Aky mate nazor na marihuanu? A napiste preco mate taky nazor na marihuanu, a hlavne som zvedavy na dovody tych, ktory ju nemaju radi. Tak hor sa do toho!
myslím si, že máme dosť povolených drog, tak prečo tolerovať ďalšie? Argumentujte si, že je menej škodlivá ako cigarety, ale ja tvrdím, že načo pridávať niečo ďalšie. Toť môj názor.
ja viem, že sa nemá na otázku odpovedať otázkou, takže sorry - ale mňa by pre zmenu zaujímalo, čo je na nej (okrem kontrolovaného využitia v paliatívnej medicíne) dobré...
Mas z nej chill stav, marihuana je tu pre tych, ktori maju nejake problemy a nevedia si zivot vychutnat aj inym sposobom. Alebo sa nevedia zabavit inac. Moj nazor. A hej, hulil som to, ale uz nie.
@tomas - "kto nehulí s nami, hulí proti nám" (myslím klas. cigarety) Ono nedá sa jednoznačne a presne povedať, čo je škodlivejšie... škodí alkohol, škodia cigarety, škodí marihuana...
uz to tu bolo..najdi si tu diskusiu, mas tam toho viac nez dost.....a pekne to napisal @bluepanter o tom ci je menej, alebo viacej skodliva ako nieco ine je zbytocne diskutovat
@method / @9 - máš pravdu v tom, že je to pomerne rozšírený názor, no dovolím si tvrdiť, že nesprávny... samozrejme - je otázne, kto je (napr. aj podľa teba) umelec...
@tibor28 - nepravdivé argumentácie tu zatiaľ nevidím Ja osobne - hulil som trávu raz v živote a to mi úplne stačilo - tak mimo som nebol ešte nikdy a nikdy mi nebolo tak zle... AK by si chcel argumentovať tým, že som asi hulil šmejd - omyl. Kamarát mal (vlastne stále má) z obývačky veľkofarmu "kvalitnej" trávy - zatemnené okná, aby sídlisko neosleplo, prísne kontrolované podmienky v starej almare, kde to chová ako drobátka v jaslilach, pre istotu brata u energetikov
A vo všeobecnosti - nie je problém nájsť odborné názory fundovaných odborníkov, prečo marihuana nie...
@15 a preco?? kopa reci o tom ze nie nie ale argumenty ste si kde nechali vsetci ha?? je velmi jednoduche povedat ze je to zle. Ale povedat preco, to ste uz nedokazali vy svetaznalci.
@16 ja som uz hulil viackrat ale ani raz mi z toho nebolo zle.
Bud si ku tomu nieco vypil alebo si toho mal vela na 1x krat, mozno nieco zjedol pred, pocas stavov. Ale nepoznam ani jedneho cloveka ktoremu z toho bolo zle.
@18 marihuana nieje droga, aspon ja to tak vnimam a kto ju nema rad alebo nevie co si ma mysliet nech si pozrie film The Union, nie je to ziadny zhulenecky film ani nic podobne ale solidny dokument ktory ma ARGUMENTY!! Film je na stranke
napr. - „Urobiť z kanabisu bežnú komoditu, ktorá by sa pre pôžitok užívala ako alkohol, káva alebo cigarety, by zdravotníkom spôsobilo len ďalší problém. Droga by sa stala dostupnejšou, lacnejšou a pribudlo by závislých aj schizofrenikov a ľudí s psychózami. Je dokázané, že účinná látka THC v marihuane dokáže spustiť nezvratné duševné poruchy. Ordinácie navštevuje stále viac a viac ľudí, ktorí fajčili marihuanu 5 - 6 rokov, mnohí z nich prapadnú alkoholu ako dostupnejšej náhrade...“
"Pri dlhodobom fajčení jednej alebo dvoch jointov týždenne je vysoké riziko vzniku rakoviny pľúc alebo horných ciest dýchacích"
weed? to je ta najlepsia bylinka aku toto ludstvo mohlo objavit Nechapem ako niekto mozete mat nieco proti.. ved to tak krasne vyzera krasne to vonia uzasne to chuti Aj stavy ktore vyvolava maju cosi do seba.. Zmatenost.. Dost hlboke zamyslenie uvedomovanie si skrytych vyznamov.. absolutne ma potom nezaujima co si o mne kto mysli som nekonfliktny stastny a nejake neziaduce ucinky som zatial na sebe nespozoroval, ziadne problemy s pamatou ci dezorientovanost v case a priestore ako sa vsade uvadza.. malo by sa to tu aspon dekriminalizovat.
je to ojedinelá rastlina, pokiaľ viem žiadna jej podobná neexistuje, len škoda že ľudia sú sprostí a nevedia to pochopiť toľko chôrob by sa ňou dalo vyliečiť, prípadne ich vôbec nedostať..achjo..
marianka ,,,,, ???? skorej nie ... no lepsie povedane iba na liecebne uceli ,,, mladi potreebuju zaujat tak ju mnohy musia fajat ,,, ja v tom nevidim ziadny zmysel.
@20 / @atocha - nepijem, vyfajčil som jednu cigaretu a pred ňou som jedol opekané zemiaky Uvedom si, že rovnako ako alkohol aj marihuana pôsobí na každého inak. A skôr ako nejakému filmu verím odborníkom.
A stále tu ostáva moja otázka - čo je na nej vlastne dobré? (okrem toho, čo som spomínal v @5 )
To čo bola za stupidita s tym Bobom Marleym ?????!!!! Tak to to ma na tejto diskusii vytočilo asi najviaaaaac!! ale neskutučne pretože Bob Marley zomrel na nador bohužial (( a nemal to s fajčenia travy, ktoru mimochodom nefajčil len tak z nudy.....a nazor na travu tak tu su argumenty 1. je to droga! a ak niekto povie že alkohol tiež, tak odpoved znie je... ale nie psychotropna a navykova v niektorych pripadoch 2. Poškodzuje mozog ! a to je bohužial fakt na každeho v mojom okoli koho sa pozrem a vidim tie spomalene reakcie je mi s toho až zle, ale zase netvrdim že to je u každeho a že to sposobi jeden joint za rok 3. negativna vec pre celu spoločnosť, len si predstavme keby teraz bola trava dostupna ešte viac ako je teraz......katastrofa Pozitivne na nej su liečive učinky a poznam zopar ludi ktory ju využivaju na liečbu a pomaha im to aj psychicky, ale presne nasadil by zakony na drogy ako vThajsku !!!! (inak to maš od S-coreho ? tu hlašku ) no tka asi tak
@22 takze si spominala joint ano? Takze hned argument: Cigaretovy papierik sposobuje rakovinu.
