2. Maďarská strana nemôže byť v slovenskom parlamente, toto je slovenská strana zastupujúca záujmy maďarskej menšiny, sú v nej ľudia so slovenským občianstvom
@mernose aj my máme v Maďarsku v parlamente maďarsku stranu zastupujúce naše záujmy (stavanie slovenských škôl napríklad)? A na úradoch sa tam tiež hovori po slovensky?
akí ste zainteresovaní všetci..aspom máte na čo nádavať, bez maďarskej strany by v parlamente bola nuda, aspom sa premiešaju nove nazory..a aj keby tam neboli maďarské strany, stále by ste nadávali na polikov. Keď si tak krvilačne hájite "Slovenské strany" a národ, tak prečo vznikajú všade nezmyselné diskusie a posmešky na politikov napr. Fico a podobne. Ved nežijeme v 18.storočí
@sajmonnko ty si úplný debil? asi hej, keď takto rozprávaš. čo takto otvoriť si základný zákon štátu a pozrieť si, že na Slovensku majú právo žiť VŠETCI bez rozdielu farby kože, etnickej alebo národnostnej príslušnosti. Ústava je najvyšší zákon, ten nikto neprekoná. takže ani ty a tvoj návrh na vyštahovanie maďarov
deportácie sa už robili počas druhej svetovej vojny so židmi a rómami. také praktiky chceš zaviesť na Slovensku?
jaj, a este nieco... nechapem co mate proti madarom vkuse? preco niektorym ludom tak vadi ta rec? ved su to ludia.. kebyze tu byvaju anglicania,aj to by vadilo??
@22 nie je rezort ako rezort, kebyže je Minister Obrany/vnútra maďar prišlo by mi to prinajmenšom divné ( a to sa nepovažujem za nejakého človeka s národnostnými predsudkami a podobne)
@transplantovana o deportácii nebola žiadna reč. Ale aby občan slovenskej republiky neovladal slovensky jazyk, to je urážka Slovenska Štúrovci sa musia v hrobe obracať.
Nech si tu žijú, ale nech sa tak nerozkrikuju, že ešte im krivdime.
@tikalok porovnávať NHL (hra) a to, kto rozhoduje o našej krajine je smiešne.
A čože ich tu je 10 %? Napíšte mi tu nejaky iný (vyspelý) štát, ktorý toto dopusta a toleruje.
ani madarski ministri neznicili slovensko tak ako ministri za SNS (slovaci) alebo taky harabin a vsetci ostatni zlodeji, ktory myslia narodne (a niekedy aj nahodne) a citia (vraj) socialne
@Sajmonnko a kto to rozhoduje o našej krajine? Ešte si si stále neuvedomil, že v SMK vo vláde nie je ?
Keď už sa chceš sťažovať, tak sa nesťažuj na ľudí, ktorí využívajú možnosti ponúkané ústavou a sťažuj sa radšej na svoju milovanú krajinu, ktorá takéto možnosti (našťastie) ponúka.
Ja pevne verim, ze SMK vo vlade nebude, a este pevnejsie verim, ze to nebude ani SMER, SNS, ci HZDS. Taky MOST-HID mi vobec nevadi. Bugar je sice madaron, ale je to slusny politik co sa o tychto kurvach zlodejskych neda povedat.
nech si tu zije ktokolvek, ale ak tu chce zit (dlhodobo) a pracovat, musi vediet rec.
bohuzial moje skusenosti v Jelke (par kilakov od hlavneho mesta SR) boli take, ze ked som si pri pulte v obchode vypytal nejaky tovar, dostala sa mi odpoved - Nem értem (neviem ci som to dobre napisal ale malo to byt "nemírten")... a to nielen v Jelke ale aj v DS, Komarne, Galante... takze mi to pride trosku, ako bysom to vystihol - cele zle...
Teraz neviem ci to robia naschval, alebo nechapem, ako mozu postavit na slovensku do obchodu niekoho, kto nevie poslovenky ?!?!? WTF?
