Ak sa nemýlim s pohladu biologie je to v človeku ešte dávno pred narodením akú bude mať orientaciu , ešte sa tak stane pri počatí . Ten človek zato nemože čo je homosexual proste taký bude akým sa narodil . Je blbosť teoria že si to človek zmyslí len tak že sa mu páči človek rovnakého pohlavia
Ja to vidím tak,že vďaka hlupákom, akí sú na Slovensku, môžeme len snívať. Rovnako ako heterosexuáli odsudzujú homosexualitu,môžeme my robiť to isté! Načo sa stále napádame pre detaily? Je "hriech" ľúbiť niekoho, rovnakého pohlavia? Slováci sa môžu hanbiť...:´-(
@pernik čo ja na tom smutné? ak si vezmú z domova nejaké 10 ročné dievčatko, ktorému nebude vadiť, že bude mať dve mamičky, prečo by ho nemohli vychovávať? toto je na hlavu
tak nie že by sa ma to bytostne týkalo ale určite nie som proti. nie je žiadny racionálny dôvod prečo by nemohli. už právo adoptovať si dieťa, o tom by sa dalo diskutovať
A neskor 10rocne dievcatko vyrastie a zisti ze uz od narodenia ma zvlastnu orientaciu a tak si najde dalsie dievcatko a spolu si zas z domova vezmu 10rocne dievcatko. A raz bude stat rozdavat byty nie len premnozenym ciganom, ale aj homosexualom
@Tikalok Vieš vylúčiť, že dieťa, ktoré je od malička vychovávané homosexuálmi sa "odpozorovaním" stane taktiež homosexuálom a heterosexuálny vzťah mu bude pripadať čudný?
Najviac informácií o okolitom svete človek získava v detstve, pochybujem, že takéto dieťa bude rovnaké ako to z heterosexuálnej rodiny...
@14 Sorry, zle som sa vyjadril, nemyslel som to tak, mal som tam použiť výraz "ostatní ľudia".
No teraz, keď som sa nad tým trochu viac zamyslel, prišiel som na to, že ich za normálnych celkom nepovažujem. Pojem normálny sa dá chápať všelijako. Oni sa "iní" už narodili, narodili sa s iným génom, ako by sa mal človek narodiť, takže niesu celkom normálny.
Poviem príklad : ak sa nejakému zvieraťu narodí albín, tak tiež ho nepovažuješ za normálne, aj keď za to nemôže a správa so rovnako, ako nealbín.
Ale toto som už dosť odbočil od témy, proste som za registrované partnerstvá, s takýmito ľuďmi vychádzam ako s každým iným, no stále ich považujem za homosexuálov.
@pernik Vieš, aj ten homosexuál mal heterosexuálnych rodičov, tak podľa tejto tvojej logiky by mal byť aj on heterosexuál. A prekvapenie! On nie je!
Podľa mňa iným ľuďom to neubližuje, tak prečo to nepovoliť?
Alebo má niekto z vás pocit že pri prvom registrovanom partnerstve homosexuálov na Slovensku by by na nás všemocní bohovia zoslali strašný trest?
A k tým deťom ďalšia pripomienka - pokiaľ nejde o to, že by si homosexuálny pár chcel dieťa adoptovať, tak vás tie deti absolútne netrápia (česť výnimkám), tak prečo sa o ne v takomto prípade zrazu tak staráte?
@25@Pernik mohol by som odpovedať aj štýlom "si super, cmuka dnuka", ale dobre.. vieš ty niečo také dokázať? Mimochodom, ja som sa nevyjadril, že som za adopcie detí homosexuálnymi pármi, ja sa do tohto miešať nechcem, iba som si istý, že tak, ako v @21 to proste nefunguje.
Mám povedať aj prečo mi ten príspevok pripadá blbý? Pretože je totálna blbosť, aby dieťa po adoptovaní homosexuálnmi rodičmi odrazu zistilo, že je od narodenia(!!) homosexuálne orientované a bolo to brané ako vina adoptívnych rodičov.
Aj keby pisateľ príspevku trochu rozmýšľal, čo chce vlastne povedať a napísal by, že dieťa začalo byť homosexuálne až pod vplyvom adopcie homosexuálnymi rodičmi a nie od narodenia, nedá sa povedať, že by som tomu uveril. Ak by bola sexualita dieťaťa ovplyvnená sexualitou ľudí, ktorí ho vychovávajú, na svete by nebolo homosexuálov. A nakoniec, ten príspevok je vyslovene blbý aj kvôli tomu, že predpokladá, že bude takáto rodina odkázaná na pomoc štátu. Neviem prečo. To je asi tak všetko.
som za len v pripade ak registrovane partnerstva pre surodencov, pre zoofilov, polygamistov.... Ved aj to su ludia, nevidim dovod preco uprednostnovat iba hmosexualov.
@zamidari Pokiaľ myslíš zoofila so zoofilom, polygamistu s polygamistom, tak prečo nie?
Čo sa týka súrodencov - je vedecky dokázané že je vysoká pravdepodobnosť toho, že budú mať mentálne postihnuté deti, čo je jeden z dôvodov, prečo sú takéto vzťahy zakázané.
@32 registrovane partnerstvo pre zoofilov? ak su obidvaja heterosexualni, mozu sa zosobasit, inak by pre nich platilo to reg.partnerstvo homosexualov. pre polygamistov bude tiez vhodne reg.partnerstvo homosexualov, kedze polygamisti mozu byt len muzi. ak si myslel (ale nenapisal) reg. partnerstvo zoofila so zvieratom, tak to mozeme samozrejme tiez zaviest, ak sa dotycne zviera podpise, ze take nieco chce uzavriet. reg.partnerstvu muza a viacerych zien sa tiez nebranim, ak budu vsetky zeny suhlasit.
BTW tak na koniec, nemyslim si, ze by to bolo porovnatelne
nie, zoofila so zvieratom(pripadne by to mohlo byt obmedzene na cicavcov). Tiez je vedecky dokazane ze u homosexualne aktivnych jedincov sa castejsie vyskytuje HIV, ale nikto im v tom nemoze zabranit takisto ako nemoze nikto oficialne zabranit surodencom spolodit potomka, s tym nejake registrovane partnerstvo nema nic spolocne
A preco nepovolit rovno registrovanu polygamiu, najprv tu pokladate basnicke otazky "Je "hriech" ľúbiť niekoho, rovnakého pohlavia?" a nadavate ze su Slovaci prilis nabozensky. Ale ked pride na rec polygamia a ine chutovky, tak ste aj vy strasne pobozny. Je hriech ked sa lubia viacery ludia navzajom ?
@37 neviem, o kom teraz hovoris. mne je uplne jedno, kto si s kym zije, aj s uradnym potvrdenim vztahu, ak su v tomto vztahu vsetci dobrovolne. mam pocit, ze sa skor vacsina Slovakov stara do toho, do coho ich nic nie je. nemyslim si, ze je hriech, ked sa lubia viaceri ludia navzajom. nech si robia, co chcu.
@40 nenapisal si to spravne, zabudas na to, ze sa tu hovori o reg.partnerstvach a nie o tom, co je hriech. o tom, ci je to hriech, sa v tomto pripade netreba bavit. pretoze to partnerstvo nemoze existovat z toho dovodu, ze suhlas zvierata nijakym sposobom nedostanes.
Nie, zoofili sú ľudia, ktorí chcú mať pohlavný styk so zvieraťom.
To je jedna vec.
Nie, nie je hriech ľúbiť iný živočíšny druh, aj ja mám rada svojho psa. Problém už je, že zoofili chcú niečo viac než to zviera mať rád - to už hriech je, lebo zviera ti nepovie "Nechaj ma, nechcem to."
Homosexuáli sa vedia obaja vyjadriť k tomu čo chcú a čo nie. (Asi ako Tikalok napísal: Ak ti to zviera podpíše že o to má záujem...)
Áno, súrodencom toto nikto nemôže dovoliť, ale tým že im povolíš registrované partnerstvo, akoby si im schválil že ich konanie je správne...
Hm, podľa mňa aj pri rozmnožovaní ľudí, u ktorých sa už konkrétne poruchy prejavili je dosť veľká pravdepodobnosť, že ich deti budú mať nejakú poruchu ...
A takéto vzťahy zakázané nie sú, zdá sa mi to zvláštne ...
@zamidari@37 Dovolila by som si tvrdiť, že prevažná väčšina žien by nesúhlasila s tým, aby zdieľali manžela s inými ženami a viem si predstaviť koľko by potom vzniklo vzťahov, kedy by manželky ani netušili, že ich manžel má viac žien...
myslím si že už keď sa chcú zosobášiť homosexuálne páry, tak to berú naozaj vážne a nastálo... takže nevidím problém s tým aby sa zosobášili....... aj keď kameňom úrazu je výchova dieťaťa....
Chvíľu mi trvalo kým som našla to konkrétne vyjadrenie.
Nie tak dávno (necelý rok dozadu) tu totiž takáto diskusia bola a konkrétne k tomuto si dovolím citovať z tej diskusie:
"Ja ti poviem prečo. Pretože by sa tím znížila promiskuita homosexuálov. Hovorte si čo chcete, ale homosexuáli sú promiskuitný a najviac sa medzi nimi šíria pohlavné choroby. To, že im dáš registrované partnerstvá, tak to trochu obmedzíš."
Chcel by som podotnut ,ze rozdiel medzi rozmnozovanim/pohl. stykom a partnerstvom. Registrovane partnerstvo ma vyznam cisto uradny/ekonomicky, a nekaze partnerom aby spolu sulozili, a naopak ja nemusim byt v ziadnom partnerstve a mozem si legalne sulozit doma v chalupe so sestrou, kozou aj bratrancom, pokial budu zletili a svojpravni a styk bude dobrovolny. Ale povedzme ze by som chcel snimi registrovane partnerstvo, a cerpat z toho prislusne vyhody(ked zomrem, tak budu dostavat vdovecky dochodok a zdedia moj majetok).
@44@Galinka zvierata sa praveze nemusis pitat nic, ani ked si si psa kupila tak si sa ho nepitala ci ta chce, ani kureniec sa nikto nepita ci chcu byt vykrmovane a potom posluzit ako potravu...
A v registrovanych partnerstvach by prave partnery vedeli s ktorymi ludmi su v partnerstve
NIE som za registrované partnerstvá homosexuálov a NIE som za registrovane partnerstvá heterosexuálov, láska nie je registrácia , láska nie je na papieri, sú to zbytočné veci s ktorými sú len problémy pri rozvodoch a myslím si že homosexuáli sa chcú len takto zviditelniť že sú členmi tejto spoločnosti pritom im o registráciu až tak nejde
Ale ved v pohode, neskor tu budeme mat arabskych sejkov a taky sobas so zenskym volejbalovym druzstvom . . . ked uvidite radu pri lavicke, tak to sa len nejaky maharadza "olizuje" so svojou milovanou (skupinou) aby sa ziadna necitila menejcenna
Pokiaľ viem, súlož so sestrou ani s kozou by veľmi legálna nebola (teda pri tej koze som si nie až tak istá, ale pri tej sestre sa tomu hovorí incest a pokiaľ moje vedomosti siahajú, tak ten je nelegálny, aj keby bol dobrovoľný a keby sestra mala na to vek.)
Ja som si psa nekupovala.
A registrované partnerstvo je o tom, že s ním všetci zúčastnení súhlasia. (Predpokladám, že tvoja posledná veta narážala na moje vysvetlenie polygamie - ide o to, že nemáš ako zaručiť, že chlapík nebude nadržaný blbec, nesfalšuje podpis aktuálnej manželky a nevezme si tajne (a "legálne") ďalšiu - A potom prvá manželka nech si dokazuje že ona s tým nesúhlasila keď papier je podpísaný.
