: strata kratkodobej pamate, psychozy, nahle zmeny spravania, kardialne a cerebralne abnormalie, hyperglyceridemia atd atd.
Vysledky su z vyskumov... teda bud ty si aspirant na nobelovu cenu za biologiu alebo fakty umyselne zlahcujes ako ospravedlnenie vlastnej zavislosti 8)
@125 ne nemas sa zhulit, ale mohol by si si prestudovat aspon BAZALNE fakty a informacie o trave aby si tu netrepal take chujoviny ako trepes.
Si sa naucil jedno slovo PSYCHOAKTIVNA a si z toho uplne mimo hehehe.
Slovo psychoaktivna neznamena sposobujuca halucinacie lol. Mohol by si uviest aj zdroj od kial si tento vycuc cerpal, lebo moc nestranne sa mi to nezda byt napisane a su tam aj veci ktore nie su pravdive.... "závislosť pravdepodobne nastáva" .. to co je ze pradepodobne ? to kde si zobral v novom case? Ale ked ty chodis kazdy tydzden sa schlastat s kamaratmi to nie je zavislost vsak? A urcite mi teraz budes tvrdit ze si sa alkoholu nikdy ani nedotkol to mi je jasne.... hhhh
@119 to je pekne vyuzitie (vlakna, bunicina, semena) sa daju kludne ziskat a nepotrebujes na to conope co obsahuje THC. To uz som napisal ale asi ti to uslo. Cize ak chces semena, vlakna staci pestovat TECHNICKE KONOPE (neobsahuje THC) ktore sa da pestovat legalne a aj sa POUZIVA, sice nie masovo ale pouziva.
A porovnavat bavlnu s konope, mozno konope ma vacsiu produkciu ale ludia radsej bavlnu a zijes v kapitalizme cize ludom sa dava to co chcu
treba tu uviesť pár vecí na pravú mieru @trtken je všeobecne známe, že na marihuanu nevzniká fyzická závislosť. lenže takí ako ti to nemôžu pochopiť lebo radšej uveria útržkovitým informáciám z Plus 7 dní za ktormi je napísané že sú to výsledky z výskumov (a nič viac) ako niečomu komplexnému.
psychická závislosť vzniká na ČOKOĽVEK čo robíš pravidelne a z čoho máš dobré pocity a to je jediný dôvod prečo sa dá pri marihuane hovoriť o psychickej závislosti.
@chavez ľuďom sa dáva to čo chcú? hovoríš akoby ti ani nebolo jasné aké jednoduché je zmanipulovať verejnú mienku pomocou televízie a ostatných médií, politikov .... ešte mi povedz že žijeme vo funkčnom a rýdzo demokratickom právnom štáte
no ja si asi az zajdem po vajdrenie do nejakeho laboratoria.... @119 ...a jakto fundovany...sak ani ty to nestudujes..a tvoje tvrdenie s arivna tvojmu....a nemam rad bulvar
@127 "Fyzická závislosť PRAVDEPODOBNE nastáva po dlhom užívaní"
a o tomto je cela diskusia.. o tom, ze niekto si precita clanok od niekoho, kto ma kamarata, ktory pozna chalana, ktory mal halucinacie a PRAVDEPODOBNE je aj fyzicky zavisly na trave
ja si sem-tam zahulim, za zavisleho sa nepovazujem, ale na to, ze si zahulim sa tesim a to preto, lebo vsetko mi viac chuti, vsetko je veselsie, necitim tolko starosti a jednoducho mi je fajn.. verim tomu, ze ak by si skusili niekedy zahulit aj ti, ktori tu na to najviac nadavaju, tak by velmi rychlo svoj nazor na travu zmenili lenze oni to neskusia, pretoze tak ako tvrdia, ze my hulime preto, lebo chceme byt drsni a chceme sa vytiahnut - tak oni robia uplny opak - hraju sa na tvrdych, ze oni by drogu nikdy nevyskusali, nejsu socky a podobne.. a pritom akurat dopijaju svoju rannu kavicku, dofajcievaju cigaretku, pripadne odkladaju poharik vodky tak KTO tu je vlastne zavisly?
@takzvany je všeobecne zname??? a to je už čo za argument? V minulosti bolo všeobecne zname že Zem je plocha To neznamena že to tak je ked si to niekto myslí. Nečerpal som z bulvaru ale odbornych článkov, ale ako vydím vyhúlené hlavy vedia o biológíi viac než fundovaní vedci
a mimochodom THC halucinacie sposobuje... Ved to mas napisane aj v tej wiki co si slepý a este tvrd opak... ROFL citujem: "At higher doses, effects can include altered body image, auditory and/or visual illusions, and ataxia from selective impairment of polysynaptic reflexes. In extremely high doses marijuana can lead to depersonalisation."
No pokial ja viem tak jeden poharik alkoholu nemoze sposobit zmenu stavu vedomia. Ale po jednej trave sa ti to stať moze. Tak co je potom nebezpecnejsie? Otravit sa mozes aj z THC tak ako z alkoholu alebo nikotinu, ktorý je prudko toxicka látka. A velmi dobre viem, že aj tabakové firmy vyhlasovali do sveta, že ich cigarety sú úplne neškodné. výsledok - milióny mrtvych na následky fajčenia.
@135 z THC sa otravit _nemozes_ co ti uz naozaj preskakuje. A kde mas v tom clanku slovo halucinacie? Zvukova iluzia je podla teba halucinacia? Si mylis pojmy a dojmy, vytrina nie je latrina :E.
Ukaz mi ten odborny clank, daj link, som fakt zvedavy.
Jasne ze na trave nevznika fyzicka zavislost, je to vseobecne zname ano, za to ze ty to nevies to nemusi to byt nepravda. To prirovnanie s plochou zemou je dost od veci nemyslis?
Po jednej trave? to co je Ty podla mna ani nevies o com sa bavime.
@136 otravit sa mozes ale je to nepravdepodobne lebo na to potrebujes skonzumavat velke mnozstvo travy. Ale v laboratornych podmienkach sa to testovalo na zvieratach a udavaju sa hodnoty, ktore su uz smrtelne. Takisto je to pri nikotine.
Vsak v clanku mas napisanu cituciu -> visuall illusions omg. Mas o tom popisanu celu wiki len vies treba zacat ten clanok aj citat najlepsie s triezvym vedomim clanky su v references a je ich pozehnane... zopar som si precital.
@137 jezis ty si uplne mimo? A to co je za argument? Co si tym chel povedat, ze v laboratornych podmienkach ked daju kryse sto tisic nasobok normalnej davky ze sa otravi? Ze preto je trava zla?
@135
o THC v cannabise... su rastlinky ktore ho mozu obsahovat 1% a su take co maju az 10%
o nikotine... v 10 kusoch cigariet sa nachadza okolo 12–230 mg nikotinu (cisteho nikotinu)
kolko THC sa nachadza v 10tich jointoch??
@trtken
ohľadne halucinácií: visual illusions nie sú halucinácie v pravom slova zmysle, sú to len mylné dojmy. vidíš niečo nejasne a v diaľke a v duchu si to prihaluzíš podľa nálady. lenže prídeš bližšie alebo pretrieš oči a je všetko normálne. to nie je ako LSD, že pozrieš na fontánu a strieka tam fialová voda. pretrieš oči a nie že je všetko v poriadku, ale vo fontáne stojí slon so zmrzlinou a sedí na ňom tvoja mama.
tak sa kurva nehádaj ked si nevyskúšal ani trávu, ani skutočné halucinogény.
ohľadne jedovatosti: v laboratórnych podmienkach bolo zistené smrteľné dávky pre potkany. podľa tých hodnôt by si musel vyfajčiť 680 kg za 15 minút aby si sa otrávil tetrahydrocannabinolom, ergo fajčením sa k otrave THC nedopracuješ! je to prakticky nemožné, nemôže sa ti to stať ani omylom.
k závislosti: áno je to všeobecne známe že pri marihuane sa nehovorí o fyzickej závislosti. vyvoláva zmeny v organizme, ale nie nenávratné. fyzická závislosť nevzniká v takom zmysle ako pri heroíne, že keď si nešlahneš tak skapinaš grcaš trasieš sa a pod. nič takého, akurát niekoľko dní horšie zaspávaš.
a ešte niečo by si mal vedieť. nehúlim pravidelne. netrúfam ten interval vyjadriť ani na mesiace. ak som to niekedy robil, bolo to dosť dávno (mnoho rokov). takže nie som žiadna prehúlená hlava, nie som na tom závislý (takže neobhajujem svoju závislosť) ak sa ti to náhodou zdalo.
@depechemode o tých percentách thc v marihuane to nie je celkom pravda. ak máš záujem pošlem ti o tom info
@takzvany ale co sem pleties verejnu mienky a manipulaciu??? Isteze to ide, ludia su stado, to je stary fakt. Ja len hovorim, ze ked ludia chcu energy drinky tak im ich firmy budu vyrabat a budu ich vyrabat dovtedy pokial na tom budu moct zarobit. Ked ludia budu chciet oblecenie a textilia z hodvabu, bavlny a syntetickych vlakien tak im ich firmy proste vyrobia. Ked ludia zacnu preferovat veci z technickeho konope, tak sa z toho vyrabat budu. To mas to iste ako s alternativnym pohonom. Ludia proste chcu benzinove a naftove motory aj ked vacsina z nich vie ze by mohli mat aj viac ekofriendly pohon. A pokial ludia budu chciet benzinaky tak im ich automobilky budu vyrabat a vymackaju z toho vsetko. Keby si mam vybrat medzi autom na benzin a nejakym terajsim elektomobilom tak ani nevaham a beriem benzin. Preco? Lebo elektro mi zatial nemoze ponuknut to co chcem.
Tym chcem povedat ze veci vyrobene z konope nie su az take super, isteze sa daju pouzit a nie je to nejako neprijemne, ale poznam kopu lepsich materialov A preto seriem na konope a kupujem ine. Uz chapes?
Kludne si pestuj konope, vyrabaj tricka, nohavice, jedz semienka, liec sa nim ale preco by to mali robit aj ostatni?
@chavez si nechápavý alebo to nechceš vidieť? myslíš že všetko čo sa deje je demokratickou a slobodnou vôľou ľudu? myslíš že tú vôľu nemôže nikto cieľavedome ovplyvniť?
alkohol nevnimam ako drogu, mozno preto ze mi moc nechuti ... a s marihuanou som sa este nestretla takze tiez neviem...ale radsej ani nechcem vediet bojim sa ze by som nevedela prestat vlastne kedze sa to vola droga tak je to asi iste...
@takzvany len 2 veci
1. precitaj si prve 2 vety v mojom predchadzajucom prispevku
2. co je podla teba tvrda a co makka droga? Ake su na to prosim ta kriteria?
@151 Tvrda droga je herak piko, makka droga je trava, kava, cigarety. Kriteria su asi take ze po rocnom uzivani heraku najpravdepodobnejsie skapes a pri piku pojdes na psychiatru. Asi take su kriteria.
@147 to neni o tom co chcu ludia ale co je im ponukane a co do nich vlada/media/spolocnosti hucia, fakt to nechapes?
@chavez mojim predchádzajúcim príspevkom som chcel naznačiť že verejná mienka o marihuane je zdeformovaná médiami, čiže ľuďmi ktorí ich ovládajú. postoj spoločnosti (stáda ľudí) je umelo dotlačený do takej polohy v akej je. nezodpovedá skutočným rizikám ktoré marihuana ako droga predstavuje. nechce sa mi to vysvetľovať, ale inak to asi nepôjde, takže v skratke:
od nepamäti až po 20.storočie sa takmer všetok textil robil z konope. tiež papier a laná. všetok na svete. ked vymysleli plasty, robili sa tiež z konope. lenže v tridsiatych rokoch 20. storočia vznikol patent na výrobu plastov z ropy. jeho autor sa spojil s drevárskymi spoločnosťami v USA (ktorým konope robilo absolútnu konkurenciu) a vynaložili obrovské úsilie aby konope zdiskreditovali. vyhlásili ho za nebezpečnú otravu ktorá z človeka robí uchylaka, blázna a pod. že je to vstupná brána do sveta drog, spôsobuje neplodnosť atď. šírili tieto posolstvá ako len mohli, rádiom, prvými televíziami, filmami. na konci stálo vždy aj "povedzte to aj svojim deťom". ich snaha sa im vyplatila, pretlačili si v kongrese, a konope je ilegálne. medzičasom sa USA stalo svetovou veľmocou a celý svet sa po nich opičí.
v súčasnosti je už asi nemožné len tak odstaviť všetok priemysel ktorý by mohlo konope nahradiť. napriek tomu že napríklad papier sa dá vyrobiť za štvrtinovú cenu a pri pätinovom znečistení ako z dreva.
@147 " To mas to iste ako s alternativnym pohonom. Ludia proste chcu benzinove a naftove motory aj ked vacsina z nich vie ze by mohli mat aj viac ekofriendly pohon."
mohol si toto napisat????????? jakoze kecaj si, ze trava je zla a zabija ludi, ale napisat takuto strasnu picovinu, to uz je sila ty akoze tvrdis, ze na nafte sa fici len kvoli tomu, ze to chcu LUDIA ako ty a ja a nie vlady vsetkych tych krajin, ktore z nafty ziju?? a ze ich je kurva dost? ono je to milyyy moj presne naopak.. uz davno by sa preslo na ine pohonne latky, keby to neznamenalo pad niekolkych desiatok krajin, ktore ziju z ropy za vsetky spomeniem jednu taku malu - Rusko.. vsetci ti miliardari co su tam vdaka rope, tak ti vsetci cakaju kym sa TY rozhodnes, ze benzin a nafta uz pre teba nejsu dost dobre
uz DAVNO su vynajdene alternativne sposoby pohonu a tato otazka je vyriesena... ale caka sa kym dojde ropa ofc chavez sa cudujem ze tak kratozrako sa pozeras na svet, ak to teda myslis vazne a nenapisal si to len ako kalerab.
@144 chlape, ty si pripad. To chces doslovny preklad alebo ti to tam tí amíci majú naškriabať po slovensky? Visual illusions = vizuálne ilúzie, preludy, predstavy, halucinacie. Ako bolo už vyššie spomenuté, halucinácie nie sú časté. A to, že ty ich nemáš, neznamená, že ich u niekoho iného mariška nemôže vyvolať. A tam ďalej si zase protirečíš. Pretože THC spôsobuje aj rozdielne vnimanie farieb a pod. co by sa tiez dalo chapať ako halucinacie.
A tvoje tvrdenie, že ked nehulim neviem je smiesne... ani ty si nepichas herák tak ako potom vies, ze ta to moze zabit? Vies na svete neexistuje len priama skusenost ale aj nepriama. Ked to uz niekto iny skusal a dokonca aj v labaku tak hadam to nebudem skusat aj ja ked vysledky poznam.
A k tej zavislosti. Tam mas zase napisane ze fyzicka zavislost je len pravdepodobna a nie je dokazana, no psychicka zavislost je jednoznacnejsia. Stupen zavislosti je individualny od jedinca. Asi tak ako ked zavisly kavickar ma dennodenne nutnost pit kavu akurat ze aj ked vychlasces 10kav maximalne nemozes potom zaspat ale urcite tym nedosiahnes zmeny vedomia ako pri marihuane.
Za dalsie marihuana sa radi medzi opiaty teda drogy. Existuju sice lahke a tvrde akurat ze tvrde ta daju dole pomerne rychlo, ale na lahkych ficis dost dlhu dobu kym sa napriklad dostavia prve problemy ako rakovina, schizofrenia, cirhoza, srdcovo-cievne ochor. a pod. Stale su to vsak drogy.
Dekriminalizacia je v podstate legalizacia, pretoze ked ta chytia s jointom v ruke nic sa ti nestane, ale ta mariska musela niekde vyrast a ak by jej pestovanie bola uz nelegalne znamenalo by to, že mas nieco čo pochadza z nelegalnej cinnosti a tym padom by to nemohlo byt legalne. ALe ak by povolili aj pestovanie cim by sa drzanie marisky dekriminalizovalo ale aj zlegalnilo pretoze by to mohol hockto pestovat aj na niekolko hektarovom poli a dalej veselo predavat nakolko by tovar nebol nelegalny. Cize cely ten humbug okolo toho je vlastne nesikovna propaganda.
Koniec koncov bola by somarina legalizovat fajcenie marisky v case ked sa pomaly chystame zo spolocnosti vytlacit aj obycajne cigarety. A v tomto by som bol teda za uplnu prohibiciu fajcenia cohokolvek
@157 haluz je ze ty tocis stale to iste dokola, vzdy ti to niekto vyvrati a ty zase len to iste tocis lol. Visual illusions nie su halucinacie uz to dokazes pochopit piaty krat? U nikoho ich nemoze vyvolat lebo tak nefunguje nechapes???
"Za dalsie marihuana sa radi medzi opiaty" som sa pobavil dobre..
"Dekriminalizacia je v podstate legalizacia" ty pustas same perly. Prosim ta stan sa politikom! :> Nesikovna propaganda /nasej spolocnosti/ je nasledok toho co tu ty pustas, ako "fakty" pritom su to uplne bludy.
Cigarety su ovela viac skodlive ako trava, je v nich dalsich 1000 chemickych latok, adulteranty, mocovina, benzen a ine sracky, do 10 rokov umres na rakovinu pri cigach vacsinou.
Pri trave co skodi na pluca je decht, ktory ale vznika pri kazdom horeni v akomkolvek dyme. A cig vyfajci clovek 20 za den, 20 jointov za den asi nedas. Psychicka zavilost nie je jednoznacna. Co je podla teba psychicka zavislost? Mas rad cokoladu (bagetu, big mac..) ? Mas na nu teraz chut? Je to zavislost, ze mas na to chut?
Psychicka zavislost je chcem chcem, musim si to dat rychlo, inak nemzoem nic robit nic ma nebavi. To je psychicka zavislost.
Ja nechapem jak tu mozes dokola davat taketo. To je jak keby si sa s ucitelkou biologie hadal ze zaba je cervena a ne zelena. Ukazala by ti obrazok, ukazala by ti sto materialov kde je napisane ze je zelena, a ty by si dokola rozpraval ze je cervena lebo aj lienka je cervena.
@158 ja som podlozil argumenty, ktoré si nevyvrátil ani nikto iný to len pre informáciu. Tvoje argumenty sú len subjektívneho typu. Ved este aj v tej wikipedii to mas jasne napisane a prosim naucit sa citat po anglicky a ked nevies tak si to daj niekomu schopnemu prelozit a naucit sa tiez co znamenaju synonyma. Lebo podla mna preludy - výplody fantazie vo vizualnej podobe sú halucinacie. A nepise sa tam ze su vyvolane u kazdeho, ale zalezi na jedincovi.