P.S.: nikoho neodsudzujem ani neznevazujem MIER A LASKA - PEACE & LOVE
P.S.2: keby setci hulili travu, nikto by neriesil PICOVINY!
@sajmono ale ty ich chceš vyhostiť z krajiny, to tu bolo počas fašizmu.
a ľudia žijúci na Slovensku majú plné právo neovládať jazyk.
Maďari, ktorí žijú na Slovensku, majú maďarskú národnosť. Na Slovensku majú veľmi skrátene iba trvalé bydlisko.
Podľa mňa ani ty nevieš po slovensky v pravom slova zmysle. Na Orave hovoríte pucľe, koľegovia, kapeľa a zmäkčíte aj dinosaura.
a ty si štúrovcov do huby neber, si len jedným z kopy zadubencov, ktorým úplne ušiel point ich snaženia.
slovensko-maďarský problém je médiami a jankom slotom vyprovokovaná vec. Je to záležitosť politikov, ktorí si potrebujú nahnať hlasy a upriamiť na seba upadajúcu pozornosť.
Nevieš o tejto téme zhola nič, absolútne nerozumieš problematike, dokonca neovládaš základné pravidlí štátu.
je smutné, že človek ako ty má právo voliť, keď hocijaké 17 ročné decko má viac rozumu než ty.
@30 nevravím, že by ho niekedy ničili ani nič podobné, len vravím vo svojej reakcii na Tomas-a, že treba rozoznať rezort od rezortu, nevadí mi myšlienka 10% populácia - 10% ministrov, ale aj je treba prihliadnuť na dôležitosť rezortu vzhľadom na jeho dopad na celý štát aby bola okolo 10%, čo by trebárs pri min. obrany alebo vnútra/financii nebolo možné
@hangtime11 ja netvrdím, že by mali byť... tvrdím, že mi to nevadí. Alebo iná verzia, ak 66% občanov Československa boli Češi, tak to znamená, že vo vláde mali byť len Češi, lebo sú väčšina?
Áno, ak by tu bolo 10% Nemcov, tak kľudne nech je pár Nemcov vo vláde, ak by bolo 20% Rómov, tak nech je pár Rómov vo vláde... Netvrdím, že tam musia byť, ale nevadia mi tam, ak ich ľudia zvolia, tak prečo nie...
"Ustava je najvyssi zakon, ten nikto neprekona." . . . do urcitej miery s tebou suhlasim, ale ustavu napr. prekonali "Dzurindovci", ked rozdavali strategicke podniky, co prakticky pokracuje (sa im podarilo nechat prepadnut zakon, ktory blizsie definoval "strategicke podniky"), tiez ju prekonali, ked zacali rozdavat nerastne bohatstvo a prirodne liecive zdroje a i. (a to len tym ze rozbijali a menili zakony na ktorych bola ustava zavisla) . . . a tak v ustave ostalo mnozstvo neplatnych utrzkov.
. . . k zakladatelovi len tolko, ze "lamparen" (sice ich uz davno zrusili, no kazdy si musi najst vlastnu, kde sa bude stazovat)
Na jednej strane ma SMK pravo na existenciu v parlemente, ked splna podmienky na politikcku stranu a dostane 5%, na druhej strane si mylim, ze si Madari na Slovensku dovoluju viac ako by mali. Na juhu TT a BA kraja su obce, kde sa da lepsie dohovorit po madarsky a v SC, DS, GA bezne pocut madarcinu. Preto plne podporujem kroky terajsej vlady ako jazykovy zakon, pretoze zijeme na Slovensku a preto sa ziadna mensina nemoze ziadat take prava na uzami nasej republiky ako mame my.
@35@Transplantovana tak isto je smutne, ze ty sa budes za kazdu cenu bit za madarov, ciganov a neviem este koho, ktori maju zjavne pre teba vacsiu dolezitost ako Slovak. Nie som narodniar, radikal, nacek ani ina podobna socka, ale takyto -peacovia ako ty mi v poslednej dobe uz pekne lezu na nervy.
Keby nam madari ukrojili cez vladnuce SMK polovicu krajiny, ty by si im urcite este aj zatlieskala. Ved co, hlavne, ze sa ma mensina dobre.