Ale inak je mi popravde jedno keby aj chlapík mal sto manželiek a každá z jeho manželiek by mala ešte ďalších dvoch manželov, kým by o tom všetci vedeli a všetci s tým súhlasili...)
Partnerstvo je podľa môjho osobného výkladového slovníka rovnocenný zväzok dvoch osôb, ktoré s týmto zväzkom obe súhlasia. Pri kurencoch ani pri kúpe psa nejde o partnerstvo.
@matheusko tak ty si mi teda inteligent. podľa tvojich posledných príspevkov súdim, že ti to musí v tej hlave dobre šuchotať pilinami. ale, samozrejme, slovenskými, heterosexuálnymi a bielymi. primitív.
Je mi to uplne jedno, nechimje to povolene, je to len dalsi krok ku ozajstnej demokracii a liberalnosti, ktoru aj tak nikdy nedosiahneme. Nemoze to nikomu ublizit, len potesit tie 4% obcanov.
Ku adopcii, som aj za tu. 1. Dieta pozoruje rozdiely medzi pohlavim od cca 4-5rokov, takze tie 10rocne deti s tym uz problem nemaju, kto ich bude v zivote pritahovat a kto nie. 2. Aj keby sa vychovou zmeni orientacia (o com pochybujem), budem ovela radsej ked budu po Slovensku behat normalne vychovani homosexuali, ako keby maju z detskych domovov vychadzat 18-rocni heterosexuali bez zamestnania, byvania a temer aj bez nadeje. Vysoka sanca, ze sa taki zmenia na trosky, ktori budu nasu ekonomiku nie zlepsovat, ale zivit sa na nej.
Koho z vás to osobne obmedzuje?!(Obmedzuje, nie pohoršuje.Mňa pohoršuje organizované náboženstvo, vzdelávací systém, nejednotné číslovanie obuvi a ceny cestovného.A nedrístam o zákaze ničoho z uvedených.)
@pernik , som proti adopciám, ale prečo by 10 ročné dieťa nechápalo homosexualitu?Tuším, čo si tým myslel, ale vyznelo to max. scestne.Osobne mi v desiatich rokoch bolo jasné, ako sa veci majú.)
@62 Biely clovek, ktory vacsinu zivota, od narodenia stravil medzi ciganmi. Mozno nieje presvedceny o sebe ze je cigan, ale ma ciganske zvyky, kulturu zivota a svojou podstatou je cigan.
som za......a prečo do kelu nie? A som aj za výchovu detí...všetky argumenty že dieťa potrebuje aj mamu aj otca....tak pozrite ja mam len mamu moj otec ma nechce ani vidieť nadáva mi a už mi to nevadí....a nevadilo by mi ani keby som mala mamičky dve...šak aj homosexuali sú ľudia tak prečo by nemali mať rovnaké občianské práva ako ostatný? veď je také zlé ako rasizmus....aj tam ľudí odsudzujete len preto že maju inú farbu pleti a tu preto že maju inu orientaciu....Naozaj inteligentne
No,keď sa môžu sobášiť heterosexuáli,tak prečo nie aj homosexuáli?Teda,v tomto problém nevidím.Len,neviem ako by vychovávali 2muži/ženy deti,a ako by to na ne vplývalo...no.
@57@Kubicek Čo sa dá potláčať??? Myslíš si, že sa to dá potláčať??? Kriste!!! Proste ty si myslíš, že ja si dokážem vybrať či ma budú priťahovať ženy, alebo chlapi... Nie, lebo nedokážem!!!
P.S. Nemala by som sa do takýchto diskusii zapájať, lebo ma furt nasere netolerantnosť mladých ľudí!!!
@50 pochybujem že im ide o zviditeľňovanie. skôr by som to schválila kvôli právnym veciam, ak spolu žijú ja neviem 20 rokov, je dosť smutné ak sa jednému niečo stane a druhý potom nebude mať ani halier ak si to nevedeli dobre poistiť predtým.
Presne tak! Prečo by sme nemohli vychovávať deti?! Nikdy nikde nevychovávalo dieťa homosexuálny pár a ak aj, kde je nejaká štúdia ako to prebieha? Aké následky z toho dieťa nesie,že ho vychovávajú dve ženy alebo dvaja muži? To nikto nevie! A ako to zistiť?! Skrátka tak, že sa to spraví! Aj vedci vedia hovno, čo tam po nich...
@revolucion čo tam po peniazoch???? prepáč, ale mna by napríklad trápilo, že dlhé roky do niečoho vkladám peniaze a potom skončím na ulici, lebo na liste vlastníctva je môj partner.
je síce nepekné myslieť na to, čo ak niekto zomrie - pričom je jasné, že raz všetci zomrieme. ale prepáč, ja nechcem po tom ,čo mi umrie blízky myslieť ešte aj na to, že teraz vlastne nemám an icent a nemám kde bývať.
@vrana samozrejme ze sa to da potlacat. pretoze je to proti prirode rozumies?? je to obycajna uchylka obycajna vada! uz iste zvierata s poruchou v minulosti to aplikovali uz v starovekom rime sa homosexualita trestala smrtou UZ PO FYZICKEJ STRANKE TO NIE JE NORMALNE! a ja ako chalan sa ti ani necudujem ak ta pritahuju zeny ale to uz je nieco ine...a nazor ze homosexualita je dana iba genmi je omyl! homosexualita je z velkej casti fluidna uchylka ziskana pod vplyvom prostredia a okolia v ktorom jedinec zije
Raz nejaky psaycholog hovoril ze vecsina homosexualov nadobudne homosexualne sklony pocas zivota pri trumach z detstva.
Preto vecsina homosexualne orientovanych jedincov trpi okrem homosexuality aj dalsimi vadami, napriklad psychickou labilitou.
Preto by sa stat mal o takych ludi starat tym ze by ich LIECIL a nie ze by im daval prava aby si vyplnali svoje deficity lasky a starostlivosti z detstva a kompenzovali to mrdanim rovnakeho pohlavia.
@76 ehm štúdia ?? to by bola trošku zdĺhavá štúdia a navyše veľmi nehumánna štúdia predstav si že celý život od malička až po dospelosť niekoho len testuješ a robíš s ním pokusy... za prvé je to nereálne a za druhé nehumánne..
no vieš, čo, @yolis ja si nemyslím, že zmysel registrovaných partnerstiev by mal spočívať v tom, že "je dosť smutné ak sa jednému niečo stane a druhý potom nebude mať ani halier ak si to nevedeli dobre poistiť predtým. "
To by len bolo smutné, kebyže ich zmysel je takýto.
Ja osobne neviem odpovedať na otázku z ankety, rozhodne si však nemyslím, že ak existuje nejaký dôvod, aby registrované partnerstvá homosexuálov trvali, tak aby ten dôvod bol finančný.
@cerwik netvrdim ze to je ich zmysel, myslím si, že je to jedna z funkcií. reagovala som na príspevok istého užívateľa, ktorý tvrdil, že by sa brali len preto. aby sa predvádzali. V porovnaní s týmto sú financie a zabezpečenie dôvod oveľa rozumnejšia a logickejšia pohnútka.
@ 82 @ Kubicek No prepáč mi, že ťa budem musieť vyviesť z omylu, ale v Ríme homosexualita vôbec nebola trestaná smrťou!!! Tento hon na čarodejnice sa začal stredovekom... V Ríme bola skôr oslavovaná a 90% cisárov malo milencov... No a mysli si čo chceš, že je to fluidná úchylka aj tak s tým nesúhlasím...
ja ked si chcem zapalit v bare tak ma poslu do pici, ze to nieje normalne pomaly aj doma mi zakazu fajcit, a ze dvaja buzeranti sa budu sobasit a deti vychovavat to zachvilku bude normalne, skurvena doba
Kazde dieta ma pravo na otca a matku, ktori naplnaju jeho psychologicke a vyvinove potreby. Adopcia homosexualnym parom dietatu pravo na otca a matku definitivne odobera.
väčšina z vás, ktorá ani nechápe o čom to je, či už politika alebo komplikovaný proces už len diskusie o takomto type zákona. Ale aspoň sa pobavím na hláškach typu, "Keď vidím, koho tento národ volí, ani sa nečudujem" alebo"som rád že opustím tento štát". Sranda, že pravdepodobne ani netušíte, koľko krvi bolo preliatej, aby ste mali dať čo do papule alebo aby ste mohli rozprávať tou rečou v tomto ohyzdnom štáte. A nejde o žiadnu cirkev, náboženstvo, ale o zdravý rozum. Buzeranti a židobolševici sem NEPATRIA!
88 No neviem či oslavovaná, skôr to bola módna záležitosť. Keď barbari prenikli do Ríma boli v podstate zhnusený ich spôsobom života. A dnes mi takéto zákony ten Rím celkom pripomínajú. Len teraz to je viac o politike. Predstav si, že by v EP bola veľká časť poslancov gayovia. Myslíš, že ľudia sú pripravení sledovať ich intímnosti s partnermi vo verejnom živote?
A k tej registrácii - je to blbosť. Len si zbytočne robia negatívnu reklamu. Myslím, že spoločenský systém je k nim ústretový dostatočne a neuvedomujú si, ako im je vlastne v EU dobre. Viete si predstaviť ich sprievod v arabskej krajine? Väčšina ľudí je aj tak latentných homofóbov, a osobne poznám len jedinú ženu, ktorá po zistení pravdy dovolila žiť dcére so svojou partnerkou doma.
@97 co by si hovoril, ak by si sa narodil ako homosexual? ci ty si jeden z tych, ktori pri narodeni vyplnili dotaznik a podla toho im pridelili orientaciu?
@Tikalok slovicko "keby" je asi take relevantne ako cicina v zadku ineho chlapa
Ale odpoviem ti proti otazkou, co by si robil keby mas dvoch otcov a uz od skolky sa ti vsetci smeju? Chcel by som vidiet, akoby to nepohlo so psychikou maleho decka a netahalo sa to s nim az do konca zivota.
A ver, ze ak im uzakonime registrovane partnerstva, tak pride aj na adopciu. Nebavi ma opakovat sa, ale s jedlom rastie chut.
@Tikalok skor by som to nazval doplnujucou protiotazkou, kedze reg. partnerstva a adopcia nie su jedno a to iste. Kazdopadne fakt, ze su za jedno, nevylucuje, ze budu v buducnosti aj za druhe.
Ale inak co bolo zle na mojej protiotazke? Snad je nepravdive tvrdenie, ze sa ti za to budu deti smiat? Je nepravdive tvrdenie, ze to bude negativne vplyvat na tvoju psychiku? Nemyslim.
Od malicka nepoznam svojho otca a v skolke aj v skole mi to vsetci davali pekne najavo. Neviem si predstavit, co by decka so mnou porobili, keby som tych otcov mal dvoch a ucitelka by sa ma spytala: "Ako sa vola tvoj otecko", "Jozko", "a ako sa vola tvoja mamicka?", "Ferko".
@103 100% súhlas. Môj otec bol aj je bača a decká mali z toho strašnú komédiu. A to sa týka len inakosti v zamestnaní. Deti z takýchto adopcií by asi v teenegerskom veku skákali z okien v rade.