Druhy: Ked si donho davaju aj tabak je to rovno ako cigareta.
Treti(A asi najdolezitejsi): Vedci prisli nato ze ten kto fajcil iba cistu marihuanu zadne jointy, blunty atd. Tak im neprisli nato ze by mali tito fajciari rakovinu.
Stvrty(tento je najdolezitejsi): Marihuana obsahuje latky ktore posobia proti rakovine cize ju lieci.
Piaty: Marihuana nevyvolava fyzicku zavislost je to cisto o psychike ziadna latka v nej nesposobuje fyzicku zavislost.
Este som cel jeden ale som ho zabudol ved ja si spomeniem
@25 / @atocha - ak ostatné názory podľa teba nestoja za to, načo zakladáš diskusiu s takým perexom? Si mal potom rovno napísať, že VYŽADUJEŠ zásadne a len pozitívne názory na marihuanu... :p
@32 bohuzial ti musim oznamit ze marihuana NENICI MOZOG!!!!!!!!!
tych ktorych vidis musia hulit kazdy den a este maju stavy to ze nici mozgove bunky je z isteho experimentu na opiciach ako inak podrbal ho american, ale to je teraz jedno.
Pokus spocival v tom ze opiciam na 5 minut bez privodu kysliku pustal marihuanovy dym. BEZ PRIVODU KYSLIKU!!!
Za 5 minut opice omdleli a prestal im fungovat mozog a zacali sa nicit mozgove bunky!!!
On ich vlastne udusil dymom a potom ukazoval ze maju poskodene mozgy dakujem pekne dakym kktom!!!
@34 ja som vyzadoval argumenty nie protichodne nazory bez jedinej stipky logiky. Zatial som vyvratil vsetky argumenty proti marihuane nie?
Ale priznavam ze zavyslost a nejake tie psychicke problemy by mohli nastat ale to zase ostava na ludoch samotnych nie na rastlinke, to iste mozete povedat aj o autach kolko ludi bolo zrazenych autom?? Kolko ludi zrazilo niekoho pomocou auta, ale moze zato samotne auto??
po 1. - som ON (na zistenie tohoto faktu stačí jeden klik)
po 2. - všimol si si tie úvodzovky? To, čo som spomínal, je tvrdenie, myslím si väčších odborníkov, než si ty alebo ja - MUDr. Ľubomír Okruhlica, CSc. a MUDr. Kristína Križanová, primárka paliatívneho oddelenia NOÚ. Ešte ťa môžem prípadne (ak si z BA) odkázať priamo a osobne na moju priateľku MUDr. Zuzanu Š. z NOÚ v BA - tá s tebou rada pohovorí na tému marihuany...
po 3. - uveď konkr. zdokumentovaný prípad, kedy fajčenie marihuany VYLIEČILO rakovinu...
@36 / @atocha - zatiaľ si nedal žiaden argument... Ale máš pravdu a súhlasím - rastlinka za to nemôže.... len ľudia, ktorí ju hulia Teraz priznávaš, že nejaké probl. by mohli nastať a vyššie kričíš "marihuana NENICI MOZOG!!!!!!!!!" - tak si v tom urob jasno...
Ja netvrdim ze vyliecilo, ani ze fajcenie marihuany to dokaze.
Ja tvrdim ze marihuana ma v sebe latky ktore to dokazu, a myslim ze ani taky pripad dlho neuvidime kedze plati zakaz vo vacsine sveta, teda sa spomaluje vyskum takejto moznosti a tiez uplatnenia na pacientoch.
A uz som si spomenul na zabudnuty argument: Marihuana dokaze podporovat rast mozgovych buniek.
Netvrdim ze ten kdo ju bude fajcit sa zrazu stane geniom, len tvrdim ze to dokaze.
@atocha / @36 - buď máš veľmi krátku pamäť alebo za to môže THC - veď hore jasne píšeš, že chceš NÁZORY a prečo... Ako chceš žiadať názor bez argumentov? Ja som uviedol svoju skúsenosť a názory a argumenty odborníkov (tie sú bez štipky logiky?) - ty si neuviedol ani jeden argument, len svoj názor... len by ho bolo tiež dobré podložiť nejakým logickým argumentom... Ja som písal o dlhodobom užívaní - ty píšeš o čom?
@40 takyto ludia hulia kazdy den velke mnozstvo cize su z toho unaveny, vypatlani a agresivny ale keby prestali, po mesiaci by z nich boli normalny ludia.
a vlastne naco to tu rozoberat? Weed fajcim uz dost dlho takze som si isty ze o tom viem viacej ako vy vy si dalej pocuvajte "odbornikov" a myslite si ze je to diabol prevteleny do rastlinky nebudem vas presviedcat ze nemate pravdu
"Let us declare nature to be legitimate. All plants should be declared legal, and all animals for that matter. The notion of illegal plants and animals is obnoxious and ridiculous."
@sheily - no to je škoda, pretože by si možno potom vedela ešte viac...
@saddath - eeee.... ja len čierny EG (iba ak by si mala špeciálny bylinkový fatranský
@nessinko - ako som písal už niekde vyššie, na každého to má samozrejme iný účinok, ale neverím tomu, že ak je pravda, čo tvrdíš, si po akejkoľvek zdr. stránke presne v takom istom stave a poriadku, v akom si bol, než si začal hulilť trávu... Možno si to len myslíš, pretože si nebol na žiadnom vyšetrení...
@salora tak ked to ma na kazdeho iny ucinok tak mi pod ukazat niekoho v mojom okoli kto ma na weed iny nazor ako ja. nikto ti nepovie ze to je nieco zle. a ze som zatial nebol na ziadnom vysetreni? mmno to je pravda pretoze som doteraz ziadne nepotreboval, myslim ze keby to na mna malo nejaky zly dopad tak si to asi ja alebo niekto v mojom okoli musi vsimnut nie? ssorry ale to co tu pises su podla mna hluposti
@nessinko - nie, hlúposti sú to, čo píšeš ty... ja ti tvoj názor neberiem, je to tvoje zdravie a tvoji kamaráti, nepoznám tvoje okolie a je mi úplne jasné, že neberieš žiadne argumenty proti, keď sám hulíš... je to veľmi podobné, ako tvrdenie alkoholikov - takmer žiaden si nie je ochotný priznať, že alkoholikom je a tvrdí, že má všetko pod kontrolou. Ak píšem podľa teba hlúposti - potom hlúposti tvrdia všetci lekári a odborníci, ktorí o tom skutočne niečo vedia, majú s tým skúsenoasti v podobe ľudí, s ktorými sa stretávajú. To, že si zatiaľ žiadne vyšetrenie nepotreboval neznamená, že je všetko v poriadku - aj ja som si myslel, že mi nie je absolútne nič, keď som išiel k lekárke len so zápalom priedušiek.... a veľmi, naozaj veľmi som sa mýlil...
