kúp si detské papučky a tak a potom keď sa opýtajú tak to vytiahneš
aj keď asi by to nebol dobrý spôsob, hmm najskôr na rovinu.. osobne by som to neriešil nejak oficiálne pri všetkých troch, asi to povedz tomu priateľovi najskôr .. hmm
@ sisi092 escapelle má účinok po 72 hodinách maximálne a z toho jej zúfalstva usudzujem, že už to nejakých pár dní prepískla a vtedy nad escapelle nerozmýšľala...
moja zlatá preto sa pre budúcnosť riad radou ! nejeb vôbec alebo použivaj antikoncepciu alebo povedz chlapovi nech použí kondom a kontroluje sa ! -) nemáš na výber povedz rodine tí ti najviac pomôžu aj mladému ...
Povedz to hlavne rodičom ... nezabijú ťa aj keď budú vyvádzať ako odtrhnutí z reťaze ... vynos dieťa, p narodení ho úradne zver matke tvojej (dočasne) ale aj nemusíš, len nech sa o neho postará a ty si dokonči školu. Keď už sa šmiklo, tak sa hádam neobesíš a pre odlahčenie : Vieš aká budeš krásna mladá mamička na rodičovskom?
existuje tabletka ktorá má účinok 150 hodín maximálne, ale tá je len na predpis od gynekológa + súhlas rodičov... trochu nad tým rozmýšľaj, upozorni šuhaja a vašich rodičov a on nech upozorní svojich... sprav si tehotenský test, ak si si ho ešte nerobila a potom sa od toho odrazíš... nerob unáhlené závery... a tým potrat rozhodne je...
@ricko85 no to je dosť smutné a ja viem že to je do 72 hodín!!!
@miriambyharyova ja neviem ale čo môžeš tomu decku dať máš 18 rokov, a podla mna to je otrasne že teraz rodicia ti budu musieť tlačiť peniaze na vychovu ich fracka, na plienky na všetko, ked ty sama asi ešte v podstate dieťaťom... ten chlapec podľa mňa isto zdupká... je to tvoje telo no neviem, ale ja nepodporujem ked si ženske taketo mladučke deti nahavajú lebo to je také no ... hlúpe
@poke no mohli ma, nebola by som proti ... najlepšie je vôbec sa nenarodiť...
@miriambyharyova na potrat ani nemysli.. daj radšej na adopciu, ani si nevieš predstaviť kolko párov zufalo chce bábätko a nemožu ho mať.. a nie že niekto ho ešte aj zabije!
@miriambyharyova
prosím ťa, dievča, čo je také ťažké na tom povedať to rodičom? že ťa zabijú..? ak ťa zabijú, tak budeš mať predsa aspoň pokoj, ale pochybujem, že ťa zabijú
a povedz to veď frajerovi, aspoň zistíš, či je to hajzel alebo normálny chalan, pre pána jána, veď sa z toho nezrúti celý svet
a pokiaľ naozaj nebudeš chcieť/môcť vychovávať to dieťa, môžeš ho dať do spomínaného hniezda neviemčoho alebo na adopciu alebo také čosi
jednoducho nebuď kvôli tomu na dne, no..
a pokiaľ to dieťa naozaj vôbec ale vôbec nechceš, choď na potrat, ale čo som čítal a dozvedel sa, proste to ťa bude mátať oveľa dlhšie ako keď to dieťa budeš mať alebo ho dáš na adopciu alebo tuším existuje aj čosi ako pestúnska rodina, kde ho budeš môcť chodievať pozerať a potom si ho vziať naspäť..alebo sa mýlim?
a neboj sa, ja ten pocit poznám, viem čo hovorím..síce neotehotnel som ja, ale moja priateľka
každopádne zváž možnosti, či si chcela ďalej študovať alebo pracovať, či by si bola zaobstaraná, či by sa postaral chlapec atd atd..... ak nie, tak si nepokaz život a choď na potrat. kým si ešte v takom ranom štádiu nie je to také drastické, to budú riešiť len injekciou..
a tí čo tu radia že nech nejde na potrat by som im dopriala nechcené otehotnenie, bez partnera, na vlastnú päsť, vyžiť z materskej čo je na slovensku horšia než biedna, po materskej možnosť ísť pracovať akurát za pás a mať dojebaný zvyšok života....
tak toto je úžasné... niekto kto túži celý život po dieťati a nie je mu dopriate, tak robí všetko, čo len môže, aby sa to niekedy podarilo a niekto príde a povie, že nechcene otehotnel a zvažuje nad potratom... ľudia moji zlatí, vlastne dievčatá moje zlaté, ktoré ste v tejto situácii alebo ktoré len budete... NIKDY nechoďte na žiadne potraty (a to nehovorím kvôli žiadnemu náboženstvu ani ničomu podobnému)...
v prvom rade sa pokojne zamysli nad tým, či túžiš po dieťati, resp. či si ho niekedy v živote chcela mať, ak áno, tak odpoveď je jednoznačná... ber to ako dar... ok, prišlo to neplánovane a možno skôr, ale je to dar... takéto čosi sa stalo viacerým a ver tomu, že mnohé to ako dar aj považovali a boli pyšné na to, že sa im podarilo vychovať skvelé deti
a keď ho ty sama nechceš vychovávať, tak ok, beriem a rozumiem, ale radšej to dieťa donos a po narodení ho daj na adopciu... každé dieťa si zaslúži žiť normálny život... či už chcené alebo nechcené, ale zaslúži... majte to na pamäti prosím vás
@miriambyharyova ti vravím, nerob unáhlené závery !! choď na gyndu, nech ti to potvrdí lekár, oboznám rodičov a chalana a potom sa rozhodujte... existuje niečo také ako hniezdo záchrany, pokiaľ dieťa nebudeš chcieť... adopcia... hlavne nezabi dieťa potratom... mala by si výčitky...
@semhamforas podla mna to nie je vražda, mam na to iný nazor.. podla teba to vražda byť môže... podla mna to vražda nie je... to su len take kresťanske ortodoxne prehovori do duše ženskej že nemá právo na rozhodovanie sama za seba ale že jej telo je len chodiaca maternica....
A ako to povedat rodicom? Priamo ale v uvolnenej atmosfere nejako stylom "ahoj babka/dedko" pripadne aj daco navaris a je to. Nakoniec, tvoji rodicia ti aj tak poradia najlepsie lebo vsetko zalezi odnich ci ti pomozu atd kedze ty zrejme este ani strednu nemas a tvoj frajer zrovna tisicky eur tiez asi zarabat nebude kedze ani na prezervativ nema
@miriambyharyova porozprávaj sa o tom s rodičmi. narovinu. sama túto situáciu aj tak nezvládneš a koniec koncov, kto iný by pri tebe mal stáť keď nie oni? Samozrejme, že ťa za to nepochvália ale budú vedieť racionálnejšie zhodnotiť vaše možnosti než ty sama.