@103@Tommyhot co bolo zle na protiotazke? napriklad to, ze o adopciach nic nehovorim. aj ked si myslim, ze take nieco teoreticky fungovat moze, ale v dnesnej dobe je to asi naozaj nemozne. tak preto mi ta otazka nepripada relevantna, pretoze ja osobne si nemyslim, ze prijatim jedneho prijde urcite rad aj na druhe. ja sa drzim toho, ze je potrebne schvalit to, co mi pripada byt rozumne a to, co mi nepripada byt rozumne, to sa schvalit zatial nema. a nie, ze teraz vsetko zakazeme, aby potom nedoslo aj k dalsim poziadavkam. to mi pripada skor ako nejaky typ alibizmu a vyhovarania sa.
@Tikalok "ale v dnesnej dobe je to asi naozaj nemozne" Vidíš ako si to vystihol! Práve preto by sa na to mali vykašľať. Uvedomujú si, že spoločnosť na také niečo nie je pripravená a aj tak ich to neodradí.
Vyhovárať sa potom na homofóbnu spoločnosť je chabé alibi.
IQ test chacha, ÁNO, pretože v slobodnej demokratickej spoločnosti (vážne tomu veríte?) je všetko možné, mali by byť registrované partnerstvá, lebo je to demokracia - zobuďte sa ježišmáriajozef, znamená to, že ten kto nechce aby buzny vychovávali deti, je anarchista a hlupák? Ak si to myslel presne opačne, tak prepáč, ale tipujem, že mnoho ľudí má taký názor. Ako keď niekto povie, že kto volí Fica, je dement. Apropo, nie je aj to sloboda názoru (tá demokracia nepustí sviňa)
@107 neviem ci ma toto nieco spolocne s chamtivostou. dnes homosexuali pozaduju uzakonenie reg.partnerstiev, zajtra budu pozadovat uzakonenie adopcii. kde je rozdiel oproti dnesku? budu pozadovat nieco, co im nebudes chciet dovolit, presne ako dnes. rozdiel bude len ten, ze uz budu mat aj nieco, co je podporene aj ludskou logikou a nikomu neskodi. tak sa tie adopcie neschvalia, to je taky problem? ocakavas potom krvave rozbroje?
@108@Cascabel ja tu hovorim o reg.partnerstvach (aj mnohi homosexuali hovoria zasadne o reg.partnerstvach a nie o adopcii) a vy hovorite zasadne o adopcii. je to tvoj alibizmus, pretoze pre svoju homofobiu, egoizmus a argumenty typu "ja nikomu nic nestrkam do zadku, tak preco by oni mali" a "podla mna je to nechutne, fuj, treba to vsetko zakazat" nie si schopny pripustit, ze by homosexuali mohli zit v reg. partnerstvach, aj ked tebe osobne by to nijako neublizilo. a tak musis hladat argumenty v niecom, co by majoritnej spolocnosti mohlo nejako ublizit - a vzdy ich spolahlivo najdes v otazke adopcii homosexualnymi parmi, aj keby o takejto otazke okrem teba nikto nehovoril.
@110 ked take nieco pozaduju, asi im to na nieco bude. myslis, ze to je len taky rozmar?
@Tikalok Určite, práve preto, že to nikomu nemôže ublížiť. S takýmto partnerstvom pre obyčajných ľudí v očiach nestúpnu. Inak "ja nikomu do zadku nestrkam", a ostatný nech strkajú čo chcú a komu chcú. Ale keby som s bol vonku deckom a videl zamilovaný párik na lavičke, určite by som mu oči zakryl. Možno reflex...
@112@Cascabel tak to si zrejme absolutne nepochopil, preco vlastne nejaka potreba reg.partnerstiev vznikla. Ono totiz vobec nejde o to, aby stupli v ociach "obycajnych ludi".
Zit sa dá spolu aj bez papierov, koľke heterosexualne páry tak žijú. A čo sa týka toho majetku tak to je taký problém ísť za právnikom a spísať závet, komu chceš nechať svoj majetok po smrti?
A o čo ide? Prečítal som si na wiki charakteristiku tohoto vzťahu a v podstate sa môžu homosexuáli všade skryť za nejakú upravenú obchodnú zmluvu čo sa týka majetku alebo dedičstva. No nepáči sa mi boj o akési vyrovnanie tohto partnerstva s manželstvom, pričom nejaký papier má byť potvrdením, že sa od heterosexuálov nelíšia ani v otázke rodiny.
Ako som povedal vyššie, v dnešnej dobe môžu neprimerané údery kvôli ich orientácii vracať v plnej sile. Zákon im umožňuje napadnúť zamestnávateľa ak ich prepustenie má na svedomí práve ich orientácia.
A aj tak... Mám kamaráta, ktorý je homosexuál a vo firme je vo vysokej pozícii. Napriek tomu žije dvojaký život. Načo sú potom registrované partnerstvá ak ľudia ešte nie sú schopný akceptovať ani ich orientáciu?
@Nikeboy ak mi vadi, ze niektori ludia robia z anomalie nieco svate tak nech, volaj to komplex...a nabuduce si napchaj do analu slabikar namiesto panskeho pohlavneho organu, mozno sa na teba aspon nieco nalepi..
Neviem či má výslovne nejaký podtext, niekto je proste king, deti ho nasledujú a smejú sa tým, ktorým sa smeje on. A naopak niekto je priam stvorený na posmech a keď sa mu chcú posmievať, tak si dôvod nájdu - a tým dôvodom môže byť čokoľvek - že má divné vlasy, že nechodí v značkovom oblečení, že má otca alkoholika, že nemá žiadneho otca, ale že aj má dvoch otcov... Oni keď sa mu proste chcú posmievať tak si dôvod nájdu... Naopak, ak je to decko silná osobnosť, tak sa mu nebudú posmievať, ani keby mal neviem čo...
A tiež by som položil protiotázku: Prečo by sa mu mali vôbec posmievať? Iný príklad: Keď má decko otca Róma, budú sa mu posmievať? Určite áno. Keď má decko otca, ktorý je na vozíku, budú sa mu posmievať? Určite áno. Keď nemá decko žiadneho otca, lebo ich opustil, budú sa mu posmievať? Určite áno. Keď má decko chudobných rodičov, budú sa mu posmievať? Určite áno... Proste deti sú také, ak je objekt ideálny na posmievanie, tak si dôvod nájdu.
Problém v spoločnosti nie je v tom, že by to decko malo dvoch otcov, alebo dve matky, ale že proste ľudia sú netolerantní... Podľa mňa by sa nikto nikomu nemal posmievať za to - že jeho otec je Róm, že jeho otec je retardovaný invalid, že jeho otec opustil jeho matku alebo že jeho rodičia sú muži alebo že jeho rodičia sú chudobní. Proste má nejakých rodičov, majú ho radi, on má rád ich a to je fajn. Je jedno či sú inej farby pleti, či sú retardovaní, či sú homoši alebo strašne chudobní......
@114@Majusinka pozri, nikto netvrdi, ze ide o zivotne dolezitu vec. Ale mnoho ludi, ktori su tym priamo dotknuti, ma pocit, ze by im to pomohlo. Neporusuje to prava ostatnych ludi a tak nevidim dovod, preco nad tym nerozmyslat. Skus mi radsej ty vysvetlit, preco by moznost registrovaneho partnerstva vyslovene nemala byt dovolena.
@tommyhot myslel som to tak, ako chápem, že niekto sa posmieva "ty buzna" tomu človeku, budiš, ale prečo by sa mal niekto niekomu posmievať za to akých má rodičov - to proste nechápem
"nejaký papier má byť potvrdením, že sa od heterosexuálov nelíšia ani v otázke rodiny" mas s tym nejaky vyrazny problem? dobre, potom o tomto diskutovat nemusime. lebo ja som ten slavny vyznam rodiny a manzelskeho zvazku v nasej sposlocnosti nikdy nepochopil. tak v tom sa potom naisto nezhodneme. len tolko, ze mne je uplne fuk, ci sa odo mna homosexuali lisia v otazke rodiny.
"Zákon im umožňuje napadnúť zamestnávateľa ak ich prepustenie má na svedomí práve ich orientácia" to ti pripada uz ako nieco navyse, co ty nemas? myslis si, ze by si nemohol napadnut zamestnavatela, ak by dovodom tvojho prepustenia bola farba tvojich vlasov alebo iny nepodstatny faktor neovplyvnujuci tvoj pracovny vykon?
Znameho od jeho osmich rokov (momentalne ma 17) vychova po rozvode jeho otec s partnerom a nemyslim, si, ze by to na dotycnom zanechalo nejaku vaznu ujmu. Co sa vsak tyka umoznenia adopcii nemyslim si, ze spolocnost je v sucasnosti pripravena prijimut taketo dieta medzi seba, co vsak rozhodne nie je chyba potencionalnych rodicov rovnakeho pohlavia.
@tikalok ja som nenapísala, že som proti, tak sa tu nehraj na múdreho iba som chcela vedieť od teba, o čo iného im teda ide, keď nie o to, aby boli "rovnocenni". (vid @113 ).
@122@Majusinka tak to sme sa potom zasadne nepochopili. Ano, urcite ide o rovnocennost. Tuzba po rovnocennosti nerovna sa tuzba po stupnuti v ociach ludi. (O tom sa totiz pise v @113 ) Vyzera to tak, ze sa hram na mudreho? Mne to tak nepripada.
@tikalok mne to pripadá zase tak, že si domyslas veci vo svoj prospech, aby si (nielen) mna mohol zhodit. Nerovná sa to? To, že ma niekto pokladá za menejceneho a ja mu chcem dokázať že som taký istý ako on neznamena, že chcem stúpnut v jeho očiach, že som rovnako dobrý? Stúpnuť v jeho očiach... Keby nechceli, tak by im to bolo u riti, čo si o nich heteraci myslia a že ich odsudzuju.
@124 chapem definiciu a charakteristiku rodiny, nechapem jej posvatny vyznam v nasej spolocnosti. myslim vsak, ze ci mu ja rozumiem alebo nie, to nie je momentalne velmi podstatne
@125@Majusinka ano, v tom mas zaiste pravdu, ale aj tak si nemyslim, ze sa to musi naozaj rovnat. V @112 totiz autor prispevku odpovedal (ak som to spravne pochopil), ze nie je ochotny pripustit, aby homosexuali zili v reg.partnerstvach prave preto lebo tie nepomozu homosexualom stupnut v ociach ludi. a to je z velkej casti zrejme pravda, vieme, ze velka cast spolocnosti ma voci homosexualom predsudky a reg.partnerstva asi naozaj nie su nic, co by mohlo pomoct tieto predsudky prekonat. napriek tomu by zrejme homosexualom aspon ciastocnu rovnocennost (z ich vlastneho pohladu, pretoze z pohladu homofobnej casti spolocnosti rovnocennost nedosiahnu nikdy) dosiahnut pomohli. a preto si myslim, ze tam ide viac o vlastny pocit rovnocennosti a nie o pocity okolia. preco by som ta mal chciet zhadzovat, naozaj netusim. ja si naopak myslim, ze nas nazor moze byt celkom podobny, akurat sme sa spociatku nepochopili.
Mna by zaujimalo co si vacsina heterosexualnych homfobikov predstavuje pod pojmom registrovane partnerstvo, a preco podla nich gayovia chcu legalizaciu partnerstiev.
Tu nejde len o dobry pocit rovnocennosti, ale aj o nejaku istotu v zivote. Prva vec co napadne kazdeho gaya a nehomofobneho heteraka je dedicne pravo ktore dava tu najzakladnejsiu istotu v pripade ze partnerovi sa nieco stane. Prva vec co napadne kazdeho homofobika je "ved mozte napisat zavet" pripadne svoju rodinu vydedit. Co ale malo ludi vie ze je to mozne len na zaklade nejakeho padneho dovodu, nemozte niekoho vydedit len tak, a ked toto (zavet) zakonni dedici napadnu a vyhraju, maju narok na polovicu z toho co by dostali zo zakona, co neregistrovaneho vdovca a vdovu tiez pekne ochudobni.