A stále mi to nedá - ešte nik neodpovedal na otázku, čo je na fajčení marihuany skutočne dobré okrem auforických stavov, na ktorých osobne nevidím nič extra... (a o paliatívnej medicíne som písal)
@salora@68 nic v zlom ale zapal si nohu... ukaz mi jeden rozhovor v ktorom clovek povie ze to ma nanho nejaky zly vplyv nech ton fajci akokolvek dlho. a to dobre ? @25
@salora a este co s tyka tyych "odbornikov" tak ano vravia hluposti. uz to niektory z nich vyskusal na vlastnej kozi? ver tomu ze keby to hocikto z nich vyskusa tak svoj nazor zmeni.
@69 / @nessinko - tú nohu akosi nechápem a opakujem/pýtam sa ešte raz: podľa teba odborníci a lekári hovoria blbosti a ty máš pravdu?
a k @25 - v tomto komente nie je nič, nemylel si @24 ? O eufórii som predsa písal, nie? Je tam niečo iné pozitívne? na eufóriu totiž nepotrebujem jointa...
to s tou nohou to sa tu pouziva ked mi niekto povie nieco s cim absolutne nesuhlasim snazim sa nevyjadrovat vulgarne tak radsej poviem podpal si nohu alebo obliz mi pätu xD a ano podla mojho nazoru, aj podla nazoru kazdeho kto si aspon raz zapukal v dobrom prostredi su to blbosti a hey myslel som @24 chybicka se vloudí.. a nepisal som len o euforii
@salora sorry @73 tiez patri tebe.. neviem si zvyknut ze musim furt niekoho oznacovat. a nehovorim ze odbornici su hlupaci len sa mi nepaci ze vsetky drogy hned musia oznacit ako "zlo" a snazia sa najst vo vsetkom iba to zle.
@nessinko - pôvodne som svoj názor proti pojal viac menej humorne, ale po tom, ako si napísal, čo si napísal... Keby si si aj niečo naštudoval, prišiel by si o.i. napríklad aj na to, že práve tí dvaja MUDr., ktorých som spomínal vyššie, sú zástancami využitia marihuany v medicíne, že ich neoznačujú nutne za "zlo" a sú za to, aby sa marihuana dekriminalizovala. Ale ty len stále dookola tvrdíš, že marihuana je neškodná, nespôsobuje problémy, neničí mozog, tvrdíš, že odborníci hovoria hlúposti ale ty máš pravdu.
"aj podla nazoru kazdeho kto si aspon raz zapukal v dobrom prostredi su to blbosti" - čo je podľa teba to ´dobré prostredie´? Ja som si RAZ zapukal, myslím, že v dobrom prostredí a... sú to blbosti.... čo teda vyvracia tvoje tvrdenie, že ´každého´
Marihuana droga je, či sa ti to páči alebo nie, poškodzuje zdravie, či s tým súhlasíš alebo nesúhlasíš... a ak sa niekto potrebuje uchyľovať k drogám, asi nie je úplne všetko v poriadku. Skús sa nad tým zamyslieť a nie len slepo obhajovať...
doteraz som nemala v ustach ani obycajnu cigaretu, nie ze to este marihuanu...je to samozrejme kazdeho osobna vec, ci to bude fajcit...ja vsak nemam potrebu s tym zacinat...nie som vyslovene proti dekriminalizacii marihuany..pokial nebudu tolerovane prilis vysoke mnozstva marisky
Ja by som to radsej neskusala. Marihuana je pre umelcov, mne by to asi navodilo akurat nejake necakane suicidalne sklony . Ved ja ani pit nemozem kvoli tejto obave, prosimta.. Ale poznam ludi, co s tym maju skusenosti a su to fakt ludia so super napadmi (aj za "triezvych" okolnosti), takze asi nemam pravo mysliet si nieco zle.
neznasam ju lebo vela ludi si povie:co mi moze urobit mariska ?? a da si ju.ale potom chce viac a viac a prejde aj na tvrdsie drogy a znici si cely zivot
Nenávidím ju a ne preto že nejaký kokotko v bielom plášti a s prešatým krúžkom na hlave hovorí že je to zlé ale preto že vidím čo to robí s luďmi. Zabávať sa dá aj bez drog.
nemam rad akekolvek drogy, marihuanu, fajcenie, tvrdy alhohol....z alkoholu mi nevadi pivo, vino, medovina....(som sermiar no... slight_smile: aj ked nepijem, na to budem mat dost casu o rok-dva na akciach..........
Odsudzujem takzvané "nekontrolované" užívanie marihuany jedincami, ktorí nerozmýšlajú, pretože áno, ak niekto vyfajčí gram denne tak ho to za určitý čas stopercente zmení a nie pozitívne.
Som ale taktiež toho názoru, že ak mám rozum a dám si raz za mesiac, tak je to v pohode, je to druh uvoľnenia sa, zábavy, relaxu, nových myšlienok.
Ten, kto tvrdí, že som feťák kedže si dám s kamarátmi jointa raz za mesiac, je pre mňa proste neinteligentný imbecil, ktorý o problematike nevie zhola nič.
Alkohol považujem za 100x horší,návykovejší, nezdravší.