nehnevaj sa ale chalan sa na teba dosť pravdepodobne vykašle, rodičia ťa asi budú musieť podporiť ale či sa ti aj o dieťa budú starať to je už druhá vec. a ty budeš mať dosť velký problém si len maturitu dokončiť a nie to sa ešte nejak o seba a dieťa postarať. je to smutné. preto by deti nemali mať deti. a vynosiť pre niekoho ineho dieťa lebo ho nemôže mať to je asi najsmiešnejší dôvod prečo neísť na potrat
@miriambyharyova choď k lekárovi... poraď sa s rodičmi, si dospelá, nejak to pochopia a mladý tiež určite nie je bez zásluh, takže jemu pohroz pokiaľ nie je zbabelý, tak ťa podporí a pomôže ti...
rozhodne nechoď na potrat, podľa mňa je to vražda... (nechcem zachádzať do spirituálnych a náboženských sfér)
adopcia, hniezda záchrany, profesionálna rodina a v najlepšom prípade ak dieťa bude vyrastať s tebou... no o už je na zvážení tvojej budúcnosti... držím palce
@miriambyharyova však jasne ja viem moja... ja ani ine nečakám od takeho mladeho fagana ...
z coho ho budš živit? co mu môžeš dať? voči tvojim rodičom to je fakt"super" vdaka za ich vychovu a obetu pre tvoje dobro. chceš ešte chodit do školy? chodit na akcie a zabávať sa? alebo doma sa nervovat nad plienkami, a odsávaním mlieka.... a na slovensku mať dieťa je risk aj po 25tke nie ešte v 18tke ako slobodná mama ...
@sisi092 to je síce pekné, ale po tom by určite netúžila väčšina detí, nie je každý ako ty...
a inak je mi dosť na vracanie z toho čo píšeš, ty si presná ikona dnešnej spoločnosti, ktorá by sa dala generalizovť na typický pohodlný život, problémy sa neriešia, len sa pred nimi uteká ... veď čo, však
@sisi092 skutocne? A odkedy sa podla teba plod stane zivim tvorom ked to nie je vrazda? Lebo ved teoreticky, preco nejst na potrat tyzden pred porodom. Technicky to mozne je bez problemov. Ked aj zena na potrat ide, jej telo uz zacne tvorit hormony a pracovat ako keby zena bola nadalej tehotna.
Neviem preco nedat dieta do hniezda zachrany zvlast ked male batola (a este k tomu biele) nebude mat najmensi problem na adopciu do normalnej rodiny.
@klaudiqaaa
akože nič v zlom, ale proste keby žena fakt chcela, tak si dokáže zariadiť život...a teda prečo by nemohli študovať na vysokej škole, keď majú dieťa? to je zakázané?
tak ti poviem, moja teta z druhého kolena mala dvojčatá, frajer ju opustil a keď skončila strednú školu, jej obe deti mali 3 roky (a bola na osemročnom gymnáziu, čiže MUSELA ísť na vysokú školu, ak chcela byť viac ako nejaká upratovačka alebo čo). dovtedy jej rodičia ako tak pomáhali, pokým mala byť akože na "materskej", tak sa o nich starali, ale ako prešli dva roky a decká šli do škôlky, musela začať toho robiť viac - pracovať, učiť sa na maturitu, všetko...dokázala to nejako zvládať, viem, že fakt veľa kamarátiek jej pomáhalo a tak, ale zvládala to..
a potom šla na vysokú školu, odsťahovala sa od rodičov, lebo oni na to len nadávali a tak, teraz má 28 rokov, dve prekrásne, inteligentné 13-ročné deti, ona má vysokú školu pekne za sebou, dobrú prácu a dokonca priateľa, je šťastná, zarába dosť a je to
takže nechápem, rpečo by si hneď mali dojebať život, prosím pekne..
@semhamforas@poke ... som rád, že aspoň niekto je tu racionálne zmýšľajúci...
@klaudiqaaa ty si zrejme tiež nedonosenec... lebo tvoj názor typu: ,,a tí čo tu radia že nech nejde na potrat by som im dopriala nechcené otehotnenie, bez partnera, na vlastnú päsť, vyžiť z materskej čo je na slovensku horšia než biedna, po materskej možnosť ísť pracovať akurát za pás a mať dojebaný zvyšok života...."
je priam ocenenia hodný
@miriambyharyova upokoj sa... nevšímaj si ľudí, ktorí ti ľahkomyslene radia utekať pred problémami... všetko rieš s chladnou hlavou... nejak bolo, nejak bude... všetko sa na dobré obráti
čo takto sa porozprávať aj s otcom dieťaťa (je to aj jeho dieťa a ja by som ho z rozhodovania nevynechávala), vlastne aj s tvojimi rodičmi... majú do toho tiež čo povedať. Robila si si test? v ktorom si týždni? Poriadne si premysli či sa o to dieťa budeš chcieť a vedieť postarať, lebo tí ľudia čo ti tu hovoria, aby si na potrat ani nepomyslela nebudú to dieťa prebaľovať, v noci k nemu vstávať a kŕmiť ho, nebudú na neho dávať peniaze, iba teraz ti povedia svoj názor, pretože si myslia, že vedia čo je pre každého najlepšie A adopcia, no neviem, či ti bude v budúcnosti príjemné pomyslenie, že vo svete je niekde tvoje dieťa, ktoré si musí úplne samé raziť cestu životom.
Proste sa pozviechaj a rieš to, nebuď smutná, už sa to stalo a neodstane sa to.
@miriambyharyova vypni birdz a choď sa radšej porozprávať s rodičmi. tu ti už aj tak nikto normálnu radu nedá lebo sa to tu aj tak zvrhlo na to kto komu viac vynadá za jeho názor... rodičia ti budú vedieť lepšie poradiť než ktokoľvek iný tu, pretože majp jasno v tom aká je vaša situácia a možnosti. Povedať im to budeš musieť raz tak či tak, čím skôr tým lepšie
Normálne to povedz rodičom. Jasné, je tu možnosť, že si vypočuješ pár nepríjemných slov, ale každopádne oni ti skôr dajú nejaké racionálne riešenie...
Osobne si myslím, že "nedojebkaj si život" nie je dôvod na potrat - ovšem, nikto z nás nepozná tvoj zdravotný stav, finančnú situáciu a budúceho tatka...
Čiže normálne sadni s rodičmi a oboznám ich s tým...Každopádne, držím palce
@mirambyharyova rodičom to povedať tak či tak budeš musiet. bez nich sa na potrat asi nedá isť... ale uvidiš ako sa na to budeš citiť ty, či si vieš predstaviť 9 mesiacov tehotenstva, pôrod a všetko to okolo toho. Je to tvoje telo. Ale určite nato nie si pripravená... chlapcovi to oznám už len z princípu...
@ricko85 nepotrebujem tu druhým ľuďom nadávať len za to, že majú iný názor ako ja. a si pre mňa príliš tupý jedinec na to aby osm s tebou viedla normálnu konverzáciu. tak sa už spakuj aj s tvojim podpriemerným intelektom a slovnou zásobou o veľkosti čajovej lyžičky, lebo ma proste nezaujímaš
Ja som si teda doteraz myslela, ze som uplne pro-choice.. no ked vidim, ake dovody na ten potrat su, tak to mozno zvazim. Kokos. Bez zbytocneho polemizovania nad tym, ktory tyzden tehotenstva meni plod na dieta, potrat... neznie ako dobra vec. Ked vas znasilnia, beriem. Ked vam to ohrozuje zivot ci zdravie, beriem.