P.S. nemam nic proti madarom (obycajnym ludom), ale SMK su fasisti, ktori lobuju za zaujmy madarskej vlady. Nevidi to len ten, co to nechce vidiet.
@37@Tomas to uz je prehnana argumentacia. Ked sa budeme volat madarsko-slovensko tak potom nech teda su vo vlade. Porovnavat to s cesko-slovenskom je fakt scestne.
ach, pekna hadka ale suhlasim ze madari sa na slovensko moc seru, ked chcu madarsku skolu tak verim ze v madarsku ich maju dost, su slovensky obcania a uradny jazyk je slovencina tak nech maju madarcinu namiesto nemciny v skole ak chcu ale inak... nevravim ze ich ma stat deportovat alebo co, ale chcelo by si to dat pozor aby za 50 rokov nebol druhy uradny jazyk madarcina a markyza bude vysielat po madarsky lebo bude tak mat viacsiu sledovanost
@Picasso , tebe by som tiez odporucala stravit aspon mesiac vo Svajciarsku kde su STYRY oficialne jaziky.. boze moooj,to ti tak vadi ze BEZNE POCUT madarcinu? to je sila..
@tommyhot ja nemám rada SMK. nesúhlasím s nimi, viac súhlasím s bugárovcami. politike smk veľmi dobre rozumie, nemusí mi ju nikto vysvetľovať.
reagujem na zakladateľa, ktorý maďara v živote nevidel, nechápe základné veci a ide sa tu rozčapovať. maďari majú právo fungovať u nás, sú regulírna menšina a argumentovať vecami: keby mala babka gule, bola by dedko, je totálne nerelevantné.
som za rovnosť šancí. ľudí delím na normálnych a na kokotov. nijako inak, a nemienim si nikoho zastávať. tiež sa ale nemienim prizerať, ako niekto pindá na menšinu a úplne neprávom. on si povie, ja si poviem. neviem, načo to ty riešiš
ak si o mne myslíš, že som pseudohumanistka, tvoja vec. chlastaj si ďalej, pičuj na štát, ja som spokojná s tým, že sa aspoň o niečo snažím.
@sajmonnko ale prirodzene že sa ľudia odvolávajú na DK a okolie, kde sú pre ľudí maďari ten najhorší plev a pritom nejakého stretli maximálne tak na dovolenke v Štúrove. A to isté s Rómami, tých videli akurát tak, keď stavali v meste Lidl.
@roborossen ale maďarčina je úradným jazykom. sa zobuď. sú právoplatnou menšinou, majú na to podľa našich zákonov právo. stačilo by niekedy použiť ROZUM.
@Phinius Mne hlavne vadi ze na Slovensku existuju tabule Senec Szenc a pod., ze slovenske Spektrum ma madarske titulky, neochota z ich strany ucit sa statny jazyk krajiny v ktorej ziju a ze si pri tom vsetkom zakladaju madarske skoly... Mnohi z nich potrebuju chodit skor do slovenskej skoly, pretoze doma sa na nich moc slovenciny nenalepi
"Mozno je to nafúknuté, ale uz kvoli minulosti by som im nedal také práva, ake maju" --- Mozno je to nafuknute, ale kvoli minulosti (Tisovi) by na nas Zidi z Izraelu mohli strategicke bombardery.
myslim si ze vzdelani ludia na SR ovladaju slovencinu skoro dokonale, kedze vysoke skoly su len slovenske,
a po druhe, nikto nemoze za to ze ich materinsky jazyk je madarsky a ze potom sa musia ucit druhy jazyk ktorym musia komunikovat DOKONALE , to znamena ze ovladaju 2 jazyky dokonale? to je trocha tazke nie? tak by si mohol mat aspon toleranciu...
@48@Transplantovana "tiež sa ale nemienim prizerať, ako niekto pindá na menšinu a úplne neprávom."