Čiže názor v celku pozitívny, ale s mierou, rovnako ako všetko ostatné.
marihuana nie je uplne droga ako taka, lebo na nu neexistuje fyzicka zavislost..iba psychicka..tie stavy atd.. ja mam na to pozitivny nazor.
ale nemozem netvrdim ze to nevypatlava, ludia casto zabudaju co chceli, su spomaleni..agresivni nie su, to su leda tak po alkohole..praveze trava sposobuje taky chill u cloveka..
a suhlasim aj s @salora ze ano marihuana moze sposobovat nejake problemy ale to si skorej myslim, ze na tej psychickej urovni..jedine ze by niekto fajcil mrte jointov tyzdenne, tak ano v takom pripade moze dostat rakovinu pluc ale to z toho tabaku co si tam pridal..
ja na druhej strane ale preferujem, ze ked uz odobornici strasne hovoria ake je to skodlive, nech si to aj sami vyskusaju len za cisto vedeckymi ucelmi..fakt mam rada ludi co si precitaju jeden clanok na wikipedii a uz velice mudruju vlastne o tom o com nemalju ani sajnu.
ja som bola raz na jednej prednaske o mykologii (o hubach) a ta vedkyna vravela, ze jej kolegyna studovala lysohlavky a ucinky psylocibinu na telo a psychiku..a sama si to dala, pred inymi odbornikmi a opisovala co preziva..
co je pre mna respekt, kedze ako je zname vtedy povie clovek aj to co nechce
alebo ked uz niekto chce mudrovat a nechce skusat, nech si zoberie aspon 10 ludi, ktorych bude pozorovat..a nech potom drista
@spagitte - prosím ťa, definuj tú fyzickú a psychickú závislosť... Závislosť je stále len závislosť - rôzne drogy majú rôzny stupeň návykovosti - v tom je gro problému a celej debaty.
Pokiaľ ide o ten argument u odborníkov - onkológ musí nutne dostať rakovinu, aby vedel, že je "škodlivá" ba až smrteľná? Podľa vašej logiky asi áno... Takisto odborník - lekár na drogové závislosti nemusí byť narkomanom, aby vedel, že drogy sú škodlivé. Každá mäkká droga sa môže stať tvrdou a jej užívanie môže viesť k závislosti - marihuana nie je výnimkou.
"alebo ked uz niekto chce mudrovat a nechce skusat, nech si zoberie aspon 10 ludi, ktorych bude pozorovat..a nech potom drista" - práve o to ide. Že k týmto lekárom chodia práve takí ľudia, ktorí majú problémy - a chodí ich k nim určite viac ako 10... A lekári určite neberú vedomosti z wikipédie Chodíš na VŠ? Ak áno, tak určite vieš, že na VŠ je zakázané argumentovať týmito informáciami a uvádzať ako zdroj Wiki...
@salora kks nemyslela som lekarov ze argumentuju wikipediou omg sama idem robit 21.6. prijimacky na lekarsku fakultu, nejsom sprosta (az na to ze ja sa hlasim na stomatologiu, ale to je asi nepodstatne)
no fyzicka..videl si film Trainspotting? ze ked nemas svoju davku tak sa potis, trasies, grcas a vselico..ze vyslovene to TELO si to pyta..a psychika no..mne sa to tazko vysvetluje ale ze vyslovene to ma clovek len v hlave, ma strasne nutkanie si da, lebo ho bavia tie stavy atd..
a ved ja netvrdim ze psychicka zavislost neni zavislost..len to podla mna nenici organizmus jak ta fyzicka..ani ta droga ako taka nie je taka niciva ako ked vidis nejakeho real fetaka..pikera alebo tak..tych spoznas na kilometre
dobre a to s tymi argumentami u odbornikov som posrala, ospravedlnujem sa ale netvrdim, ze ked si to raz alebo dva krat da clovek, tak musi byt hned narkoman? ved to je chujovina..
dobre pozri, ty si tusim tiez vyssie pisal, ze si to raz skusal a bolo t z toho zle takze nikdy viac nie? v tomto pripade je pre mna hodnotnejsia ta zmyslova skusenost..co ale neznamena, ze lekarom neverim a sama si necitam nejake studia odbornikov o tom. nie som zas zabednena
@salora a btw presne o tomto som pisala len nie na priklade lekarov a odbornikov, ale ludi, co radi skatulkuju a tych co nemaju jasno
,, "alebo ked uz niekto chce mudrovat a nechce skusat, nech si zoberie aspon 10 ludi, ktorych bude pozorovat..a nech potom drista" - práve o to ide. Že k týmto lekárom chodia práve takí ľudia, ktorí majú problémy - a chodí ich k nim určite viac ako 10..."
@spagitte - veď preto som tam dal aj ja smajla ale aj tak - ja tu v diskusii nevidim dokonca ani len tie argumenty z wikipedie... keby aspon to...
Pokiaľ ide o tú závislosť - psychickú si môže človek vytvoriť napr. na iného človeka... fyzická - že to telo jednoducho potrebuje - a taká závislosť pri marihuane vzniká. Samozrejme pozvolna, nie ako napr. pri cracku, kde môže závislosť vzniknúť už po prvej dávke, ale vzniká...
A k tým narkomanom - osobne považujem za feťákov tých, ktorí fetujú napr. toluen resp. iné prchavé látky. Nikde som netvrdil, že kto si vyhulí raz alebo 2x jointa, je narkoman - to by som bol ním aj ja Celý čas sa tu snažím pár (doslova dvom) ľuďom vysvetliť, že marihuana jednoducho droga je, že poškodzuje zdravie (psychické aj fyzické), že sa dá vytvoriť závislosť aj na marihuanu - ale oni stále dookola budú len mleť, že oni nikoho s problémami nepoznajú, že sú zdraví, lebo k lekárovi ísť nepotrebovalil a že odborníci trepú hlúposti a oni dvaja nie... O tom je celá debata...
@spagitte - apropo - držím palce na prijímačky a potom hlavne v škole... medicína je tvrdý oriešok - manželka je psychologička a bratova priateľka chodí tiež na medicínu - je to dril
@salora kto oni dvaja? to sa tam ratam akoze aj ja ci jako?
v poslednom odseku si to vlastne cele zhrnul, s tym suhlasim..neserem si teraz do huby ze? s mojimi predchadzajucimi tvrdeniami..len si nemyslim, ze to az tak fyzicke zdravie nici..ale ak tam ratas mozog tak ano..ja mozog ratam skorej ku psychike..
a marihuana je makka droga ale ano droga to je..ale preto si nemyslim, ze by sa mala odsudzovat tak ako sa odsudzuju tie tvrde...co ja som silno silno proti tym inym..lebo podla mna zhuleny clovek nemoze niekomu ublizit..
ale jak to tu uz bolo raz spomenute, tak vse s mierou..