Moj znamy ich mal, aj laboratorne su dokazane ucinky - preludy a pod. len ty si ich nemal tak teda nemozu asi existovat u nikoho ineho. Tot skvela argumentacia ROFL
Cigarety jasne ze obsahuju ovela viac toxinov ako nejaka burina. Ale to neznamena ze ked fajcis hoc aj zihlavu, že to nie je skodlive. Ale nie je to az take hrozne... ved aj mnohí iní zavislaci si neprípustaju ze su na niecom zavislí. Casom snad na to dojdes
Ty si uplny debilko, nema vyznam sa s tebou bavit. Som stastny ze som sa narodil a bolo mi udelene tak ako mi bolo udelene, keby som mal tvoje psyche asi by som sa zabil. Aj ked tebe to je vlastne jedno...
@trtken
marihuana je opiát? čo ti už ozaj hlava rastie? doteraz som sa snažil vyhýbať urážkam, ale toto je moc. » en.wikipedia.org/wiki/Opiates... hádaš sa tu o tráve, o ktorej máš čisto teoretické znalosti, rovnako ako o ostatných drogách. keď ti poviem osobnú skúsenosť (porovnanie so skutočným halucinogénom LSD), zadrieš že v laboratóriu dokázali halucinácie. ako ich asi dokázali? nahúlil sa laborant (alebo potkan?)a potom povedal že videl preludy? asi áno, a asi to bol podobný trotel ako ty alebo tvoj známy, ktorého týmto pozdravujem... ... keď to toľko chceš počuť, tak: môžu sa vyskytnúť, ale asi u jedného z 1000 aj to musí užiť enormnú dávku, čo z ďaleka nie je dôvod na zákaz trávy. to porovnaj s legálnym alkoholom ty mongol!! aj keby si sa nahúlil jak kozmonaut v rakete, tak nikdy sa nedáš do takého stavu aby si nevedel ani sedieť, čo o alkohole povedať nemôžeš ani z ďaleka. okrem toho tráva sa tiež dá dávkovať - nemusíš sa hneď zfajčiť na dementa, rovnako ako sa nemusíš hneď ožrať jak Dán.
legalizácia a dekriminalizácia je skurvene veľký rozdiel! legálneho tabku môžeš mať plný kufor a predávajú ho všade, kľudne aj 14 ročným. a hlavne môžeš ho fajčiť všade (okrem stravovacích zariadení a verejných budov, škôl a pod. , aj tam môžeš akurát tak dostať pokutu smiešnych 5000 sk)
dekriminalizovaná tráva by sa však predávala len v špeci predajniach, určite by ti ju tam nepredali bez dokladu ktorým preukážeš vek (to by sa riadne strážilo). mohol by si mať len malé množstvo pri sebe (možno tak smiešne 2 gramy). a hlavne, húliť by si mu mohol len v tých predajniach, nie hocikde vonku lebo by to bol trestný čin (čiže né že bloková pokuta, ale súd!)!
jediné v čom s tebou súhlasím je zákaz fajčenia (čohokoľvek). dym z cigariet je hnusný smrad a škodí živ.prostr. aj ľuďom.
týmto s tebou končím na tému či je marihuana horšia ako alkohol.
@152 takze potom alkohol je makka droga kedze po rocnom uzivani ta to ani nezabije, ani neskoncis na psychiatrii (skor nez zacnes o velkych mnozstvach a alkoholikoch tak isto sa da prepit aj z kavy a rozhodne to nie je prijemne)
@153 vsetko bolo z konope, aj domy a napoje a vsetci boli happy az kym nepomreli tomu fakt veris??? Btw konope je zakazana len jeden "druh" alebo ako to povedat, kedze technicke je bezprobemove a mozu ho zacat kludne pestovat, tak kde je problem? Pravdepodobne v tom, ze ti co vyrabaju plasty z ropy to vedia spravit lacnejsie.
@155 alternativne pohony su uz davno vyvinute, mas auta na vodik respektive na vodu (ich emisia je cista H2O) ale chce sa niekomu do toho? Nie. Preco? Jednak mas stale este ropu a ich silne lobby a za druhe sa toho ludia boja (nie vsetci ale boja, pretoze tekuty dusik by sa musel skladovat priamo na cerpacich staniciach a vsetkym sa vybavi krasny hindenburg aj ked tam to vodik len urychlil a nie sposobil), taktiez vytvorenie dobrej siete by trvalo dlho a bolo nakladne (aj vzhladom na miliardy co zarabaju automobilky). Elektricky pohon je sice fajn ale stale nedokaze konkurovat bud je nepohodlny alebo ma dojazd cca 100km co je zalostne malo (dnesne auta maju dojazd +- 500km zalezi od typu atd) a solarny je na tom hodne podobne. A ako bonbonik nikto s tym nic nespravi pretoze take mnozstvo ludi aby to otriaslo postavenim automobiliek sa proste dnes ani zajtra nenazbiera, pretoze ludia su na autach/transporte chtiac-nechtiac ZAVISLI. Paradny obchodny tah, jedine co mozem je dat klobuk dole
@chavez nepovedal som že domy a nápoje boli z konope. povedal som takmer všetok textil, papier a laná. v tých časoch sa dokonca tráva ani z ďaleka nevyužívala ako v droga v takej miere ako dnes, napriek tomu konope v USA zakázali ho ako celok. a nešlo o to či je to z plastov lacnejšie, odstavili konope a bolo vedeli že ropa bola prvé po čom sa dalo siahnuť. btw že lacnejšie? a za akú cenu? výroba plastov z konope je ekologickejšia, prirátaj neobnoviteľnosť ropy a všetky vojny kvôli nej.
darmo je už teraz "technické konope" legálne, ked výroba z neho nie je spustiteľná. v tejto veci máme pravdu obaja, je zbytočné o tom ďalej hovoriť. ty si opísal súčasnosť, ja minulosť .. výsledok je ten istý. konope ako priemyselný artikel je v piči a nič sa s tým nedá robiť.
a k tvrdosti drog:
pri tvrdých drogách hovoríme o fyzickej závislosti, o psychickej závislosti, nie je problém sa s nimi predávkovať (pričom tu hrozí smrť alebo trvalé poškodenie orgánov), a pre užívateľa predstavujú vážne zdravotné a sociálne riziko (u každého).
pri mäkkých drogách hovoríme tak nanajvýš o psychickej závislosti ak vôbec o nejakej, na predávkovanie treba v niektorých prípadoch stonásobky bežnej dávky, nepredstavujú takú zdravotné riziko ako tvrdé drogy a sociálne riziká sú veľmi závislé na povhe jednotlivca.
samozrejme treba rozlišovať alkohol pivo 10° a nejaké domáce 70% palivo. rovnako však treba rozlišovať dedinské plevy a silné odrody z coffeeshopov, pričom aj tie najsilnejšie skunky sotva možno zaradiť medzi tvrdé drogy.
ergo, celkovo alkohol je tvrdšia droga ako marihuana.
@161 vieš v dnešnej dobe už máme aj nejakú tú techniku čo sa volá CT, EEG, MRI magneticka rezonancia mozgu a sledovanie jeho činnosti. Pomocou toho sa dajú detailne zisťovať patologicke zmeny v roznych mozgovych centrach pocas fajcenia. Dalsou vymozenostou su tzv. dobrovolnici vzorka ludi, ktorí sa nechajú aby na nich testovali nové lieky a možno aj účinky marihuany, keďže ide o ľahkú drogu je to dosť pravdepodobné.
Hovoris ze alkohol je horsí. Z hladiska zdravotnych nasledkov je to tak, ze moze byt skodlivejsi pri neumernom uzivani. Poukazujes na opilost, lenze to je uz jav ked telo nezvlada mnozstvo alkoholu v tele a dochadza k "predavkovaniu" a pri extremnom predavkovani alkoholom dochadza az k otrave. Nemozes teda porovnavat ak vyfajcis jeden joint s tym ked sa niekto ozerie donemoty. Lebo ak by som porovnaval 1 joint a jeden poharik hoc aj tvrdeho alkaca tak z toho hladiska vyjde horsie zase mariska. A zdlhodobeho hladiska je to zase 50:50 lebo z marisky dostanes schizu a z alkacu cirhozu.
Nehovorim, ze uz vyfajcenie jednej marisky je zle... ak fajcis raz za cas tak si nemyslim, ze by to malo velke nasledky mozno skoro ziadne. Rovnako je to s alkoholom. Ak pijes s mierou nic sa ti nestane.
No a k tej dekriminalizacii... Stale som presvedceny o tom, ze ide o defacto legalizaciu. A co by to bol preboha za zakon? V speci predajniach by sa dalo konzumovat a inde napr. doma uz nie a bolo by to nelegalne? Ako by to bolo pravne osetrene? A kto by urcoval co je speci predajna aco nie? Kto by nato dohliadal? To by potom mohol predavat hocikto hocikomu. To su len take moje hypotezy, ale si myslim, ze je lepsie vydavat jasne a zrozumitelne zakony ako nejake derave zlepence, ktore sa daju lahko obist.
Takze asi tak... ja si za svojim nazor stojim a vidim ze aj ty. Ja ti ho neberiem. Respektujem to. Ale kedze to by sme sa asi hadali donekonecna koncim diskusiu aj ja
@164@trtken - nejdem sa vyjadrovat k tym vsetkym bludom, co si tu popisal, to by ani nemalo zmysel...ale prosim ta naco sa silou mocou vyjadrujes v tejto diskusii, ked z tvojich prispevkov je jasne, ze o trave vies holu picu? to je to iste, ako keby som sa ja zacal zapajat v diskusii, ktora by sa tykala kvantovej fyziky...a ked ti tu kazdy kto ma s travou osobnu skusenost povie, ze nesposobuje halucinacie a ty si stale musis omielat dookola to svoje, ze ich sposobuje...pritom ty si nikdy travu neskusil a tvoje jedine informacie o nej su ako predpokladam z medii, ktore o nej hovoria zaujato a este k tomu casto aj bludy a od tvojho dementneho kamarata, ktory raz v zivote fajcil travu a vsugeroval si, ze z nej bude mat halucinacie...
a dekriminalizacia NIE JE legalizacia...ked to nevies rozlisit, tak to radsej ani nevytahuj...a pre tvoju informaciu, kedze si cely vyhukany, ako by vobec mohla nejaka dekriminalizacia fungovat, tak v Holandsku funguje, tak si to vygoogli...ved ty ani len nevies, ze v Holandsku je trava dekriminalizovana, co vie hadam kazdy...
@lucates marisku som neskusil, takze podla teba nepoznamucinky... a ty si uz skusil herak? nie? ako vies co to potom s tebou spravi?! Skusil sa sa uz hodit pod vlak? nie? ako vies ze ta to moze zabit?!
Ze mam informacie z medii ktore hovoria zaujato? Alebo je zaujaty ten, ktory tu travu huli? Pokial viem tak tie informacie su z vyskumov. Ak si taky mudry netliachaj a sprav si vlastny vyskum, lebo to co taras je ako keby narkoman zacal kecat ze nie je vobec ale vobec zavisli na davkach
V Holandsku funguje leda tak prd. Oni to akoze dekriminalizovali akurat ze sa to huli a predva takmer vsade (oficialne v coffeshopoch)a nikto to nekontroluje. Presne tak ako ked povolili prostituciu lebo si mysleli ze sa tym znizi obchodovanie s ludmi, nelegalna prostitucia atd. vysledok? Nelegalna prostitucia este vzrastla, uzivanie lahkych drog takisto Holandsko je typickym prikladom absolutnej nezodpovednosti vlady voci obcanom.
@166
•v Holandsku s tým majú dobré výsledky » en.wikipedia.org/wiki/Drug_polic...
že to tam funguje naprd neznamená, že sa od nich nikto nemôže poučiť, práve naopak
•húli a predáva sa to všade aj u nás, len to nie všetci vidia a vedia. trávu alebo piko zoženieš do hodiny nech si v hoci akom meste v Európe, stačí mať peniaze
•nepliesť prostitúciu do diskusie o marihuane
•naozaj si stále presvedčený že marihuana je horšia droga ako alkohol?
☺167 No ten zakon, ktory tam maju je dost deravy. Tak napriklad je dovolene predavat marisku v coffe shopoch, ale na druhej strane je zakazana distribucia a pestovanie marihuany. Lenze na to aby sa mohla predavat v speci predajniach musi ju niekto vypestovat a predat resp. distribuovat. To znamena, ze v speci predajniach sa vlastne predava nelegalne vypestovana a distribuovana trava ale predajom v speci obchode sa nejako legalizuje a hoci aj pri jednotlivcovi je dovolene mat max 5gramov travy, lenze nema ju ako legalne ziskat, pretoze pestovanie je zakazane. Je to divny zakon a to viac, ze fajcenie ako take je po celej Europe cim dalej tym viac obmedzovane takze ani tu travu si uz nemozes tam zapalit hocikde.
Trava sa da preto lahko ziskat lebo sa da lahko produkovat takmer kdekolvek a je aj pomerne lacna... Problem vsak dekriminalizacia ani legalizacia nevyriesi. Ani keby sme zakazali prohibiciu na alkohol tak by to tiez alkoholizmus nevyriesilo lebo ludia by si palili alkac doma. Trebalo by preto fakt rozumne riesenie.
Holandske zakony som pripomenul ako priklad pretoze v nich maju riadny bordel a nie len v nich ale aj v krajine nie som zastanca liberalizmu
Ci je marihuana horsia ako alkac je subjektivny pohlad. Podla mna je ta otazka sikovne cielena lebo ked sa nadrbes tak je jasne ze si na tom horsie ako ked sa zhulis. To iste by sa dalo povedat o cigaretach ze su lepsie ako alkac lebo sa z nich neozeres a aj ked ich vyfajcis 100 za den nic ti nie je.
Z mojho pohladu je pre mna alkac prijatelnejsi lebo ho nechlascem pijem obcas v malych mnozstvach a vobec nie tvrdy alkohol. Fajcenie zase neznasam lebo fakt smrdiet nepotrebujem a hlavne ked este sportujem je to fakt zle.
@168
• či je marihuana horšia ako alkohol sa dá objektívne posúdiť. len sa musia stanoviť kritériá posudzovania, napríklad :
riziká zdravotné pri dlhodobom užívaní (tu je horší alkohol)
zdravotné riziká pri občasnom užívaní (tu je to jedno)
sociálne riziká (tu je to asi tiež jedno, ožran alebo "feťák")
miera fyzickej závislosti (zase alkohol)
psychická závislosť (závisí od jednotlivca)
možnosť predávkovania a následnej smrti či poškodenia orgánov (tu o tráve niet reči)
• ešte k tým malým množstvám alkoholu. tiež si občas dám pivo, dve, tri a nie som z toho ožratý. ale tiež si občas dám trošku svojej slabej prírodičky, a nie som zhúlený jak rastafarian. aj marihuana sa dá dávkovať, rovnako ako chlast.
@166 - ja neviem co so mnou herak spravi...neviem co by som pri nom citil, kebyze si ho dam...o heraku mam jedine info z medii, ktore ale predpokladam, ze je skeslene, rovnako ako pri trave...a nebudem sa preto zapajat do diskusie o heraku a silou mocou si tvrdit svoje, napriek tomu, ze informacie nemam z prvej ruky...ide o to, ze ty nehulis a ani si to neskusil a aj tak viacej veris mediam, ktore marihuanu predstavuju len z tej horsej stranky a aj to prehnane, ale pozitivne ucinky nespomenu...alebo vedcom, ktori robia pokusi na mysiach...a absolutne neveris ludom, ktori maju s travou osobnu skusenost a vedia najlepsie ake ma ucinky...vies, niet nad osobnu skusenost...ked vedci povedia, ze trava vyvolava halucinacie a oproti tomu kazdy kto huli ti povie, ze halucinacie nevyvolava, tak aj tak veris tym vedcom a toto ja nechapem...preco som potom nikdy halucinacie typu, ze vidim nieco co neexistuje nikdy nemal? ked ty tak vehemntne tvrdis, ze trava tie halucinacie vyvolava?
@168 - trava pre tie coffeeshopy sa pestuje legalne za ucelom predaja v coffeeshopoch...rovnako ako sa legalne pestuje marihuana pre lekarske vyuzitie...cize tyh 5gramov co mozes mat pri sebe mas ziskane uplne legalne...
" Ani keby sme zakazali prohibiciu na alkohol..." uvedomujes si ako trepes? prohibicia je zakaz...to co pises je nezmyselne, preco pouzivas slova, ktore nevies co znamenaju? keby tu bola prohibicia, alkohol by sa predaval na ciernom trhu, rovnako ako trava...ked v Amerike padla prohibicia, tak mafia stratila obrovsku cast svojich prijimov, lebo ludia uz mohli kupovat alkohol legalne...ja v pripadnej dekriminalizacii travy vidim obmedzenie dealerstva travy, lebo naco ju budem kupovat na ciernom trhu, ked si ju mozem kupit legalne v coffeeshope?
@169 - ziadny zaujimavy obrad...raz som si o tom pisal s jednym holandanom...zatvaraju to tam, lebo sa niektori ludia stazuju, co maju coffeeshopy v blizkosti svojich domovov...ale nezavru vsetky coffeeshopy, len cast...nemozu si dovolit ich zavriet, vyrazne by tak utrpel ich cestovny ruch...
@lucates je to neuveriteľné, ale pestovanie marihuany na iné ako medicínske účely je v holandsku trestné. to čo sa predáva tam predáva v coffeeshopoch je väčšinou illegal import
čítaj prvé riadky » en.wikipedia.org/wiki/Drug_polic...
@170 - suhlas. Ak by si kazdy daval marišku s rozumom tak by to zrejme ani nemalo zdravotne nasledky a v tom pripade, by menšie množstvo mohlo byt aj povolene. Ale ludia väčšinou nie su rozumní a teda ako som uz na zaciatku diskusie pisal bol by som skor za zakaz fajcenia a obmedzenie predaja a uzivania alkoholu. Viem, ze samotny zakaz by zavislosti nevyliecil, ale počet uzivatelov by rozhodne poklesol.
@lucates - aha takze media zavadzaju ked napisu ze brat drogy je zle lebo ta mozu zabit No tak ja neviem neviem... Stacilo mi ked som par dni byval v bratislavskom "pentagone" a tolko zavislackych sociek na jednom mieste som este nevidel. Ale nemyslim si že vyzerali nejak extra sviezo a zdravo ked si pichali tie drogy
v tej vete som spravil preklep. Viem co ten termin znamena lebo na rozdiel od teba nepotrebujem si pichat herak aby som zistil ucinky lebo mi niekto povie ze media urcite zavadzaju A inak som o tej prohibicii povedal to, ze by nebola riesenim a nezastaval som ju. Lebo alkohol je dost lahko siritelny, ale napríklad taky Gorbacov dokazal silne rozsireny alkoholizmus ucinne potlacit seriou zakonov.