Akym nepravom? Ta mensina voli do slovenskeho parlamentu fasistov (SMK), ktorym nejde o nic ine ako o rozvrat. Pre mna je uplne na mieste, ked v takom pripade niekto nadava na madaronov.. Alebo sa za ten bordel co tu robi SMK, ktorych zvolili madaroni (ktorych obhajujes) budes zodpovedat ty s kamaratmi humanistami? Nie, najdete si nejaku vyhovorku a budete sa ich zastavat dalej. Sak aj takym ciganom sme Lunix rozbombardovali my, vsakze?
"maďari majú právo fungovať u nás, sú regulírna menšina a argumentovať vecami: keby mala babka gule, bola by dedko, je totálne nerelevantné. "
Smutne, ze mensiny poznaju len svoje prava, povinnosti ich uz vobec nezaujimaju a je jedno ci ide o ciganov, ci madarov.
@Phinius Ked odmala ziju na Slovensku, ich materinsky jazyk by mala byt slovencina, nemam pravdu? Ak to tak nieje, tak problem je opat v pomadarcenom prostedi kde ziju
@64@Phinius ciastocne s tebou suhlasim, az na to ze nemusia ovladat slovencinu dokonale . . . staci aby vedeli aspon "bu". Ja viem co to je, ked v obchode nechcu predavajuci rozpravat slovencinou a stacila by aj nejaka blabolina, aby sa clovek nejako dorozumel. Ale nic, prakticky si tak jednoducho rozsiruju svoje hranice na uzemie Slovenska.
@Phinius Ich rodicia zijli na Slovensku dost dlho pred tym, nez sa im narodili deti. Pred tym sa mohli naucit po slovensky. Lenze problem je v tom, ze si vytvaraju madarske komunity, osady, ako keby nezili na Slovensku ale v Madarsku. Nevidim zmysel v tom co robia, kedze hranice s Madarskom su par km na juh. Ja im nechcem krivdit, ale politici v SMK sa nestaraju o ich zaujmy, nesnazia sa ich zaclenit do slovenskej spolocnosti, ale snazia sa ich podporovat v takomto zivote
@phinius ty si to este nepochopila? nechapes preco takmer kazdy slovak je patriotisticky v otazke madarsko / madar? lebo neni tomu az tak davno co slovensky lud musel robit na panskych (madarskych panskych), neni tomu az tak davno co boli sturovci stvany ako diva zver len preto ze sa opovazili uci slovakov pisat a citat vlastnou recou, neni tomu az tak davno co chceli polovicu uzemia SR (jedina cast SR kde sa da pestovat a cerpat voda)...
ano, ano ocakavam smrst kritiky ze to je minulost, historia a tak... no ale treba si davat pozor, aby to nebola aj buducnost.
@Transplantovana ty co davas? a co ze sa v jednej casti SR vyprava a v druhej hutori? hovori ti nieco pojem narecie? v kazdej krajine su rozne narecia (pripadne prizvuk)... je to upne normalne a nikto nemoze vediet vsetky narecia. kazdy vie to svoje + spisovnu slovencinu.
@Matheusko , áno bohuzial sú aj takí.... samozrejme medzi madarmi su tiež ludia s ktorymi trebalo potriast aby sa zobudili a uvedomili ze kde ziju, a mali tu ochotu aspon ceknut nieco po slovensky.
@Transplantovana to je najlahsie jebnut 200 smajlov a povedat, ze som mimo ked nevies reagovat.
V com sa mylim? Ze madaron co zvoli zlo, ktore sa nam jebe do nasej suverenity, je nepriamo zodpovedny za ciny toho koho zvolil?
Ze ten co si vyjebe na ulicu z piateho poschodia celu obyvacku a este caka, ze to za neho niekto odprace je neprisposobiva socka a ma sa s nim aj tak nakladat (skrtnut davky, dat mu to odpratat na vlastne naklady atd)?
Ze vy humanisti mate velke reci o pomahani mensinam a ked pride na lamanie chleba tak sa schovate do kuta a za tu vasu toleranciu platime my vsetci (napr spominane upratovanie lunika I ? Preco nie ste hrdinovia aj vtedy?