Dalsia vec o ktorej sa menej hovori a je rovnako dolezita, ked nie viac, je (teraz to asi zle sofrmulujem) pravo na informacie o zdravotnom stave a sposobe liecby a pravo na rozhodovanie o sposobe liecby pokial to chory (zraneny, ...) clovek nemoze urobit sam (koma a pod.).
Okrem toho su tu este danove ulavy a rozne ine vyhody.
Povedzte mi prosim, ako toto zasahuje do VASHO zivota a obmedzuje ho, ze vas to tak neskutocne trapi a pocitujete potrebu to zakazat?
Gayovia ktori sa miluju uz teraz spolocne ziju v domacnosti a vacsina ludi o tom ani nevie tak preco nejaky papier ktory im dava prava ktore vy uz mate a vam ziadne prava neubera je pre vas problem?
Myslim ze tu ako argument proti registracii alebo gayom ako takym bol zvysena nakazlivost HIV virusom. No co je toto za sprosty argumet? Zrazu kazdeho zaujima zdravotny stav ludi ktorych inak neznasa? Z pohladu homofobika by som bol rad ze sa to siri len medzi ludmi "ich druhu"
Dalsia vec - potreba striedat sexualnych partnerov. Vacsina heterosexualnych chalanov by takisto nemala problem vyspat sa s hocikym, lenze bohuzial nemaju s kym lebo zeny vnimaju sex inak ako muzi - ci uz hetero alebo gayovia. Nech mi heteraci nehovoria ze by si len tak nezavazne nezasexovali s hocijakou peknou babou keby s tym ona nemala problem.
Dalsia vec ku ktorej som sa chcel vyjadrit bola adopcia - konkretne zase okomentovat jeden argument homofobikov, ktori su podla tohto argumentu tvrdymi ochrancami stastia deti a prave preto by mali podla nich vyrastat v detskych domovoch s asi 17 eurami na mesiac (tipujem ze to tak bude podla socialnych prispevkov na deti zijuce v rodinach, mozno sa mylim) a bez pocitu rodicovskej lasky a tepla domova, s vedomim ze v 18 rokoch pojdu surovo na ulicu pokial si nezozenu nejaky internat a pracu k tomu a mat prakticky cely zivot zniceny a stale to bude lepsie ako prezit par rokov vysmechu od hlupych deti ktore ako povedal Tomas sa aj tak vysmievaju za vsetko ale prezit cely zivot s rodicmi, ktori ich miluju, so zabezpecenym vzdelanim a buducnostou, strechou nad hlavou kym budu schopne sa osamostatnit a s ovela lepsou kvalitou zivota, bez toho aby museli niekedy pochybovat o tom, ci ich rodicia maju radi. Uff, to bola dlha veta
Katalyzator, áno, všetci čo nechcú aby o 100 rokov tu boli samé buzny sú homofobici, a to je také strašné, že by sme mali na to zavolať EÚ alebo USA - správnych ochrancov demokracie, slobody a liberalizmu. A navyše hanbite sa homofobici, lebo ste stupídni, keď máte iný názor ako ostatní (a aj všetci ostatní rozmýšľajúci konzervatívne či neeurópsky). Asi ťa sklamem priateľu, ale Obamovo zvolenie za prezidenta nie je predpovedaný druhý Kristov príchod. Kiež by som ťa mohol utešiť.
Nemam nic proti vlastnemu nazoru, pokial nie je zalozeny na nespravnych faktoch alebo je to nelogicka blbost Tak ako tvoja teoria o nakazlivosti homosexuality v predchadzajucom prispevku A neviem, co to ma spolocne s Obamom, USA alebo EU, teda minimalne moj prispevok o nicom takom nehovori, neviem naco mi o tom hovoris.
píšem to preto, že to je žiaľ dnešný názor väčšiny mladých ľudí. Čo je demografická krivka ti je márne hovoriť, pretože ty aj tak povieš, že je to len štatistika a aj vedecké výskumy sú len pokusy (nákazlivosť homosexuality wtf?). To je to isté, ako keby si povedal, že to, že Rómovia majú priemerne 6 detí nevýusti o 50 rokov v ich premenu na väčšinu.
To sa vážne tváriš tak hlúpo? O homosexuálnej nákazlivosti si začal ty "Tak ako tvoja teoria o nakazlivosti homosexuality v predchadzajucom prispevku" a ak skutočne nevieš, čo je demografická krivka alebo štatistika, tak ti nemám ako pomôcť. Skús prejsť zošit z 5. ročníka ZŠ z vlastivedy, možno tam. Azda Rómom narastajú práva? Nie. Ako si si to preboha mohol vysvetliť tak? Čo chcem povedať je, že jediný spôsob ako zabrániť enormnému nárastu je aby sa to regulovalo. Kapiš?
Omg o akom enormnom naraste rozpravas? Gayov stale bolo a stale bude rovnako len teraz sa uz nemsuia skryvat. A aj ked ich pocet bude narastat tak to urcite nebude kvoli pravam ktore maju, omg sak to nekvitne podla toho jak to polievas. A predstav si ze viem co je to demograficka krivka ale netusim aku spojitost v tom vidis s gaymi, tak isto ako prava romov ktore su uplne rovnake ako prava bielych a nemaju kam dalej narastat. Narozdiel od toho su prava gayov na nizsej urovni. A nerozpravaj mi tu o mojej inteligencii ked to co pises su same bludy este k tomu aj s rasistickym podtonom.
toto je ako rozprávať sa so stenou, hovorím nárast DLHODOBO, preto hovorím prapraprapradeti. Vypísal som aj o dôvodoch, ktoré by MOHLI viesť k nárastu a to znova DLHODOBO (prapraprapradeti). S RASISTICKÝM PODTÓNOM to si vyprosím, KDE, KDE to máš? Kde máš rasistický podtón? Nemôžem za to, že si nikdy nebýval blízko nejakého Róma alebo gaya, alebo že si ich stretol 5 dokopy. A ten rasistický podtón ťa poprosím - CITÁCIU.
A sam som gay, radsej mi ty povedz, kolko gayov si ty dokopy stretol?
"Azda Rómom narastajú práva? Čo chcem povedať je, že jediný spôsob ako zabrániť enormnému nárastu je aby sa to regulovalo." = regulujme prava romom(=gayom) (resp. nedavajme im nove) aby sme zabranili ich enormnemu narastu
"Teraz si to predstavte, keď to urobí každý z nich (keď už sa toľko oháňate štatistikami, tak si to vyrátajte) a adoptuje si viac ako 1 dieťa (čo sa niekde na svete určite stane) tak viete aký bude výsledok? Vaše praprapradeti budú heteromenšinou." konkrétna citácia na dôvody. Regulujme práva Rómom? To je asi zlý vtip. "aby sa to regulovalo." keď vravím o gayoch a rómoch tak asi nehovorím o právach... a rasizmus je chlapče zlatý niečo iné. A ak si nesledoval posledný rok správy, tak asi nevieš, čo sa deje v tejto republike. Na protiotázku, ktorú si položil "kolko gayov si ty dokopy stretol?" ti položím off-topic otázku a ak je jej odpoveď negatívna, tak ani radšej neodpisuj, lebo nemáš ani potuchy, čo to znamená rasizmus. Okradla ťa niekedy skupinka Rómov, dobila ťa, zobrala ti všetko čo si mal? A polícia nič neurobila. Silní vykorisťujú slabých a nikto nič neurobí. O tom táto slávna demokracia je. 10% sa nabalí, zvyšní sa vezú na chlebe a soli. Preto takéto gayovské kraviny neberiem vážne, lebo ľudia, ktorí o týchto veciach hovoria, tvária sa ako hrdinovia, nevedia, čo je to život, oproti tomu, čo je tam vonku, je toto nič.
Zdoraznujem, (nekricim) ze DIETA VYCHOVAVANE HOMOSEXUALMI NEBUDE NEVYHNUTNE HOMOSEXUAL! Mna vychoval hetero par, s dobrymi mravmi, krestansky zalozena babka, niikdy mi nic nechybalo a cela rodina ma viedla k zalozeniu rodiny a k vychove deti a hľa, som buzik. Nieco na tom asi bude.
ešte napíš kde je napísané že každé dieťa bude nevyhnutne homosexuál. a vypni si caps lock predtým, ja som mal na to aspoň dôvod, keďže si ma obvinil z rasizmu (za to sa sedí v base, chlapče). a to s hetero párom ti neberiem, nevidím, že by som niekde napísal nejaké Všeobecné pravidlá vzniku homosexuála.
Vravím, že praprapradeti a vravím, že vždy musíš zvážiť všetky možnosti. Azda, keď ide fyzik robiť dôležitý pokus, nerátajú bezpečnostné opatrenia i s prípadom explózie? A neuraz sa zas, neber to doslova.
@Hayastan Objasni mi prosim ta v strucnych bodoch bez vtipnych poznamok o Obamovi Kristovi a ci mi je alebo nie je marne vysvetlovat krivky odpovede na nasledujuce otazky:
1. je dokázané, že áno - výchova ovplyvňuje i jeho pudy, boli prípady, keď sa pudom zamedzilo takmer maximálne
2. je dokázané, že môže byť aj vrodená ale dá sa získať aj výchovou, rovnako, ako môžeš prejsť z homo na hetero v priebehu života
3. pretože je to ako porovnávanie jabĺk a hrušiek, sú ovocím, majú rovnakých predkov, ale napriek tomu inak vyzerajú, chutia a obsahujú iné látky
4. pretože ako som vysvetlil predtým, je veľký počet tých, ktorí sa báli doposiaľ vystúpiť z tieňa a pri možnosti adopcie sa obávam tejto možnosti, už len kvôli tomu, že keď by sá táto možnosť zlegalizovala, ak je len 10% gayov na svet a 50% si chce adoptovať dieťa (nielen jedno), tak môže narásť ich počet, resp. i opačný efekt - nárast homofóbie.
K Aby som ti stál za reč - nikde som nepovedal, že mi Katalyzátor nestojí za reč, veď už sme konečne obaja pochopili, čo myslíme, takže ten akože aheroický sarkazmus rovnako nikoho nezaujíma ako moje akože vtipné poznámky.
@146 a ty si stále nepochopil, že hovorím o jednej z možností. Nemôžem predsa ani náčrtom predpovedať budúcnosť, keď jediné, čím rozmýšľam je minulosť (ako každý). Takže presný priebeh ti neviem povedať. Sorry.
Vychova moze ovplyvnit pudy, ale nikdy neovplyvni "chutky", teda to co mas rad alebo nie. Moze ti mama zakazat jest tvoj milovany jablkovy kolac ktori lezi na stole pred tebou, a raz ked bude dlhsie prec tak si z neho proste das lebo sa neovladnes, v inom pripade ti mama dokonale vysvetli preco ten kolac nejest, a ty to pochopis a uveris jej, co ale neznamena ze si ho prestal mat rad.
1. na internete mas milion clankov kde sa tvrdi opak... rozne zdroje, rozni zaujati chujovia rozne informacie . Podla mojho nazoru ziadna vychova ta nepresvedci aby sa ti pacili chlpate nohy ked sa ti raz nepacia. - irelevantne
2.Z homo na hetero v priebehu zivota prejst nemozes. Vacsina gayov (ja som vynimka) moze mat sex so zenou ale nikdy ju nebude milovat lebo im viac ""vonaju chlapci""..... Cital som kopec clankov , ktore tvrdia, ze je vedeky dokazane, ze vsetci su bi zalezi len na tom v akom pomere..... --- irelevantne
3.Skor je to ako porovnavanie zelenych jablk a cervenych. To iste len ina farba.