No teba by som uz len chcel vidiet ako si poctivo kupujes travu z coffeshopu kde bude cena rozhodne vyssia ako cena ilegalne nadobudnutej travy od dilera. A teda si myslim, že ilegalny obchod bude aj nadalej fungovat veselo dalej.
Ale tie cofeeshopy zatvaraju aj kvoli zvysenej kriminalite. na konci clanku to mas napisane. a ze by utrpel cestovny ruch? myslis ze sexturistika a narkoturistika nejako prospievaju tej krajine? Ved tí tiezturisti tam chodia len zahulit a mrdat a z toho je cast este aj ilegalny biznis a vela penazi krajine neputuje. Skor s tym maju problemy. Postupne zakazovanie prostitucie a coffeshopov hovori za svoje...problemovy multikulturalizmus taktiez.. ze s tym maju problemy a nezvladaju to.
@173 - prekrucas moje slova, az je to nechutne...nikde som sa nevyjadril, ze media zavadzaju v tom, ze brat drogy je skodlive...ja som pisal, ze media sa vyjadruju o TRAVE (nehovorim o inych drogach, neviem posudit, to aby si tu stale ten herak netahal)zaujato, zavadzajuco (napr., ze trava sposobuje halucinacie, co nie je pravda) a len z toho negativneho uhla pohladu, pricom trava ma aj nesporne liecive ucinky...a tym chcem povedat, ze tvoje informacie o marihuane su do znacnej miery skreslene a nezhoduju sa s realitou...to ti mozem potvrdit ja aj ostatni na zaklade vlastnej skusenosti...
ten herak uvediem na spravnu mieru, lebo uz si smiesny, ako sa s tym stale ohanas...ja vidim na ludoch, co beru herak, co to s nimi robi...videl som rozne vypovede ludi, a pod. takze na zaklade skusenosti ludi, co beru alebo brali herak, ja ho brat dufam nebudem...ale stale neviem, co presne by som pri tom pocitoval, kebyze si heroin dam...lenze nebudem to skusat, lebo viem, ze to s cloveka spravi trosku...
a trava naproti tomu s teba trosku nespravi...mozes ju kludne fajcit cely zivot bez nejakych vaznejsich nasledkov...a v tomto je podla mna dost podstatny rozdiel a ja nechapem, co sem miesas tvrde drogy, co je len vyjebana chemia...tu sa bavime o trave...
v coffeeshopoch je trava lacna...znacne lacnejsia, ako u nas na ciernom trhu...a este k tomu mam zarucenu kvalitu a viem co kupujem...a nevidim dovod, aby som ju v pripade dekriminalizacie zhanal na ciernom trhu...aj keby mi ju niekto ponukne lacnejsie, ta trava v coffeshopoch je tak lacna, ze uz kvoli tym par drobnym by sa mi to nevyplatilo...a ako som spominal, v coffeshopoch presne viem, co kupujem, a viem, ze za tie peniaze dostanem kvalitu...
neviem o akom clanku zas hovoris...ty sa stale len clankami ohanas, to je vsetko co mas...ja mam radsej informacie z prvej ruky...vravim ti, ze o tomto zakazovani som si pisal s jednym holandanom...vies, holandanom...to je clovek, co zije priamo tam v Holandsku a vie lepsie, co sa robi v jeho krajine ako ty, co citas len nejake clanky...pocet coffeeshopov sa zmensuje kvoli staznostiam miestnych, ktorym to tam vadi...ale to je cele...vobec to nie je o tom, ze by sa tam uz isla rusit dekriminalizacia marihuany alebo nieco podobne...a ver tomu, ze coffeeshopy lakaju turistov...ja sa tam tiez v lete chystam kvoli tomu...a stat na tom zarobi, lebo cast zisku z tej travy ide statu, rovnako ako je to s cigaretami a alkoholom...
Trava je v pohode , je riadna hlupost,ze je ilegalna,sak kolko ju uziva ,len zo zdravotnych dôvodov,tak preco ju nezlegalizovat? a chlast? chlast je hlupost prveho raadu....aspon pre mna
@174 ved aj trava je chemia... ci tam sa chemicke prvky nenachadzaju? Ako som uz tvrdil vyssie... vzdy sa najde nejaky blbec co z drogy spravi vseliek.. a vidím, že ty mi to chces nahovoriť. marihuana má síce aké také vlastnosti na liečbu, ale skôr sa používa v lieku na AIDS (Marinol)a pomáha zmierniť dopady chemoterapie, dáva chuť do jedla a to je z jej účinkov asi tak všetko. Ale nemyslím si, že sa mariška predpisuje na "hulenie" kvoli aby sa ti zvysila chut do jedla a popritom dojdes o pluca. Z tohoto hladiska su pozitivne ucinky dost chabe oproti tym negativnym
Dopady zriedkavejšieho používania
znížená kapacita vnímania a porozumenia
sťaženie koncentrácie, apatia
zmeny nálad
zvýšenie reakčného času
zmenená orientácia v čase a priestore
impulzívne chovanie
Dopady chronického užívania
zhoršenie krátkodobej pamäti
fajčenie drogy je karcinogénne (nikdy nebolo lekársky potvrdene)
zvýšenie reakčného času
kolísanie nálad, chronická apatia
u ľudí s predispoziciou k psychickym poruchám môže pôsobiť ako ich spúšťač
Vedľajšie príznaky
rozšírené zornice
červené oči, silne stimulujúce afrodiziakum
zvýšená chuť na jedlo, hlavne sladké
zvýšená spotreba tekutín
sucho v ústach
To že tebe alebo dalsim ludom, ktory hulia travu nesposobuje halucinacie este vonkoncom neznamena ze nemoze u nikoho ineho. A vyskum nerobia media ale vedci, a urcite nie stylom stredoveku, lebo vies uz mame 21. storocie a take vecičky na sledovanie aktivity mozgu a dalsie vzroky na dobrovolne testovanych osobach a zvieratach. Halucinacie a a bludy su povacsine zriedkave ale nie vylucene.
Tak toto sa mi zda divne... Prvotriedna trava predavana v coffeshopoch je lacnejsia ako na ciernom trhu? a kto ti dava aj tu zaruku kvality? Ten co tu travu ilegalne pestuje a dodava do specipredajni? Tak ako v krcme ti nenaleju prvotriedny alkohol za par drobnych tak ani necakaj ze v coffeshope dostanes prvotriedny matros Za dalsie ak je trava taka lacna akoto ze cierny obchod nepadol ale dalej funguje? Ver ze nech bude cena v cofeeshopoch akakolvek na ciernom trhu bude stale lacnejsia. A to uz len preto lebo coffeshopy si musia zaratat cenu ilegalnej travy + dane + vlastne naklady a par drobnych to urcite nebude
Zakazovanie kvoli staznostiam miestnych je nejake divne nie? preco by niekomu vadilo nieco tak "neskodne" ako trava? Alebo ze by s tym suvisela aj zvysena kriminalita? Stat na drogach nezaraba. Tie peniaze ktore vyzbiera na daniach z cigariet alkacu alebo travy musí vraziť nas5 do zdravotníctva - na liečbu zavislakov a chorob spojenych s uzivanim roznych latok. Takže na tom nezarobí ale ešte aj stratí. z tohoto dovodu su drogy pre spolocnost nevyhodne a zle. Neprinasaju ziadny uzitok iba poskodzuju zdravie a pre štát su prilis drahe.
rozhodne nie je horsia... teda cokolvek ked sa extremne prehana je zle ale ak porovname rovnake davky a ich ucinok tak rozhodne nie je horsia.. a preco je zakazana a alkohol nie?.. lebo po alkohole su ludia znacne otupeny, neriesia plno veci a pri dlhodobom uzivani sa znacne zhorsuje mozgova cinnost.. pri marihuane clovek nad mnohym rozmysla a i ked je rpavda ze zhorsuje katkodobu pamet, tu dlhodobu naopak zlepsuje, tiez dava iny pohlad a pod.. nehovoriac o tom, ze clovek pod jej ucinkami (pokial nie je vyslovene "stoned" slight_smile: dokaze plynule a normalne uvazovat, komunikovat artikulovne a k veci, a dokonca mat v diskusii predmetne argumenty ... navyse nevyvolava agresiu
@177@trtken tráva, ktorú musíš zfajčiť kvôli chuti do jedla alebo insomnii ti nezničí pľúca ani za 20 rokov. jednak to nemusíš fajčiť cez fajku (môžeš použiť vaporizér) a jednak tráva na medicínske účely je riadna pecka, stačí ti štvrť centimetra kubického kvalitného samičieho kvetu a zješ všetko aj s tanierom a potom zaspíš ako batoľa.
ďalej čierny trh v holandsku funguje preto, lebo z coffeeshopu si nemôžeš odniesť 25 gramov domov, ale dílerovi z ulice je to jedno a ešte ti dá aj nejaký bonus. okrem toho díler funguje vo dne v noci, môže za tebou dokonca prísť a priniesť ti to. lucates vravel že ceny v coffeeshopoch sú tam nižšie ako U NAS na ulici, čo je pravda.
a k tej kvalite trávy: prídem, vypýtam si konkrétnu odrodu. predavač vyloží na pult krásne,veľké, husté a zabliznené kvety správnej farby a vône. hned vidím a cítim že to asi nebude nejaká pleva. nespochybňuj kvalitu patentovaných modelov, ktoré vyhrávajú CannabisCup-y prosím ťa.
ALE TO SÚ VŠETKO VECI, KTORÉ TY NEMOŽEŠ VEDIEŤ LEBO SI TO NIKDY NEVYSKÚŠAL ! (predošlá vec ktorú si nemohol vedieť bolo, že aj tráva sa dá dávkovať, a ešte pred tým tie halucinácie)
@177 - este si zabudol nespavost, depresie, pomaha tlmit bolesti pri rakovine, spomaluje priebeh chorob ako alzheimer, parkinson, a pod. a este by sa urcite nieco naslo...
k tym dosledkom co si skopiroval z wikipedie sa este vyjadrim, podla toho, ako ich pocitujem na sebe po dlhodobom pravidelnom fajceni marihuany:
znizena kapacita vnimania a porozumenia - mozno len v miernom stadiu, ale nepocitujem na sebe, ze by som mal nejak zhorsene vnimanie a porozumenie...
zhorsenie kratkodobej pamati - zhorsenie nesporne nastalo, ale len v malom rozsahu, nic co by som nejak vyrazne pocitoval a co by mi nejak prekazalo viest normalny zivot...a este k tomu, zhorsenie kratkodobej pamati nie je trvale...ked som raz na
polroka prestal s hulenim, tak asi po mesiaci sa mi kratkodoba pamat dala do poriadku...
zvysenie reakcneho casu - takisto len mierne, rovnako ako s pametou, nie trvale...
zmenena orientacia v case a priestore - nemam pocit, ze by som mal zmenenu orientaciu v case a priestore, ked nie som priamo zhuleny...cize ako chronicky dosledok to nepotvrdujem...
kolísanie nálad, chronická apatia - takisto na sebe nepocitujem nejake vyraznejsie kolisanie nalad oproti dobe, ked som nehulil...jedine co mozem potvrdit je ta apatia, ale predpokladam, ze po vysadeni drogy by sa aj to dalo casom do poriadku...
kazdopadne tie dosledky nie su nijak strasne, vsetky su len v miernom stadiu a neznehodnocuju vyraznejsie zivot...a kebyze mas dvoch ludi a jeden by rok v kuse od rana do vecera chlastal a druhy by hulil, tak po roku by bol na tom ten co pil alkohol daleko horsie, ako ten co hulil...posledneho polroka som hulil 2-5 krat za den, teraz to uz obmedzujem a snazim sa len prilezitostne, ale necitim sa nejak horsie alebo co...proste sa citim uplne v poriadku, ziadne velke zdravotne dosledky to hulenie na mne nezanechalo...mozno nejake socialne dosledky, ta strata zaujmov akurat...ale vsetko je to myslenim a nie je to nezvratny stav...a momentalne sa snazim znova si nachadzat nejake ine zaujmy, ako len hulenie...takze k tomu asi tolko...
k trave z coffeshopov sa vyjadril @takzvany a suhlasim s nim...
zakazovanie kvoli staznostiam miestnych nie je divne...ked sa dohodnu ludia, co byvaju v blizkosti coffeeshopu, ze ho tam nechcu, ze im tam vadi, tak statu nic ine neostava...nechapem suvislost s travou a zvysenou kriminalitou...preco by niekomu vadilo nieco tak neskodne ako trava? no lebo aj v Holandsku ziju ludia ako ty, co uz len z principu odsudzuju travu a povazuju ju za nieco strasne...trava ukludnuje a nie je znamy ziadny trestny cin spachany v dosledku fajcenia travy...aha, takze mi chces povedat, ze nas stat nezaraba na cigaretach a alkohole? tak to mas potom dost pomylene informacie...
@sebevrazednepako tráva síce nerozbíja rodiny v takom zmysle ako alkohol, ale vedz že môže doma narobiť riadne problémy (najmä vo vzťahu rodič - dieťa). nejde ani tak o trávu, ale o nie celkom pravdivé mýty ktoré sú o nej rozšírené (napríklad že je to vstupná brána do sveta drog, čo je mimochodom lož).
nižší počet nehôd spôsobených trávou v porovnaní s alkoholom by som neuvádzal ako argument v prospech trávy. zakázané sú totiž akékoľvek omamné látky za volantom. v čase intoxikácie je síce šanca nehody nižšia ako pri alkohole, lebo nevyvoláva vizuálne halucinácie. ale tráva tiež spôsobuje dopravné nehody pretože predlžuje reakčný čas vodiča.
V konečnom dôsledku záleží len na užívateľovi, či túto látku využije alebo zneužije. Tak isto aj alkohol sa dá v určitom zmysle slova blahodárne využiť, ale aj riadne zneužiť.
Myslím si, že by ľuďom nemala byť odopretá možnosť využívať tieto látky s čistým úmyslom.
@190 keďže súčasná vláda sa ako sa zdá nechystá nejako meniť zákon o drogovej trestnej činnosti, ostáva len dúfať že tá ďalšia vláda sa do toho pustí. tipujem tak do 15 rokov. hlavne čo sa týka kategorizácie drog treba niečo s tým zákonom robiť. lebo teraz právne je jedno či máš gram trávy alebo heroínu.
@191 - je mozne, ze k nejakej uprave zakona ohladom drogovej trestnej cinnosti dojde, ale maximalne ta kategorizacia drog...ale co sa tyka napriklad dekriminalizacie marihuany, tak to fakt nevidim zeleno najblizsich 50 rokov...ono aj keby sa nejaka vlada odhodlala k takemuto kroku, tak si myslim, ze ludia by boli proti a najma katolicka cirkev by sa v tom strasne angazovala...este viac ako v pripade sexualnej vychovy...najskor by to chcelo oslobodit Slovensko od takeho silneho vplyvu katolickej cirkvi, ktory je az taky, ze to na mna sem tam zavana protiustavnostou...ak sa Slovensko podla ustavy neviaze na ziadnu ideologiu ani nabozenstvo, tak neviem pochopit vyrok premiera Fica, ze tak ako je cirkev matkou, tak stat chce byt otcom pre ludi...a v state, ktory sa neviaze na ziadnu ideologiu ani nabozenstvo je nemyslitelne, aby sa nepovolila ucebnica sexualnej vychovy, kvoli tomu, ze si to katolicka cirkev nezela...trocha som odbocil od temy, ale nedalo mi sa nevyjadrit...
Myslím si, že by bolo vhodnejšie robiť akúsi osvetu v rámci celej EÚ. Je pravdepodobné, že ak to schváli rada EU alebo veľa členských štátov, Slovensko, ako správna servilná krajina, sa podriadi.
Ale tak napr. v Švajčiarsku bolo nedávno referendum o legalizácií marihuany, ktoré dopadlo neúspešne (samozrejme, z určitého pohľadu úspešne, z určitého neúspešne), až okolo 70% bolo proti. Je to naozaj dlhá cesta, keď tak vyspelá krajina sa vyjadrila proti.
Ale obávam sa, že súčasný stav má na svedomí predovšetkým spíknutie politikov, cirkvi a mafie. V tomto prípade nepomôže žiadna osveta.
Toto ste tu hádam ešte nemali:
Jeden môj známy sa na túto tému vyjadril, celkom presne, niekoľko minút po tom, čo si prvý krát zahulil
a povedal asi niečo v zmysle,,Takto som si predstavoval heroin,,
Ďalší môj kamarát to vystihol približne slovami:
,,Táto tráva je ako lsd,,
Rozhodne nie som zástancom legalizácie, tak ako si ju predstavujete vy. Zažil som na vlastnej koži ako nahulení chrapúni psychicky terorizovali ćloveka a som presvedčený o tom, že marihuana, tak ako aj alkohol takého opičie sklony k upevňovaniu dominantného postavenia v tlupe podporuje, pod zásterkou toho, že oni sa chcú baviť, chcú žiť...
Takže najprv si vysvetlíme čo je to fórum - DISKUSIA
a teraz sa zamyslite nad tým čo je to ARGUMENT.
A teraz použijem prístup ako vy:
Na tom čo som napísal nieje vymyslené ani jediné písmenko ty DEBILNÝ IDIOT.
Tydle vaše časy došli asi, a nevrátí se na další trati...
Mám vás plné zuby vy triptaminový spasitelia a budem trvať na tom, že sa máte začať chovať slušne, ROZUMIEŠ?
@196@camo
tvrdenia prvo-užívateľov o nejakej droge sú možno ešte nedôveryhodnejšie ako tých čo ju nikdy neužili. prvý raz proste nevieš o presne o čo pôjde, nevieš ako to budeš zvládať, máš len info z druhej ruky. som presvedčený, že naozaj vyskúšať drogu znamená užiť ju viac ako jeden krát. aspoň 2.
k tej agresivite: to je v človeku. ko*ot bude ko*otom aj pod vplyvom thc. ja som sa zase stretol na vlastnej koži s prípadmi, keď agresívny bitkár (taký typický vyhľadávač konfliktov) po nafajčení sa ukľudnil. a vídavam to pravidelne.
No hlavne, že sa objavil aj neagresívny hulič aj tu na fóre, nie ako dvaja predošlí.
Myslím, že si ma nesprávne pochopil, ja niesom tzv. prvo-užívaťeľ. Mám skúsenosti s drogami viac než dosť a ak napíšem, že je tráva ako Lsd tak viem o čom.
Na kalerábi o tom aký by bol svet krásny, keby všetci hulili drogy ako Black berry, Durban poison ap. o tom viem až moc.
Ja zase poznám človeka čo prešiel z
Thc na piko a potom prepadol vlastnú susedu(babku z jeho vchodu)
Je to veľmi jednoduché: Človek(ako aj ja)skúša marihuanu pretože chce stéle niečo nové zažívať a mať predstih pred vrstovníkmi. Z toho logicky vyplýva a praxou je potvrdené(viem čo píšem), že časom príde na radu to haluzné LSD, či huby atď.
