Potrebujem pomoc alebo skôr radu o problémoch s akné
Mám 15 rokov ... vyhádzaný a červený celý ksicht....bojím sa už aj vijsť na ulicu,...použivala som rôzne masky,krémy,pleťové vody a pod. ale nič s toho nezaberá..chcem ísť kožnej ale čítala som že je to blbosť pretože mi dá nejaké kvapky ktoré mi nezaberú
vies co si kup? ja to pouzivam.. Dermochlorophyl Gel to kupis v lekarni.. stoji to do 4 eur, a po dvoch troch pouzitiach vidis zmenu k lepsiemu treba si to natriet na ksicht, tak jak ked si davas hocaky iny krem, nechat zaschnut, ale vzdy len na odlicenu pokozku. Potom to nevidno ze si to pouzila, je to bez farby skoro... v pohode mozes ist von.. je to trochu nazelenale, ale ked to rozotries nevidno ziadne stopy
Ahoj ja mam ten isty problem :/ no použivam čistiaci gel s čajovnikovym olejom,ten vysušuje a dosť pomaha ja si ho objednavam s "oriflejmu" ale skus pozrieť v lekarni...
chingula: ku kozmetičke chodím...a mám to ešte horšie..zabere mi to tak na 2-3 dni a potom sa zasa vyhádžem...toxo: čítala som o tom vela...a neviem...ale asi určite skúsim k nej isť
vyskusaj si sem-tam vycistit ksicht alpou a potom si natri detskym kremom batole-take zelene balenie je to. mne to pomohlo a teraz pouzivam obycajnu cistiacu vodu z dm-ky a natieram sa tym batole a nemam problem este tak raz za tyzden az dva si dam masku (zlupavaciu, tiez z dm) alebo peeling
ked nepomoze chod ku koznej, mozno ti zaberu antibiotika a potom to bude lepsie
@10 takéto rady mi dával dedo vždy, akože fakt mega logické najebať si alpu na ksicht, proste lieh čo ťa vysuší do poslednej kvapky a potom krém, ktorý je vhodný na úplne iný typ pokožky, než pokožku s akné
kamarátka šla ku kozmetičke tá jej tam dávala nejakú špeciálnu kyselinu pár krát.... síce bola chvíľu taká červená ale teraz má ksicht ako detskú prdelku
@blondievalentine Kozmetika z drogérie vôbec nezaberá, ja som mala minulý rok v lete (koncom júla) veľký problém s pleťou, vyskúšala som všetko, čo sme mali doma (kozmetiku i lieky) a nič mi nezaberalo. Až potom sme akosi prišli doma na myšlienku - ULK (Ústav lekárskej kozmetiky) a tu mi pomohli. V krátkom čase sa moja pleť zmenila, stále bola krajšia a krajšia a ja som bola spokojná... Len to netreba zanedbať, teraz som tam od decembra nebola a musím sa tiež už objednať. Síce je to drahá záležitosť (konzultácia s dermatologičkou, kozmetika + lieky a vitamíny, pravidelné čistenie pleti)... ale stojí to za to
@blondievalentine Sulfact Soap - medicinalne sirove mydlo na akne taka zlta krabicka stoji to 1.31€ a mne to zabralo je to asi najlepsie co som do teraz pouzivala . Maju to vo vsetkych lekarnach staci sa len opytat
tak myslím, že za návštevu u kožného nič nezaplatíš a určite ti bude vedieť poradiť viac ako ľudia na fóre, každému predsa pomôže niečo iné a my nevieme v akom rozsahu máš problémy..
@blondievalentine fuuu tak toto poznám, tiež som mala ksicht v strašnom stave, keď som mala 15-16r a vyskúšala som všetko možné, najviac mi zabralo mydlo protex HERBAL, ale iba herbal!!! lebo keď som skúsila, také v ružovom balení, tak som sa strašne vyhádzala :/ takže toto:
je lacné ani nie 1€ a je antibakteriálne
potom si kupujem čistiacu vodu od biodermi tá stojí okolo 11€ zmatňuje pleť a skôr ti vyblednú červené miesta
od kožnej mám takýto krém skinoren: trochu zozačiatku štípe, ale čistí póry a vyhladzuje pleť
a keď sa mi vyhodí nejaká vyrážka, tak perfektný je na to izotrexin, tiež je len na predpis od kožnej
a ešte ked sa mi náhodou vyhodí nejaká podkožná vyrážka tak mi zaberá fenistil » www.google.sk/imgres?q=fenist... viem, že fenistil je na iné veci, nie akné ale mne to vážne zaberá a príjemne chladí raz som to skúsila, ked som bola fakt zufalá, lebo som mala na nose jednu velku hrču a tak som si ju celý den potierala fenistilom a do rána zmyzla skoro uplne
tak dufam, že som ti pomohla a dufam, že ti zaberie aspon niečo z toho.. ale je to dosť subjektívne a každému pomáha niečo iné treba na to najmä čas, trpezlivosť a pravidelnosť.. no a ešte ti poradím, make up veľmi nepoužívaj skôr si kúp antibakteriálny puder, ja používam tento: tiež nie je drahý cca 4€ a pekne vonia
Nerýp si vyrážky, nejedz čokolády, teda u mňa hlavný bod. Potom pomáha umytie tváre ovsenými vločkami (namočíš do vody a vydrhneš tvár) tak 3krát do týždňa, takisto ja používam hojivý zázrak (taká malá mastička, čo zahojí všetko) aby mi neostali jazvy, keď už tam tá chrasta je. A choď ku doktorke, aby ti predpísala niečo ako Aknemycin, to je u mňa hotový zázrak, tie som mala strašnú pleť, ale teraz je to úplne super Dúfam, že som pomohla
@17 som nepovedala, ze si ma davat alpu kazdy den.. ano, trosku vysusuje, a co? nikomu to nikdy neuskodilo a nevysusilo do poslednej kvapky.... pointa je, ze dezinfikuje. a batole sa da pouzit fakt na kazdu plet, pretoze to neni taky uplne mastny krem, je tak akurat a vytvara na tvari taky "ochranny film" a btw. je pre deti, takze tam neni tolko sraciek ako v ostatnych kremoch.. tiez som mala akne a uz je to v pohode. toto mi vzdy pomohlo, tak len pisem svoj nazor.........