Ked ale mozte dat dieta na adopciu, pripadne si ten zivot stazit, ale RIESITELNE, ale je vam luto vsetkych tych party, na ktore nebudete moct ist, ci nebodaj nejakych tych strii na bruchu navyse.. tak mozno scasti chapem postoj niektorych tych ludi, co boli v Kosiciach.
V prvom rade to povedz rodicom, neviem sice jak, ty ich poznas jaky su a jak asi zareaguju. Asi z toho nebudu zo zaciatku nadseni, nechaj ich to predychat a potom sa s nimi mozes poradit ci nechat alebo nie, oni ti najlepsie poradia si myslim, A este pred tymi rodicmi to povedz priatelovi, ak nevies jak tak sa ho skus len tak akoze zo srandy spytat co by robil keby si tehotna a uvidis jak zareaguje.
Ludiaaaaaaaaaaaaa stoooooooooooooop
Ja vam niečo povim ja som spravila chybu uvedomila som si to však až potom čo som zistila že som tehotná ale to co tu vy predvádzate to nie je normalne ja som clovek aj vy ste ludia a aj to čo vo mne je bude človek rozhodla som sa a nikto mi to nezmeni...Necham si ho a bude moje
Nechoď na potrat preboha. Vieš koľko krásnych rodín, párov sa snaží o dieťa a robia všetko pre to, aby ho mohli mať? Dali by za to všetko. Zváž teda možnosť adopcie, do akej úžasnej rodiny by sa mohlo dostať, mať krásny život. Mala by si do konca života výčitky svedomia. Ja som tá posledná čo sa v tomto vyzná, ale asi takto by som sa zachovala ja.
Prosím Ťa, nechoď na potrat, nech si ktokoľvek, nezabi život.
@klaudiqaaa@75 ..ejha, a dlho si rozmýšľala nad tým čo mi napíšeš? zrejme si sa pomýlila, som pre teba príliš inteligentný na to, viesť normálnu konverzáciu, lebo podľa toho ako vypadáš, tak okruh tvojich rádoby konverzantov je veeeľmi úzky a podľa tvojich fotiek to vypadá tak, že tvoji rodičia asi nemuseli riešiť takúto dilemu ako slečna ktorá fórum založila... evidentne si niečo ako "profesionálna dcéra" tak tu prosím nedávaj rady niekomu, komu nesiahaš ani po nechty na nohách... skončil som
@miriambyharyova@79 konečne koment, ktorý potešil dieťa je dar, v 18 rokoch máš všetky predpoklady (fyzické, mladá to budeš lepšie zvládať) byť dobrou mamou, finančne ono sa to časom zlepší, určite nie je dôvod na potrat to, že na nejaký čas nebudete môcť mať všetko, čo chcete
ak nechces dieta, mozes ho vynosit a dat na adopciu, spravis stastnymi rodicov ktory nemozu mat deti a chceli by ich mat...ak nechces aby sa o tom vedelo chod do nejakeho krizoveho centra, nejake aj tu na SVK mame, potom mozes ist na vysku, najst si pracu, chcene otehotniet...ale ak si ho nechas, myslim ze to neolutujes uz ked ho budes mat pred sebou to zlatucke telicko ako ta potrebuje a vidi v tebe hrdinu a ochrancu a to ze v tebe vznikol zivot sak to je zazrak
@nenay ale tehotenstvo nie sú strie. tehotenstvo je riziko. môže sa aj žene niečo stať a hlavne v takom mladom veku. neobhajujem potrat len hovorím. že to nejde o to, že žena trocha priberie a bude mať strie.
@miriambyharyova 18 rokov a byt tehotna neni ziadna tragedia.
Si uz dospela osoba a musis vediet a citit co chces. Neni si prva a ani posledna tehotna osemnastka. Vela stastia
@87 este si zabudla dopisat ..peace
inac toto je to spravne forum kde ako porotkyna sutaze slovensko hlada intelektuala mozes vsetkym vytmavit aki su sprosti
A keď ide na potrat niekto, kto má 40 rokov a rodičov už nedajbože nemá, tak jej pán doktor povie "Prepáčte, mrzí ma to, ale vo vašom prípade potrat nie je možný."
ĎAKUJEM vám všetkým za podporu určite sa ozvem niekedy a keby ste chceli napíšte mi...Viem ako to zvládnuť rodičia to pochopili ale ešte bude konverzácia z chalanom každopádne už nie som to malé decko musím dospieť pre malé...A žiadna adopcia,žiaden potrat nechám si ho mám kamošku ktorá ma podporí a aj rodičov
"tehotenstvo je riziko. môže sa aj žene niečo stať a hlavne v takom mladom veku." ak je v 18 riziko byt tehotna tak potom neviem, kedy telo zeny dokaze byt este lepsie disponovane pre tehotenstvo, asi v 40, to je teraz moderne
@anetk ja som nepovedala že v 18 je to rizikové ale že tehotenstvo je celkovo rizikové. viem, je to neobjektívny názor len ja takmer všetky ženy čo poznám a boli tehotné tak to malo dosť zlé zdravotné následky. je to náhoda ale proste to nie je len tak robiť si deti ako na bežiacom páse a dať ich párom čo nemôžu mať deti, veď čo, ja ich poteším. chápeš čo tým chcem povedať
@87 ok snažila som sa ti normálne poradiť, no vidím, že si len ďalšie decko čo má decko... takto ti už len s uštipačným úsmevom poviem, že si sa mohla posnažiť už skôr aby si sa mohla objaviť v 16 and pregnant
@miriambyharyova Výborne uvažuješ - ak si sa už pevne rozhodla... Musíš dospieť trošku skôr - ale ono sa ti to pozitívne vráti - než sa trápiť celý život, že si prišla o dieta...
@anetk ked to zacnes brat co bolo kedysi, tak kedysi sa uz aj od narodenia urcovalo kto si koho bude brat a aj v 15 uz mali dieta... co bolo kedysi co je teraz to si netreba vsimat.
Skor to, ze v tejto dobe je v takom veku skoro a z vela dovodou.
@bangbangboom by som povedal ze si to len cele vymyslel/a lebo sa nudil/a, ako ze je skutocne tehotna
Ja len túžim v tejto diskusii vyjadriť, že argumentovať spôsobom "nechoď na potrat, lebo iní túžia mať dieťa, a nedarí sa im", je scestný. To, že iní nemôžu mať deti, neznamená, že ona má za to niesť nejakú zodpovednosť a mať dieťa len kvôli tomu. Každý nech si rieši SVOJ život a SVOJE predispozície, ktoré nijakým spôsobom nekorelujú s niekým, kto má dieťa nechcene. A ani nie je normatívne určité, že by "mať dieťa" bola voľba s vyšším kreditom ako "nemať dieťa". Sú to dve rovnocenné voľby a každého VLASTNÁ zodpovednosť za SVOJ život.
@klaudiqaaa s niektorymi ludmi sa neoplati hadat ja casto poradim a potom nech si zoberu moju radu alebo nie a nie este zacnu ta niektory urazat birdz....
keby tí "netrolli" trochu zapnú mozgy, všimnú si, že dievča má ako B. nick svoje meno, kliknú na FB, nájdu si ju, preklikajú sa na mesiac júl a uvidia jej príspevky, tak by som rád videl ich ksichty že @goodk@etelnair@kittyboo ...
trošku premýšľame... asi vám hrabe z tých fór tiež
@naily this...
