fuu , no za prvé Parkourovať je divné slovo , prosím ťa nepoužívaj ho keď už tak free run alebo také niečo ... chalan čo robí parkour je Traceur a nie tracur či kto okay a teraz teda môžeme prejsť k veci ^^
Momentálne trénujeme len nejaké veci čo má na stránke @ baxx , neviem či to už stihol upraviť , začal som asi pred dvoma rokmi , veľmi amatérsky bohužiaľ (ale nejak sa začať musí však že.. ) ..samozrejme nevravím že som PRO ale snaha tam je.
Ak môžem poradiť tak nikdy nezačínaj sám , nájdi si skupinku ľudí ktorá bude parkour robiť s tebou pretože samého ťa to buď omrzí alebo proste postupne sa ti bude čoraz menej chcieť = aj tak ťa to omrzí
kedy trénujeme? no celý rok ak sa dá a ak nie tak len cez zimu nie ,
kde? no samozrejme vonku že hej.. najlepšie je precvičiť si prekážky hneď naostro , samozrejme pre teba by bolo lepšie keby si začal napríklad posilovaním , alebo cvičeniami v telocvični (nič proti , je to len čisto rada)
a koľko trénujeme? no 2-3x do týždňa sa stretneme a sme spolu celý deň z toho dá sa povedať tak 4-5 hodín aktívne čisto parkour
a skúsenosti.. no jediné čo ti môžem poradiť je kúp si rukavice ak máš slabé ruky , dosť to pomôže
a ešte pred tým než si skúsiš nejakú prekážku (možno trať ) tak si dobre over podmienky a v akom stave sú dané prekážky ..
ak som niečo zabudol/sa chceš spýtať tak ma tagni cez @ a rád odpoviem..
teraz som s parkourom viac menej sekol už nadobro ale tak snáď ešte niekedy..
@daddy parkour a free run su trošku ine veci free run je skor akrobacia. a sorry maš pravdu neviem prečo som tam nedal e ja som začal na techniky nie na silu. ono ma totiš fest bavilo vidiet murik kde som sa skoro zabil. trenujem s kamošom..no v messst su tu dve dve neformalne crew a nemame sa radi. no som sa ta chcel spýtat že neviem posudit kolko je "vela" myslím tým že neviem čo je malý murik a čo velký poradiš?
@domcoxxx jasné tak som to nemyslel že free running=parkour , len proste aby si bližšie charakterizoval to odvetie alebo ako to nazvať a ja neviem čo je veľký a malý múrik , ako podľa toho ako na to ideš ak ti je múrik tak maximálne po panvu tak by si ho mal vinsť cez ruky alebo kľudne môžeš aj vyskočiť ak to dáš xD
všetky prekážky ktoré sú už vyššie ako ty radšej pre začiatok neskúšaj pretože tam hrozí že sa ti dodrbe koleno alebo ti možno odíde achylovka , pozri si ako sa má bezpečne dopadať na nohy z takýchto múrikov a postupne to skúšaj (45° uhol pri dopade , dopad cez špičky, prechod na ruky atď..) proste musíš pri parkoure aj trochu študovať fyziku no
k tým crew.. no to už je na tebe. občas môžu vzniknúť konflikty medzi crew to je dosť bežné , teda aspoň u nás , ale ak si kľudný tak to zvládneš , ako nemyslím si že parkour je len o skákaní a behaní cez prekážky ale v podstate aj o tomto , celý štýl.. Fakt ti v tomto smere "crew" nechcem radiť , nechávam to úplne na teba , lebo ty vieš najlepšie čo a ako . Ste dvaja tak sa skúste niekam pridať , podľa mňa to bude lepšie
Ešte by som sa rád vrátil k tým múrikom a doplnil že si začal dobre , najskôr techniky , potom fyzické zaťaženia ono... po čase zistíš čo a ako , čo ti ide a čo radšej budeš nechávať v pozadí (ja napríklad flipy )
@daddy dik dost si my pomohol ak by som ta mohol ešte pootravovat mohol by si mi dat link na "navod" parakotulu? raz mi to kamos ukazal ale asi to robim blbo