len by mna osobne zaujimalo jak je to s tymi mozgovymi bunkami..ci nici alebo nenici? lebo to ze by marihuana obnovovala..to sa mi moc nezda teda
@spagitte - veď hej študovala v Práglu na UK všeob. lekárstvo a potom na katedre psychológie... a ja aj tak považujem psychológiu tiež za medicínsky obor brachova priateľka študuje všeobecné v MT.... Mna by asi viac bavila farmacia, nez sa hrabat niekomu v hube
@80 / @silvinka2810 dievcatko, svoje decke nazory si nechaj pre seba, kdo fajci marihuanu pre pozitok si nemusi davat nic tvrdsie a nikdy nikde nebolo dokazane zeby marihuana viedla k tazsej droge. to sam clovek potrebuje nieco viac lebo ma nejake psychicke problemy, nepoznam nikoho kdo by kvoli mariske zacal brat nieco tvrdsie
@nessinko Hehe : ) Si veľmi zábavný chlapec. Kvôli takým malým pankhartom/trávičkárom ako si ty by som to just nelegalizoval, ani nedikriminalizoval. Len tak ďalej : )
radsej salviu haluciogennu z jedneho gramu ti vide 20 praskov a z jedneho praska ti drbe totalne 10 min. a nie je navykova ako marihuana nie ej to nic proti zakonom takze marihuanu nie radsej tu salviu haluciogennu
ja uz dakujem neprosim, ked to ale niekto potrebuje ku stastiui, prosim nech sa paci, ale mal by si uvedomovat ze to nie je taka vyhra a ma to iste nasledky
nebudem k tomu hovorit nic, lebo to nema zmysel. Jedine, co chcem povedat je, ze ti, ktori hovoria, ze na Marihuanu nikto nezomrel, tak ze to je jedna z najväcsich picovin na svete. Jasne, ze nezomries, ked si das teraz jeden joint, alebo bongo, alebo co. Ale po case dostanes rakovinu, alebo ti to tak sadne na mozog, ze sa zabijes. A to beriem ako smrt kvoli marihuane.
- marihuana je droga, alebo ak chcete návyková látka, ktorá spôsobuje závislosť. Už samotná závislosť je choroba (na čomkoľvek, nie len na drogách - závislosť na hraní, na chudnutí, na prejedaní sa atď.)
- všetko, čo je v malom množstve neškodné, sa stáva škodlivým, ak sa to s tým preženie, alebo ak to človek využíva na nevhodné účely (alkohol je škodlivý, až keď ho ľudia nevedia užívať v správnej miere)
- či je škodlivejšia ako alkohol, ako cigarety sa nedá povedať, každé pôsobí na iné orgány a iným spôsobom, ale nech mi nikto nevraví, že škodlivé účinky nemá
- nie vždy, ale môže byť odrazovým mostíkom k užívaniu tvrdších drog
- bola som svedkom toho, čo táto droga urobila z jedného veľmi múdreho a perspektívneho chalana, takže môj subjektívny názor na ňu - je to svinstvo, ktoré pomaly ale isto ničí mozog, a tí, čo tvrdia, že je to super vec, sa MOŽNO (silno im držím palce) zbadajú, čo sa skrýva za maskou "nevinnej, ľahkej drogy", a snáď si uvedomia, ako ubližujú všetkým svojim blízkym, ktorým na nich zjavne záleží viac ako im samým
15 Pokial viem..tak HOLANDANIA zakazali hulit cudzincom...pokial nemas narodnost tak s iv pr*deli..
ALL...ok budem mat 17 a poviete ze som mlady a sprosty a ze nevime nic o zivote...ale viem toho dost o trave..preto j hulim..co vam da alkohol?nic..rozje*e pecen,mota sa vam hlava a casto byva ludom zle..zabijaju ludi a znasilnuju svoje zeny...co vam daju cigarety?nic...to ze vam pomaha pri strese cogareta je blbost...fajcival som a nic mi to nepomahalo...da vam max rakovinu pluc,hrtana..alebo niecoho ineho...co vam da trava? radost,dobry pocit,relax a hlavne vela premyslania...clovek je kreativny samozrejme ze aj tuna hrozia niektore veci ktore nejsu ale az tak zavazne ako pri alkohole...umrtie z marihuany nebolo a clovek si dokaze uvedomit ze ked je zhuleny nesadne za volant..pokial si nieje ale isty..ked si je iosty ze to usoferuje tak sadne...ale takych je malo ...tak ludia HIT SOME BONG AND CHILL OUT AND HAVE FUN
Je to úplný hnus.. Pretože z normálnych, zdravých ľudí urobila pomaly až zvieratá!!! Boli to super ľudia, dalo sa s nimi pokecať... Kamoši... A teraz? Teraz na nič iné nemyslia... Vkuse len drogy a chlast... Len dúfam, že sa čoskoro uvedomia...
je rozdiel si dat raz za mesiac pripadne menej, proti tomu nic nemam ale ludia co hulia casto, postupne sa im moze vyvinnut schizofrenia a zmeni sa im charakter
@lolko1000 lenze tu nikto nechce aby mu mrdalo ako zo salvie, trafka je do pohody, nic viac len si dat sem tam vtacka zriedeneho s tabakom a uvolnit nerva
@bress môže byť, ale len tak schizofreniu z marihuany mať nebudeš. Drogy sú len dajakým spúšťačom a keď má dakto dispozície pre schizofreniu tak vtedy môže aj trava zaviniť začatie choroby. Ale predsa len, marihuana nie je tvrdá droga preto to riziko je dosť nižšie, ako pri iných drogách. Ale o tom tu bolo už dosť popísané.
@yhteys a vies kolko ludi ma predpoklady na schizofreniu...Je to kazdeho osobna vec, ale ked niekto kuri stale asi ma nejaky problem, ktory tym maskuje alebo ako to nazvat
@bress ale je to dosť nepravdepodobne, a stale to je ešte vo vyskume... v aute tiež zomieraju ľudia, a tiež sa nebojim sadnuť do auta... skôr by som sa od travy držal ďalej kôli 100% negativam, ktore vplyvaju isto a na každeho... napr. zabijanie mozgovych buniek - ničenie pamäte atď...
marihuana nie je az taka zla ako ine chemicke drogy skôr alkohol viac skodi ved ked je človek opiti ako vizera? ako prasa tacka sa je nepriemny a rano je stoho zle ale z marihuany su stavi vetsiniov celkom v pohode trochu sa uvolnit na tom nie je nic zle a v spolocnosti clovek pod vplivom travi vizera ako stastny clovek narozdiel od toho co to s alkoholm prezenie a to sa stava dost casto...
zelena je dobra nemam vyhrady voci mariske ... je to droga ale je len na osobnosti cloveka ako sa k tej droge bude spravat zavislost sa samam od seba nevypestuje...dobra vec a hlavne ak mas maler a nevies co robit super cista hlava
@1 bob marley fajčil marihuanu kvoli bolestiam lebo mal rakovinu . On rakovinu nedostal z marihuany!