Musis sa rozhodnut sama ale ak ta financne a casovo rodina nepodpori a nechces potom zhnit na slovensku a robit za omrvinky na Slovensku tak asi ti ina moznost neostava. Ak ta podporia tak potom to je o tom, ci to dieta chces alebo nie.
A fakt taka banda nejakych vnucovacskych,vsevediacich zmrdov ako na birdzi nie je nikde ( mozno este v politike xD)
@107 ach tak, sme sa nepochopili.
Tak jasné že je to rizikové. Len ja som narážala na to, že viem napríklad, že moja mama mala predo mnou dosť veľa potratov, pretože tie deti umreli. Takže viem aký je to pocit byť vytúženým dieťaťom (aj to narodenom v 7mom mesiaci) a mrzí ma, keď vidím že sa niekto chce zbaviť nevinného už živého tvora. Ale je mi jasné, koľko komplikácií v živote to prináša.
Ale tuto dievča sa už rozhodlo, takže niet čo riešiť.
@miriambyharyova vieš, ak tu založíš fórum kde sa pýtaš na názory ľudí, je úplne odveci keď niekomu potom píšeš aby sa staral do seba..každopádne neboj sa, narozdiel od teba si tehotenstvo plánujem na dobu keď budem mať aspoň partnera a vzdelanie @ricko85 pred chvíľou si písal, že si veľmi inteligentný, tak si prosím ťa zapoj tú inteligenciu a na Xtý raz už konečne pochop čo to znamená, že si príliš sprostý na to aby ma tvoje názory zaujímali a prestaň ma už konečne otravovať s tou debilitou, ktorou tak rád oplývaš.
@mefistofel jasne že sa neoplatí, len keby vedeli aspoň pochopiť čo to znamená, že niekto na ich názor proste nie je zvedavý a zbytočne neotravovali, bolo by to tu hneď krajšie miesto
@ricko85 Mudry chlapec si (elekt)ričko 85(konecna zastavka Dolnovazska ulica) lenze dakemu to i tak jedno. Navrhujem anketu a ked ludia rozhodnu, budes musiet toho smr...toho drobca vychovat.
@mefistofel v 15 sa tehotnie už aj teraz, dokonca aj častejšie. Spomínam na to, že som kamoške ako 13 ročnej kupovala tehotenský test a dodnes mi je z toho zle.
Ale máš pravdu. Hlavne to závisí od okolností ako je podpora rodiny, partnera, zázemie, financie, ktoré v 18tich sú biedne.
@sisi092
Samozrejme, že má žena právo sa rozhodovať ale určite nie o niečom, čomu sa dalo vyhnúť.. nevyhla sa.. smola.. je 21. storočie kedy existuje trilión možných antikoncepcií PLUS absencia čo je 100%ná záležitosť. .. keby si chcela vyrukovať s tým, že nič nie je isté..
choď sa pozrieť do bárs ktorej nemocnice, koľko tam leží žien čo nemôžu otehotnieť...
buď sú choré alebo už raz potratili a teraz trpia...
povedz to najskôr matke, možná schytáš jednu po hube, čo si v tomto prípade aj zaslúžiš, ale dieťa je najväčší dar, aký môže žena priviesť na tento svet...
nikto ti nemá právo určovať čo máš robiť, rozhodni sa tak, aby si v nastávajúcom živote bola vždy hrdá na to, že si spravila to čo sa rovná ľudskej dôstojnosti, láske ale aj utrpeniu a čistému svedomiu....
@goodk ,,(elekt)ričko 85(konecna zastavka Dolnovazska ulica)" ... preboha a to som myslel, že v 26 by si mohol pobrať trochu rozumu a zbaviť sa toho hnoja v hlave... každopádne rozdáme šteklítka a trošku sa zasmejeme
vtip veľmi podarený, škoda že skončí zapadnutý prachom...
@zajkousko chcel som ťa označiť už v prvom príspevku, aby si vedel o čo tu beží, ale reku, hádam takáto téma neujde tvojej pozornosti na margo komentu: ďakujem, vážim si
AK clovek chce sexovat mal by zvazit nielen klady ale aj zapory...ake mile dozvediet sa ze na slovensku ziju ludia ktori si radi uzivaju a nevedia a nechcu niest zodpovednost...radsej zabit nevinne dieta ved argument : "nedojebkaj si buducnost" vyvazi hodnotu zivota - teda podla 3/4 birdzakov...moralka a hodnoty mladych ludi su dnes riadne mizerne...vsetci chce len peniaze a uzivat si - raz na to doplatite...
@165 , @166 , @167 , @168 , @169 čakáte jak muchy na hovno, kým vám tu niekto hodí "vtipný" komentár hodný vašej inteligencie viď @164 aby ste sa potom mohli tváriť veeeľmi uspokojene
@etelnair
nemusíš sa ma bať tagnuť, ja ti predsa nadávať nebudem, údelom kresťana je trpieť za pravdu, ktorú vy nechcete "naschval" vidieť a radšej zapriete sami seba pred Bohom....
@miriambyharyova rozhodujes o svojom zivote na najblizsich 20 rokov a viac na zaklade nejakeho fora na nete, kde anonymne moze kazdy trepnut akukolvek picovinu. mas ukoncene dobre vzdelanie/mas dobru pracu? byt? prijem? partnera, ktory ti pomoze, aby nebolo vsetko na tebe? lebo s tym ze ti pomoze stat nerataj. zeny po materskej/zeny s detmi si tazsie hladaju pracu nez slobodne. nalozis najviac svojim rodicom, ktori predsa zostarnu, nebudu tu navzdy a najst si potom chapa, ktory sa bude starat o teba a cudzie decko... no vela stastia... jeb na to co ti tu vypisuju teoretici, jeb na to co sa povazuje za spravne/nespravne, uvazuj prakticky a chran samu seba lebo tito ludia co ti tu picuju ako tym niekoho zabijes a ako vela ludi by chcelo dieta a nemozu mat sa ti on nebudu chodit starat dnom i nocou! ty sa on budes musiet starat! chod do skoly, ziskaj zazemie, zabezpec si najprv zivot
@miriambyharyova ako vidis, radit sa na birdzi nieje dobry napad, mozno si viac dopletena ako predtym. A vies preco ? Lebo ti tu nikto nemoze extra poradit.Mozu ti akurat napisat co by urobili oni, ale oni pochadzaju s rozdielnych pomerov, maju rozdielne plany, rozdielne nazory, ktorymi sa ty samozrejme riadit nemozes. My nepozname tvoje pomery, vyspelost, nazory. Sama musis vediet, ci to dieta chces, ci sa o nho dokazes primeranym sposobom postarat a zvazit dosledky tehotenstva, alebo potratu na tvoj zivot.
Co sa mojho nazoru tyka, tak ja by som dieta nechcel a to mam 23 rokov, nie 18, tam by som neriesil uz vobec nic. Ja ked budem mat raz dieta chcem mu dat ukazkovu vychovu, lebo je to zaklad pre jeho cely zivot, ktory prezije a pri zanedbani by som si to vycital cely zivot. Taktiez by som ho po financnej stranke nevedel zabezpecit tak, ako si predstavujem.