Predpokladam, ze neodpovies ani jednu otazku, miesto toho sem vycapis vsetkych moznych smajlov, povies mi ze sa do toho nerozumiem, pripadne ma nazves rasistom. Stara znama pesnicka..
@78@Phinius . . . najlepsia obrana je utok . . . preto indianov v ich domovine vela nenajdes, rovnako romov vyhnali ine narody a kmene z Azie prec a teraz nam tu skacu po hlavach.
@Phinius sorry za vyraz ale: TEBE TO JEBE HOLKA!?!? si precitaj este raz co si napisala: @78 co my im vraciame? no co? ze chceme aby ked tu ziju tak vedeli spon BU a MU ?? snad chodim od madara k madarovi a zelam si aby mi isiel okopat zahradku? co co? vazne povedz co my vam take zle robime a VRACIAME... no davaj... nech sa zasmejem.. pome...
@Phinius Mozno sa tu citia ako doma, ale spravaju sa len ako madarski turisti na Slovensku. A ako sa vobec da, citit sa ako doma v krajine v ktorej sa nedohovoris?
@tommyhot "Ze madaron co zvoli zlo, ktore sa nam jebe do nasej suverenity, je nepriamo zodpovedny za ciny toho koho zvolil?" - Ako konkretne sa nam SMK jebe do suverenity? Ako?
@89@Phinius . . . poznam, v mojej byvalej robote ich bol slusny pocet. Medzi sebou rozpravali madarsky a inak nemali problem rozpravat slovensky. Ale ludia su rozny.
@transplantovana žiadny argument si tu nedala (ani ohľadne sturovcov, ani pre maďarčinu na úradoch,v obchodoch, ani o minulosti (výstraha pre budúcnosť), len tie tvoje smajliky. A potom kto je tu mimo a ešte to, že podla ústavy na to maju právo.
@tikalok v otázke sa sťažujem konkrétne na maďarov? Kde prosím ta? Na to, že to my slováci dopustíme, ak si doteraz nepochopil...
5 mam v triede... a len jedna vie po slovensky... ostatny (4) dost lamano... fakt ze dost...
nevravim ze su zli alebo sa snimi neda.. su to fajn ludia... ale vravim vo vseobecnosti...
a ty by si sa mohla vyjadrit k tomu, co my im vyciame? ked uz si to tak vehementne nadhodila... asi toho je fakt moc.... ak nechces odpovedat tak mozem za teba... nooo, vraciame im to ze maju na kazdej dedine madarsky napis, aj to ze maju madarske materske, zakladne , stredne a vysoku skolu, ze maju stranu v parlmente, ze juzne slovensko ma prezyvku madarsko a cojaviem co este..no, pomoz mi....
Mne dvojjazycne tabule a p. nevadia. Ucebnice by si mali zadovazit z Madarska, ak chcu vo svojich skolach take. A vadi mi len to, ze pridem do obchodu a nakolko predavajuci personal nema ochotu komunikovat uradnym jazykom, mozem to zabalit. Ale ked ich v ramci svojho monologu opapulujem, bez pouzitia vulgarizmov a p., zrazu mi aj rozumeju.
až ma fakt zaráža ako sú niektorí hlúpi. najmä autor tejto super diskusie, ktorý sa hrá na najväčšieho národniara a bije sa do pŕs, že on je Slovák a pritom ani nevie, že SMK vo vláde nie je.
@Phinius no takze cely cas davas o tom ze my sme zaujaty ale kto tu kurva je teraz zaujaty.. odkial ty vies ze by sme im chcelinieco vracat? neni prave toto zaujatost??? @96 seres si dohuby...
@ Mrhulahul - tak ak ti vadia len ti madari ktori nevedia po slovensky,tak to s tebou suhlasim. mali by vediet samozrejme. Ale ostatni madari mozu byt celkom normalni ludia,co ty na to?
@vosus ešte k tým židom, to velky rozdiel, to je akokeby sme sa my začali hrabat do maďarska a útlacat ich tam, lebo oni to robili nam. my si len bránime teraz naše záujmy.