Ešte keď o tom spievajú Doors a Cypress Hill tak neni čo riešiť. A potom tá suseda...
@201 - za to, ze som napisal, ze to co pises je picovina, tak som agresivny hulic?
nechapem ako mozes zrovnavat travu a LSD, trava nie je halucinogen...a to, ze niekto prejde z travy na tvrde drogy automaticky neznamena, ze kazdy, kto fajci travu, prejde na tvrde drogy...ja poznam kopu ludi, co dlhe roky len hulia a nikdy neskusili nic ine a ani sa nic ine skusat nechystaju...
"Zažil som na vlastnej koži ako nahulení chrapúni psychicky terorizovali ćloveka a som presvedčený o tom, že marihuana, tak ako aj alkohol takého opičie sklony k upevňovaniu dominantného postavenia v tlupe podporuje"
to myslis vazne? toto bola ta v mojom ponimani picovina. Ja nie som agresivny, ale som vyjadril nazor. Tym ze uzivas drogy mas predstih pred vrstovnikmi ? to je tvoj dovod uzivania ? a to s tou susedou to si chcel akoze co tym povedat? ze za to moze trava a len tak mimochodom si spomenul ze presli na piko ?
@199 ja som ta nenazval debilnym idiotom, ja som povedal ze to co si napisal je picovina, na co si ma ty nasledne zaval idiotom. to je dost rozdiel, namiesto tych zenskych afektov by si mohol nieco k veci povedat radsej.
A kvôli takýmto pánbožkom (po planéte ich tu behá neúrekom), ktorí všade boli a všetko vedia, sa ušľachtilé myšlienky ľudí, ktorí chcú naozaj pomôcť tejto spoločnosti, nikdy nezrealizujú (pravdepodobne).
@201@camo nemyslím si (a ani som to nepovedal) že si prvo-užívateľ. ale výroky tvojich známych ktoré si spomenul na mňa pôsobili práve ako "prvácke". trávu by som ani neporovnával s lsd, a tiež si myslím že viem o čom. to je predsa úplne iná kategória.
k prechodu na tvrdé drogy: analógia s alkoholom - niekto ho znáša dobre, niekto horšie. niekto nepije vôbec, niekto iba občas pivo a niekto vydrbe denne liter tvrdého lebo je alkoholik.
tvrdím, že drogy nie sú pre každého (preto by som nikdy nepovedal že keby všetci húlili svet je krásny), to ale neznamená že nemajú byť pre nikoho! ak je legálny alkohol, tak môže byť kľudne aj tráva. zlegalizovanie neznamená povinné húlenie. aj s alkoholom má každý možnosť: piť či nepiť.
Takže milé deti. Áno som veriaci človek(aj A. Hoffman bol).
LSD mám za sebou a teda, čo je halucinogén celkom určite viem.
Mojím dôvodom pre kt. som bral drogy(Najprv len trávu a ZÁSADNE NIĆ INÉHO po celé roky), bolo to čo som už napísal a tiež MIER A LÁSKA(vážne). Tie vyšie uvedené som si tiež nechcel pripustiť.
A ak si tu niekto myslí, že vyjadrenia typu PIĆOVINA(čo znamená, že ten čo ich píše(teda ja) je hlboko pod úrovňou idiota podľa teba(totiž to tvoje slovíčko vyjadruje a ty si to zrejme ani neuvedomuješ)tak potom sa tak hlúpučko nečuduj mojej reakcii. Vy ste agresívny.
A aby tu niekto nepísal, že moralizujem tak ho predbehnem a napíšem, že je to naozaj tak, ale vôbec by k tomu nedošlo, keby ste neboli drzí(vtedy je úplne na mieste spomenúť morálku).
Viete ja mám 27 rokov a poúčanie mladších nieje mojím koníčkom, ale keď som sa dostal na toto fórum bol som v šoku a dovolil som si vysloviť tu svoj názor a skúsenosti, čo zjavne nieste ochotný akceptovať(cítim sa tým diskriminovaný).
A ešte k pravdivosti mojich príbehov. Osoby a okolnosti ,ktoré tu uvádzam sú skutočné a dodnes žijú(ak babka neumrela). Drvivá väčšina z mojich známych prešli z THC k tvrdým drogám(LSD je tvrdé viac než dosť). Nehovorím, že sú závislí na heroine, ale že ich myslenie a chápanie reality je hlboko zasiahnuté napr. LSD predstavou, že sme všetci z umelej hmoty a tak sa potom aj chovajú k iným ľuďom.
Viete sv. Pavol hovorí, že vyskúšať možno všetko, ale nie všetko osoží. To na margo tých čo si myslia, že ich chcem okradnúť o zážitok s drogami a pri tom som ich sám bral. Teda vodu káže a víno pije.
A ešte jedna vec. Piko som skúšal tri krát, takže niesom pikár(alebo o tom neviem?), práve kôli tomu aby som vedel aké to je. Energie mám ale dosť takže to mi nerobí problém.
Viete stále sa mi zdá, že vy viete niečo čo ja neviem a teda otvorene, ak je to tak som na to zvedavý(ak prezradíte). Ale rady typu daj si dva tripi a pochopíš nepíšte.
Za mormálne reakcie vopred ďakujem.
@camo ja som vobec nemal v plane ta urazit ani ti nadavat (ani som tebe konkretne nenadaval), ale moj prvy dojem na teba bol uplne iny a z tvojho prispevku som mal uplne iny pocit. mozno ked si ho precitas pochopis ze mohlo sa tak stat, asi tak ako takzvany pise v uvode. peace.
Ešte jednu vec by som chcel napísať a neberte to prosím vás ako poučku, ale ako úplne normálnu komunikáciu medzi ľuďmi, hoci poznačenú tým, že som starší. Všetko čo v živote zažívame(teda aj drogy)nás má smerovať k poznaniu Boha(môj pohľad). On hovorí, že všetko okrem lásky je ničotné. Lsd by teda nemalo byť Bohom(čo sa mnohým zazdalo), ale prostriedkom, ako ho spoznať(s poriadnou dávkou zhovievavosti, lebo sú aj iné cesty na ktorých to nieje také nebezpečné a ktoré on sám určil).
Utrpenie neodstránime ani keď sa postavíme na hlavu, ale pristupovať k svetu, ako ľudia z diskusie ,,TRAMAL,, je drzosť voči ostatným ľuďom myslím.
A prosím všetkých ktorí toto čítajú, aby vylepšovali svoj slovník. Je to otázka cviku.
Mal som nechutný a dnes nemám. Tých čo sa to budú snažiť odignorovať, nemám chuť ani komentovať. Drzosť nemám rád.
@211 presne takto isto to vidim aj ja, (co sa tyka lsd), no ja zatial nemam nejak v hlave usporiadane ci hladam boha, ci hladam bytie, ci nejaku vyssiu silu alebo nieco podobne. zatial sa len snazim zistit ze "co sa vlastne deje" a snazit sa spoznavat. A. Hoffman je pre mna osobne velky vzor,
to je fotka kusok pred tym ako zomrel...ked sa clovek pozrie na jeho tvar tak je mu jasne ze ten clovek je absolutne vyrovnany zo vsetkym, on jednoducho vie.
To je presne to: SNAŽIT SA!(o to najlepšie)
Ale kludne, tolko kolko treba, žiadne štvanie.
Pred včerom som dočítal Hoffmanovu knihu o LSD a mal som chuť ešte o tom niečo čítať, tak som si zadal do Googlu Lsd a dostal som sa na toto fórum. Lsd je jednoducho naozaj sila asi ako atómová energia. Je dobrá na výrobu elektriny, ale dá sa využiť aj v bombách.
Celkom zaujímavým smerom sa vyvinula táto diskusia : )
@camo Ak si ešte nečítal nič od Learyho (ale asi si čítal), tak si prečítaj napr. Flashbacks. Bude to pre Teba o to zaujímavejšie, keďže si pred chvíľou dočítal Hoffmana a jeho vedecko-racionálny názor.
Isté však je, že vďaka tak skvelému spirituálnemu zážitku, ktorý som kedysi vďaka tejto látke zažil, sa moja existencia zrazu naplnila úžasnými hodnotami.
v prvom rade ste dosť odbočili od témy, či je marihuana horšia droga ako alkohol
camo prišiel, vyhlásil že strašne veľa ľudí prešlo z trávy na tvrdšie a už je tu reč o lsd a nejakej vyššej sile. zostaňme na zemi, hovorme o tváre v porovnaní s alkoholom.
@camo máš nejaké iné argumenty proti tráve, okrem toho prechodu na tvrdšie? lebo keď už ide o to, tak práve alkohol je vstupná brána do sveta drog. alebo snáď poznáš niekoho kto bol skôr nafajčený ako opitý (okrem mňa) ?
@takzvany
tá súvislosť s témou je podľa mňa jasná, len si to tu treba lepšie prečítať.(drogy=látky meniace vnímanie sveta(neviem koľko krát som počul na THC ľudí hovoriť, že sú ako ožratý...)
@alpynus
Myslím, že Hoffmanov vedecko-racionálny si celkom vystihol. Večšia časť knihy je venovaná tomuto pohľadu, ale ku koncu aj on nachádza ten známy nazvyme ho transcendentno-spirituálny pohĺad. Tú knihu som začal čítať asi pred 6 rokmi, ale dostal som sa asi len do polovice(to mi vtedy stačilo) a dočítal som ju až teraz.
Kniha by sa myslím mala dočítať do konca vždy, lebo práve koniec obsahuje zhrnutie a závery, ktoré mi vtedy napr. unikli.
Tej literatúry okolo toho je celá halda ale napr. toho Grófa by som si prečítal, len neviem, kde ho najdem. Od Learyho som myslím nečítal nič(ale fakt neviem. bola jedna kniha u mna ale neviem kto ju napísal volala sa Psichadelie alebo tak nejak), len pár postrehov o ňom práve u Hoffmana.
Ešte by asi stáli za zmienku tie hodnoty čo si spomínal, ale pomaly nech sa v tom neutopíme.
@takzvany
Prečítaj si svoj príspevok č.42 ale aj mnohé iné v kt. sa venuješ napr. napádaniu iných postojov, alebo č.195 kde sa pre zmenu venuješ legalizácii marihuany(súvislosť chápem, ale čo ty?)
Súvislosť toho čo tu pretriasam s témou vidím v tom, že riziko spojené s bratím drog je spojené so zmenou vnímania reality a LSD dobrý ilustračný príklad, ktorému tu dosť ľudí rozumie.
Je to v spôsobe myslenia. Ako napr. alkoholik, ktorý je v krčme prezidentom a pápežom zároveň príde na to, že má prepiť výplatu a zmlátiť ženu a deti?
A to myslenie je ovplyvňované týmito látkami, tak alkoholom ako aj marihuanou(najmä ak ide o také koncentráty ako sa užívajú dnes).
Napr. @alpinus je zástancom legalizácie s tými najšľachetnejšími hodnotami v sebe, ale ktorý neznáša takých PÁNBOŽKOV ako som ja, kôli ktorým sa šľachetné myšlienky na zemi nikdy nezrealizujú(pravdepodobne)(č.205).
A je podľa mňa dobré okrem toho, že niekto napíše SMRŤ FEŤÁKOM, napísať aj prečo a vtomto prípade je to zložitejšie, ako vyriešiť akú zubnú pastu si kúpim.
@camo
tak ešte raz: je marihuana horšia droga ako alkohol?
nemusíš nám vysvetľovať to čo všetci vieme: že drogy ovplyvňujú vnímanie sveta, že menia hodnotový rebríček a pod. tiež vieme že najlepšie by bolo svet úplne zbaviť drog, ale nejde to.
napíš, či (a ak áno, tak aj prečo) si myslíš že tráva je horšia ako alkohol. stanov si kritériá (napr. @170 )podľa ktorých to budeš posudzovať a vyjadri sa, priamo odpovedz na otázku z názvu tejto ankety. nezabúdaj že porovnávame trávu a alkohol, nič iné.
podla mna je to tak priblizne rovnake, ale na oboch zalezi v akom mnozstve... a predsa len ta marisa je oproti mnohym inym drogam aspon na prirodnej baze...
@camo
čo som odignoroval? odkazoval si ma na moje posty o @krutafunebracka (tá tu o tom nič nevedela, tak som ju poslal preč) alebo ten kde som dal link na občianske združenie zaoberajúce sa legalizáciou marihuany. prečo si ma tam odkazoval? ja celý čas píšem o marihuane v porovnaní s alkoholom.
kukni si posty č. 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217. tomu sa hovorí OFF TOPIC diskusia, odpálená tebou. nemám potrebu rýpať do teba, ale neodbočuj od témy. o nič iné mi nejde. zjavne si to už pochopil a pre diskusiu v širších súvislostiach (o lsd) si si založil nový topic, ktorý si nazval príznačne "trochu viac".
nechcem od teba nič iné, len aby si priamo odpovedal na otázku, či je marihuana horšia droga ako alkohol. ako v ankete: áno alebo nie? a ty si ešte stále nedokázal priamo odpovedať. vyhýbaš sa priamej odpovedi ako politik.
@takzvany snad nam nejdes nadavat za to ze sme v 5 prispevkoch odbociliod temy. ako chapem ze je iny topic ale zase tak fatalne by si to nemusel brat nie.
Ble obidvoje je zle , ale nho s kazdym mam skusenosti , a musim povedat ze je to zasa len na kazdom uhle pohladu ... alkohol ti viac ublizuje ked si chlastun ale zas trava sa prejavi po dlhodobom uzivani ... bleh neviem som rozpolteny teraz prestavam hulit nho a jasne ze je lepsie bez toho , ale tak ked sa to vezme v priamom pomere a trebars pri dvojicka z ktorych jedno bude viest spolocensky zivot a kazdy piatok pit , zatial co to druhe by namiesto pitia hulilo , urcite z toho vyjde dvojca co hulilo lepsie
marihuana nieje zakazana len tak prenic-zanic...alkohol je podlamna ,,zdravsi,, ako marihuana...ved z marihuany moze mat clovek psychycke problemy ako schyzofrenia atd...moj nazor preto je ze Marihuana je horsia ako alkohol ...ale ked uz je clowek zavisli ci uz na kave alebo chlaste tak to je uz narovnako...podla mna..
toto si myslim ja trava je mensia droga ako cigarety, alkohol, kava, ktore su volne dostupne v obchodoch. rozdiel je ten, ze z alkoholu a cigariet ma stat najvycsie zisky, tak preto su legalne. keby legalizovali marihuanu a zacali ju predavat v obchodoch, tak by asi nic nepredali, lebo by si to kazdy vypestoval doma v zahrade, a jebal by cele obchody.
napr. ja lubim pivo, keby som si ho vedel uvarit v dobrej kvalite doma, tak do baru nechodim, ale sedim doma.
@236@skunk10 - ak by sa aj trava raz povolila, tak nebude legalizovana, ale len dekriminalizovana...keby ju dekriminalizovali u nas, tak to neznamena, ze je povolene domace pestovanie...takze v tych coffeschopoch by sa trava predavala...
a kebyze by aj bolo legalne domace pestovanie, tak pre mna by bola aj tak ovela jednoduchsia cesta si kupit kvalitny biznis za dobru cenu v coffeshope...cize aj tak by sa naslo vela ludi, co by si tu travu kupovalo...alkohol je tiez mozne si vyrabat vlastny a aj napriek tomu sa alkohol dobre predava...
@lucates-alkohol sa neda doma vyrobit taky ako vo vetcsich fabrikach... ale gandza sa da doma alebo to je jedno kde sa da vypestovat dobra to my ver sak kazda gandza je vypestovana volade nepada z neba skoda ale nebude legalizovana lebo stat by nemal z nej takmer ziadny zisk gandza sa da velmi lahko vypestovat teraz az tak nie lebo je zakazana ale inac by si kazdy dokaazal vypestovat vazne tutovky... v niektorych inych statoch kde je tiez zakazana aspon nie su take tvrde pravidla a pritom gandza na cloveka urcite posobi lpsie ako alkohol a ten dovoleny nie ze by som ho chcel zrusit ale kazdy kdo je proti gandzi by sa mal zamyslet
"výroba" marihuany je omnoho jednoduchšia ako výroba alkoholu a takmer bez priamych nákladov. tráva v pohode vyrastie a vykvitne všade tam, kde vyrastú aj paradajky, čiže aj u nás. pod holým nebom a bez väčšej námahy alebo nákladov. stačí pretrhať samcov. žiadne ničenie životného prostredia. jediný problém je že sa to stane len raz za rok (samozrejme hovorím o outdoore).
aj v tomto je tráva menej zlá ako alkohol.
@takzvany uplne s tebou suhlasim a keby bola legalizovana tak by sa ani tak nekradla ako teraz ked si niekdo zasadi lebo by si ju mohol kazdy aj na zahrade vypestovat
@241 ale marihuana na cloveka posobi ovela pozitivnejsie a marihuanu si mozes dat pred sukackou a bude dobre a aj po sukacke a bude este lepse a alkohol das si pred tym budes ko a potom si uz ani nedas...
Ako tak čítam tieto komenty, tak ma to dosť zaujalo. Tí čo sa tu oháňajú dajakými štúdiami vedcov o tom ako je marihuana viac škodlivá ako alkohol a pod. ...k tomu by som dodal len toľko...stačí sa postaviť niekde pri miestny šenk a sledovať tie vychádzajúce indivíduá pod vplyvom alkoholu, ich nezmyselné tlápanie a agresiu, ktorú vo veľkej miere preferujú aj doma, čím sú veľkým príkladom pre svoju rodinu...Tak isto mi je ľúto toho, že je veľa mladých ľudí, ktorý sa nespočetne krát denne zhulujú do toho sa dobre nadrbú, ked im je už tažko sa občerstvia dajakým pervitínom a prípadne na dojazdy dajaký heráček, aby nebolo opäť, tak ťažko...práve kvôli takýmto ľudom je marihuana zakázaná a z takýchto zúfalcov vyplývajú aj jednotlivé štúdie svetových odborníkov. V prvom rade si treba uvedomiť, že najviac škodí na tejto planéte sám človek všade, kde sa pozriete, totiž vyplýva to z jeho často nenásytného správania. Nepoznám človeka, ktorý si z mierou zahúli len trávu, že by sa javil ako nadrbaný človek z chlastu, ktorý všetko ogrcá a rozbije niečo prípadne niekoho. Takže je to o miere užívania a aj individuálnych účinkoch týchto dvoch vecí...Kedže je alkohol legálny, tak z tou mierou je veľký problém a navyše permanentne opitý ľudia pôsobia na mňa ďaleko horšie ako tí zhúlení. Takže na záver by som to zhodnotil, že práve alkohol je zaručene horšia droga ako marihuana...To, že niečo nazývame drogou je len naša vina...droga=neschopnosť človeka a jeho slabosť...v prvom rade urobme niečo zo sebou a potom môžeme rozvíjať nejaké zmysluplné debaty.
hovori vam nieco zavislost na alkohole..? marihuana je o moc bezpecnejsia prijemnejsia a stavy po nej su v pohodke nejaky ten utlm sa da kludne predychat...a co chlast..? paci sa vam ked zeleni trcite zo zachodovej misy este dva dni by ste uvitali keby niekto za vas aj dychal...tie keci o tom ako sa prechadza z fuma na tvrde su blbosti len si odvovodnuju svoje zle rozhodnutie zakazat ju...ked niekto chce tak ani z fumom nezacne hned si da piko alebo hnede alebo ja newem co ine,...je toiba na povahe poznam ludi co fajcia fumo uz niekolko rokov a v zivote by nepresli na nieco ine...ide len o osobnost a okrem toho marihuana ma blahodarne vplyvy na vela veci ako napriklad vnutroocny tlak...bolesti...a co chlast len ti vypatle mozog absolutne stracas zabrany postis sa v strede namestia a vsetci ludia sa len z husom pozeraju co je to za houmlesaka fumo na tebe nepoznat mozes rozhodovat ako normalny clovek a este ti je pri tom aj prijemne..takze nech sa vsetci co su proti strcia...! i love marihuana
Tak dnes som sa dozvedel zomrel Jack Herer *18. jula 1939 – 15. aprila 2010 RiP Kto by chcel vediet onom nieco viac - » cs.wikipedia.org/wiki/Jack_Herer...