4. Bali sa doposial vystupit z tiena ! Bravo konecne nieco relevantne. Cize kym su v tieni nie su homo ale ked vystupia z tiena uz su homo... zaujimavy nazor... to nas skutocne "" rozmnozi""
Moj sarkazmus je na mieste , lebo cely cas dialogu s katalyzatorom bola obhajova tvojich nazorov z 3/4 zalozena na jeho ponizovani (pricom si ho absolutne neodhadol co tvoj psychologicky um indikuje pod nulu) a ani raz si neodpovedal na otazku priamo.
1. obyčajná chémia, nič viac, nejde žiadnych chujov, ale o obyčajné prírodné látky. Po kom zatúžiš, je len pud, chcemický podnet, nič viac. A každý podnet sa dá po výskume potlačiť (Pavlov)
2. Už len medzi historickými osobnosťami či aj dnešnými známymi persónami je hneď niekoľko. Ja osobne poznám dievčinu, ktorá si to pred 5 rokmi ešte rozdávala s jej podobnými a dnes už má manžela a 3 deti. Apropo, bi je niečo iné ako homo.
3. A predsa nie sú rovnaké.
4. Súvisí s diskusie s ďalším gayom, z inej témy, on sám tot povedal, čo ja a aj sám Katalyzator, takže áno, je to tak. Ani každý Róm neprizná že je Róm. Azda bude Róm, ktorý tvrdí, že je Slovák, Rómom v štatistike?
kde je to ponižovanie? CITÁCIU poprosím. Podobne ma aj on obvinil z rasistického podtónu a jediné, čo dokázal svojím argumentovaním o mojom rasizme, bolo, že sa zosmiešnil sám. Nemá ma obviňovať z vecí, ktoré sa dejú v jeho hlave.
Aj keby tie to tvoje teorie boli pravdive, a pavlov sa okrem pdmienenych reflexov venoval aj niecomu inemu naco by to bolo? Preco proste nemozes prijat existenciu gayov a treba sa ich zbavit? Ked sa povie gay zrazu kazdeho zaujima buducnost ludstva, ale to co on sam robi s touto planetou a co sa tu deje je uplne nepodstatne, ze? Sak ludstvo moze mat do 50 rokov ovela hrosie problemy ktore treba riesit (ano to je dokazane) ale my sa musime zaoberat tym ze gayovia MOZNO sposobia ze nase praprapraprapraprapradeti budu setky homosexualne.
Anyway, skusal si si niekedy seba predstavit ze by si mal spat s chalanom? Alebo ze by ta nedajboze niekto k tomu nutil a tvrdil ti ze sak ked budes chciet tak sa ti postavi? Alebo trochu menej drsny priklad, predstav si jedlo ktore uplne najviac z duse nenavidis, napriklad spenat. A teraz ta niekto zacne nutit ho jest. Ty ho proste nechces. Preco by si ho mal jest ked mozes jest pizzu?
@154 niekto tu spomínal existenciu? niekto tu spomínal zbavenie sa. Táto diskusia bola o REGISTROVANÝCH partnerstvách. Sám som povedal, že táto téma je nič oproti tomu, čo sa deje vonku, ale pretože ľudia ako vy majú stále nejaké problémy o tom, že by chceli viac ( nie ty konkrétne).
Radšej by som sa nechal umučiť než strkať môj pohlavný úd do človeka rovnakého pohlavia. A nikto ťa do ničoho nenúti, pizzou sa obžieraj ako chceš. Ak to nebude na verejnosti (tá strkacia časť aspoň)
@hayastan nesuhlasim .... Kedysi davno Platon povedal, ze dobrotivost cloveka suvisi so vzdelanim je to snad pravda ?
Som kompetentny tvrdit, ze to tak nie je pretoze narozdiel od teba, ktory o tom len cita ja to zijem a mam celkom jasno v samom sebe. Laska je chemia super.... na toto vela bab asi nezbalis...... ber zivot racionalne a cely zivot budes nestastny. Ale ak budes brat zivot len na zaklade jednomyselnych teorii z ktorych kazda sa da vyvratit (dokonca ani evolucia, hoci je vseobecne prijata ma kopec odporcov aj medzi navyzsimi vedeckymi kapacitami) budes zarucene zit cely zivot v omyle. a + este aj budes nestastny.
Rasizmus a homofobia su presne to iste. (rasizmus je odvodeny od slova rasa, homofobia asi od slovo hovo teda rovnaky) ale su to iste .... bohuzial odsdzovat ineho cloveka lebo sa lisi niecim , co ti nema dovod prekazat je svinstvo a svinstvo ma vela podob, a vela tvari....
Rovnako ako laska Moja predstava krasneho zivota je najst niekoho koho budem lubit a budem s nim stastny Mas nieco proti ?
Ohradzas sa spolocnostou ale to je pokrytectvo pretoze nikoho netrapi co bude na zemi o 150 rokov . Teba snad ano ? Je to len argument ktorym sa homofobici casto ohreazuju
Ale kto sa ide postavit pred parlament a prostestovat proti milionom svinstiev, ktore sa na Slovensku deju ?
Kazdy sa stara sam o seba. NEVERIM nikomu kto tvrdi, ako mu strasne zalezi na ludstve vzdy a zasadne len pri diskusiach, kedy sa mu to prave hodi.
Nedokazal si nic. Si len zastancom teorie. jednej z miliona teorii ktore po svete koluju navyse teorie o ktorej mi kazda bunka v tele hovori ze nie je spravna.
Svet je pestry, svet je farebny svet je krasny pretoze kazdy clovek je iny, kazdy clovek je niecim vynimocny a zivot kazdeho cloveka ma svoju cenu a aj moj aj katalyzatorov a Fera z krcmi aj tvoj ...
Pokrok je zalozeny na konkurencii tak ako cely kapitalizmus. Kazda strana sa snazi vyhrat a argumentaciou, snahou byt lepsi ako ten druhy sa hybeme dopredu. Preto je dobre ze su ludia, ktori nam odporuju pretoze sa o tom ROZPRAVA
A ked sa o tom rozprava veci sa hybu dopredu a jedneho dna budeme slobodni
Pýtal si sa na vysvetlenie, ja som ti poskytol to vedecké, pretože si ho predtým spochybnil. Ja rešpektujem to, kto si a že si gay a nemám nič proti tomu, len prezentujem svoj názor (nato diskusia je). Radšej budem sviniar, ako súhlasiť s partnerstvami. Proti tomu, aby si bol šťastný nemám nič - vidíš, že by som to niekde napísal predtým? Sloboda nebude nikdy, pretože vždy bude niekto, kto bude chcieť moc. A žiaľ podobne ako píšeš, že som teoretik aj ty si, ale zase o iných veciach, ktoré ja zažívam. a teraz dve veci, ktoré ma nasrali:
"Kazdy sa stara sam o seba. NEVERIM nikomu kto tvrdi, ako mu strasne zalezi na ludstve vzdy a zasadne len pri diskusiach, kedy sa mu to prave hodi."
Tvojím prístupom by sme žili ešte v jaskyniach. A je mi ľúto, že sú na tejto planéte ľudia ako ty a to ma serie ešte viac ako gayovia - a to sú ľudia, ktorí namiesto toho, aby sa snažili niečo urobiť, dať dokopy nejakú skupinu a snažiť sa urobiť veci, na ktorých záleží, robia to, čo ty - neveria, vzdávajú, nepokúsia sa, majú plnú hubu hovien o morálke a slobode ale keď príde na činy, tak sa schovávajú.
A druhá vec: "Ohradzas sa spolocnostou ale to je pokrytectvo pretoze nikoho netrapi co bude na zemi o 150 rokov . Teba snad ano ? Je to len argument ktorym sa homofobici casto ohreazuju"
Kto ti je tu poondiaty homofobik? Dnes už je rasista každý, kto povie, že cigáni si nezaslúžia nové domy, každý, kto povie, že by nemali byť homosexuálne registrované partnerstvá. Nechápem ako môžu byť ľudia dneška takí slepí a nevidieť, čo sa za tým všetkým deje.
Ano niektgo tu spominal existencne problemy a nepriamo si ich spominal aj ty. tato diskusia BOLA o registrovanych partnerstvach a sam si od nej obocil tak isto aj ja tak sa k nej nevracaj ked ti je to vhodne ( alebo nemas co dalej povedat?).
"ľudia ako vy majú stále nejaké problémy o tom, že by chceli viac" Prepac ale my chceme len to na co mame narok, a to co je pre VAS bezne, pricom to nijako neporusuje zakon (hlavne teda prava tretich osob). Sam by si nechcel keby ti niekto bezdovodne odopieral moznost pravne si potvrdit lasku s niekym koho neskutocne milujes, tak preco to robis inym? A stavim sa ze vyjdes von z domu a budes rozpravat "nerob druhym to, co nechces aby robili druhi tebe" a budes strasne krasny.
Gratulujem druhy pokus odhadnut cloveka s ktorym si pises skoncil ako obvikle neuspechom
Teraz sa ti uz ale fakt smejem
Nespominam si ze sme spolu vencili psov.... asi mam slabu pamat.... ale fakt ma nejak moc "" dokonale poznas""
Ja v tieni uz nezijem. Bol som sam proti vsetkym a dnes ? Vacsina je so mnou proti par ludom ako si ty. Nas zivot musi ist prikladom dalsim ludom. Ziadnu situaciu nemozno riesit tym, ze odstranis niekoho kto ti je nepohodlny. Si homofobik a je uplne jedno za ake inteligentne tvariace sa argumenty to schovas. Nenapisal si jediny schopny argument preco by sme nemohli mat jeden blby papier ktory by nam ulahcil zivoty ale budis budem jak ty:
Podla mna ludia ako si ty nikdy nebudu mat dost. Odopriete nam papier co to bude potom ? Budeme mat zakazane sa bozkavat ? A potom co pojdeme do plynu? Ty hajzel sa nezastavis pred nicim! ...........Zcestne ze ? ale presne toto tu predvadzas ty.
A prosim ta tie svoje teorie o tom co sa odohrava za scenou rozpravaj kamosom pri spekackoch.... neviem o com sa tu pokusas nas presviedcat ale to o com sa bavime my je uplne jednoduche proste a ziadny priestor za scenou to nema
Pri ludoch ako som ja by sme stale zili v jaskyniach ?
Ved jedine o co sa my snazime je z nich konecne vyliest
@164 aj madari su podla toho na zapade? aj australia? tu ide o zrovnopravnenie prav, napriklad ked dvaja alebo dve spolu ziju aby mohly detit, dostat info o zdravotnom stave partnera/partnerky a podobne.
dnes sa skoro kazdiii mladii clovek, zenie hlavne za karierou. lebo bez karieri niesu peniaze, a bez penazii sa neda zabezpecit ista zivotna uroven rodine.
@Hluzar " tak sa nezen chod prikladom ved naco ti je svadba ? Si materialista..."