K tomu vasmu naivnemu prikladu o obchodoch na juhu Slovenska. Treba si uvedomit, ze ten obchod niekto vlastni a vas je PICU do toho ci predavacka vie alebo nevie po slovensky. To, ze predajna prichadza o klientov je problem majitela nie vas, ak chce moze za pult postavit aj Pygmeja zo Sudanu a vy mozete maximalne suchat nohami. Chapete? Niezeby som to schvaloval, ale NEEXISTUJE zakon v ktorom je napisane, ze v kazdej komarnanskej samoske musi byt predavac ktory vie slovensky.
@88@Vosus uz som to tu pisal. Lobuju v prospech madarskej vlady, ktora si stale mysli, ze zije za cias Rakusko-Uhorskych. Nehovoriac o tom, ze madarom je uplne jedno, ze im tam pobehuju jobikovia a ini prijebani fasisti, ktori len cakaju kedy by kde mohli do nas prdnut.
Uz sa "tesim", ked sa stane Orban premierom a SMK sa nejakym epic failom dostane do vlady.
@Vosus sak ok... ja viem ale zober si to takto... co myslis, stoji tam ta osoba 24h denne? hehe asi nie... teda ked jej skonci pracovna doba ide napriklad domov. odtial do kina. nakolko nevie po slovensky (udajne) tak aj pri nakupe listkov do kina trepe po madarsky... a kedze si na juznom slovensku takto ficia vsetci, vytvaraju si tam, takpovediac GETO nakolko ziaden slovak nemoze dnu (co by tam robil ked nikomu neroumie ani oni jemu) a naopak nikto z nich von (lebo sa povecsinou vecsina tvaria ze "nem erten").. a teraz si to zober z pohladu SLOVAKA co zije v galante (slovenske mesto v SR) takymto sposobom je prinuteny komunikovat madarcinou. cize je pomadarcovany... proti svojej voli. a nehovor ze sa ma odstahovat. preco by aj mal? sak on tu je doma... si predstav ze teba by takymyto "pakami" nutili k nauceniu sa napr romstiny? hm? mal by si tak isto v pici? asi nie.... to je ta podstata o ktoru mi islo...
@107@Vosus . . . ja ti verim, mne to len jednoducho vadi. A nakolko mozem ist podat staznost na lamparen, jednoducho sa juhu Slovenska vyhybam. Nechcem tam mat nijaky dovod "navstevy", jednoducho nieco ako "biely utek" (pri romoch) To je moment, ked majorita nezmoze nic a tak sa stahuje a vyhyba sa danemu miestu. Tak sa povodne dedinka obyvana majoritou zmeni na cisto romsku osadu)
no a podla toho co si napisal ma slovak v galante na vyber z:
A) stat sa madarom (dost napicu)
odist (taktiez napicu)
co vypliva prienikom A a B?? no predsa to, ze z juzneho slovenska sa stava madarsko. a ked toto poviem a nebodaj tomu chcem zabranit HUMANNYMI sposobmi tak som oznaceny za nacistu, rasistu, hajzla, dementa, egoistu, svinu, hovado a ja neviem co este... (priklad yolis a transplantovana a iny...)
kua, sa tu tak zastavam slovakov ako by som bol slovak .. TSA!
Malinova dostala cez hubu od nejakeho picusa. Nas minister vnutra povie, ze skutok sa nestal a ze Malinova je kurva klamarska, o dva roky sa akoze ospravedlni, ze vo vysetrovani nastalo mnoho chyb atp. Lobisti zacali lobovat, co dosiahli? - picu, pripad je dodnes nevyrieseny
Nasa policia dobila madarskych fanusikov v Dunajskej Strede. Lobisti zacali lobovat, co dosiahli? - picu,
Madarskeho prezidenta sme v ramci Schengenu nepustili do nasej krajiny, minister zahranicia mu poslal nejake psanicko o tom, ze Slovensko na cele s tromi bolsevikmi dnes pokrytecky smuti za obetami augusta 68 na ktorom sa podielali aj Madari a ze by bol rad ak by svoju prdel nechal za Dunajom. Lobisti zacali lobovat, co dosiahli? - picu, zivot ide dalej
Zaviedli sme u nas zakon (jazykovy) o ktorom aj predseda europskeho parlamentu povedal, ze je tak trocha jebnuty. Lobisti zacali lobovat, co dosiahli? - picu, zakon plati nadalej
Vysvetli mi, co take strasne PROTISLOVENSKE dosiahli Madari za poslednych 20 rokov?