Odporucam jeho knihu The Emperor Wears No clothes.
Nazveme to Dronabinol. História v Kemete pred 3 600 rokmi, pozri papyrus Ebers z Lipska, Amenhotep3. and Teje, Achnaton Androgin Sexo a smrť alebo ukončenie Božského rodu V Kemete Tutanchamona mosesom kvôli horiacemu stromčeku. Jedna tu písala o karciogéne, áno skunk Chronic pol šluka a nedýchať 35 až 45 sekund nevydýchnuť nič do prostredia stromom alebo ľudom, účinky až 9 hodín, Dronabinol Ma antibakteriálne vlastnosti. Problém je s frekvenciou tepu srdca u západných kultúr, ktorý nevedia dýchať ako napr. Jogíni. Problémy tiež u západných kultúr v logike pri krátkodobej pamäti, treba sa zriekať=hinduismu a budhismus, styk s drogou v predadolescencii pred adekvátnymi plánmi ako je škola, rodina a práca. Prechod na tvrdšie drogy, keď naučíte snívajúce deti platiť za nelegálny Dronabinol nie problém dať menšiu čiastku za čiaru metanfetamínu. Dronabinol a Alkohol v nervovom systéme, Dronabinol vôbec nepoškodzuje nervové bunky ako Alkohol, Opiáty a z časti Kokaín. Mutácia DNA - dlhšia pravdepodobné XX chromo, Vitamina E, Zinok. Oleje Konopný Omega 3-6-9, Sójový, Sezamový, Olivový, a pod... Marihuana a agresivita pozri krimi samý alkohol, futbalový opilčekovia a deti kvetín. Toto je prvá a posledná správa odo Mňa. Dronabinol kulture Hard Core, Rap, Techno, D´n B, Jazz, Punk=Big Beat a pod... zbohom stereotypy.. Marihuana je vždy lepšia droga ako alkohol, ale pre manželské páry do ložnice a nie pre feťákov bez práce...
@krutafunebracka Ty si uplne mimo ty chuda. Neodvykla si este od cecku ale budes tu ludov poucovat so svojou pochybnou moralkou? ked sa chces hadat, najdi si alkoholika, on ta bude po veceroch aj bit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
251 komentov
ale NIE
marihuana nieje horsia droga ako alkohol
ani z miiiiiiiikro casti xD
a to ze je zakazana
no co uz s tym xD
aj tak doteraz nehapem preco je ilegalna....
vysvetli mi to niekto??
lebo tie tvoje odpovede ehm xD
okey beriem ze kazdy ma inu reakciu xD
ale ehm xD aby mi potom niekedy bolo zle xD neveem nevem xD
ale zober si to tak xD z chlastu su vecsinou ludia uplne nadrzani alebo uplne agresivni xD
z ganje su vysmiatyyy mierumilovnyy xD tertrkaju sa xD
tak co je lepsie? xD
z ganje nemozes mat decko ani neves s kym a celodnovu komu xD
* sťaženie koncentrácie, apatia
* zmeny nálad
* impulzívne chovanie
Dopady chronického užívania:
* zhoršenie krátkodobej pamäti
* fajčenie drogy je karcinogénne (nikdy nebolo lekársky potvrdene)
* kolísanie nálad, chronická apatia
* u ľudí s predispoziciou k psychickym poruchám môže pôsobiť ako ich spúšťač
@20 orimitivna socka?? xD dakujem za kompliment xD ale podla toho ako vyzera moj zivot a co robim xD ani zdaleka nie som asocial a ani primitiv xD a vediet mozes milu Jarmilu z reciciek xD ked mas nalozene v gatkach lebo je nieco nelegalne tak aspon nekydaj xD s frends mame taku teoriu.. ze ked su ludia kurvy a nehulia mali by s tym zacat a ked su kurvy a hulia niesu ludia lebo taki neexistuju ... xD ale no ved aj taki musia existovat ako ty xD ale myslim si ze to co propagujes nieje tvoj vlastny nazor xD to je len neaky pomyleny nazor bohvie koho co ti to natlacil dohlavy xD ale ved mysli si co chces xD mne je to jedno xD cim menej ludi huli tym viac rastliniek ostane nam xD
ospravedlnujem sa za pouzity slovnik ale niektore slova sa nedaju nahradit synonymami s aspon podobnym vyznamom...
Teším sa, keď to na vás príde.
zmeny nalad a impulzivne chovanie su dosiahnutelne len pozitim drogy? xD xD
a niesom kuul xD v reali o mne vie len malo ludi ze hulim xD naco sa chvalit?? xD ved hovorim cim menej ludi huli tym viac maruhuane ostane nam xD xD xD nepochopila? xD xD xD v zivote osm nikoho nevolala hulit ani mi nedala sluka do ruky xD nemam problem povedeat nie ked ma niekto zavola xD a niesom kuuuul xD ako ty hovoris xD heh to slovo ani nepatri do mojho slovnika xD vies radsej budem v sobotu vecer doma ako byt kuuul niekde opita na diskoteke a tvarit sa kuuuul xD heh a ze nemam vlastny nazor? xD moja zavri si hubu!!! lebo koli mojim nazorom koli tomu aka som nemam vela dobrych spomienok!!! ludia su hovada xD a take opvlivnene a vymlete pipenky ako ty si seru do huby xD xD xD a ty si nazorny priklad fetaka (ved si pozri co pises to uplne sedi na ten tvoj opis cloveka co si hodila skor) xD naladova malochapava schiza xD zjedz si nohy xD
Btw porovnavat mlatenie zeny atd a pripisovat to alkoholu je chore. To spolu nesuvisi kedze je plno pripadov ked alkohol pritomny nebol. A ked uz tak chcete brat alkohol na musku tak pekne zaskatulkujeme drogy do jedneho balicka a kvoli nim muz zenu nemlati to je fakt, kvoli nim sa ludia len zabijaju... Pohoda nie?
moj sused mlati zenu len ked je opity ako cinka... koho to trapi?? ved on sa vylieci..
kamaratovi zabili otca alkaci pred barom... toto je normalne??
a tie vyzehlene xichty.. to su ludia ktori hulia a popritom este nieco... ale to si kto prizna? xD to by chcelo uz inu diskusiu xD
@53 hehe
Len som chcel poukazat, ze ked vsetci tu vytahuju tazkych alkoholikov a debilov tak presne taki isti ludia su aj na drogach (a nezacnite mi zas hovorit ze mariska je makka a to je ine lebo tak isto sa da pit aj vino alebo pivo a nie hned vodka a domace).
@56 a za to ze ty sa nevies ovladat moze alkohol? Ked si blby tak nepi, ja som z alkoholu ziaden pruser nemal. Iste boli rozne zabavne prihody a? Ked to nevies tak nepi.
@54 a ty sa na suseda len pozeras ze? Co takto zavolat policiu a riesit to? A mna nahanali s nozom skurveny fetacikovia a co? Keby neujdem tak ma tiez zabiju. To ci je niekto kokot nezalezi od alkoholu alebo drog. To je uboha vyhovorka pre chudakov.
jednoducho len niesom proti marihuane..
to su najviac take stavy xD mali by mat vlastne stavove rovnice xD xD xD
@67 no vidis ja uz som bol opity, aj zhuleny, aj nasraty a tiez ma to nenapadlo ale evidentne ziju tu aj ludia ktorych to napadlo.
@62 a zdroj? ako to zistovali? Lebo z tej tabulky je vidno strasnu profesionalitu. Jedine co mi v nej chyba su najobluvenjsie zbrane. Pretoze podla takmer kazdeho clvoeka zbrane zabojaju ludi a zabijaju ich najviac... len preco potom tie moje kurvy co mam doma este nikoho nzabili? Meskaju za statistikou...
Tym chcem povedat ze taku tabulku ti spravim v skicari za 5min a este tam aj nakreslim kvetinky a srdiecka, napisem nejake super motto a ze to mam z kanady z roku 2006. Pytam sa znamena to ze to je pravda? Nie.
avšak konope so všetkými poľnohospodárskeho, potravinárskeho, odevného, papierenského, energetického a terapeutického využitia je skôr potenciálna spása ľudstva
scrollni nižšie k nadpisu SOME OF THE SOURCE MATERIALS
uz len ta prva odpoved v ankete... co ma spolocne skodlivost urcitej latky s tym ci je alebo nie je zakazana (statom)?
Chavez inac neviem co riesis ta tabulka je normalna statistika, predstav si ze dneska uz sa to da aj zistit, nepocitali to na prstoch na ruke ale su na to statisticke metody a pointa pribehu je ta ze na canabis umrelo 0 ludi.
Marihuana je vo vseobecnosti velmi precenovana co sa tyka "skodlivosti" pretoze je tu este stale ten vymel mozgov ze su to drogy a neviem co. Ale ludia ktori vedia sa len usmievaju nad touto naivitou a ludia ktori maju pocit ze musia nieco riesit tak riesia
Uvediem priklad keby si to este stale nechapal. Je pekne ze spravim tabulku a prehlasim ze letecka doprava je najbezpecnejsia - to ze to poviem nema ziadnu vahu. Za to ak si vyhladam statistiky leteckych nehod, dopravnych nehod, porovnam pocty mrtvych atd tak to uz vahu bude mat a dokazuje to ze letecka doprava je najbezpecnejsia. Chapes?
A ked uz pisem tak toto "avšak konope so všetkými poľnohospodárskeho, potravinárskeho, odevného, papierenského, energetického a terapeutického využitia je skôr potenciálna spása ľudstva" si dufam nemzslel vane. Marihuana ako liek na vsetko, dokonca marihuana odvrati aj financnu krizu ze? Omg nerozmyslate len citate a zerete vsetky kktiny? Keby to je pravda, tak sukromny firmy uz daaaavno maju uz obrovske polia s marihuanou a zarabaju na tom miliardy.
práveže nežerem čo mi strčia do huby. ale usúdim. keby tomu tak nebolo, tak mám také názory ako krutafunebracka
Chlapce ty nerozmyslas, vzdy len napises nejaky poloargument a druha polka argumentu spociva v utoceni na diskutujuceho ty bojovnik hh. Omg my fakt nerozmyslame, a len zereme kokotiny haha takto som sa fakt uz dlho nepobavil.
Ako sorry ale mna (a takzvaneho tiez) si si nevybral ako prave najlepsie ciele na tvoje kaleraby, bo mame nejake vedomosti (to co ti odpovedal takzvany je samozrejme pravda) takze to vyznie dost ftipne.
@84 ktore nadnarodne korporacie? aky ich biznis? Myslis, ze by si nechali ujst miliardove zisky??? Rozmyslas? Vsetkym tymto tvojim korporaciam ide o zisk myslis, ze by zahodili takuto prilezitost??? Staci sa len pozret kolko prachov maju drogove kartely a korporacie by si hned pretlacili legalizaciu, par ludi podplatili a uz by hned aj mali statne zazky a dalsie miliardy vo vrecku. Takze az taka uzasna ta rastlinka nebude. Iste ma nejake liecive ucinky a da sa vyuzit v textilnom priemysle aj potravinarstve avsak v poslednych 2 menovanych sa da pouzit canabis bez THC a take vyrobky sa daju bezne dostat aj teraz (doma ich par mam ale THC neobsahuju). Holt nie je canabis ako canabis ako iste vies.
Ja som nezacal riesit kokotiny, ale som prispel do diskusie svoj nazor. Kokotiny tu riesis akurat ty (vid. spochybnovanie statistik ktore su uplne jasne a ine irelevantne zalezitosti). Otazka znela ci je kanabis skodlivejsi ako alkohol a ked z chlastu umre 150 tisic ludi rocne (aj keby 150 kusov ludi) a z canabisu 0 tak hadaj aka je odpoved.
To s tymi nadnarodnymi spolocnostami sa tiez da vysvetlit, siaha to hlbsie do historie... neviem ci sa to takzvanemu bude chcet vysvetlovat, mne sa vobech nechce lebo je to na dlhsie a tebe by to bolo aj tak na hovno. Keby si mal problematiku okolo kanabisu prestudovanu ani by ta nenapadlo sa takzvaneho taku otazku na sto riadkov pytat. Splietas dve na tri, vobec nechapes o co ide, spajas drogy kartely a moznosti vyuzitia kanabisu.
Ale strasne sa na tych tvojich haluskach flipujem, dobre ti ide:>.
No skvely pristup zahrame to do outu ked uz nevieme argumenotvat? Skvely sposob ako diskutovat vo fore. Len sa dalej flipuj a hul mne je to egal. Ja sa pre zmenu smejem na tvojej prehulenej hlave.
..a dakujem nenabehujte z "nevyskusal= nehovor o tom, lebo nws".....to hadam, ked vam niekto povie ze ked si vopchas do riti poleno s priemerom 10 cm...talk to narocky vyskusam, aby som uverill..to su fakty..potom nwm comu mozete verit....asi si pootm nemozete napisat, ze z alkoholu sa biju deti a manzelky, zabijaju sa ludia...sak ked ste to sami neurobili ..poripade ak ste sa spili a ste to neurobili tak to nie ej pravda...lebo isto ste boli spity a isto ste nikoho nenahanali snizokom..ciez podla vysie spomianeho vaseho hesla by mala byt nepravda tie veci co boli adresovane na alkohol...
v Holandsku si s povolenim marisky ulahcili pracu leo tam tusim je povolena 3% a u nas je asi 9 ci 12%..nejak tak,,,qle aj ta yb som nechcel zlegalizovanie...
...TYMTO sa nezastavam AKOHOLU!!
...A ak si len tym vysvetlujete ze na mariske s anerobi zavislost...ze si date raz do mesuiaca a to vam staci..chyba...jej pritomnost v tele je dokozatlna po 40 dnoch od doby uzita..a v 27 sa bezne vyskytuju pozostatky v moci..cize ak si berieme ze narkomani si podavaju davky pri vyprchani predoslej tak pri matriske je to prave obdobie ten mesiac az viac,,,
....a k tej ankete...len ..tak isto mi vysvetlite ze ako dokazali ze od tabacu umreli tolko ludi..sak oni zomreli napr na rak....a co ked ju dostali z dedicnosti, lebo z vyfajcenia cigariet..myslim ich predavkovanim este som nepocul ze by niekto zomrel ..su len nasledky....a teda isto zomreli ludi aj vdaka mariske...mozne ne tak priamo....ale ako ste hovorili...poznam cloveka kt. huli tolko a tolko..a preco..uz mu nestaci apovodne davky napr raz do mesiaca...a ted amoze dojst k tomu stdiu, ze aby dostal taku davku aby dosatl stav "uspokojenia" bude musiet siahnut po nejakej tvrdej droge a ta ho uz "iste" raz zabie..a najskor predavkovanim..
a ked beriem otazku tejto ankety...co ej horie..tak alkohol aj mariska sa radi ak upokojujucim...cize su si velmi podobne...
A ESTE RAZ ROVNAKY NAZORM MA AJ N ALKOHOL, CIGARETY,ATD. ....A TAKTO BY SOM S AZAPOJIL..AJ V TEME ALKOHOL AK BY HO NIEKTO TAKTO OBHAJOVAL...
Co som zahral do outu? Mas pocit ze neviem argumentovat? Tomu snad sam neveris co pises :>. Kludne sa smej na mojej prehulenej hlave lebo ty presne vies ci, kolko a ako casto hulim, takze sa zasmej poradne hhh
@93 alkohol nici mozgove bunky, marihuana mozgove bunky nenici. "psychotropne latky utociace na nervovu sustavu" ?... Dekriminalizacia (nie legalizacia) by nemusela byt taka zla bo potom by clovek nemusel ist za jedno brko do basy... si zober ze ta zatknu za flasu Jima, divna predstava ne? V cechach uz sa dokazali zbavit toho komunistickeho zakona, u nas to bude trvat este dlho predpokladam, hlavne ked je fico taky kamarat s cirkvou.
Ono je to tak, ze ci uz clovek s mierou pije alebo huli je to jedno a bude v pohode, ak sa ide do extremu tak to nie je bohvieco.
@98 ci to pojde dalej a aky je clovek zalezi vzdy a len na jeho psychike, vychove a NA NOM. nemozes vynit travu za to ze niekto je debil. (nikoho som nechcel urazit) a chlast si nevidel co robi? muzi mlatia svoje zeny a deti, stavaju sa z nich socialni stroskotanci a na to si nikto ani usta neotvori, ale do travy vsetci sa navazaju a PREHANAJU len tak lebo su to drogy. heh.
toto je uz dost najivny nazor xP ved napriklad decka do 18 by nesmeli kupovat cigarety ani alkohol... no predstav si ze to sa da xD.... alebo take graffity... pokial niesu na pohovelej ploche su povazovane za skodu na sukromnom majetku.. protizakonne no existuje to xD xD xD
zakon este nic nevyriesil xD ale keby bola marihuana legalna tak tato diskusia ani neexistuje xD a nebolo by tolko rozpravok starej matere o tom ako sa zabijes hulenim..
nieje pravda ze marihuana je startovacia droga.. kazdy clovek si vyberie sam co bude dalej...
ianc ked sa to tak vezme z hladiska ucinkov preco nemame zakazany mak? xD obycajny mak siaty? ved to je ake opijum xD xD a v kolkych statoch europy a sveta je zakazany xD no preco ho aj my nemame pod zakonom? xD
Trava skodi akurat plucam, ako aj akykolvek iny dym, lebo vznika decht, ibaze ked ide niekto hulit, da si jedno dve bonga alebo brcko a skoncil, viac nehuli. Myslim ze dva sluky v porovnani z vychlastanim dvoch flasi (aj viac) je dost rozdiel. Pluca to vykryju bez problemov, lebo tolko dymu sa nadycha clovek aj cez den na ulici.