Ale vzdy ked ti bude smutno si spomen na deti v afrike, ze az taky sad lifestory to neprezivas
Len si to este prosim 2x rozmysli, lebo uz len to, ze sa to pytas na birdzi je maly indikator toho, ze by si s tym materstvom mozno este mala pockat.
@sisi092 sorry dievča, ale ty si sa tu dnes odprezentovala už úplne ako korunovaná piča @klaudiqaaa svoj názor vyjadrila aspoň ako človek, aj keď s ňou nesúhlasím
A ty, ak to nie je len z dlhej chvíle, tak sa pripájam k @150
@miriambyharyova ak si dieta nechas, nikdy nebudes lutovat!..... to sliepky, co ti radia potrat, nikdy nepochopia, oni maju ine hodnoty a zodpovednost k sexu im isto nepatri.....chod najprv ku gynekologovi (nech ti to potvrdi a zisti, ci je vsetko ok).....ked uvidis na sone bit srdiecko, garantujem ti, ze nad potratom rozmyslat nebudes (to v tom moemente dokaza len chora zena).....a potom to povedz priatelovi a rodicom.....aj to ako si sa rozhodla....mat dieta je dar.....aj ked v 18....ak si bola dost velka na to mat sex, tak treba prebrat zodpovednost za dosledky....ten maly tvor v tebe uz je tu a o par mesicov to bude plnohodnotny clovek.....(ano, som ovplyvnena tym, ze som matka, ale po to, co vidis, ako mu bije srdiecko, ze uz ma nohy ci ruky, by som nebola schopny ho zabit....)....kludne napis TS... a vela stastia
na potrat nemysli ani náhodou...nechcem ťa odrádzať, ale mojej kamoške 24 ročnej babe teraz cez prázdniny vybrali uterus lebo jej ju dojebkali pri abortuse
Dobre ľudia končíme už mám chladnú hlavu a môj úsudok je správny nechám si ho a vychovám ho a nikto mi v tom nezabráni je to dar a vážim si ho tak majte sa
@wayne neviem co je zle na filozofii snazit sa uzivat si zivot .. ved o to predsa ide, nie? myslis, ze existuje na planete clovek ktory ma geneticky zakodovany opak? ... a peniaze su len prostriedok k tomu ...
ludstvo nejde do "sraciek" lebo upada moralka, ale preto lebo su ludia co si zivot uzivaju v spravnrj miere a dobrym sposobom a su taki, co nespravnym ... 10 najchudobnejsich krajin sveta su africke staty s priemernou ( doprdele, priemernou ) porodnostou 8 deti /matka za zivot ... momentalne kvazi najbohatsi stat na svete je Cina s regulovanou porodnostou ... a povedzme si rovno, ze tato deva tu posobi na mna dost nizkym intelektom/usudkom/toleranciou atd... a jej dieta vynimka nebude ... v prirode je to o kvalite ( survival of the fittest ) u ludi o kvantite
...tiež sa mi to zdá riadne mimo .....o pár rokov neskôr ,, vieš zlatko ..nevedela som či si ťa mám nechať alebo ísť na potrat...ale potom mi dobrí ľudia z birdzu poradili a tak si tu"
Krista ty kde si mala rozum?
Choď na potrat alebo si znič telo, trpezlivosť a budúcnosť.
Inak "zabiješ niekoho druhého" kľudne si choďte urobiť ďaľší pochod.
@miriambyharyova Dovoľujem si tvrdiť, že dieťa nie je chyba. No tak sa stalo, nemôžeš to brať ako tragédiu. Mysli pozitívne Je pravdou, že keby si si ho nechala, už by si si tak neužívala život, myslím čo sa týka puberty a mladosti, určite by si sa musela venovať hlavne dieťaťu, no na druhej strane, nie je to krásne, držať v náručí niečo, čo je tvoje, výplod teba a priateľa. Určite by som pouvažovala aj nad potratom, ale brala by som to ako poslednú alternatívu. Zahadzovať ľudský život, keď si predstavíš, že mohlo byť po tebe, videla by si v ňom kúsok seba a hlavne by si ho pripravila na to, aby sa mu niečo podobné nestalo. Určite to povedz rodičom, možno dostanú infarkt , ale bude lepšie, keď o tom budú vedieť a pomôžu sa ti s tým vysporiadať. A priateľ, ak sa na teba vyserie, keď ťa oplodnil je pekný kokot. Ale nemusel by byť ako polka mužskej populácie.
Toto by si si mala sama rozmyslieť, či si to necháš alebo nie, ľudia, čo ti tu napíšu, že si ho máš dať preč alebo si ho nechať ti ho nebudú vychovávať, budeš na to všetko ty, priateľ a rodina.
hlavne ist hned k svojmu lekarovi a ten ti poradi najlepsie, ako tu mas stracat cas nad odpovedami vysedavanim tu.. prepases sancu na nudzovu antikoncepciu..vschop sa dievca a bez lekarovi to zachranit...
mala si sa najprvnaučiť niesť zodpovednosť za tvoj sexualny život !....rady ako chod na potrat by som nepočulavala (fakt sa mi pači hlavne ked ti to radí niektorá na potrate ešte nebola a nevie ani o jeho negatívnych následkoch slight_smile: .....poradila by som sa s rodičmi
ked to tu tak citam, tak len premyslam o tom, kam sa mam ist podakovat za to, ze som sa narodila mojim dobrym rodicom a nie nejakej nezodpovednej, sprostej a este aj hlupej osobe.
skús to riešiť čo najskôr, aj ja si už riešim tie moje sračkové problémi...čím skôr to zčneš riešiť tým skôr sa ti uľaví.
ozaj máš 18 nie? si dospelá, navyše máš rodičov ktorý ti zaiste pomôžu, no nie? hlavne stým neotalaj jo?
nie si pripravena niest take rozhodnutie sama a ani si nemyslim, ze mas na to pravo. poznam jeden velmi stastny par, dnes uz maju 40 a prve dieta mali v 18. Potom si obidvaja urobili aj vysoke skoly a dnes su v celkom uspesni a najma stastni
nie si dost silna na to, aby si to zvladla sama. Mas ludi, vyuzi ich.
V žiadnom prípade nejdi na potrat, to je to najhoršie riešenie. Existuje množstvo možností: Hniezdo záchrany, anonymný prôrod... Po potrate príde postabortívny syndróm, čo je krutá vec. Keď si naklikáš stránky s touto problematikou, zistíš, že nie je všetkým dňom koniec. Existujú aj organizácie, ktoré poskytujú ubytovanie ženám, ktoré vyhodí rodina na ulicu, ak nechcene otehotnejú. Takže hlavu hore a uvidíš, že to bude v poriadku.
uprimne ma niektoré komentáre a reakcie pobavili hh ( určite viete ktoré ) a teraz sa vyjadrím aj ja k veci pretože je to dosť závažná vec a nad tými ja uvažujem rád ...