Tebe dat akurat tak do ruky odporucanie o znovuprijatie do zakladnej skoly, aby si sa naucil citat, a nie sobasny list Vidis niekde, ze by som pisal, ze potrebujem k zivotu svadbu?
som znechutená....táto diskusia ma presvedčila že ľudia asi nie sú normálny...
aby sme niekomu zakazovali ako a s kým má žiť????
a prečo by sa nemohli zobrať???..šak sú taký ako my len rozdiel je v tom že oni to nemajú povolené...tak prečo im to nedovoliť????
a ste hlúpi ak si myslíte že nemôžu spolu vychovávať dieťa.....len jedna otázka PREČO???..však ako tu čítam....nebude sa predsa ich synovi páčiť chlapec len preto že ho vychovávajú dvaja otcovia....hlúposť...
sme stále primitívny národ....
a v krajinách kde je to legálne???...stalo sa niečo???..vidíte žeby sa z toho robilo nejaké haló???
sa uvedomte konečne a nechajte ich nech sú šťastný....majú nato právo oni aj my....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
169 komentov
Dať dieťa, ktoré nemalo nikdy rodičov do takejto rodiny môže mať určite dopad na jeho další vývoj a život...
a ano, ja som za registrovane partnerstva. mne nijako neskodi, ked budu mat dvaja ludia rovnakej orientacie uradne potvrdene, ze su par. vam snad hej?
Najviac informácií o okolitom svete človek získava v detstve, pochybujem, že takéto dieťa bude rovnaké ako to z heterosexuálnej rodiny...
No teraz, keď som sa nad tým trochu viac zamyslel, prišiel som na to, že ich za normálnych celkom nepovažujem. Pojem normálny sa dá chápať všelijako. Oni sa "iní" už narodili, narodili sa s iným génom, ako by sa mal človek narodiť, takže niesu celkom normálny.
Poviem príklad : ak sa nejakému zvieraťu narodí albín, tak tiež ho nepovažuješ za normálne, aj keď za to nemôže a správa so rovnako, ako nealbín.
Ale toto som už dosť odbočil od témy, proste som za registrované partnerstvá, s takýmito ľuďmi vychádzam ako s každým iným, no stále ich považujem za homosexuálov.
Podľa mňa iným ľuďom to neubližuje, tak prečo to nepovoliť?
Alebo má niekto z vás pocit že pri prvom registrovanom partnerstve homosexuálov na Slovensku by by na nás všemocní bohovia zoslali strašný trest?
A k tým deťom ďalšia pripomienka - pokiaľ nejde o to, že by si homosexuálny pár chcel dieťa adoptovať, tak vás tie deti absolútne netrápia (česť výnimkám), tak prečo sa o ne v takomto prípade zrazu tak staráte?
Mám povedať aj prečo mi ten príspevok pripadá blbý? Pretože je totálna blbosť, aby dieťa po adoptovaní homosexuálnmi rodičmi odrazu zistilo, že je od narodenia(!!) homosexuálne orientované a bolo to brané ako vina adoptívnych rodičov.
Aj keby pisateľ príspevku trochu rozmýšľal, čo chce vlastne povedať a napísal by, že dieťa začalo byť homosexuálne až pod vplyvom adopcie homosexuálnymi rodičmi a nie od narodenia, nedá sa povedať, že by som tomu uveril. Ak by bola sexualita dieťaťa ovplyvnená sexualitou ľudí, ktorí ho vychovávajú, na svete by nebolo homosexuálov. A nakoniec, ten príspevok je vyslovene blbý aj kvôli tomu, že predpokladá, že bude takáto rodina odkázaná na pomoc štátu. Neviem prečo. To je asi tak všetko.
A to ani nehovorím o vplyve prostredia a predsudkoch...
Čo sa týka súrodencov - je vedecky dokázané že je vysoká pravdepodobnosť toho, že budú mať mentálne postihnuté deti, čo je jeden z dôvodov, prečo sú takéto vzťahy zakázané.
BTW tak na koniec, nemyslim si, ze by to bolo porovnatelne
nie, zoofila so zvieratom(pripadne by to mohlo byt obmedzene na cicavcov). Tiez je vedecky dokazane ze u homosexualne aktivnych jedincov sa castejsie vyskytuje HIV, ale nikto im v tom nemoze zabranit takisto ako nemoze nikto oficialne zabranit surodencom spolodit potomka, s tym nejake registrovane partnerstvo nema nic spolocne
A preco nepovolit rovno registrovanu polygamiu, najprv tu pokladate basnicke otazky "Je "hriech" ľúbiť niekoho, rovnakého pohlavia?" a nadavate ze su Slovaci prilis nabozensky. Ale ked pride na rec polygamia a ine chutovky, tak ste aj vy strasne pobozny. Je hriech ked sa lubia viacery ludia navzajom ?
Nie, zoofili sú ľudia, ktorí chcú mať pohlavný styk so zvieraťom.
To je jedna vec.
Nie, nie je hriech ľúbiť iný živočíšny druh, aj ja mám rada svojho psa. Problém už je, že zoofili chcú niečo viac než to zviera mať rád - to už hriech je, lebo zviera ti nepovie "Nechaj ma, nechcem to."
Homosexuáli sa vedia obaja vyjadriť k tomu čo chcú a čo nie. (Asi ako Tikalok napísal: Ak ti to zviera podpíše že o to má záujem...)
Áno, súrodencom toto nikto nemôže dovoliť, ale tým že im povolíš registrované partnerstvo, akoby si im schválil že ich konanie je správne...
A takéto vzťahy zakázané nie sú, zdá sa mi to zvláštne ...
Ešte k tomu HIV:
Chvíľu mi trvalo kým som našla to konkrétne vyjadrenie.
Nie tak dávno (necelý rok dozadu) tu totiž takáto diskusia bola a konkrétne k tomuto si dovolím citovať z tej diskusie:
"Ja ti poviem prečo. Pretože by sa tím znížila promiskuita homosexuálov. Hovorte si čo chcete, ale homosexuáli sú promiskuitný a najviac sa medzi nimi šíria pohlavné choroby. To, že im dáš registrované partnerstvá, tak to trochu obmedzíš."
Zdroj: » www.birdz.sk/forum/registrov...
A v príspevku 163 vo vyššie uvedenej diskusií je aj reakcia na tento citovaný príspevok.
@44 @Galinka zvierata sa praveze nemusis pitat nic, ani ked si si psa kupila tak si sa ho nepitala ci ta chce, ani kureniec sa nikto nepita ci chcu byt vykrmovane a potom posluzit ako potravu...
A v registrovanych partnerstvach by prave partnery vedeli s ktorymi ludmi su v partnerstve
Pokiaľ viem, súlož so sestrou ani s kozou by veľmi legálna nebola (teda pri tej koze som si nie až tak istá, ale pri tej sestre sa tomu hovorí incest a pokiaľ moje vedomosti siahajú, tak ten je nelegálny, aj keby bol dobrovoľný a keby sestra mala na to vek.)
Ja som si psa nekupovala.
A registrované partnerstvo je o tom, že s ním všetci zúčastnení súhlasia. (Predpokladám, že tvoja posledná veta narážala na moje vysvetlenie polygamie - ide o to, že nemáš ako zaručiť, že chlapík nebude nadržaný blbec, nesfalšuje podpis aktuálnej manželky a nevezme si tajne (a "legálne") ďalšiu - A potom prvá manželka nech si dokazuje že ona s tým nesúhlasila keď papier je podpísaný.
Ale inak je mi popravde jedno keby aj chlapík mal sto manželiek a každá z jeho manželiek by mala ešte ďalších dvoch manželov, kým by o tom všetci vedeli a všetci s tým súhlasili...)
Partnerstvo je podľa môjho osobného výkladového slovníka rovnocenný zväzok dvoch osôb, ktoré s týmto zväzkom obe súhlasia. Pri kurencoch ani pri kúpe psa nejde o partnerstvo.
Ku adopcii, som aj za tu. 1. Dieta pozoruje rozdiely medzi pohlavim od cca 4-5rokov, takze tie 10rocne deti s tym uz problem nemaju, kto ich bude v zivote pritahovat a kto nie. 2. Aj keby sa vychovou zmeni orientacia (o com pochybujem), budem ovela radsej ked budu po Slovensku behat normalne vychovani homosexuali, ako keby maju z detskych domovov vychadzat 18-rocni heterosexuali bez zamestnania, byvania a temer aj bez nadeje. Vysoka sanca, ze sa taki zmenia na trosky, ktori budu nasu ekonomiku nie zlepsovat, ale zivit sa na nej.
ale ked už tak vydávat/ženit by sa podla mna mali len muž zo ženou, a taktiež by mali vychovávat deti len heteráci a nie dvaja muži či dve ženy..
ale inak v pohode nemám nič proti nim nech si žiju
...proti slovákom, heterosexuálom a bielym ľudom...
Magyar GAY Black POWER!
Zlatá stredná cesta. Vraví Ti to niečo?
@pernik áno, ja som nevraživá, zatiaľčo ty chceš ľuďom ubrať ich základné práva
@pernik , som proti adopciám, ale prečo by 10 ročné dieťa nechápalo homosexualitu?Tuším, čo si tým myslel, ale vyznelo to max. scestne.Osobne mi v desiatich rokoch bolo jasné, ako sa veci majú.)
P.S. Nemala by som sa do takýchto diskusii zapájať, lebo ma furt nasere netolerantnosť mladých ľudí!!!
Preco netolerujes jeho nazor?
Presne tak! Prečo by sme nemohli vychovávať deti?! Nikdy nikde nevychovávalo dieťa homosexuálny pár a ak aj, kde je nejaká štúdia ako to prebieha? Aké následky z toho dieťa nesie,že ho vychovávajú dve ženy alebo dvaja muži? To nikto nevie! A ako to zistiť?! Skrátka tak, že sa to spraví! Aj vedci vedia hovno, čo tam po nich...
je síce nepekné myslieť na to, čo ak niekto zomrie - pričom je jasné, že raz všetci zomrieme. ale prepáč, ja nechcem po tom ,čo mi umrie blízky myslieť ešte aj na to, že teraz vlastne nemám an icent a nemám kde bývať.
uvažujem mária brähy.
neriesim volovyny v zakonoch aj tak je tam x inych blbosti jedna nikomu neuskodi..
Preto vecsina homosexualne orientovanych jedincov trpi okrem homosexuality aj dalsimi vadami, napriklad psychickou labilitou.
Preto by sa stat mal o takych ludi starat tym ze by ich LIECIL a nie ze by im daval prava aby si vyplnali svoje deficity lasky a starostlivosti z detstva a kompenzovali to mrdanim rovnakeho pohlavia.
To by len bolo smutné, kebyže ich zmysel je takýto.
Ja osobne neviem odpovedať na otázku z ankety, rozhodne si však nemyslím, že ak existuje nejaký dôvod, aby registrované partnerstvá homosexuálov trvali, tak aby ten dôvod bol finančný.
A k tej registrácii - je to blbosť. Len si zbytočne robia negatívnu reklamu. Myslím, že spoločenský systém je k nim ústretový dostatočne a neuvedomujú si, ako im je vlastne v EU dobre. Viete si predstaviť ich sprievod v arabskej krajine? Väčšina ľudí je aj tak latentných homofóbov, a osobne poznám len jedinú ženu, ktorá po zistení pravdy dovolila žiť dcére so svojou partnerkou doma.
Som proti, kokot patri do pici a nie do riti a majte ma aj za homofoba, je mi to u prdele.
@Cascabel "Myslím, že spoločenský systém je k nim ústretový dostatočne a neuvedomujú si, ako im je vlastne v EU dobre."
S jedlom rastie chut
Som proti, kokot patri do pici a nie do riti." je najväčšia pravda ľudstva, vďaka ktorej tu všetci sme.
Ale odpoviem ti proti otazkou, co by si robil keby mas dvoch otcov a uz od skolky sa ti vsetci smeju? Chcel by som vidiet, akoby to nepohlo so psychikou maleho decka a netahalo sa to s nim az do konca zivota.