@106 ak nefajcis cigy a pijes tak casto ako pises, tak to je najlepsie co mozes urobit.
Jedine co som sa snazil poukazat je to ze alkohol ste hodili do extremu a marisku vkreslili ako svaty gral.
Btw k 108 preco porovnavas brcko s flasou alkoholu??? Ked uz davas brcko tak potom ho porovnaj s poharom alkoholu (teda jedno poldeci, 2deci vina atp) to ti tiez nic nespravi dokonca vino a pivo maju aj pozitivne ucinky.
..a ked dobre viem tak tabak sa tiez fajci od nepamati...a nemal v minulosti skodlive ucinky...a jednoducho je tam latka THC, ktora skodi...a hotovo, nwm co sa tu dalej diskutuje...
...su zaznamenane vypovede ludi, kt. po mariske mali halucinacie....
a to o tabaku a nevem com.. uz nebudem riest naco... kazdy si tu svoje pise s klapkami na ociach xD(aj ja xD ved je to o nazoroch).. ale z travy nik neumrel xD a tie halucinacie.. to je podmienene nie len THC ale aj tym ci ten dany clovek nebral neake lieky nespapal nieco etc.. kazdy organizmus je jedinecny cize aj ucinky su rozne xD ale aj tak marihuana nieje horsia ako alkohol(podotykam tvrdy alebo pivo vino vo vacsom mnozstve) xP
a o mojej inteligencii a neinteligencii sa nemusime dohadovat xD
pycha je mojou skromnostou xD
a mysli si co len chces xD xD xD
@116 ...ach jaaaaaj ..ja sa o tvoje IQ nebojim....a nehovoril som o tebe s tym prikladom..len hovorim, ze nemozes ako dokaz svojej inteligencie davat jednotky....
@chavez teraz čítaj pozorne: nikto tu nerobí z konope svätý grál. iba hovorím že o sa týka nebezpečenstva ktoré ako droga predstavuje, je skutočne preceňovaná.
a čo sa týka priemyselného využitia je nehorázne podceňovaná. problém v jej docenení spočíva v tom, že by zrujnovala príliš veľa prosperujúcich a štátne pokladnice dotujúcich podnikov. je v záujme vládnucej vrstvy aby ostala tam kde je. už v roku 1916 boli američania schopní vyrobiť z 1 akru trávy toľko buničiny, ako zo 4.1 akrov lesa. tráva narastie o rok zas, ale les? dalej tráva produkuje o 150% viac vlákna ako bavlna pestovaná na rovnakej rozlohe. pritom potrebuje podstatne menej hnojiva a vlákna sú omnoho kvalitnejšie. semeno konope patrí k najkomplexnejším zdrojom proteínov, je lepšie ako sója. a takto by som mohol pokračovať. len si predstav čo by to porobilo s drevárenskými spoločnosťami, plantážami bavlny a pod. každý si to môže prečítať na wikipedii » en.wikipedia.org/wiki/Hemp... alebo komplexne tu » www.jackherer.com/chapters.html...
niet pochýb, že marihuana (rovnako ako iné drogy) nie je pre každého. taktiež ale niet pochýb že ako droga predstavuje podstatne menšie riziko (ako pre jednotlivca, tak pre spoločnosť) v porovnaní s alkoholom. rovnako ako pri všetkých drogách je to vždy len jebnutosť konkrétnej osoby, ked aj po zistení že jej to nerobí dobre pokračuje v užívaní.
Keby bola mariska taka neskodna a este aj zdraviu prosperujuca tak by urcite nebola zakazana. Iba dute hlavy si to myslia a este povedz ze mariska vobec neni navykova a bude to kompletne... Inak by ma zaujimalo ze co ti hulenie travy tak vela dava do zivota? nejake pozitivne veci ? ci len frajerina pred malymi detmi ?
naozajstné halucinácie spôsobujú lysohlávky, durman, blen, muchotrávka a samozrejme LSD. to sú jedy. vtedy vidíš veci ktoré nie sú, vidíš úplne iné farby, inak statické veci (napr. budovy) sa hýbu. takže známemu odkáž že je dilino.
tiež nikto nepovedal že marihuana niečo lieči. má terapeutické využitie, ale nelieči. iba sa používa pri liečbe. vďaka marihuane napríklad ľudia po chemoterapii nezvracajú a môžu dokonca jesť. tiež dočasne (v čase intoxikácie) znižuje vnútroočný tlak (používa sa pri glaukome). je to účinný liek na spanie a nechutenstvo. mnohým pomáha pri depresiách.
takže sa spamätaj ty obmedzenec. najprv naštuduj a potom mudruj. nie naopak. vedz že mám pravdu a vedz že sa vôbec nemusíš hanbiť ak si to uvedomíš a priznáš. ja budem len rád.
Účinky THC: uvoľnenie, smiech, eufória, ilúzie až halucinácie pri vyšších dávkach
Vedľajsie ucinky: narušenie orientácie v čase a priestore, uvoľnenie zábran, nečakané reakcie, dlhodobé ukladanie účinnej látky v tele
Príznaky akútneho použitia: červené oči, smiech, poruchy koordinácie, nečakané reakcie
Závislosť: Fyzická závislosť pravdepodobne nastáva po dlhom užívaní: po náhlom odňatí sú stavy podráždenosti. Psychická závislosť je nesporná a prejavuje sa upnutím na túto drogu, prípadne hľadaním inej a stratou iných záujmov.
Dalsie ucinky: strata kratkodobej pamate, psychozy, nahle zmeny spravania, kardialne a cerebralne abnormalie, hyperglyceridemia atd atd.
Vysledky su z vyskumov... teda bud ty si aspirant na nobelovu cenu za biologiu alebo fakty umyselne zlahcujes ako ospravedlnenie vlastnej zavislosti 8)
Si sa naucil jedno slovo PSYCHOAKTIVNA a si z toho uplne mimo hehehe.
Slovo psychoaktivna neznamena sposobujuca halucinacie lol. Mohol by si uviest aj zdroj od kial si tento vycuc cerpal, lebo moc nestranne sa mi to nezda byt napisane a su tam aj veci ktore nie su pravdive.... "závislosť pravdepodobne nastáva" .. to co je ze pradepodobne ? to kde si zobral v novom case? Ale ked ty chodis kazdy tydzden sa schlastat s kamaratmi to nie je zavislost vsak? A urcite mi teraz budes tvrdit ze si sa alkoholu nikdy ani nedotkol to mi je jasne.... hhhh
A porovnavat bavlnu s konope, mozno konope ma vacsiu produkciu ale ludia radsej bavlnu a zijes v kapitalizme cize ludom sa dava to co chcu
@trtken je všeobecne známe, že na marihuanu nevzniká fyzická závislosť. lenže takí ako ti to nemôžu pochopiť lebo radšej uveria útržkovitým informáciám z Plus 7 dní za ktormi je napísané že sú to výsledky z výskumov (a nič viac) ako niečomu komplexnému.
psychická závislosť vzniká na ČOKOĽVEK čo robíš pravidelne a z čoho máš dobré pocity a to je jediný dôvod prečo sa dá pri marihuane hovoriť o psychickej závislosti.
THC nespôsobuje vizuálne halucinácie, ak neveríš mne, uver aspoň wikipedii » en.wikipedia.org/wiki/Effects_of...
@chavez ľuďom sa dáva to čo chcú? hovoríš akoby ti ani nebolo jasné aké jednoduché je zmanipulovať verejnú mienku pomocou televízie a ostatných médií, politikov .... ešte mi povedz že žijeme vo funkčnom a rýdzo demokratickom právnom štáte
@119 ...a jakto fundovany...sak ani ty to nestudujes..a tvoje tvrdenie s arivna tvojmu....a nemam rad bulvar
a o tomto je cela diskusia.. o tom, ze niekto si precita clanok od niekoho, kto ma kamarata, ktory pozna chalana, ktory mal halucinacie a PRAVDEPODOBNE je aj fyzicky zavisly na trave
ja si sem-tam zahulim, za zavisleho sa nepovazujem, ale na to, ze si zahulim sa tesim a to preto, lebo vsetko mi viac chuti, vsetko je veselsie, necitim tolko starosti a jednoducho mi je fajn.. verim tomu, ze ak by si skusili niekedy zahulit aj ti, ktori tu na to najviac nadavaju, tak by velmi rychlo svoj nazor na travu zmenili lenze oni to neskusia, pretoze tak ako tvrdia, ze my hulime preto, lebo chceme byt drsni a chceme sa vytiahnut - tak oni robia uplny opak - hraju sa na tvrdych, ze oni by drogu nikdy nevyskusali, nejsu socky a podobne.. a pritom akurat dopijaju svoju rannu kavicku, dofajcievaju cigaretku, pripadne odkladaju poharik vodky tak KTO tu je vlastne zavisly?
a mimochodom THC halucinacie sposobuje... Ved to mas napisane aj v tej wiki co si slepý a este tvrd opak... ROFL citujem: "At higher doses, effects can include altered body image, auditory and/or visual illusions, and ataxia from selective impairment of polysynaptic reflexes. In extremely high doses marijuana can lead to depersonalisation."
No pokial ja viem tak jeden poharik alkoholu nemoze sposobit zmenu stavu vedomia. Ale po jednej trave sa ti to stať moze. Tak co je potom nebezpecnejsie? Otravit sa mozes aj z THC tak ako z alkoholu alebo nikotinu, ktorý je prudko toxicka látka. A velmi dobre viem, že aj tabakové firmy vyhlasovali do sveta, že ich cigarety sú úplne neškodné. výsledok - milióny mrtvych na následky fajčenia.
Ukaz mi ten odborny clank, daj link, som fakt zvedavy.
Jasne ze na trave nevznika fyzicka zavislost, je to vseobecne zname ano, za to ze ty to nevies to nemusi to byt nepravda. To prirovnanie s plochou zemou je dost od veci nemyslis?
Po jednej trave? to co je Ty podla mna ani nevies o com sa bavime.
Vsak v clanku mas napisanu cituciu -> visuall illusions omg. Mas o tom popisanu celu wiki len vies treba zacat ten clanok aj citat najlepsie s triezvym vedomim clanky su v references a je ich pozehnane... zopar som si precital.
Pozri si toto a potom mudruj » en.wikipedia.org/wiki/THC#Toxici...
Visual illusions NIE SU HALUCINACIE, CHAPES TO??
o THC v cannabise... su rastlinky ktore ho mozu obsahovat 1% a su take co maju az 10%
o nikotine... v 10 kusoch cigariet sa nachadza okolo 12–230 mg nikotinu (cisteho nikotinu)
kolko THC sa nachadza v 10tich jointoch??
xD xD xD
ohľadne halucinácií: visual illusions nie sú halucinácie v pravom slova zmysle, sú to len mylné dojmy. vidíš niečo nejasne a v diaľke a v duchu si to prihaluzíš podľa nálady. lenže prídeš bližšie alebo pretrieš oči a je všetko normálne. to nie je ako LSD, že pozrieš na fontánu a strieka tam fialová voda. pretrieš oči a nie že je všetko v poriadku, ale vo fontáne stojí slon so zmrzlinou a sedí na ňom tvoja mama.
tak sa kurva nehádaj ked si nevyskúšal ani trávu, ani skutočné halucinogény.
ohľadne jedovatosti: v laboratórnych podmienkach bolo zistené smrteľné dávky pre potkany. podľa tých hodnôt by si musel vyfajčiť 680 kg za 15 minút aby si sa otrávil tetrahydrocannabinolom, ergo fajčením sa k otrave THC nedopracuješ! je to prakticky nemožné, nemôže sa ti to stať ani omylom.
k závislosti: áno je to všeobecne známe že pri marihuane sa nehovorí o fyzickej závislosti. vyvoláva zmeny v organizme, ale nie nenávratné. fyzická závislosť nevzniká v takom zmysle ako pri heroíne, že keď si nešlahneš tak skapinaš grcaš trasieš sa a pod. nič takého, akurát niekoľko dní horšie zaspávaš.
a ešte niečo by si mal vedieť. nehúlim pravidelne. netrúfam ten interval vyjadriť ani na mesiace. ak som to niekedy robil, bolo to dosť dávno (mnoho rokov). takže nie som žiadna prehúlená hlava, nie som na tom závislý (takže neobhajujem svoju závislosť) ak sa ti to náhodou zdalo.
@depechemode o tých percentách thc v marihuane to nie je celkom pravda. ak máš záujem pošlem ti o tom info
Tym chcem povedat ze veci vyrobene z konope nie su az take super, isteze sa daju pouzit a nie je to nejako neprijemne, ale poznam kopu lepsich materialov A preto seriem na konope a kupujem ine. Uz chapes?
Kludne si pestuj konope, vyrabaj tricka, nohavice, jedz semienka, liec sa nim ale preco by to mali robit aj ostatni?
1. precitaj si prve 2 vety v mojom predchadzajucom prispevku
2. co je podla teba tvrda a co makka droga? Ake su na to prosim ta kriteria?
@147 to neni o tom co chcu ludia ale co je im ponukane a co do nich vlada/media/spolocnosti hucia, fakt to nechapes?
od nepamäti až po 20.storočie sa takmer všetok textil robil z konope. tiež papier a laná. všetok na svete. ked vymysleli plasty, robili sa tiež z konope. lenže v tridsiatych rokoch 20. storočia vznikol patent na výrobu plastov z ropy. jeho autor sa spojil s drevárskymi spoločnosťami v USA (ktorým konope robilo absolútnu konkurenciu) a vynaložili obrovské úsilie aby konope zdiskreditovali. vyhlásili ho za nebezpečnú otravu ktorá z človeka robí uchylaka, blázna a pod. že je to vstupná brána do sveta drog, spôsobuje neplodnosť atď. šírili tieto posolstvá ako len mohli, rádiom, prvými televíziami, filmami. na konci stálo vždy aj "povedzte to aj svojim deťom". ich snaha sa im vyplatila, pretlačili si v kongrese, a konope je ilegálne. medzičasom sa USA stalo svetovou veľmocou a celý svet sa po nich opičí.
v súčasnosti je už asi nemožné len tak odstaviť všetok priemysel ktorý by mohlo konope nahradiť. napriek tomu že napríklad papier sa dá vyrobiť za štvrtinovú cenu a pri pätinovom znečistení ako z dreva.
a k tvrdosti drogy: » en.wikipedia.org/wiki/Hard_and_s...
mohol si toto napisat????????? jakoze kecaj si, ze trava je zla a zabija ludi, ale napisat takuto strasnu picovinu, to uz je sila ty akoze tvrdis, ze na nafte sa fici len kvoli tomu, ze to chcu LUDIA ako ty a ja a nie vlady vsetkych tych krajin, ktore z nafty ziju?? a ze ich je kurva dost? ono je to milyyy moj presne naopak.. uz davno by sa preslo na ine pohonne latky, keby to neznamenalo pad niekolkych desiatok krajin, ktore ziju z ropy za vsetky spomeniem jednu taku malu - Rusko.. vsetci ti miliardari co su tam vdaka rope, tak ti vsetci cakaju kym sa TY rozhodnes, ze benzin a nafta uz pre teba nejsu dost dobre
A tvoje tvrdenie, že ked nehulim neviem je smiesne... ani ty si nepichas herák tak ako potom vies, ze ta to moze zabit? Vies na svete neexistuje len priama skusenost ale aj nepriama. Ked to uz niekto iny skusal a dokonca aj v labaku tak hadam to nebudem skusat aj ja ked vysledky poznam.
A k tej zavislosti. Tam mas zase napisane ze fyzicka zavislost je len pravdepodobna a nie je dokazana, no psychicka zavislost je jednoznacnejsia. Stupen zavislosti je individualny od jedinca. Asi tak ako ked zavisly kavickar ma dennodenne nutnost pit kavu akurat ze aj ked vychlasces 10kav maximalne nemozes potom zaspat ale urcite tym nedosiahnes zmeny vedomia ako pri marihuane.
Za dalsie marihuana sa radi medzi opiaty teda drogy. Existuju sice lahke a tvrde akurat ze tvrde ta daju dole pomerne rychlo, ale na lahkych ficis dost dlhu dobu kym sa napriklad dostavia prve problemy ako rakovina, schizofrenia, cirhoza, srdcovo-cievne ochor. a pod. Stale su to vsak drogy.
Dekriminalizacia je v podstate legalizacia, pretoze ked ta chytia s jointom v ruke nic sa ti nestane, ale ta mariska musela niekde vyrast a ak by jej pestovanie bola uz nelegalne znamenalo by to, že mas nieco čo pochadza z nelegalnej cinnosti a tym padom by to nemohlo byt legalne. ALe ak by povolili aj pestovanie cim by sa drzanie marisky dekriminalizovalo ale aj zlegalnilo pretoze by to mohol hockto pestovat aj na niekolko hektarovom poli a dalej veselo predavat nakolko by tovar nebol nelegalny. Cize cely ten humbug okolo toho je vlastne nesikovna propaganda.
Koniec koncov bola by somarina legalizovat fajcenie marisky v case ked sa pomaly chystame zo spolocnosti vytlacit aj obycajne cigarety. A v tomto by som bol teda za uplnu prohibiciu fajcenia cohokolvek
"Za dalsie marihuana sa radi medzi opiaty" som sa pobavil dobre..
"Dekriminalizacia je v podstate legalizacia" ty pustas same perly. Prosim ta stan sa politikom! :> Nesikovna propaganda /nasej spolocnosti/ je nasledok toho co tu ty pustas, ako "fakty" pritom su to uplne bludy.
Cigarety su ovela viac skodlive ako trava, je v nich dalsich 1000 chemickych latok, adulteranty, mocovina, benzen a ine sracky, do 10 rokov umres na rakovinu pri cigach vacsinou.
Pri trave co skodi na pluca je decht, ktory ale vznika pri kazdom horeni v akomkolvek dyme. A cig vyfajci clovek 20 za den, 20 jointov za den asi nedas. Psychicka zavilost nie je jednoznacna. Co je podla teba psychicka zavislost? Mas rad cokoladu (bagetu, big mac..) ? Mas na nu teraz chut? Je to zavislost, ze mas na to chut?
Psychicka zavislost je chcem chcem, musim si to dat rychlo, inak nemzoem nic robit nic ma nebavi. To je psychicka zavislost.
Ja nechapem jak tu mozes dokola davat taketo. To je jak keby si sa s ucitelkou biologie hadal ze zaba je cervena a ne zelena. Ukazala by ti obrazok, ukazala by ti sto materialov kde je napisane ze je zelena, a ty by si dokola rozpraval ze je cervena lebo aj lienka je cervena.