nechcené tehotenstvo je velmi velmi ťažké rozhodovanie ... po prvé človek nevie čo mu prinesie buducnosť, ake to bude s dieťatkom a aký bude celkovo jeho život s ním ... na druhej strane je tu život bez neho ... je potrebné uvedomiť si že istoty na svete neexistuju vobec na nič ... všetko je relativne a nikto naozaj nikto nevie čo príde ... ked si toto človek uvedomí mal by zvážiť teda tieto veci ... nezahadzovať rozum ale pozrieť sa do svojho vnutra ( hovorim o buducej možnej mamičke zatial iba ) vcitiť sa do svojich tužob a očakavani a začať rozmýšlať o tom čo v skutočnosti chce a čo nechce,vytriediť si pre a proti, pomaly nachádzať cestu k nejakej volbe ... ak sa totiž dostatočne pozrie hlboko do svojej podstaty jej vnútro je našepká a poradí, je to cit ktorý vám vždy bude chcieť poradiť správne tak ako si to praje vaš organizmus, mysel atd jednoducho vaša individualita. tu su istoty zbytočné riešiť, samozrejme máme nejake predpoklady ku ktorým sa na základe sitaácie bližime ALE ... práve toto by malo byť rozhodnutie citové, nie rozumové ... nieje to farba auta, ani dovolenka v malibu, nieje to ani vyhodenie z práce, je to to najcennejšie na svete, ludský život, život z vás samých, vaše potomstvo ... vaša buduca radosť aj starosť ... vaša láska ... to najvačšie bohatstvo ktoré z vás može vzísť a vy sa zamýšlate nad takouto vzácnou vecou ako nad bežnými úkonmi v živote ... prepáčte za výraz ale je mi z toho zle ... prirovnávať to k životným volbám typu vysoká škola, práca alebo materialny život? je to smiešne ... a práve preto poradím toto ... na základe toho že je to to najdoležitejšie rozhodnutie ( áno najdoležitejšie ) v živote by si sa mala rozhodnúť velmi VELMI opatrne a naozaj to nechať prejsť, nie hlavou kam pcháš obyčajné problémy ale srdcom ... a verím že sa rozhodneš správne pretože každý človek má v srdci a v sebe to najcennejšie, život sám a svoju individualitu a osobnosť, tú čistú detskú dušu stratiť nesmieme ...
toto je moja rada na záver ... akokolvek je to ťažké a akokolvek to bolí zavolaj si všetkých a povedz že sa chceš snimi porozprávať o niečom pre teba velmi doležitom ... prekonaj strach, bud silná pretože nič doležitejšie už/zatial riešiť nebudeš ako je život čoveka,tvojho dieťaťa ... prekonaj sa a povedz im to, opatrne ... a zdorazni že poradiť ti možu ale že sa rozhodneš sama pretože je to tvoja súčasť, tvoj život v tebe ... je to na tebe ...
@miriambyharyova a ako tak sledujem komentare tak sa tu aj do mna budu zachvilu obuvat ze jak mozem byt taky neludsky a co ja viem co...si tu ludia nadavaju len kvoli tomu, ze maju iny pohlad na veci...pocuvni radu rodicov...najlepsie ti oni budu vediet poradit, a nie s prepacenim 16 a 19 rocne deti...
ja by som si ho určite nechal možno je to trochu skôr, nech ti vaši pomôžu a dokonči školu, snáď nieje čávo jebnutý a ostane s tebou, určite toho nebudeš lutovať a tie piče @klaudiqaaa a @sisi092 nepočuvaj.. určite si ho nechaj.. mne keby sa to náhodou podarilo tak aj budem rád
ak je chalan normálny určite ti pomôže sa s tým nejako vysporiadať ... A ak máš 18 tak to nieje až také zlé.. Záleží naozaj od veľa faktorov napr. ako dlho si s tým chalanom .. No ale myslím si že by si to najskôr mala povedať jemu a až potom rodičom.. A ako ? No jednoducho že si tehotná veď predsa je to aj jeho zásluha ....
Jedine potrat, alebo chceš byť hviezdou na MTV.
Sú aj horšie veci ako potrat. Napríklad to psačie hovno, do ktorého som stúpil so svojimi teniskami za 249,99 €. Piče
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
235 komentov
kúp si detské papučky a tak a potom keď sa opýtajú tak to vytiahneš
aj keď asi by to nebol dobrý spôsob, hmm najskôr na rovinu.. osobne by som to neriešil nejak oficiálne pri všetkých troch, asi to povedz tomu priateľovi najskôr .. hmm
teba mali vyplaviť zavčasu soľou potom
Doteraz si pamatam ako za mnou zasiel zanamy ze potrebuje pozicat na potrat tak rychlo som este nikoho neposlal dopice
@miriambyharyova ja neviem ale čo môžeš tomu decku dať máš 18 rokov, a podla mna to je otrasne že teraz rodicia ti budu musieť tlačiť peniaze na vychovu ich fracka, na plienky na všetko, ked ty sama asi ešte v podstate dieťaťom... ten chlapec podľa mňa isto zdupká... je to tvoje telo no neviem, ale ja nepodporujem ked si ženske taketo mladučke deti nahavajú lebo to je také no ... hlúpe
@poke no mohli ma, nebola by som proti ... najlepšie je vôbec sa nenarodiť...
prosím ťa, dievča, čo je také ťažké na tom povedať to rodičom? že ťa zabijú..? ak ťa zabijú, tak budeš mať predsa aspoň pokoj, ale pochybujem, že ťa zabijú
a povedz to veď frajerovi, aspoň zistíš, či je to hajzel alebo normálny chalan, pre pána jána, veď sa z toho nezrúti celý svet
a pokiaľ naozaj nebudeš chcieť/môcť vychovávať to dieťa, môžeš ho dať do spomínaného hniezda neviemčoho alebo na adopciu alebo také čosi
jednoducho nebuď kvôli tomu na dne, no..
a pokiaľ to dieťa naozaj vôbec ale vôbec nechceš, choď na potrat, ale čo som čítal a dozvedel sa, proste to ťa bude mátať oveľa dlhšie ako keď to dieťa budeš mať alebo ho dáš na adopciu alebo tuším existuje aj čosi ako pestúnska rodina, kde ho budeš môcť chodievať pozerať a potom si ho vziať naspäť..alebo sa mýlim?
a neboj sa, ja ten pocit poznám, viem čo hovorím..síce neotehotnel som ja, ale moja priateľka
a tí čo tu radia že nech nejde na potrat by som im dopriala nechcené otehotnenie, bez partnera, na vlastnú päsť, vyžiť z materskej čo je na slovensku horšia než biedna, po materskej možnosť ísť pracovať akurát za pás a mať dojebaný zvyšok života....
v prvom rade sa pokojne zamysli nad tým, či túžiš po dieťati, resp. či si ho niekedy v živote chcela mať, ak áno, tak odpoveď je jednoznačná... ber to ako dar... ok, prišlo to neplánovane a možno skôr, ale je to dar... takéto čosi sa stalo viacerým a ver tomu, že mnohé to ako dar aj považovali a boli pyšné na to, že sa im podarilo vychovať skvelé deti
a keď ho ty sama nechceš vychovávať, tak ok, beriem a rozumiem, ale radšej to dieťa donos a po narodení ho daj na adopciu... každé dieťa si zaslúži žiť normálny život... či už chcené alebo nechcené, ale zaslúži... majte to na pamäti prosím vás
aby sa nepovedalo že netagujem @sisi092
rozhodne nechoď na potrat, podľa mňa je to vražda... (nechcem zachádzať do spirituálnych a náboženských sfér)
adopcia, hniezda záchrany, profesionálna rodina a v najlepšom prípade ak dieťa bude vyrastať s tebou... no o už je na zvážení tvojej budúcnosti... držím palce
z coho ho budš živit? co mu môžeš dať? voči tvojim rodičom to je fakt"super" vdaka za ich vychovu a obetu pre tvoje dobro. chceš ešte chodit do školy? chodit na akcie a zabávať sa? alebo doma sa nervovat nad plienkami, a odsávaním mlieka.... a na slovensku mať dieťa je risk aj po 25tke nie ešte v 18tke ako slobodná mama ...