ja som kedysi trosku skakal,ale potom som sa rozhodil chodit do posilky,aby som posilnil svalstvo...nakoniec to skoncilo tak,ze ma ta posilka chytila a zacal som sa venovat bodybuildingu(aj ked nie nejak extra vazne)...zaroven som sa dostal s nejakym videam od Chasea Armitagea alebo Damiena Waltera a zapacil sa mi free running...dokonca som kedysi robil salta,ale technika bola dost zla a nedarili sa mi moc dobre...asi cca pred tyzdnom som sa dost tak fajne nudil a tak mi napadlo,ze by som sa mohol ist naucit tie salta,nejake premety,rondat...momentalne som sa stihol naucit frontflip na rovine bez odrazoveho mostika...celkom jednoduche...akurat,este prekonat strach a skocit ho bez matracov...potom by som presiel na back alebo nieco ine...len jedna vec ma stve...zase ma zacalo boliet koleno,ktore som si kedysi dosral pri tazkych drepoch,cize neviem,ci budem pokracovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Momentálne trénujeme len nejaké veci čo má na stránke @ baxx , neviem či to už stihol upraviť , začal som asi pred dvoma rokmi , veľmi amatérsky bohužiaľ (ale nejak sa začať musí však že.. ) ..samozrejme nevravím že som PRO ale snaha tam je.
Ak môžem poradiť tak nikdy nezačínaj sám , nájdi si skupinku ľudí ktorá bude parkour robiť s tebou pretože samého ťa to buď omrzí alebo proste postupne sa ti bude čoraz menej chcieť = aj tak ťa to omrzí
kedy trénujeme? no celý rok ak sa dá a ak nie tak len cez zimu nie ,
kde? no samozrejme vonku že hej.. najlepšie je precvičiť si prekážky hneď naostro , samozrejme pre teba by bolo lepšie keby si začal napríklad posilovaním , alebo cvičeniami v telocvični (nič proti , je to len čisto rada)
a koľko trénujeme? no 2-3x do týždňa sa stretneme a sme spolu celý deň z toho dá sa povedať tak 4-5 hodín aktívne čisto parkour
a skúsenosti.. no jediné čo ti môžem poradiť je kúp si rukavice ak máš slabé ruky , dosť to pomôže
a ešte pred tým než si skúsiš nejakú prekážku (možno trať ) tak si dobre over podmienky a v akom stave sú dané prekážky ..
ak som niečo zabudol/sa chceš spýtať tak ma tagni cez @ a rád odpoviem..
teraz som s parkourom viac menej sekol už nadobro ale tak snáď ešte niekedy..
...Pekný deň
- emanuel. teplý pes.
všetky prekážky ktoré sú už vyššie ako ty radšej pre začiatok neskúšaj pretože tam hrozí že sa ti dodrbe koleno alebo ti možno odíde achylovka , pozri si ako sa má bezpečne dopadať na nohy z takýchto múrikov a postupne to skúšaj (45° uhol pri dopade , dopad cez špičky, prechod na ruky atď..) proste musíš pri parkoure aj trochu študovať fyziku no
k tým crew.. no to už je na tebe. občas môžu vzniknúť konflikty medzi crew to je dosť bežné , teda aspoň u nás , ale ak si kľudný tak to zvládneš , ako nemyslím si že parkour je len o skákaní a behaní cez prekážky ale v podstate aj o tomto , celý štýl.. Fakt ti v tomto smere "crew" nechcem radiť , nechávam to úplne na teba , lebo ty vieš najlepšie čo a ako . Ste dvaja tak sa skúste niekam pridať , podľa mňa to bude lepšie
Ešte by som sa rád vrátil k tým múrikom a doplnil že si začal dobre , najskôr techniky , potom fyzické zaťaženia ono... po čase zistíš čo a ako , čo ti ide a čo radšej budeš nechávať v pozadí (ja napríklad flipy )
...Pekný deň
Have a NICE day
@domcoxxx napíš mi TSku ak náhodou ešte niečo.. nechcem to riešiť už takto cez fórum
...Pekný deň.