Moj znamy ich mal, aj laboratorne su dokazane ucinky - preludy a pod. len ty si ich nemal tak teda nemozu asi existovat u nikoho ineho. Tot skvela argumentacia ROFL
Cigarety jasne ze obsahuju ovela viac toxinov ako nejaka burina. Ale to neznamena ze ked fajcis hoc aj zihlavu, že to nie je skodlive. Ale nie je to az take hrozne... ved aj mnohí iní zavislaci si neprípustaju ze su na niecom zavislí. Casom snad na to dojdes
Maj sa ty laboratorium
marihuana je opiát? čo ti už ozaj hlava rastie? doteraz som sa snažil vyhýbať urážkam, ale toto je moc. » en.wikipedia.org/wiki/Opiates... hádaš sa tu o tráve, o ktorej máš čisto teoretické znalosti, rovnako ako o ostatných drogách. keď ti poviem osobnú skúsenosť (porovnanie so skutočným halucinogénom LSD), zadrieš že v laboratóriu dokázali halucinácie. ako ich asi dokázali? nahúlil sa laborant (alebo potkan?)a potom povedal že videl preludy? asi áno, a asi to bol podobný trotel ako ty alebo tvoj známy, ktorého týmto pozdravujem... ... keď to toľko chceš počuť, tak: môžu sa vyskytnúť, ale asi u jedného z 1000 aj to musí užiť enormnú dávku, čo z ďaleka nie je dôvod na zákaz trávy. to porovnaj s legálnym alkoholom ty mongol!! aj keby si sa nahúlil jak kozmonaut v rakete, tak nikdy sa nedáš do takého stavu aby si nevedel ani sedieť, čo o alkohole povedať nemôžeš ani z ďaleka. okrem toho tráva sa tiež dá dávkovať - nemusíš sa hneď zfajčiť na dementa, rovnako ako sa nemusíš hneď ožrať jak Dán.
legalizácia a dekriminalizácia je skurvene veľký rozdiel! legálneho tabku môžeš mať plný kufor a predávajú ho všade, kľudne aj 14 ročným. a hlavne môžeš ho fajčiť všade (okrem stravovacích zariadení a verejných budov, škôl a pod. , aj tam môžeš akurát tak dostať pokutu smiešnych 5000 sk)
dekriminalizovaná tráva by sa však predávala len v špeci predajniach, určite by ti ju tam nepredali bez dokladu ktorým preukážeš vek (to by sa riadne strážilo). mohol by si mať len malé množstvo pri sebe (možno tak smiešne 2 gramy). a hlavne, húliť by si mu mohol len v tých predajniach, nie hocikde vonku lebo by to bol trestný čin (čiže né že bloková pokuta, ale súd!)!
jediné v čom s tebou súhlasím je zákaz fajčenia (čohokoľvek). dym z cigariet je hnusný smrad a škodí živ.prostr. aj ľuďom.
týmto s tebou končím na tému či je marihuana horšia ako alkohol.
@153 vsetko bolo z konope, aj domy a napoje a vsetci boli happy az kym nepomreli tomu fakt veris??? Btw konope je zakazana len jeden "druh" alebo ako to povedat, kedze technicke je bezprobemove a mozu ho zacat kludne pestovat, tak kde je problem? Pravdepodobne v tom, ze ti co vyrabaju plasty z ropy to vedia spravit lacnejsie.
@155 alternativne pohony su uz davno vyvinute, mas auta na vodik respektive na vodu (ich emisia je cista H2O) ale chce sa niekomu do toho? Nie. Preco? Jednak mas stale este ropu a ich silne lobby a za druhe sa toho ludia boja (nie vsetci ale boja, pretoze tekuty dusik by sa musel skladovat priamo na cerpacich staniciach a vsetkym sa vybavi krasny hindenburg aj ked tam to vodik len urychlil a nie sposobil), taktiez vytvorenie dobrej siete by trvalo dlho a bolo nakladne (aj vzhladom na miliardy co zarabaju automobilky). Elektricky pohon je sice fajn ale stale nedokaze konkurovat bud je nepohodlny alebo ma dojazd cca 100km co je zalostne malo (dnesne auta maju dojazd +- 500km zalezi od typu atd) a solarny je na tom hodne podobne. A ako bonbonik nikto s tym nic nespravi pretoze take mnozstvo ludi aby to otriaslo postavenim automobiliek sa proste dnes ani zajtra nenazbiera, pretoze ludia su na autach/transporte chtiac-nechtiac ZAVISLI. Paradny obchodny tah, jedine co mozem je dat klobuk dole
darmo je už teraz "technické konope" legálne, ked výroba z neho nie je spustiteľná. v tejto veci máme pravdu obaja, je zbytočné o tom ďalej hovoriť. ty si opísal súčasnosť, ja minulosť .. výsledok je ten istý. konope ako priemyselný artikel je v piči a nič sa s tým nedá robiť.
a k tvrdosti drog:
pri tvrdých drogách hovoríme o fyzickej závislosti, o psychickej závislosti, nie je problém sa s nimi predávkovať (pričom tu hrozí smrť alebo trvalé poškodenie orgánov), a pre užívateľa predstavujú vážne zdravotné a sociálne riziko (u každého).
pri mäkkých drogách hovoríme tak nanajvýš o psychickej závislosti ak vôbec o nejakej, na predávkovanie treba v niektorých prípadoch stonásobky bežnej dávky, nepredstavujú takú zdravotné riziko ako tvrdé drogy a sociálne riziká sú veľmi závislé na povhe jednotlivca.
samozrejme treba rozlišovať alkohol pivo 10° a nejaké domáce 70% palivo. rovnako však treba rozlišovať dedinské plevy a silné odrody z coffeeshopov, pričom aj tie najsilnejšie skunky sotva možno zaradiť medzi tvrdé drogy.
ergo, celkovo alkohol je tvrdšia droga ako marihuana.
Hovoris ze alkohol je horsí. Z hladiska zdravotnych nasledkov je to tak, ze moze byt skodlivejsi pri neumernom uzivani. Poukazujes na opilost, lenze to je uz jav ked telo nezvlada mnozstvo alkoholu v tele a dochadza k "predavkovaniu" a pri extremnom predavkovani alkoholom dochadza az k otrave. Nemozes teda porovnavat ak vyfajcis jeden joint s tym ked sa niekto ozerie donemoty. Lebo ak by som porovnaval 1 joint a jeden poharik hoc aj tvrdeho alkaca tak z toho hladiska vyjde horsie zase mariska. A zdlhodobeho hladiska je to zase 50:50 lebo z marisky dostanes schizu a z alkacu cirhozu.
Nehovorim, ze uz vyfajcenie jednej marisky je zle... ak fajcis raz za cas tak si nemyslim, ze by to malo velke nasledky mozno skoro ziadne. Rovnako je to s alkoholom. Ak pijes s mierou nic sa ti nestane.
No a k tej dekriminalizacii... Stale som presvedceny o tom, ze ide o defacto legalizaciu. A co by to bol preboha za zakon? V speci predajniach by sa dalo konzumovat a inde napr. doma uz nie a bolo by to nelegalne? Ako by to bolo pravne osetrene? A kto by urcoval co je speci predajna aco nie? Kto by nato dohliadal? To by potom mohol predavat hocikto hocikomu. To su len take moje hypotezy, ale si myslim, ze je lepsie vydavat jasne a zrozumitelne zakony ako nejake derave zlepence, ktore sa daju lahko obist.
Takze asi tak... ja si za svojim nazor stojim a vidim ze aj ty. Ja ti ho neberiem. Respektujem to. Ale kedze to by sme sa asi hadali donekonecna koncim diskusiu aj ja
a dekriminalizacia NIE JE legalizacia...ked to nevies rozlisit, tak to radsej ani nevytahuj...a pre tvoju informaciu, kedze si cely vyhukany, ako by vobec mohla nejaka dekriminalizacia fungovat, tak v Holandsku funguje, tak si to vygoogli...ved ty ani len nevies, ze v Holandsku je trava dekriminalizovana, co vie hadam kazdy...
Ze mam informacie z medii ktore hovoria zaujato? Alebo je zaujaty ten, ktory tu travu huli? Pokial viem tak tie informacie su z vyskumov. Ak si taky mudry netliachaj a sprav si vlastny vyskum, lebo to co taras je ako keby narkoman zacal kecat ze nie je vobec ale vobec zavisli na davkach
V Holandsku funguje leda tak prd. Oni to akoze dekriminalizovali akurat ze sa to huli a predva takmer vsade (oficialne v coffeshopoch)a nikto to nekontroluje. Presne tak ako ked povolili prostituciu lebo si mysleli ze sa tym znizi obchodovanie s ludmi, nelegalna prostitucia atd. vysledok? Nelegalna prostitucia este vzrastla, uzivanie lahkych drog takisto Holandsko je typickym prikladom absolutnej nezodpovednosti vlady voci obcanom.
•v Holandsku s tým majú dobré výsledky
» en.wikipedia.org/wiki/Drug_polic...
že to tam funguje naprd neznamená, že sa od nich nikto nemôže poučiť, práve naopak
•húli a predáva sa to všade aj u nás, len to nie všetci vidia a vedia. trávu alebo piko zoženieš do hodiny nech si v hoci akom meste v Európe, stačí mať peniaze
•nepliesť prostitúciu do diskusie o marihuane
•naozaj si stále presvedčený že marihuana je horšia droga ako alkohol?
Trava sa da preto lahko ziskat lebo sa da lahko produkovat takmer kdekolvek a je aj pomerne lacna... Problem vsak dekriminalizacia ani legalizacia nevyriesi. Ani keby sme zakazali prohibiciu na alkohol tak by to tiez alkoholizmus nevyriesilo lebo ludia by si palili alkac doma. Trebalo by preto fakt rozumne riesenie.
Holandske zakony som pripomenul ako priklad pretoze v nich maju riadny bordel a nie len v nich ale aj v krajine nie som zastanca liberalizmu
Ci je marihuana horsia ako alkac je subjektivny pohlad. Podla mna je ta otazka sikovne cielena lebo ked sa nadrbes tak je jasne ze si na tom horsie ako ked sa zhulis. To iste by sa dalo povedat o cigaretach ze su lepsie ako alkac lebo sa z nich neozeres a aj ked ich vyfajcis 100 za den nic ti nie je.
Z mojho pohladu je pre mna alkac prijatelnejsi lebo ho nechlascem pijem obcas v malych mnozstvach a vobec nie tvrdy alkohol. Fajcenie zase neznasam lebo fakt smrdiet nepotrebujem a hlavne ked este sportujem je to fakt zle.
» www.zzz.sk/?clanok=5399...
• či je marihuana horšia ako alkohol sa dá objektívne posúdiť. len sa musia stanoviť kritériá posudzovania, napríklad :
riziká zdravotné pri dlhodobom užívaní (tu je horší alkohol)
zdravotné riziká pri občasnom užívaní (tu je to jedno)
sociálne riziká (tu je to asi tiež jedno, ožran alebo "feťák")
miera fyzickej závislosti (zase alkohol)
psychická závislosť (závisí od jednotlivca)
možnosť predávkovania a následnej smrti či poškodenia orgánov (tu o tráve niet reči)
• ešte k tým malým množstvám alkoholu. tiež si občas dám pivo, dve, tri a nie som z toho ožratý. ale tiež si občas dám trošku svojej slabej prírodičky, a nie som zhúlený jak rastafarian. aj marihuana sa dá dávkovať, rovnako ako chlast.
@168 - trava pre tie coffeeshopy sa pestuje legalne za ucelom predaja v coffeeshopoch...rovnako ako sa legalne pestuje marihuana pre lekarske vyuzitie...cize tyh 5gramov co mozes mat pri sebe mas ziskane uplne legalne...
" Ani keby sme zakazali prohibiciu na alkohol..." uvedomujes si ako trepes? prohibicia je zakaz...to co pises je nezmyselne, preco pouzivas slova, ktore nevies co znamenaju? keby tu bola prohibicia, alkohol by sa predaval na ciernom trhu, rovnako ako trava...ked v Amerike padla prohibicia, tak mafia stratila obrovsku cast svojich prijimov, lebo ludia uz mohli kupovat alkohol legalne...ja v pripadnej dekriminalizacii travy vidim obmedzenie dealerstva travy, lebo naco ju budem kupovat na ciernom trhu, ked si ju mozem kupit legalne v coffeeshope?
@169 - ziadny zaujimavy obrad...raz som si o tom pisal s jednym holandanom...zatvaraju to tam, lebo sa niektori ludia stazuju, co maju coffeeshopy v blizkosti svojich domovov...ale nezavru vsetky coffeeshopy, len cast...nemozu si dovolit ich zavriet, vyrazne by tak utrpel ich cestovny ruch...
čítaj prvé riadky
» en.wikipedia.org/wiki/Drug_polic...
@lucates - aha takze media zavadzaju ked napisu ze brat drogy je zle lebo ta mozu zabit No tak ja neviem neviem... Stacilo mi ked som par dni byval v bratislavskom "pentagone" a tolko zavislackych sociek na jednom mieste som este nevidel. Ale nemyslim si že vyzerali nejak extra sviezo a zdravo ked si pichali tie drogy
v tej vete som spravil preklep. Viem co ten termin znamena lebo na rozdiel od teba nepotrebujem si pichat herak aby som zistil ucinky lebo mi niekto povie ze media urcite zavadzaju A inak som o tej prohibicii povedal to, ze by nebola riesenim a nezastaval som ju. Lebo alkohol je dost lahko siritelny, ale napríklad taky Gorbacov dokazal silne rozsireny alkoholizmus ucinne potlacit seriou zakonov.
No teba by som uz len chcel vidiet ako si poctivo kupujes travu z coffeshopu kde bude cena rozhodne vyssia ako cena ilegalne nadobudnutej travy od dilera. A teda si myslim, že ilegalny obchod bude aj nadalej fungovat veselo dalej.
Ale tie cofeeshopy zatvaraju aj kvoli zvysenej kriminalite. na konci clanku to mas napisane. a ze by utrpel cestovny ruch? myslis ze sexturistika a narkoturistika nejako prospievaju tej krajine? Ved tí tiezturisti tam chodia len zahulit a mrdat a z toho je cast este aj ilegalny biznis a vela penazi krajine neputuje. Skor s tym maju problemy. Postupne zakazovanie prostitucie a coffeshopov hovori za svoje...problemovy multikulturalizmus taktiez.. ze s tym maju problemy a nezvladaju to.
ten herak uvediem na spravnu mieru, lebo uz si smiesny, ako sa s tym stale ohanas...ja vidim na ludoch, co beru herak, co to s nimi robi...videl som rozne vypovede ludi, a pod. takze na zaklade skusenosti ludi, co beru alebo brali herak, ja ho brat dufam nebudem...ale stale neviem, co presne by som pri tom pocitoval, kebyze si heroin dam...lenze nebudem to skusat, lebo viem, ze to s cloveka spravi trosku...
a trava naproti tomu s teba trosku nespravi...mozes ju kludne fajcit cely zivot bez nejakych vaznejsich nasledkov...a v tomto je podla mna dost podstatny rozdiel a ja nechapem, co sem miesas tvrde drogy, co je len vyjebana chemia...tu sa bavime o trave...
v coffeeshopoch je trava lacna...znacne lacnejsia, ako u nas na ciernom trhu...a este k tomu mam zarucenu kvalitu a viem co kupujem...a nevidim dovod, aby som ju v pripade dekriminalizacie zhanal na ciernom trhu...aj keby mi ju niekto ponukne lacnejsie, ta trava v coffeshopoch je tak lacna, ze uz kvoli tym par drobnym by sa mi to nevyplatilo...a ako som spominal, v coffeshopoch presne viem, co kupujem, a viem, ze za tie peniaze dostanem kvalitu...
neviem o akom clanku zas hovoris...ty sa stale len clankami ohanas, to je vsetko co mas...ja mam radsej informacie z prvej ruky...vravim ti, ze o tomto zakazovani som si pisal s jednym holandanom...vies, holandanom...to je clovek, co zije priamo tam v Holandsku a vie lepsie, co sa robi v jeho krajine ako ty, co citas len nejake clanky...pocet coffeeshopov sa zmensuje kvoli staznostiam miestnych, ktorym to tam vadi...ale to je cele...vobec to nie je o tom, ze by sa tam uz isla rusit dekriminalizacia marihuany alebo nieco podobne...a ver tomu, ze coffeeshopy lakaju turistov...ja sa tam tiez v lete chystam kvoli tomu...a stat na tom zarobi, lebo cast zisku z tej travy ide statu, rovnako ako je to s cigaretami a alkoholom...
Dopady zriedkavejšieho používania
sťaženie koncentrácie, apatia
zmeny nálad
zvýšenie reakčného času
impulzívne chovanie
Dopady chronického užívania
zhoršenie krátkodobej pamäti
fajčenie drogy je karcinogénne (nikdy nebolo lekársky potvrdene)
zvýšenie reakčného času
kolísanie nálad, chronická apatia
u ľudí s predispoziciou k psychickym poruchám môže pôsobiť ako ich spúšťač
Vedľajšie príznaky
rozšírené zornice
červené oči, silne stimulujúce afrodiziakum
zvýšená chuť na jedlo, hlavne sladké
zvýšená spotreba tekutín
sucho v ústach
To že tebe alebo dalsim ludom, ktory hulia travu nesposobuje halucinacie este vonkoncom neznamena ze nemoze u nikoho ineho. A vyskum nerobia media ale vedci, a urcite nie stylom stredoveku, lebo vies uz mame 21. storocie a take vecičky na sledovanie aktivity mozgu a dalsie vzroky na dobrovolne testovanych osobach a zvieratach. Halucinacie a a bludy su povacsine zriedkave ale nie vylucene.
Tak toto sa mi zda divne... Prvotriedna trava predavana v coffeshopoch je lacnejsia ako na ciernom trhu? a kto ti dava aj tu zaruku kvality? Ten co tu travu ilegalne pestuje a dodava do specipredajni? Tak ako v krcme ti nenaleju prvotriedny alkohol za par drobnych tak ani necakaj ze v coffeshope dostanes prvotriedny matros Za dalsie ak je trava taka lacna akoto ze cierny obchod nepadol ale dalej funguje? Ver ze nech bude cena v cofeeshopoch akakolvek na ciernom trhu bude stale lacnejsia. A to uz len preto lebo coffeshopy si musia zaratat cenu ilegalnej travy + dane + vlastne naklady a par drobnych to urcite nebude
Zakazovanie kvoli staznostiam miestnych je nejake divne nie? preco by niekomu vadilo nieco tak "neskodne" ako trava? Alebo ze by s tym suvisela aj zvysena kriminalita? Stat na drogach nezaraba. Tie peniaze ktore vyzbiera na daniach z cigariet alkacu alebo travy musí vraziť nas5 do zdravotníctva - na liečbu zavislakov a chorob spojenych s uzivanim roznych latok. Takže na tom nezarobí ale ešte aj stratí. z tohoto dovodu su drogy pre spolocnost nevyhodne a zle. Neprinasaju ziadny uzitok iba poskodzuju zdravie a pre štát su prilis drahe.