@lesush toto som písala už asi v desiatich fórach o akné,a napíšem ti to tu posledný krát...krútinm hlavou nad hlúposťou dievčat,lebo ,,skúšajú rôzne masti,pleťové vody a im to chudinkám nezaberá´´...je to tá najväčšia kravina akú môžeš urobiť...umývaj si každý deň ksicht teplou vodou a mydlom,nie všelijakými masťami...tvoja pleť sa ti odvďAčí a nebudeš nútená v tridsiatke používať krémy na vrásky...
/napr.moja mama si v živote negebrila na ksicht tie humusy a ma 47 a nema jedinu vrasku,naozaj/
@janehonda ja ked som skúsila nekydať na tvár absolútne nič asi mesiac tak som mala tvár ako po vojnovom útoku čiže to tvoje úžasné presvedčenie neplatí na každého . a za to že si človek umýva tvár s nejakým mydlom a krémuje neznamená že bude mať v 30tke vrásky .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
@blondievalentine
a to, že kamarátke niečo nezabralo neznamená, že to nezaberie tebe??
tá kozmetička má hádam nejaké kurzy a vie, čo robí.
ked nepomoze chod ku koznej, mozno ti zaberu antibiotika a potom to bude lepsie
šak jebať klasifikovaných ľudí, keď si môžem založiť fórum na verejnej stránke
Ach deti (ach)
je lacné ani nie 1€ a je antibakteriálne
potom si kupujem čistiacu vodu od biodermi
tá stojí okolo 11€ zmatňuje pleť a skôr ti vyblednú červené miesta
od kožnej mám takýto krém skinoren:
trochu zozačiatku štípe, ale čistí póry a vyhladzuje pleť
a keď sa mi vyhodí nejaká vyrážka, tak perfektný je na to izotrexin, tiež je len na predpis od kožnej
a ešte ked sa mi náhodou vyhodí nejaká podkožná vyrážka tak mi zaberá fenistil » www.google.sk/imgres?q=fenist... viem, že fenistil je na iné veci, nie akné ale mne to vážne zaberá a príjemne chladí raz som to skúsila, ked som bola fakt zufalá, lebo som mala na nose jednu velku hrču a tak som si ju celý den potierala fenistilom a do rána zmyzla skoro uplne
tak dufam, že som ti pomohla a dufam, že ti zaberie aspon niečo z toho.. ale je to dosť subjektívne a každému pomáha niečo iné treba na to najmä čas, trpezlivosť a pravidelnosť.. no a ešte ti poradím, make up veľmi nepoužívaj skôr si kúp antibakteriálny puder, ja používam tento:
tiež nie je drahý cca 4€ a pekne vonia
/napr.moja mama si v živote negebrila na ksicht tie humusy a ma 47 a nema jedinu vrasku,naozaj/
..ale aj toto je dobre - &gbv=2&tbm=isch&tbnid=hCwRdKzWFa8tIM:&imgrefurl=//renci-vanes.blog.cz/1106/vyrazky-akne-stop&docid=p7eEFAX3iZ6uyM&imgurl=//3.bp.blogspot.com/_Tv714RA0tr0/S_kSnkeZExI/AAAAAAAABZo/-o9yPFFjLhk/s1600/garnier%252Bexfobrusher.jpg&w=249&h=346&ei SpJT7PADeGw0QXUia2wDg&zoom=1&iact=hc&vpx=1109&vpy=127&dur=283&hovh=265&hovw=190&tx=78&ty=124&sig=109223392595211858678&page=1&tbnh=145&tbnw=94&start=0&ndsp=31&ved=1t:429,r:6,s:0&biw=1440&bih=789" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku www.google.sk">» www.google.sk/imgres?q=garnie...
nwm jak sa sem dava obrazok :/