a inak je mi dosť na vracanie z toho čo píšeš, ty si presná ikona dnešnej spoločnosti, ktorá by sa dala generalizovť na typický pohodlný život, problémy sa neriešia, len sa pred nimi uteká ... veď čo, však
Neviem preco nedat dieta do hniezda zachrany zvlast ked male batola (a este k tomu biele) nebude mat najmensi problem na adopciu do normalnej rodiny.
nie si prvý ani posledný človek, ktorý nechtiac otehotnel a nebudeš prvý ani posledný človek, ktorý si s tým so cťou a s nadhľadom poradí.
akože nič v zlom, ale proste keby žena fakt chcela, tak si dokáže zariadiť život...a teda prečo by nemohli študovať na vysokej škole, keď majú dieťa? to je zakázané?
tak ti poviem, moja teta z druhého kolena mala dvojčatá, frajer ju opustil a keď skončila strednú školu, jej obe deti mali 3 roky (a bola na osemročnom gymnáziu, čiže MUSELA ísť na vysokú školu, ak chcela byť viac ako nejaká upratovačka alebo čo). dovtedy jej rodičia ako tak pomáhali, pokým mala byť akože na "materskej", tak sa o nich starali, ale ako prešli dva roky a decká šli do škôlky, musela začať toho robiť viac - pracovať, učiť sa na maturitu, všetko...dokázala to nejako zvládať, viem, že fakt veľa kamarátiek jej pomáhalo a tak, ale zvládala to..
a potom šla na vysokú školu, odsťahovala sa od rodičov, lebo oni na to len nadávali a tak, teraz má 28 rokov, dve prekrásne, inteligentné 13-ročné deti, ona má vysokú školu pekne za sebou, dobrú prácu a dokonca priateľa, je šťastná, zarába dosť a je to
takže nechápem, rpečo by si hneď mali dojebať život, prosím pekne..
k téme - porozprávaj sa o tom s rodičmi.
súhlasím
@klaudiqaaa ty si zrejme tiež nedonosenec... lebo tvoj názor typu: ,,a tí čo tu radia že nech nejde na potrat by som im dopriala nechcené otehotnenie, bez partnera, na vlastnú päsť, vyžiť z materskej čo je na slovensku horšia než biedna, po materskej možnosť ísť pracovať akurát za pás a mať dojebaný zvyšok života...."
je priam ocenenia hodný
Proste sa pozviechaj a rieš to, nebuď smutná, už sa to stalo a neodstane sa to.
Osobne si myslím, že "nedojebkaj si život" nie je dôvod na potrat - ovšem, nikto z nás nepozná tvoj zdravotný stav, finančnú situáciu a budúceho tatka...
Čiže normálne sadni s rodičmi a oboznám ich s tým...Každopádne, držím palce
nabudúce sa chráňte..
určite coolovejšia než ty
Ked ale mozte dat dieta na adopciu, pripadne si ten zivot stazit, ale RIESITELNE, ale je vam luto vsetkych tych party, na ktore nebudete moct ist, ci nebodaj nejakych tych strii na bruchu navyse.. tak mozno scasti chapem postoj niektorych tych ludi, co boli v Kosiciach.
Ja vam niečo povim ja som spravila chybu uvedomila som si to však až potom čo som zistila že som tehotná ale to co tu vy predvádzate to nie je normalne ja som clovek aj vy ste ludia a aj to čo vo mne je bude človek rozhodla som sa a nikto mi to nezmeni...Necham si ho a bude moje
Prosím Ťa, nechoď na potrat, nech si ktokoľvek, nezabi život.
on - aby to bol vtip
Ani nevieš ako veľmi si ma potešila. Strašne Ti držím palce dievča
Si uz dospela osoba a musis vediet a citit co chces. Neni si prva a ani posledna tehotna osemnastka. Vela stastia
inac toto je to spravne forum kde ako porotkyna sutaze slovensko hlada intelektuala mozes vsetkym vytmavit aki su sprosti
A keď ide na potrat niekto, kto má 40 rokov a rodičov už nedajbože nemá, tak jej pán doktor povie "Prepáčte, mrzí ma to, ale vo vašom prípade potrat nie je možný."
a suhlasim s @76 a @81
(ano som stalker, nemas si davat ako nick svoje skutocne meno)
"ako to že som tehotná? to sa nemôže stať mne!"
@8 :
a pri @32 som odletela
konečne staré dobré rýdzo tupé (alebo nejaký fakt bravúrne bravúrny trol) fora na birdzi
» 3.bp.blogspot.com/-JX0YiE8_RyI/UD... 'm+pregnant+75+likes+and+I'll+keep+it+dr+heckle+funny+facebook+status+updates.jpg
Skor to, ze v tejto dobe je v takom veku skoro a z vela dovodou.
@bangbangboom by som povedal ze si to len cele vymyslel/a lebo sa nudil/a, ako ze je skutocne tehotna
Daj vedieť keď to povieš rodičom. To je prvý krok nech sa rozhodneš akokoľvek.
Som zvedavý človek, napíš potom čo oni na "TO".
Ale tak zas hádam rovnocenné by tie voľby byť nemuseli
trošku premýšľame... asi vám hrabe z tých fór tiež
Musis sa rozhodnut sama ale ak ta financne a casovo rodina nepodpori a nechces potom zhnit na slovensku a robit za omrvinky na Slovensku tak asi ti ina moznost neostava. Ak ta podporia tak potom to je o tom, ci to dieta chces alebo nie.
A fakt taka banda nejakych vnucovacskych,vsevediacich zmrdov ako na birdzi nie je nikde ( mozno este v politike xD)
Tak jasné že je to rizikové. Len ja som narážala na to, že viem napríklad, že moja mama mala predo mnou dosť veľa potratov, pretože tie deti umreli. Takže viem aký je to pocit byť vytúženým dieťaťom (aj to narodenom v 7mom mesiaci) a mrzí ma, keď vidím že sa niekto chce zbaviť nevinného už živého tvora. Ale je mi jasné, koľko komplikácií v živote to prináša.
Ale tuto dievča sa už rozhodlo, takže niet čo riešiť.
@ricko85 pred chvíľou si písal, že si veľmi inteligentný, tak si prosím ťa zapoj tú inteligenciu a na Xtý raz už konečne pochop čo to znamená, že si príliš sprostý na to aby ma tvoje názory zaujímali a prestaň ma už konečne otravovať s tou debilitou, ktorou tak rád oplývaš.