A ver, ze ak im uzakonime registrovane partnerstva, tak pride aj na adopciu. Nebavi ma opakovat sa, ale s jedlom rastie chut.
Ale inak co bolo zle na mojej protiotazke? Snad je nepravdive tvrdenie, ze sa ti za to budu deti smiat? Je nepravdive tvrdenie, ze to bude negativne vplyvat na tvoju psychiku? Nemyslim.
Od malicka nepoznam svojho otca a v skolke aj v skole mi to vsetci davali pekne najavo. Neviem si predstavit, co by decka so mnou porobili, keby som tych otcov mal dvoch a ucitelka by sa ma spytala: "Ako sa vola tvoj otecko", "Jozko", "a ako sa vola tvoja mamicka?", "Ferko".
Vyhovárať sa potom na homofóbnu spoločnosť je chabé alibi.
@108 @Cascabel ja tu hovorim o reg.partnerstvach (aj mnohi homosexuali hovoria zasadne o reg.partnerstvach a nie o adopcii) a vy hovorite zasadne o adopcii. je to tvoj alibizmus, pretoze pre svoju homofobiu, egoizmus a argumenty typu "ja nikomu nic nestrkam do zadku, tak preco by oni mali" a "podla mna je to nechutne, fuj, treba to vsetko zakazat" nie si schopny pripustit, ze by homosexuali mohli zit v reg. partnerstvach, aj ked tebe osobne by to nijako neublizilo. a tak musis hladat argumenty v niecom, co by majoritnej spolocnosti mohlo nejako ublizit - a vzdy ich spolahlivo najdes v otazke adopcii homosexualnymi parmi, aj keby o takejto otazke okrem teba nikto nehovoril.
@110 ked take nieco pozaduju, asi im to na nieco bude. myslis, ze to je len taky rozmar?
Zit sa dá spolu aj bez papierov, koľke heterosexualne páry tak žijú. A čo sa týka toho majetku tak to je taký problém ísť za právnikom a spísať závet, komu chceš nechať svoj majetok po smrti?
Ako som povedal vyššie, v dnešnej dobe môžu neprimerané údery kvôli ich orientácii vracať v plnej sile. Zákon im umožňuje napadnúť zamestnávateľa ak ich prepustenie má na svedomí práve ich orientácia.
A aj tak... Mám kamaráta, ktorý je homosexuál a vo firme je vo vysokej pozícii. Napriek tomu žije dvojaký život. Načo sú potom registrované partnerstvá ak ľudia ešte nie sú schopný akceptovať ani ich orientáciu?
Neviem či má výslovne nejaký podtext, niekto je proste king, deti ho nasledujú a smejú sa tým, ktorým sa smeje on. A naopak niekto je priam stvorený na posmech a keď sa mu chcú posmievať, tak si dôvod nájdu - a tým dôvodom môže byť čokoľvek - že má divné vlasy, že nechodí v značkovom oblečení, že má otca alkoholika, že nemá žiadneho otca, ale že aj má dvoch otcov... Oni keď sa mu proste chcú posmievať tak si dôvod nájdu... Naopak, ak je to decko silná osobnosť, tak sa mu nebudú posmievať, ani keby mal neviem čo...
A tiež by som položil protiotázku: Prečo by sa mu mali vôbec posmievať? Iný príklad: Keď má decko otca Róma, budú sa mu posmievať? Určite áno. Keď má decko otca, ktorý je na vozíku, budú sa mu posmievať? Určite áno. Keď nemá decko žiadneho otca, lebo ich opustil, budú sa mu posmievať? Určite áno. Keď má decko chudobných rodičov, budú sa mu posmievať? Určite áno... Proste deti sú také, ak je objekt ideálny na posmievanie, tak si dôvod nájdu.
Problém v spoločnosti nie je v tom, že by to decko malo dvoch otcov, alebo dve matky, ale že proste ľudia sú netolerantní... Podľa mňa by sa nikto nikomu nemal posmievať za to - že jeho otec je Róm, že jeho otec je retardovaný invalid, že jeho otec opustil jeho matku alebo že jeho rodičia sú muži alebo že jeho rodičia sú chudobní. Proste má nejakých rodičov, majú ho radi, on má rád ich a to je fajn. Je jedno či sú inej farby pleti, či sú retardovaní, či sú homoši alebo strašne chudobní......
"nejaký papier má byť potvrdením, že sa od heterosexuálov nelíšia ani v otázke rodiny" mas s tym nejaky vyrazny problem? dobre, potom o tomto diskutovat nemusime. lebo ja som ten slavny vyznam rodiny a manzelskeho zvazku v nasej sposlocnosti nikdy nepochopil. tak v tom sa potom naisto nezhodneme. len tolko, ze mne je uplne fuk, ci sa odo mna homosexuali lisia v otazke rodiny.
"Zákon im umožňuje napadnúť zamestnávateľa ak ich prepustenie má na svedomí práve ich orientácia" to ti pripada uz ako nieco navyse, co ty nemas? myslis si, ze by si nemohol napadnut zamestnavatela, ak by dovodom tvojho prepustenia bola farba tvojich vlasov alebo iny nepodstatny faktor neovplyvnujuci tvoj pracovny vykon?
A sám si si na to v @118 odpovedal
1. Ešte aj v zákone máš napísanú charakteristiku rodiny, takže ak nechápeš, prečítaj si.
2. Práve boj proti diskriminácii bol taký, ktorý mal zmysel. A nebol to ani ich boj, boli to ľudia, ktorí akúkoľvek diskrimináciu považovali za zlú.
@125 @Majusinka ano, v tom mas zaiste pravdu, ale aj tak si nemyslim, ze sa to musi naozaj rovnat. V @112 totiz autor prispevku odpovedal (ak som to spravne pochopil), ze nie je ochotny pripustit, aby homosexuali zili v reg.partnerstvach prave preto lebo tie nepomozu homosexualom stupnut v ociach ludi. a to je z velkej casti zrejme pravda, vieme, ze velka cast spolocnosti ma voci homosexualom predsudky a reg.partnerstva asi naozaj nie su nic, co by mohlo pomoct tieto predsudky prekonat. napriek tomu by zrejme homosexualom aspon ciastocnu rovnocennost (z ich vlastneho pohladu, pretoze z pohladu homofobnej casti spolocnosti rovnocennost nedosiahnu nikdy) dosiahnut pomohli. a preto si myslim, ze tam ide viac o vlastny pocit rovnocennosti a nie o pocity okolia. preco by som ta mal chciet zhadzovat, naozaj netusim. ja si naopak myslim, ze nas nazor moze byt celkom podobny, akurat sme sa spociatku nepochopili.
Tu nejde len o dobry pocit rovnocennosti, ale aj o nejaku istotu v zivote. Prva vec co napadne kazdeho gaya a nehomofobneho heteraka je dedicne pravo ktore dava tu najzakladnejsiu istotu v pripade ze partnerovi sa nieco stane. Prva vec co napadne kazdeho homofobika je "ved mozte napisat zavet" pripadne svoju rodinu vydedit. Co ale malo ludi vie ze je to mozne len na zaklade nejakeho padneho dovodu, nemozte niekoho vydedit len tak, a ked toto (zavet) zakonni dedici napadnu a vyhraju, maju narok na polovicu z toho co by dostali zo zakona, co neregistrovaneho vdovca a vdovu tiez pekne ochudobni.
Dalsia vec o ktorej sa menej hovori a je rovnako dolezita, ked nie viac, je (teraz to asi zle sofrmulujem) pravo na informacie o zdravotnom stave a sposobe liecby a pravo na rozhodovanie o sposobe liecby pokial to chory (zraneny, ...) clovek nemoze urobit sam (koma a pod.).
Okrem toho su tu este danove ulavy a rozne ine vyhody.
Povedzte mi prosim, ako toto zasahuje do VASHO zivota a obmedzuje ho, ze vas to tak neskutocne trapi a pocitujete potrebu to zakazat?
Gayovia ktori sa miluju uz teraz spolocne ziju v domacnosti a vacsina ludi o tom ani nevie tak preco nejaky papier ktory im dava prava ktore vy uz mate a vam ziadne prava neubera je pre vas problem?
Myslim ze tu ako argument proti registracii alebo gayom ako takym bol zvysena nakazlivost HIV virusom. No co je toto za sprosty argumet? Zrazu kazdeho zaujima zdravotny stav ludi ktorych inak neznasa? Z pohladu homofobika by som bol rad ze sa to siri len medzi ludmi "ich druhu"
Dalsia vec - potreba striedat sexualnych partnerov. Vacsina heterosexualnych chalanov by takisto nemala problem vyspat sa s hocikym, lenze bohuzial nemaju s kym lebo zeny vnimaju sex inak ako muzi - ci uz hetero alebo gayovia. Nech mi heteraci nehovoria ze by si len tak nezavazne nezasexovali s hocijakou peknou babou keby s tym ona nemala problem.
Dalsia vec ku ktorej som sa chcel vyjadrit bola adopcia - konkretne zase okomentovat jeden argument homofobikov, ktori su podla tohto argumentu tvrdymi ochrancami stastia deti a prave preto by mali podla nich vyrastat v detskych domovoch s asi 17 eurami na mesiac (tipujem ze to tak bude podla socialnych prispevkov na deti zijuce v rodinach, mozno sa mylim) a bez pocitu rodicovskej lasky a tepla domova, s vedomim ze v 18 rokoch pojdu surovo na ulicu pokial si nezozenu nejaky internat a pracu k tomu a mat prakticky cely zivot zniceny a stale to bude lepsie ako prezit par rokov vysmechu od hlupych deti ktore ako povedal Tomas sa aj tak vysmievaju za vsetko ale prezit cely zivot s rodicmi, ktori ich miluju, so zabezpecenym vzdelanim a buducnostou, strechou nad hlavou kym budu schopne sa osamostatnit a s ovela lepsou kvalitou zivota, bez toho aby museli niekedy pochybovat o tom, ci ich rodicia maju radi. Uff, to bola dlha veta
A sam som gay, radsej mi ty povedz, kolko gayov si ty dokopy stretol?
"Azda Rómom narastajú práva? Čo chcem povedať je, že jediný spôsob ako zabrániť enormnému nárastu je aby sa to regulovalo." = regulujme prava romom(=gayom) (resp. nedavajme im nove) aby sme zabranili ich enormnemu narastu
1.Mozu podla teba homosexualni rodicia ovplivnit sexualitu adoptovaneho dietata ?
2.Je homosexualita vrodena alebo ju ziskas vychovou ?
3.Preco by nemohli byt homofobia a rasizmus zalozene na rovnakom principe ? (oboje odsudzuje ludi pre inakost)
4. Preco si myslis ze homosi by mohli poctom narastat ?
Aby som ti stal za rec:
-bol som okradnuti romami mam s nimi skusenosti mame ich v meste cele sidlisko kde nikto iny nebyva
- viem aky je vonku zivot a viem co je to chudoba
-som tiez gay
Ak ti to ako kvalifikacia staci poprosil by som ta odpoved na moje otazky dakujem
2. je dokázané, že môže byť aj vrodená ale dá sa získať aj výchovou, rovnako, ako môžeš prejsť z homo na hetero v priebehu života
3. pretože je to ako porovnávanie jabĺk a hrušiek, sú ovocím, majú rovnakých predkov, ale napriek tomu inak vyzerajú, chutia a obsahujú iné látky
4. pretože ako som vysvetlil predtým, je veľký počet tých, ktorí sa báli doposiaľ vystúpiť z tieňa a pri možnosti adopcie sa obávam tejto možnosti, už len kvôli tomu, že keď by sá táto možnosť zlegalizovala, ak je len 10% gayov na svet a 50% si chce adoptovať dieťa (nielen jedno), tak môže narásť ich počet, resp. i opačný efekt - nárast homofóbie.