Podla mna tráva neni nič zlé . tí čo sú proti nikto vám to nenúti a ked áno je až také ťažké odmietnuť? Každého iný nároz na život . Proste marihuana je v niektorých situácicách dobrá aký je rozdiel medzi chlastom a nou ?!
A mohli by ste sa prestať donekonečna hádať na túto tému, diskusie podobného typu to boli už minimálne 1000x
Keď niekto chce húliť tak bude a nikto ho nepresvedčí o tom, že to nieje dobré.
Keď niekto nechce a myslí si, že je to zlé tak nech to nefajčí.
Len sa nehádajte stále o tom, nikto z vás aj tak nikdy svoj názor nezmení.
Kto skúsil vie o čom to naozaj je a kto nie možno raz skúsi a možno nie. Je to každého osobná vec, ale skúste sa viac navzájom rešpektovať a neodsudzovať názory iných.
mam 14 rokov a ganju - marihuannu fajcime s kamosmi tak 3,4 x do tizdna marihuanu uznavam . priznavam ze utoci na psichiku sam citim ze zabudam neweim sa rospametat aje je to fajn vec kim som nehulil ani som si nevedel predstavit a mislel som si ze sa nahuleni iba hraju ze su vrtulnik xD ale zistil som ze to tak naozaj je vazne skuste to prve sluki som si dal v 12 rokoch velmi mi zachutilo tak sme si vipraznili vrecka a zlozili na gram sfajcili a bolo nam super ti co este nehulili mam prenich par rad : 1.nikdi nehul sam 2. nezhul sa do deadu ale do pohody 3. ak fajcite prvi krat tak sa necudujte ze vam stoho nic neni marihuana prvi krat ani moc neposobi skuste 2krat 4.nehulte na prazdni zaludok (bolest hlavu ) 5.pri kupovani marihuani si davajte bozor kupujte iba od dobrich znamich (abi vas neporobili ) 6. hulte max 3x za den 7.nenoste do doskoli a nikomu sa stim moc nechvalte !!! 8.ak vam to najdu xD 2 roki natvrdo xDD ale priznajte ze to fajcite ze to mate pre vlasnu potrbu abi vam nenasili dilovanie !!!!!!!
@1 Bob Marley zomrel na prefajčenie sa normálnymi cigaretami... mal iba rakovinu pľúc...
marihuana absolutne vôbec neškodí...
Tý krotí maju odhavu, tak nech tu napíšu nejaké pripady úmrtia alebo kriminality z dôsledku marihuany.. žiadne take nieje.. nikto nikdy nikoho nezabil ked bol zhúlený z trávy.... kd má šlovek "šlahnuté" tak je práveže kludnejší...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
141 komentov
@tibor28 - nepravdivé argumentácie tu zatiaľ nevidím Ja osobne - hulil som trávu raz v živote a to mi úplne stačilo - tak mimo som nebol ešte nikdy a nikdy mi nebolo tak zle... AK by si chcel argumentovať tým, že som asi hulil šmejd - omyl. Kamarát mal (vlastne stále má) z obývačky veľkofarmu "kvalitnej" trávy - zatemnené okná, aby sídlisko neosleplo, prísne kontrolované podmienky v starej almare, kde to chová ako drobátka v jaslilach, pre istotu brata u energetikov
A vo všeobecnosti - nie je problém nájsť odborné názory fundovaných odborníkov, prečo marihuana nie...
Bud si ku tomu nieco vypil alebo si toho mal vela na 1x krat, mozno nieco zjedol pred, pocas stavov. Ale nepoznam ani jedneho cloveka ktoremu z toho bolo zle.
» www.undergroundcity.cz/clanek/2005/dok...
A este chcem dodat ze kto uziva marihuanu nieje fetak!!
napr. - „Urobiť z kanabisu bežnú komoditu, ktorá by sa pre pôžitok užívala ako alkohol, káva alebo cigarety, by zdravotníkom spôsobilo len ďalší problém. Droga by sa stala dostupnejšou, lacnejšou a pribudlo by závislých aj schizofrenikov a ľudí s psychózami. Je dokázané, že účinná látka THC v marihuane dokáže spustiť nezvratné duševné poruchy. Ordinácie navštevuje stále viac a viac ľudí, ktorí fajčili marihuanu 5 - 6 rokov, mnohí z nich prapadnú alkoholu ako dostupnejšej náhrade...“
"Pri dlhodobom fajčení jednej alebo dvoch jointov týždenne je vysoké riziko vzniku rakoviny pľúc alebo horných ciest dýchacích"
a teraz ty...
A stále tu ostáva moja otázka - čo je na nej vlastne dobré? (okrem toho, čo som spomínal v @5 )
tomuto dosť nechápem, je to spôsobené marihuanou alebo čo sa to deje?
Druhy: Ked si donho davaju aj tabak je to rovno ako cigareta.
Treti(A asi najdolezitejsi): Vedci prisli nato ze ten kto fajcil iba cistu marihuanu zadne jointy, blunty atd. Tak im neprisli nato ze by mali tito fajciari rakovinu.
Stvrty(tento je najdolezitejsi): Marihuana obsahuje latky ktore posobia proti rakovine cize ju lieci.
Piaty: Marihuana nevyvolava fyzicku zavislost je to cisto o psychike ziadna latka v nej nesposobuje fyzicku zavislost.
Este som cel jeden ale som ho zabudol ved ja si spomeniem
tych ktorych vidis musia hulit kazdy den a este maju stavy to ze nici mozgove bunky je z isteho experimentu na opiciach ako inak podrbal ho american, ale to je teraz jedno.
Pokus spocival v tom ze opiciam na 5 minut bez privodu kysliku pustal marihuanovy dym. BEZ PRIVODU KYSLIKU!!!
Za 5 minut opice omdleli a prestal im fungovat mozog a zacali sa nicit mozgove bunky!!!
On ich vlastne udusil dymom a potom ukazoval ze maju poskodene mozgy dakujem pekne dakym kktom!!!
Ale priznavam ze zavyslost a nejake tie psychicke problemy by mohli nastat ale to zase ostava na ludoch samotnych nie na rastlinke, to iste mozete povedat aj o autach kolko ludi bolo zrazenych autom?? Kolko ludi zrazilo niekoho pomocou auta, ale moze zato samotne auto??