@mefistofel jasne že sa neoplatí, len keby vedeli aspoň pochopiť čo to znamená, že niekto na ich názor proste nie je zvedavý a zbytočne neotravovali, bolo by to tu hneď krajšie miesto
7 rokov na birdzi nauci aj teba neboj sa
prajem nech ti to vydrzi, nech sa male ma dobre a zdravo a nech mu mozes dat co bude potrebovat @miriambyharyova
Ale máš pravdu. Hlavne to závisí od okolností ako je podpora rodiny, partnera, zázemie, financie, ktoré v 18tich sú biedne.
Samozrejme, že má žena právo sa rozhodovať ale určite nie o niečom, čomu sa dalo vyhnúť.. nevyhla sa.. smola.. je 21. storočie kedy existuje trilión možných antikoncepcií PLUS absencia čo je 100%ná záležitosť. .. keby si chcela vyrukovať s tým, že nič nie je isté..
buď sú choré alebo už raz potratili a teraz trpia...
povedz to najskôr matke, možná schytáš jednu po hube, čo si v tomto prípade aj zaslúžiš, ale dieťa je najväčší dar, aký môže žena priviesť na tento svet...
nikto ti nemá právo určovať čo máš robiť, rozhodni sa tak, aby si v nastávajúcom živote bola vždy hrdá na to, že si spravila to čo sa rovná ľudskej dôstojnosti, láske ale aj utrpeniu a čistému svedomiu....
som na teba hrdý.....
vtip veľmi podarený, škoda že skončí zapadnutý prachom...
@mefistofel no nie, ocividne si to nevymyslela
nemusíš sa ma bať tagnuť, ja ti predsa nadávať nebudem, údelom kresťana je trpieť za pravdu, ktorú vy nechcete "naschval" vidieť a radšej zapriete sami seba pred Bohom....
Co sa mojho nazoru tyka, tak ja by som dieta nechcel a to mam 23 rokov, nie 18, tam by som neriesil uz vobec nic. Ja ked budem mat raz dieta chcem mu dat ukazkovu vychovu, lebo je to zaklad pre jeho cely zivot, ktory prezije a pri zanedbani by som si to vycital cely zivot. Taktiez by som ho po financnej stranke nevedel zabezpecit tak, ako si predstavujem.
Ale vzdy ked ti bude smutno si spomen na deti v afrike, ze az taky sad lifestory to neprezivas
Len si to este prosim 2x rozmysli, lebo uz len to, ze sa to pytas na birdzi je maly indikator toho, ze by si s tym materstvom mozno este mala pockat.
@klaudiqaaa svoj názor vyjadrila aspoň ako človek, aj keď s ňou nesúhlasím
A ty, ak to nie je len z dlhej chvíle, tak sa pripájam k @150
ludstvo nejde do "sraciek" lebo upada moralka, ale preto lebo su ludia co si zivot uzivaju v spravnrj miere a dobrym sposobom a su taki, co nespravnym ... 10 najchudobnejsich krajin sveta su africke staty s priemernou ( doprdele, priemernou ) porodnostou 8 deti /matka za zivot ... momentalne kvazi najbohatsi stat na svete je Cina s regulovanou porodnostou ... a povedzme si rovno, ze tato deva tu posobi na mna dost nizkym intelektom/usudkom/toleranciou atd... a jej dieta vynimka nebude ... v prirode je to o kvalite ( survival of the fittest ) u ludi o kvantite
ak učiníš tak, ako píšeš, potom nech ti žehná a pomáha Všemohúci Boh†.
Choď na potrat alebo si znič telo, trpezlivosť a budúcnosť.
Inak "zabiješ niekoho druhého" kľudne si choďte urobiť ďaľší pochod.
Toto by si si mala sama rozmyslieť, či si to necháš alebo nie, ľudia, čo ti tu napíšu, že si ho máš dať preč alebo si ho nechať ti ho nebudú vychovávať, budeš na to všetko ty, priateľ a rodina.
som milo prekvapený niektorými reakciami....
Odstupom času ti to nepríde ako premárnené roky.
ozaj máš 18 nie? si dospelá, navyše máš rodičov ktorý ti zaiste pomôžu, no nie? hlavne stým neotalaj jo?
nie si dost silna na to, aby si to zvladla sama. Mas ludi, vyuzi ich.
nechcené tehotenstvo je velmi velmi ťažké rozhodovanie ... po prvé človek nevie čo mu prinesie buducnosť, ake to bude s dieťatkom a aký bude celkovo jeho život s ním ... na druhej strane je tu život bez neho ... je potrebné uvedomiť si že istoty na svete neexistuju vobec na nič ... všetko je relativne a nikto naozaj nikto nevie čo príde ... ked si toto človek uvedomí mal by zvážiť teda tieto veci ... nezahadzovať rozum ale pozrieť sa do svojho vnutra ( hovorim o buducej možnej mamičke zatial iba ) vcitiť sa do svojich tužob a očakavani a začať rozmýšlať o tom čo v skutočnosti chce a čo nechce,vytriediť si pre a proti, pomaly nachádzať cestu k nejakej volbe ... ak sa totiž dostatočne pozrie hlboko do svojej podstaty jej vnútro je našepká a poradí, je to cit ktorý vám vždy bude chcieť poradiť správne tak ako si to praje vaš organizmus, mysel atd jednoducho vaša individualita. tu su istoty zbytočné riešiť, samozrejme máme nejake predpoklady ku ktorým sa na základe sitaácie bližime ALE ... práve toto by malo byť rozhodnutie citové, nie rozumové ... nieje to farba auta, ani dovolenka v malibu, nieje to ani vyhodenie z práce, je to to najcennejšie na svete, ludský život, život z vás samých, vaše potomstvo ... vaša buduca radosť aj starosť ... vaša láska ... to najvačšie bohatstvo ktoré z vás može vzísť a vy sa zamýšlate nad takouto vzácnou vecou ako nad bežnými úkonmi v živote ... prepáčte za výraz ale je mi z toho zle ... prirovnávať to k životným volbám typu vysoká škola, práca alebo materialny život? je to smiešne ... a práve preto poradím toto ... na základe toho že je to to najdoležitejšie rozhodnutie ( áno najdoležitejšie ) v živote by si sa mala rozhodnúť velmi VELMI opatrne a naozaj to nechať prejsť, nie hlavou kam pcháš obyčajné problémy ale srdcom ... a verím že sa rozhodneš správne pretože každý človek má v srdci a v sebe to najcennejšie, život sám a svoju individualitu a osobnosť, tú čistú detskú dušu stratiť nesmieme ...
toto je moja rada na záver ... akokolvek je to ťažké a akokolvek to bolí zavolaj si všetkých a povedz že sa chceš snimi porozprávať o niečom pre teba velmi doležitom ... prekonaj strach, bud silná pretože nič doležitejšie už/zatial riešiť nebudeš ako je život čoveka,tvojho dieťaťa ... prekonaj sa a povedz im to, opatrne ... a zdorazni že poradiť ti možu ale že sa rozhodneš sama pretože je to tvoja súčasť, tvoj život v tebe ... je to na tebe ...
zvládneš to , vela šťastia
a prepáč za dlhý komentár ale inak to nešlo
Ale inak, čo ti jebéééééééééééééééééééééééééééééééé
aj mojho brata si nechali a je to najsuper človek!
Sú aj horšie veci ako potrat. Napríklad to psačie hovno, do ktorého som stúpil so svojimi teniskami za 249,99 €. Piče