K Aby som ti stál za reč - nikde som nepovedal, že mi Katalyzátor nestojí za reč, veď už sme konečne obaja pochopili, čo myslíme, takže ten akože aheroický sarkazmus rovnako nikoho nezaujíma ako moje akože vtipné poznámky.
2.Z homo na hetero v priebehu zivota prejst nemozes. Vacsina gayov (ja som vynimka) moze mat sex so zenou ale nikdy ju nebude milovat lebo im viac ""vonaju chlapci""..... Cital som kopec clankov , ktore tvrdia, ze je vedeky dokazane, ze vsetci su bi zalezi len na tom v akom pomere..... --- irelevantne
3.Skor je to ako porovnavanie zelenych jablk a cervenych. To iste len ina farba.
4. Bali sa doposial vystupit z tiena ! Bravo konecne nieco relevantne. Cize kym su v tieni nie su homo ale ked vystupia z tiena uz su homo... zaujimavy nazor... to nas skutocne "" rozmnozi""
Moj sarkazmus je na mieste , lebo cely cas dialogu s katalyzatorom bola obhajova tvojich nazorov z 3/4 zalozena na jeho ponizovani (pricom si ho absolutne neodhadol co tvoj psychologicky um indikuje pod nulu) a ani raz si neodpovedal na otazku priamo.
2. Už len medzi historickými osobnosťami či aj dnešnými známymi persónami je hneď niekoľko. Ja osobne poznám dievčinu, ktorá si to pred 5 rokmi ešte rozdávala s jej podobnými a dnes už má manžela a 3 deti. Apropo, bi je niečo iné ako homo.
3. A predsa nie sú rovnaké.
4. Súvisí s diskusie s ďalším gayom, z inej témy, on sám tot povedal, čo ja a aj sám Katalyzator, takže áno, je to tak. Ani každý Róm neprizná že je Róm. Azda bude Róm, ktorý tvrdí, že je Slovák, Rómom v štatistike?
kde je to ponižovanie? CITÁCIU poprosím. Podobne ma aj on obvinil z rasistického podtónu a jediné, čo dokázal svojím argumentovaním o mojom rasizme, bolo, že sa zosmiešnil sám. Nemá ma obviňovať z vecí, ktoré sa dejú v jeho hlave.
Anyway, skusal si si niekedy seba predstavit ze by si mal spat s chalanom? Alebo ze by ta nedajboze niekto k tomu nutil a tvrdil ti ze sak ked budes chciet tak sa ti postavi? Alebo trochu menej drsny priklad, predstav si jedlo ktore uplne najviac z duse nenavidis, napriklad spenat. A teraz ta niekto zacne nutit ho jest. Ty ho proste nechces. Preco by si ho mal jest ked mozes jest pizzu?
Radšej by som sa nechal umučiť než strkať môj pohlavný úd do človeka rovnakého pohlavia. A nikto ťa do ničoho nenúti, pizzou sa obžieraj ako chceš. Ak to nebude na verejnosti (tá strkacia časť aspoň)
Som kompetentny tvrdit, ze to tak nie je pretoze narozdiel od teba, ktory o tom len cita ja to zijem a mam celkom jasno v samom sebe. Laska je chemia super.... na toto vela bab asi nezbalis...... ber zivot racionalne a cely zivot budes nestastny. Ale ak budes brat zivot len na zaklade jednomyselnych teorii z ktorych kazda sa da vyvratit (dokonca ani evolucia, hoci je vseobecne prijata ma kopec odporcov aj medzi navyzsimi vedeckymi kapacitami) budes zarucene zit cely zivot v omyle. a + este aj budes nestastny.
Rasizmus a homofobia su presne to iste. (rasizmus je odvodeny od slova rasa, homofobia asi od slovo hovo teda rovnaky) ale su to iste .... bohuzial odsdzovat ineho cloveka lebo sa lisi niecim , co ti nema dovod prekazat je svinstvo a svinstvo ma vela podob, a vela tvari....
Rovnako ako laska Moja predstava krasneho zivota je najst niekoho koho budem lubit a budem s nim stastny Mas nieco proti ?
Ohradzas sa spolocnostou ale to je pokrytectvo pretoze nikoho netrapi co bude na zemi o 150 rokov . Teba snad ano ? Je to len argument ktorym sa homofobici casto ohreazuju
Ale kto sa ide postavit pred parlament a prostestovat proti milionom svinstiev, ktore sa na Slovensku deju ?
Kazdy sa stara sam o seba. NEVERIM nikomu kto tvrdi, ako mu strasne zalezi na ludstve vzdy a zasadne len pri diskusiach, kedy sa mu to prave hodi.
Nedokazal si nic. Si len zastancom teorie. jednej z miliona teorii ktore po svete koluju navyse teorie o ktorej mi kazda bunka v tele hovori ze nie je spravna.
Svet je pestry, svet je farebny svet je krasny pretoze kazdy clovek je iny, kazdy clovek je niecim vynimocny a zivot kazdeho cloveka ma svoju cenu a aj moj aj katalyzatorov a Fera z krcmi aj tvoj ...
Pokrok je zalozeny na konkurencii tak ako cely kapitalizmus. Kazda strana sa snazi vyhrat a argumentaciou, snahou byt lepsi ako ten druhy sa hybeme dopredu. Preto je dobre ze su ludia, ktori nam odporuju pretoze sa o tom ROZPRAVA
A ked sa o tom rozprava veci sa hybu dopredu a jedneho dna budeme slobodni
Dakujem ti za to Dobru nocku pusa
Pýtal si sa na vysvetlenie, ja som ti poskytol to vedecké, pretože si ho predtým spochybnil. Ja rešpektujem to, kto si a že si gay a nemám nič proti tomu, len prezentujem svoj názor (nato diskusia je). Radšej budem sviniar, ako súhlasiť s partnerstvami. Proti tomu, aby si bol šťastný nemám nič - vidíš, že by som to niekde napísal predtým? Sloboda nebude nikdy, pretože vždy bude niekto, kto bude chcieť moc. A žiaľ podobne ako píšeš, že som teoretik aj ty si, ale zase o iných veciach, ktoré ja zažívam. a teraz dve veci, ktoré ma nasrali:
"Kazdy sa stara sam o seba. NEVERIM nikomu kto tvrdi, ako mu strasne zalezi na ludstve vzdy a zasadne len pri diskusiach, kedy sa mu to prave hodi."
Tvojím prístupom by sme žili ešte v jaskyniach. A je mi ľúto, že sú na tejto planéte ľudia ako ty a to ma serie ešte viac ako gayovia - a to sú ľudia, ktorí namiesto toho, aby sa snažili niečo urobiť, dať dokopy nejakú skupinu a snažiť sa urobiť veci, na ktorých záleží, robia to, čo ty - neveria, vzdávajú, nepokúsia sa, majú plnú hubu hovien o morálke a slobode ale keď príde na činy, tak sa schovávajú.
A druhá vec: "Ohradzas sa spolocnostou ale to je pokrytectvo pretoze nikoho netrapi co bude na zemi o 150 rokov . Teba snad ano ? Je to len argument ktorym sa homofobici casto ohreazuju"
Kto ti je tu poondiaty homofobik? Dnes už je rasista každý, kto povie, že cigáni si nezaslúžia nové domy, každý, kto povie, že by nemali byť homosexuálne registrované partnerstvá. Nechápem ako môžu byť ľudia dneška takí slepí a nevidieť, čo sa za tým všetkým deje.
"ľudia ako vy majú stále nejaké problémy o tom, že by chceli viac" Prepac ale my chceme len to na co mame narok, a to co je pre VAS bezne, pricom to nijako neporusuje zakon (hlavne teda prava tretich osob). Sam by si nechcel keby ti niekto bezdovodne odopieral moznost pravne si potvrdit lasku s niekym koho neskutocne milujes, tak preco to robis inym? A stavim sa ze vyjdes von z domu a budes rozpravat "nerob druhym to, co nechces aby robili druhi tebe" a budes strasne krasny.
Gratulujem druhy pokus odhadnut cloveka s ktorym si pises skoncil ako obvikle neuspechom
Teraz sa ti uz ale fakt smejem
Nespominam si ze sme spolu vencili psov.... asi mam slabu pamat.... ale fakt ma nejak moc "" dokonale poznas""
Ja v tieni uz nezijem. Bol som sam proti vsetkym a dnes ? Vacsina je so mnou proti par ludom ako si ty. Nas zivot musi ist prikladom dalsim ludom. Ziadnu situaciu nemozno riesit tym, ze odstranis niekoho kto ti je nepohodlny. Si homofobik a je uplne jedno za ake inteligentne tvariace sa argumenty to schovas. Nenapisal si jediny schopny argument preco by sme nemohli mat jeden blby papier ktory by nam ulahcil zivoty ale budis budem jak ty:
Podla mna ludia ako si ty nikdy nebudu mat dost. Odopriete nam papier co to bude potom ? Budeme mat zakazane sa bozkavat ? A potom co pojdeme do plynu? Ty hajzel sa nezastavis pred nicim! ...........Zcestne ze ? ale presne toto tu predvadzas ty.
A prosim ta tie svoje teorie o tom co sa odohrava za scenou rozpravaj kamosom pri spekackoch.... neviem o com sa tu pokusas nas presviedcat ale to o com sa bavime my je uplne jednoduche proste a ziadny priestor za scenou to nema
Pri ludoch ako som ja by sme stale zili v jaskyniach ?
Ved jedine o co sa my snazime je z nich konecne vyliest
Good bye my lover, good bye my friend
"Nenapisal si jediny schopny argument preco by sme nemohli mat jeden blby papier ktory by nam ulahcil zivoty"
ty si tych argumentov teda popisal... z toho co si napisal ste len obycajna banda materialistov, ktora sa chce zabezpecit do buducna.
Neviem nepripadam si ako materialista len preto ze myslim na buducnost..... tak sa nezen chod prikladom ved naco ti je svadba ? Si materialista...
teda nic proti homosexualom i ked to tak vyznieva.. ale doteraz to nikomu nechybalo, tak preto ze na zapade nevedia co od dobroty by sme mali i my??
v prvom rade by bolo fajn vymysliet nieco, by sa nerozpadavali rodiny, aby deti mali oboch rodicov a hlavne aby deti boli a nevymierali sme..
dnes sa skoro kazdiii mladii clovek, zenie hlavne za karierou. lebo bez karieri niesu peniaze, a bez penazii sa neda zabezpecit ista zivotna uroven rodine.
Tebe dat akurat tak do ruky odporucanie o znovuprijatie do zakladnej skoly, aby si sa naucil citat, a nie sobasny list Vidis niekde, ze by som pisal, ze potrebujem k zivotu svadbu?
aby sme niekomu zakazovali ako a s kým má žiť????
a prečo by sa nemohli zobrať???..šak sú taký ako my len rozdiel je v tom že oni to nemajú povolené...tak prečo im to nedovoliť????
a ste hlúpi ak si myslíte že nemôžu spolu vychovávať dieťa.....len jedna otázka PREČO???..však ako tu čítam....nebude sa predsa ich synovi páčiť chlapec len preto že ho vychovávajú dvaja otcovia....hlúposť...
sme stále primitívny národ....
a v krajinách kde je to legálne???...stalo sa niečo???..vidíte žeby sa z toho robilo nejaké haló???
sa uvedomte konečne a nechajte ich nech sú šťastný....majú nato právo oni aj my....