ďalej čierny trh v holandsku funguje preto, lebo z coffeeshopu si nemôžeš odniesť 25 gramov domov, ale dílerovi z ulice je to jedno a ešte ti dá aj nejaký bonus. okrem toho díler funguje vo dne v noci, môže za tebou dokonca prísť a priniesť ti to. lucates vravel že ceny v coffeeshopoch sú tam nižšie ako U NAS na ulici, čo je pravda.
a k tej kvalite trávy: prídem, vypýtam si konkrétnu odrodu. predavač vyloží na pult krásne,veľké, husté a zabliznené kvety správnej farby a vône. hned vidím a cítim že to asi nebude nejaká pleva. nespochybňuj kvalitu patentovaných modelov, ktoré vyhrávajú CannabisCup-y prosím ťa.
ALE TO SÚ VŠETKO VECI, KTORÉ TY NEMOŽEŠ VEDIEŤ LEBO SI TO NIKDY NEVYSKÚŠAL ! (predošlá vec ktorú si nemohol vedieť bolo, že aj tráva sa dá dávkovať, a ešte pred tým tie halucinácie)
k tym dosledkom co si skopiroval z wikipedie sa este vyjadrim, podla toho, ako ich pocitujem na sebe po dlhodobom pravidelnom fajceni marihuany:
znizena kapacita vnimania a porozumenia - mozno len v miernom stadiu, ale nepocitujem na sebe, ze by som mal nejak zhorsene vnimanie a porozumenie...
zhorsenie kratkodobej pamati - zhorsenie nesporne nastalo, ale len v malom rozsahu, nic co by som nejak vyrazne pocitoval a co by mi nejak prekazalo viest normalny zivot...a este k tomu, zhorsenie kratkodobej pamati nie je trvale...ked som raz na
polroka prestal s hulenim, tak asi po mesiaci sa mi kratkodoba pamat dala do poriadku...
zvysenie reakcneho casu - takisto len mierne, rovnako ako s pametou, nie trvale...
zmenena orientacia v case a priestore - nemam pocit, ze by som mal zmenenu orientaciu v case a priestore, ked nie som priamo zhuleny...cize ako chronicky dosledok to nepotvrdujem...
kolísanie nálad, chronická apatia - takisto na sebe nepocitujem nejake vyraznejsie kolisanie nalad oproti dobe, ked som nehulil...jedine co mozem potvrdit je ta apatia, ale predpokladam, ze po vysadeni drogy by sa aj to dalo casom do poriadku...
kazdopadne tie dosledky nie su nijak strasne, vsetky su len v miernom stadiu a neznehodnocuju vyraznejsie zivot...a kebyze mas dvoch ludi a jeden by rok v kuse od rana do vecera chlastal a druhy by hulil, tak po roku by bol na tom ten co pil alkohol daleko horsie, ako ten co hulil...posledneho polroka som hulil 2-5 krat za den, teraz to uz obmedzujem a snazim sa len prilezitostne, ale necitim sa nejak horsie alebo co...proste sa citim uplne v poriadku, ziadne velke zdravotne dosledky to hulenie na mne nezanechalo...mozno nejake socialne dosledky, ta strata zaujmov akurat...ale vsetko je to myslenim a nie je to nezvratny stav...a momentalne sa snazim znova si nachadzat nejake ine zaujmy, ako len hulenie...takze k tomu asi tolko...
k trave z coffeshopov sa vyjadril @takzvany a suhlasim s nim...
zakazovanie kvoli staznostiam miestnych nie je divne...ked sa dohodnu ludia, co byvaju v blizkosti coffeeshopu, ze ho tam nechcu, ze im tam vadi, tak statu nic ine neostava...nechapem suvislost s travou a zvysenou kriminalitou...preco by niekomu vadilo nieco tak neskodne ako trava? no lebo aj v Holandsku ziju ludia ako ty, co uz len z principu odsudzuju travu a povazuju ju za nieco strasne...trava ukludnuje a nie je znamy ziadny trestny cin spachany v dosledku fajcenia travy...aha, takze mi chces povedat, ze nas stat nezaraba na cigaretach a alkohole? tak to mas potom dost pomylene informacie...
nižší počet nehôd spôsobených trávou v porovnaní s alkoholom by som neuvádzal ako argument v prospech trávy. zakázané sú totiž akékoľvek omamné látky za volantom. v čase intoxikácie je síce šanca nehody nižšia ako pri alkohole, lebo nevyvoláva vizuálne halucinácie. ale tráva tiež spôsobuje dopravné nehody pretože predlžuje reakčný čas vodiča.
Myslím si, že by ľuďom nemala byť odopretá možnosť využívať tieto látky s čistým úmyslom.
Ale tak napr. v Švajčiarsku bolo nedávno referendum o legalizácií marihuany, ktoré dopadlo neúspešne (samozrejme, z určitého pohľadu úspešne, z určitého neúspešne), až okolo 70% bolo proti. Je to naozaj dlhá cesta, keď tak vyspelá krajina sa vyjadrila proti.
Ale obávam sa, že súčasný stav má na svedomí predovšetkým spíknutie politikov, cirkvi a mafie. V tomto prípade nepomôže žiadna osveta.
Jeden môj známy sa na túto tému vyjadril, celkom presne, niekoľko minút po tom, čo si prvý krát zahulil
a povedal asi niečo v zmysle,,Takto som si predstavoval heroin,,
Ďalší môj kamarát to vystihol približne slovami:
,,Táto tráva je ako lsd,,
Rozhodne nie som zástancom legalizácie, tak ako si ju predstavujete vy. Zažil som na vlastnej koži ako nahulení chrapúni psychicky terorizovali ćloveka a som presvedčený o tom, že marihuana, tak ako aj alkohol takého opičie sklony k upevňovaniu dominantného postavenia v tlupe podporuje, pod zásterkou toho, že oni sa chcú baviť, chcú žiť...
a teraz sa zamyslite nad tým čo je to ARGUMENT.
A teraz použijem prístup ako vy:
Na tom čo som napísal nieje vymyslené ani jediné písmenko ty DEBILNÝ IDIOT.
Tydle vaše časy došli asi, a nevrátí se na další trati...
Mám vás plné zuby vy triptaminový spasitelia a budem trvať na tom, že sa máte začať chovať slušne, ROZUMIEŠ?
tvrdenia prvo-užívateľov o nejakej droge sú možno ešte nedôveryhodnejšie ako tých čo ju nikdy neužili. prvý raz proste nevieš o presne o čo pôjde, nevieš ako to budeš zvládať, máš len info z druhej ruky. som presvedčený, že naozaj vyskúšať drogu znamená užiť ju viac ako jeden krát. aspoň 2.
k tej agresivite: to je v človeku. ko*ot bude ko*otom aj pod vplyvom thc. ja som sa zase stretol na vlastnej koži s prípadmi, keď agresívny bitkár (taký typický vyhľadávač konfliktov) po nafajčení sa ukľudnil. a vídavam to pravidelne.
Myslím, že si ma nesprávne pochopil, ja niesom tzv. prvo-užívaťeľ. Mám skúsenosti s drogami viac než dosť a ak napíšem, že je tráva ako Lsd tak viem o čom.
Na kalerábi o tom aký by bol svet krásny, keby všetci hulili drogy ako Black berry, Durban poison ap. o tom viem až moc.
Ja zase poznám človeka čo prešiel z
Thc na piko a potom prepadol vlastnú susedu(babku z jeho vchodu)
Je to veľmi jednoduché: Človek(ako aj ja)skúša marihuanu pretože chce stéle niečo nové zažívať a mať predstih pred vrstovníkmi. Z toho logicky vyplýva a praxou je potvrdené(viem čo píšem), že časom príde na radu to haluzné LSD, či huby atď.
Ešte keď o tom spievajú Doors a Cypress Hill tak neni čo riešiť. A potom tá suseda...
nechapem ako mozes zrovnavat travu a LSD, trava nie je halucinogen...a to, ze niekto prejde z travy na tvrde drogy automaticky neznamena, ze kazdy, kto fajci travu, prejde na tvrde drogy...ja poznam kopu ludi, co dlhe roky len hulia a nikdy neskusili nic ine a ani sa nic ine skusat nechystaju...
to myslis vazne? toto bola ta v mojom ponimani picovina. Ja nie som agresivny, ale som vyjadril nazor. Tym ze uzivas drogy mas predstih pred vrstovnikmi ? to je tvoj dovod uzivania ? a to s tou susedou to si chcel akoze co tym povedat? ze za to moze trava a len tak mimochodom si spomenul ze presli na piko ?
k prechodu na tvrdé drogy: analógia s alkoholom - niekto ho znáša dobre, niekto horšie. niekto nepije vôbec, niekto iba občas pivo a niekto vydrbe denne liter tvrdého lebo je alkoholik.
tvrdím, že drogy nie sú pre každého (preto by som nikdy nepovedal že keby všetci húlili svet je krásny), to ale neznamená že nemajú byť pre nikoho! ak je legálny alkohol, tak môže byť kľudne aj tráva. zlegalizovanie neznamená povinné húlenie. aj s alkoholom má každý možnosť: piť či nepiť.
LSD mám za sebou a teda, čo je halucinogén celkom určite viem.
Mojím dôvodom pre kt. som bral drogy(Najprv len trávu a ZÁSADNE NIĆ INÉHO po celé roky), bolo to čo som už napísal a tiež MIER A LÁSKA(vážne). Tie vyšie uvedené som si tiež nechcel pripustiť.
A ak si tu niekto myslí, že vyjadrenia typu PIĆOVINA(čo znamená, že ten čo ich píše(teda ja) je hlboko pod úrovňou idiota podľa teba(totiž to tvoje slovíčko vyjadruje a ty si to zrejme ani neuvedomuješ)tak potom sa tak hlúpučko nečuduj mojej reakcii. Vy ste agresívny.
A aby tu niekto nepísal, že moralizujem tak ho predbehnem a napíšem, že je to naozaj tak, ale vôbec by k tomu nedošlo, keby ste neboli drzí(vtedy je úplne na mieste spomenúť morálku).
Viete ja mám 27 rokov a poúčanie mladších nieje mojím koníčkom, ale keď som sa dostal na toto fórum bol som v šoku a dovolil som si vysloviť tu svoj názor a skúsenosti, čo zjavne nieste ochotný akceptovať(cítim sa tým diskriminovaný).
A ešte k pravdivosti mojich príbehov. Osoby a okolnosti ,ktoré tu uvádzam sú skutočné a dodnes žijú(ak babka neumrela). Drvivá väčšina z mojich známych prešli z THC k tvrdým drogám(LSD je tvrdé viac než dosť). Nehovorím, že sú závislí na heroine, ale že ich myslenie a chápanie reality je hlboko zasiahnuté napr. LSD predstavou, že sme všetci z umelej hmoty a tak sa potom aj chovajú k iným ľuďom.
Viete sv. Pavol hovorí, že vyskúšať možno všetko, ale nie všetko osoží. To na margo tých čo si myslia, že ich chcem okradnúť o zážitok s drogami a pri tom som ich sám bral. Teda vodu káže a víno pije.
A ešte jedna vec. Piko som skúšal tri krát, takže niesom pikár(alebo o tom neviem?), práve kôli tomu aby som vedel aké to je. Energie mám ale dosť takže to mi nerobí problém.
Viete stále sa mi zdá, že vy viete niečo čo ja neviem a teda otvorene, ak je to tak som na to zvedavý(ak prezradíte). Ale rady typu daj si dva tripi a pochopíš nepíšte.
Za mormálne reakcie vopred ďakujem.
Utrpenie neodstránime ani keď sa postavíme na hlavu, ale pristupovať k svetu, ako ľudia z diskusie ,,TRAMAL,, je drzosť voči ostatným ľuďom myslím.
A prosím všetkých ktorí toto čítajú, aby vylepšovali svoj slovník. Je to otázka cviku.
Mal som nechutný a dnes nemám. Tých čo sa to budú snažiť odignorovať, nemám chuť ani komentovať. Drzosť nemám rád.
to je fotka kusok pred tym ako zomrel...ked sa clovek pozrie na jeho tvar tak je mu jasne ze ten clovek je absolutne vyrovnany zo vsetkym, on jednoducho vie.
Ale kludne, tolko kolko treba, žiadne štvanie.
Pred včerom som dočítal Hoffmanovu knihu o LSD a mal som chuť ešte o tom niečo čítať, tak som si zadal do Googlu Lsd a dostal som sa na toto fórum. Lsd je jednoducho naozaj sila asi ako atómová energia. Je dobrá na výrobu elektriny, ale dá sa využiť aj v bombách.
@camo Ak si ešte nečítal nič od Learyho (ale asi si čítal), tak si prečítaj napr. Flashbacks. Bude to pre Teba o to zaujímavejšie, keďže si pred chvíľou dočítal Hoffmana a jeho vedecko-racionálny názor.
Isté však je, že vďaka tak skvelému spirituálnemu zážitku, ktorý som kedysi vďaka tejto látke zažil, sa moja existencia zrazu naplnila úžasnými hodnotami.
camo prišiel, vyhlásil že strašne veľa ľudí prešlo z trávy na tvrdšie a už je tu reč o lsd a nejakej vyššej sile. zostaňme na zemi, hovorme o tváre v porovnaní s alkoholom.
@camo máš nejaké iné argumenty proti tráve, okrem toho prechodu na tvrdšie? lebo keď už ide o to, tak práve alkohol je vstupná brána do sveta drog. alebo snáď poznáš niekoho kto bol skôr nafajčený ako opitý (okrem mňa) ?
tá súvislosť s témou je podľa mňa jasná, len si to tu treba lepšie prečítať.(drogy=látky meniace vnímanie sveta(neviem koľko krát som počul na THC ľudí hovoriť, že sú ako ožratý...)
@alpynus
Myslím, že Hoffmanov vedecko-racionálny si celkom vystihol. Večšia časť knihy je venovaná tomuto pohľadu, ale ku koncu aj on nachádza ten známy nazvyme ho transcendentno-spirituálny pohĺad. Tú knihu som začal čítať asi pred 6 rokmi, ale dostal som sa asi len do polovice(to mi vtedy stačilo) a dočítal som ju až teraz.
Kniha by sa myslím mala dočítať do konca vždy, lebo práve koniec obsahuje zhrnutie a závery, ktoré mi vtedy napr. unikli.
Tej literatúry okolo toho je celá halda ale napr. toho Grófa by som si prečítal, len neviem, kde ho najdem. Od Learyho som myslím nečítal nič(ale fakt neviem. bola jedna kniha u mna ale neviem kto ju napísal volala sa Psichadelie alebo tak nejak), len pár postrehov o ňom práve u Hoffmana.
Ešte by asi stáli za zmienku tie hodnoty čo si spomínal, ale pomaly nech sa v tom neutopíme.
o lsd a hoffmanovi sa dohadujte inde prosím
Prečítaj si svoj príspevok č.42 ale aj mnohé iné v kt. sa venuješ napr. napádaniu iných postojov, alebo č.195 kde sa pre zmenu venuješ legalizácii marihuany(súvislosť chápem, ale čo ty?)
Súvislosť toho čo tu pretriasam s témou vidím v tom, že riziko spojené s bratím drog je spojené so zmenou vnímania reality a LSD dobrý ilustračný príklad, ktorému tu dosť ľudí rozumie.
Je to v spôsobe myslenia. Ako napr. alkoholik, ktorý je v krčme prezidentom a pápežom zároveň príde na to, že má prepiť výplatu a zmlátiť ženu a deti?
A to myslenie je ovplyvňované týmito látkami, tak alkoholom ako aj marihuanou(najmä ak ide o také koncentráty ako sa užívajú dnes).
Napr. @alpinus je zástancom legalizácie s tými najšľachetnejšími hodnotami v sebe, ale ktorý neznáša takých PÁNBOŽKOV ako som ja, kôli ktorým sa šľachetné myšlienky na zemi nikdy nezrealizujú(pravdepodobne)(č.205).
A je podľa mňa dobré okrem toho, že niekto napíše SMRŤ FEŤÁKOM, napísať aj prečo a vtomto prípade je to zložitejšie, ako vyriešiť akú zubnú pastu si kúpim.
tak ešte raz: je marihuana horšia droga ako alkohol?
nemusíš nám vysvetľovať to čo všetci vieme: že drogy ovplyvňujú vnímanie sveta, že menia hodnotový rebríček a pod. tiež vieme že najlepšie by bolo svet úplne zbaviť drog, ale nejde to.
napíš, či (a ak áno, tak aj prečo) si myslíš že tráva je horšia ako alkohol. stanov si kritériá (napr. @170 )podľa ktorých to budeš posudzovať a vyjadri sa, priamo odpovedz na otázku z názvu tejto ankety. nezabúdaj že porovnávame trávu a alkohol, nič iné.
Odignoruješ všetko čo sa týka teba, ale na druhých si ako sekera.
Tu je teda môj postoj: @ č.222
čo som odignoroval? odkazoval si ma na moje posty o @krutafunebracka (tá tu o tom nič nevedela, tak som ju poslal preč) alebo ten kde som dal link na občianske združenie zaoberajúce sa legalizáciou marihuany. prečo si ma tam odkazoval? ja celý čas píšem o marihuane v porovnaní s alkoholom.
kukni si posty č. 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217. tomu sa hovorí OFF TOPIC diskusia, odpálená tebou. nemám potrebu rýpať do teba, ale neodbočuj od témy. o nič iné mi nejde. zjavne si to už pochopil a pre diskusiu v širších súvislostiach (o lsd) si si založil nový topic, ktorý si nazval príznačne "trochu viac".
nechcem od teba nič iné, len aby si priamo odpovedal na otázku, či je marihuana horšia droga ako alkohol. ako v ankete: áno alebo nie? a ty si ešte stále nedokázal priamo odpovedať. vyhýbaš sa priamej odpovedi ako politik.
toto fórum potrebuje moderátora.
nenadávam. iba poukazujem.
Asi si nevidela stáť vedľa seba ľuda závislého na alkohole a na kofeíne...
napr. ja lubim pivo, keby som si ho vedel uvarit v dobrej kvalite doma, tak do baru nechodim, ale sedim doma.
a kebyze by aj bolo legalne domace pestovanie, tak pre mna by bola aj tak ovela jednoduchsia cesta si kupit kvalitny biznis za dobru cenu v coffeshope...cize aj tak by sa naslo vela ludi, co by si tu travu kupovalo...alkohol je tiez mozne si vyrabat vlastny a aj napriek tomu sa alkohol dobre predava...
aj v tomto je tráva menej zlá ako alkohol.
Odporucam jeho knihu The Emperor Wears No clothes.