Asi nie, ci?
po 1. - som ON (na zistenie tohoto faktu stačí jeden klik)
po 2. - všimol si si tie úvodzovky? To, čo som spomínal, je tvrdenie, myslím si väčších odborníkov, než si ty alebo ja - MUDr. Ľubomír Okruhlica, CSc. a MUDr. Kristína Križanová, primárka paliatívneho oddelenia NOÚ. Ešte ťa môžem prípadne (ak si z BA) odkázať priamo a osobne na moju priateľku MUDr. Zuzanu Š. z NOÚ v BA - tá s tebou rada pohovorí na tému marihuany...
po 3. - uveď konkr. zdokumentovaný prípad, kedy fajčenie marihuany VYLIEČILO rakovinu...
MRTE ĽUDÍ v Modre hulí..........takže mám materiál na vedeckú činnosť....
.............dôsledky...........sú jasne viditeľné
..............vypatlaní, ospalí, agresívni
Ja netvrdim ze vyliecilo, ani ze fajcenie marihuany to dokaze.
Ja tvrdim ze marihuana ma v sebe latky ktore to dokazu, a myslim ze ani taky pripad dlho neuvidime kedze plati zakaz vo vacsine sveta, teda sa spomaluje vyskum takejto moznosti a tiez uplatnenia na pacientoch.
A uz som si spomenul na zabudnuty argument: Marihuana dokaze podporovat rast mozgovych buniek.
Netvrdim ze ten kdo ju bude fajcit sa zrazu stane geniom, len tvrdim ze to dokaze.
@saddath - jednoznačne a jedine len ČIERNY
"Let us declare nature to be legitimate. All plants should be declared legal, and all animals for that matter. The notion of illegal plants and animals is obnoxious and ridiculous."
@51 / @nessinko - ako často?
@saddath - eeee.... ja len čierny EG (iba ak by si mala špeciálny bylinkový fatranský
@nessinko - ako som písal už niekde vyššie, na každého to má samozrejme iný účinok, ale neverím tomu, že ak je pravda, čo tvrdíš, si po akejkoľvek zdr. stránke presne v takom istom stave a poriadku, v akom si bol, než si začal hulilť trávu... Možno si to len myslíš, pretože si nebol na žiadnom vyšetrení...
A stále mi to nedá - ešte nik neodpovedal na otázku, čo je na fajčení marihuany skutočne dobré okrem auforických stavov, na ktorých osobne nevidím nič extra... (a o paliatívnej medicíne som písal)
a k @25 - v tomto komente nie je nič, nemylel si @24 ? O eufórii som predsa písal, nie? Je tam niečo iné pozitívne? na eufóriu totiž nepotrebujem jointa...
"aj podla nazoru kazdeho kto si aspon raz zapukal v dobrom prostredi su to blbosti" - čo je podľa teba to ´dobré prostredie´? Ja som si RAZ zapukal, myslím, že v dobrom prostredí a... sú to blbosti.... čo teda vyvracia tvoje tvrdenie, že ´každého´
Marihuana droga je, či sa ti to páči alebo nie, poškodzuje zdravie, či s tým súhlasíš alebo nesúhlasíš... a ak sa niekto potrebuje uchyľovať k drogám, asi nie je úplne všetko v poriadku. Skús sa nad tým zamyslieť a nie len slepo obhajovať...
Som ale taktiež toho názoru, že ak mám rozum a dám si raz za mesiac, tak je to v pohode, je to druh uvoľnenia sa, zábavy, relaxu, nových myšlienok.
Ten, kto tvrdí, že som feťák kedže si dám s kamarátmi jointa raz za mesiac, je pre mňa proste neinteligentný imbecil, ktorý o problematike nevie zhola nič.
Alkohol považujem za 100x horší,návykovejší, nezdravší.
Čiže názor v celku pozitívny, ale s mierou, rovnako ako všetko ostatné.
ale nemozem netvrdim ze to nevypatlava, ludia casto zabudaju co chceli, su spomaleni..agresivni nie su, to su leda tak po alkohole..praveze trava sposobuje taky chill u cloveka..
a suhlasim aj s @salora ze ano marihuana moze sposobovat nejake problemy ale to si skorej myslim, ze na tej psychickej urovni..jedine ze by niekto fajcil mrte jointov tyzdenne, tak ano v takom pripade moze dostat rakovinu pluc ale to z toho tabaku co si tam pridal..
ja na druhej strane ale preferujem, ze ked uz odobornici strasne hovoria ake je to skodlive, nech si to aj sami vyskusaju len za cisto vedeckymi ucelmi..fakt mam rada ludi co si precitaju jeden clanok na wikipedii a uz velice mudruju vlastne o tom o com nemalju ani sajnu.
ja som bola raz na jednej prednaske o mykologii (o hubach) a ta vedkyna vravela, ze jej kolegyna studovala lysohlavky a ucinky psylocibinu na telo a psychiku..a sama si to dala, pred inymi odbornikmi a opisovala co preziva..
co je pre mna respekt, kedze ako je zname vtedy povie clovek aj to co nechce
alebo ked uz niekto chce mudrovat a nechce skusat, nech si zoberie aspon 10 ludi, ktorych bude pozorovat..a nech potom drista
Pokiaľ ide o ten argument u odborníkov - onkológ musí nutne dostať rakovinu, aby vedel, že je "škodlivá" ba až smrteľná? Podľa vašej logiky asi áno... Takisto odborník - lekár na drogové závislosti nemusí byť narkomanom, aby vedel, že drogy sú škodlivé. Každá mäkká droga sa môže stať tvrdou a jej užívanie môže viesť k závislosti - marihuana nie je výnimkou.
"alebo ked uz niekto chce mudrovat a nechce skusat, nech si zoberie aspon 10 ludi, ktorych bude pozorovat..a nech potom drista" - práve o to ide. Že k týmto lekárom chodia práve takí ľudia, ktorí majú problémy - a chodí ich k nim určite viac ako 10... A lekári určite neberú vedomosti z wikipédie Chodíš na VŠ? Ak áno, tak určite vieš, že na VŠ je zakázané argumentovať týmito informáciami a uvádzať ako zdroj Wiki...
no fyzicka..videl si film Trainspotting? ze ked nemas svoju davku tak sa potis, trasies, grcas a vselico..ze vyslovene to TELO si to pyta..a psychika no..mne sa to tazko vysvetluje ale ze vyslovene to ma clovek len v hlave, ma strasne nutkanie si da, lebo ho bavia tie stavy atd..
a ved ja netvrdim ze psychicka zavislost neni zavislost..len to podla mna nenici organizmus jak ta fyzicka..ani ta droga ako taka nie je taka niciva ako ked vidis nejakeho real fetaka..pikera alebo tak..tych spoznas na kilometre
dobre a to s tymi argumentami u odbornikov som posrala, ospravedlnujem sa ale netvrdim, ze ked si to raz alebo dva krat da clovek, tak musi byt hned narkoman? ved to je chujovina..
dobre pozri, ty si tusim tiez vyssie pisal, ze si to raz skusal a bolo t z toho zle takze nikdy viac nie? v tomto pripade je pre mna hodnotnejsia ta zmyslova skusenost..co ale neznamena, ze lekarom neverim a sama si necitam nejake studia odbornikov o tom. nie som zas zabednena
,, "alebo ked uz niekto chce mudrovat a nechce skusat, nech si zoberie aspon 10 ludi, ktorych bude pozorovat..a nech potom drista" - práve o to ide. Že k týmto lekárom chodia práve takí ľudia, ktorí majú problémy - a chodí ich k nim určite viac ako 10..."
Pokiaľ ide o tú závislosť - psychickú si môže človek vytvoriť napr. na iného človeka... fyzická - že to telo jednoducho potrebuje - a taká závislosť pri marihuane vzniká. Samozrejme pozvolna, nie ako napr. pri cracku, kde môže závislosť vzniknúť už po prvej dávke, ale vzniká...
A k tým narkomanom - osobne považujem za feťákov tých, ktorí fetujú napr. toluen resp. iné prchavé látky. Nikde som netvrdil, že kto si vyhulí raz alebo 2x jointa, je narkoman - to by som bol ním aj ja Celý čas sa tu snažím pár (doslova dvom) ľuďom vysvetliť, že marihuana jednoducho droga je, že poškodzuje zdravie (psychické aj fyzické), že sa dá vytvoriť závislosť aj na marihuanu - ale oni stále dookola budú len mleť, že oni nikoho s problémami nepoznajú, že sú zdraví, lebo k lekárovi ísť nepotrebovalil a že odborníci trepú hlúposti a oni dvaja nie... O tom je celá debata...
v poslednom odseku si to vlastne cele zhrnul, s tym suhlasim..neserem si teraz do huby ze? s mojimi predchadzajucimi tvrdeniami..len si nemyslim, ze to az tak fyzicke zdravie nici..ale ak tam ratas mozog tak ano..ja mozog ratam skorej ku psychike..
a marihuana je makka droga ale ano droga to je..ale preto si nemyslim, ze by sa mala odsudzovat tak ako sa odsudzuju tie tvrde...co ja som silno silno proti tym inym..lebo podla mna zhuleny clovek nemoze niekomu ublizit..
ale jak to tu uz bolo raz spomenute, tak vse s mierou..
len by mna osobne zaujimalo jak je to s tymi mozgovymi bunkami..ci nici alebo nenici? lebo to ze by marihuana obnovovala..to sa mi moc nezda teda
a dik .)
- marihuana je droga, alebo ak chcete návyková látka, ktorá spôsobuje závislosť. Už samotná závislosť je choroba (na čomkoľvek, nie len na drogách - závislosť na hraní, na chudnutí, na prejedaní sa atď.)
- všetko, čo je v malom množstve neškodné, sa stáva škodlivým, ak sa to s tým preženie, alebo ak to človek využíva na nevhodné účely (alkohol je škodlivý, až keď ho ľudia nevedia užívať v správnej miere)
- či je škodlivejšia ako alkohol, ako cigarety sa nedá povedať, každé pôsobí na iné orgány a iným spôsobom, ale nech mi nikto nevraví, že škodlivé účinky nemá
- nie vždy, ale môže byť odrazovým mostíkom k užívaniu tvrdších drog
- bola som svedkom toho, čo táto droga urobila z jedného veľmi múdreho a perspektívneho chalana, takže môj subjektívny názor na ňu - je to svinstvo, ktoré pomaly ale isto ničí mozog, a tí, čo tvrdia, že je to super vec, sa MOŽNO (silno im držím palce) zbadajú, čo sa skrýva za maskou "nevinnej, ľahkej drogy", a snáď si uvedomia, ako ubližujú všetkým svojim blízkym, ktorým na nich zjavne záleží viac ako im samým
ALL...ok budem mat 17 a poviete ze som mlady a sprosty a ze nevime nic o zivote...ale viem toho dost o trave..preto j hulim..co vam da alkohol?nic..rozje*e pecen,mota sa vam hlava a casto byva ludom zle..zabijaju ludi a znasilnuju svoje zeny...co vam daju cigarety?nic...to ze vam pomaha pri strese cogareta je blbost...fajcival som a nic mi to nepomahalo...da vam max rakovinu pluc,hrtana..alebo niecoho ineho...co vam da trava? radost,dobry pocit,relax a hlavne vela premyslania...clovek je kreativny samozrejme ze aj tuna hrozia niektore veci ktore nejsu ale az tak zavazne ako pri alkohole...umrtie z marihuany nebolo a clovek si dokaze uvedomit ze ked je zhuleny nesadne za volant..pokial si nieje ale isty..ked si je iosty ze to usoferuje tak sadne...ale takych je malo ...tak ludia HIT SOME BONG AND CHILL OUT AND HAVE FUN
Ja kurim teda viac než dosť a pripadám si úplne normálna.
Žiadna schizofrenia, žiadna zmena nálad ani nič.
Jediný problém vidím v tom, že sa nudím oveľa viac, keď nie som nakurena, ako tomu bolo predtým než som začala
Podla mna tráva neni nič zlé . tí čo sú proti nikto vám to nenúti a ked áno je až také ťažké odmietnuť? Každého iný nároz na život . Proste marihuana je v niektorých situácicách dobrá aký je rozdiel medzi chlastom a nou ?!
Keď niekto chce húliť tak bude a nikto ho nepresvedčí o tom, že to nieje dobré.
Keď niekto nechce a myslí si, že je to zlé tak nech to nefajčí.
Len sa nehádajte stále o tom, nikto z vás aj tak nikdy svoj názor nezmení.
Kto skúsil vie o čom to naozaj je a kto nie možno raz skúsi a možno nie. Je to každého osobná vec, ale skúste sa viac navzájom rešpektovať a neodsudzovať názory iných.
marihuana absolutne vôbec neškodí...
Tý krotí maju odhavu, tak nech tu napíšu nejaké pripady úmrtia alebo kriminality z dôsledku marihuany.. žiadne take nieje.. nikto nikdy nikoho nezabil ked bol zhúlený z trávy.... kd má šlovek "šlahnuté" tak je práveže kludnejší...
Marihuanu podporujem...