@Vosus co dosiahli tym lobovanim? Vytvorili nam zly obraz vo svete. Tym to zacalo a teraz to pokracuje uz par rokov roznymi vyhlaseniami (Orban - nepoznam madarsko-slovensku hranicu, ale madarsko-polsku atd) a snahami ziskat "spat" juh slovenska.
Teraz si mozno myslis, ze tym dosiahnu picu, ale ani nevies ako a je tu vojensky konflikt - predsa vyprovokovat lokalny konflikt pri tolkych tupych mozgoch je hracka..
@yolis co? preco? jaj to ze jebol taku sprostu anketu? a co? to je ina tema. som to myslel tak ze ... a sak co budem ... vies si domysliet co by napisal..
@yolis no sak pre tie jeho radikalne nazory. keby sa do tejto temy pustil, diskusia by bola u konca. bolo by to len ***** a *********** este ****/////******* a k tomu ++++++++
Rovnake "ghetta" najdes aj inde nie len na juhu Slovenska. Trebars minuly rok, ked som bol s kamosmi na dovolenke v Slovenskom raji a pri Hrabusiciach (stredoslovensky Lunik IX.) sme hladali vlakovu stanicu. Spytali sme sa na nu 10 romov, ktorych sme stretli a vysledok bol taky, ze kazdy z nich na nas nahodil ksicht cislo 137 aka "Co to odomna chces ty kokot?" a povedal ze nevie. Samozrejme miestny vaida (starosta) nemal starosti za ten cash co dostava od statu postavit aspon niekde nejaku tabulku s oznacenim a teda to skoncilo to tak, ze sme vlak zmeskali a dalsiu hodinu sme sedeli na vlakovej stanici obklopeni bezva ciganmi, ktori na nas gadzov neustale hadzali nenavistne pohlady. Co som s tym mohol spravit? Picu, maximalne im dat cez hubu, co by vsak nemuselo dopadnut dobre, kedze ich bolo asi 5x viac nez nas.
Avsak rozdiel medzi ciganmi a Madarmi je ten, ze cigani si svoje "ghetta" tvorili poslednych 30-40 rokov, zatialco Madari ziju na juhu Slovenska 1000 rokov. Komarno bolo vzdy madarske, Dunajska Streda bola vzdy madarska, Sturovo bolo vzdy madarske, nemozme cakat, ze sa teraz behom 15 rokov do bodky vsetci Madari poslovencia, ked este pred 100 rokmi slovencinu nepotrebovali.
@tommyhot Zly obraz? To je vsetko? 99% Europy na tie madarske divadielka okamzite zabudla, pripadne ich ani neregistrovali. A vlastne, my sami si robime aky obraz? To ze sme vdaka nasmu velkolepemu elektronickemu mytu zapchali vsetky hranicne prechody je daleko trapnejsie a zahanbujucejsie jak bachorky nejakej madarskej strigy v Europskom parlamente, nehovoriac o tej bombe ktoru sme poslali bratom euroobcanom do Irska.
No a hovorit o nejakej slovensko-madarskej vojne je uz v pasme tazkeho sci-fi, to uz je pravdepodobnejsia teoria "demografickej katastrofy" ktoru propaguju niektori fasouni, ze takto o 50 rokov tu bude viac Romov ako Slovakov, teda Slovensko v dnesnom ponimani prestane existovat.
ceskoslovensko bolo od 1918–1992 (de facto okrem rokov 1939–1945)
cize ked sme pri tom, komarno, sturovo atd su slovenske mesta od 1918.. a to je uz skoro 100 rokov. cize mali dost casu na to sa naucit poslovensky. si teda osobne myslim. alebo sa s tym akokolvek inak vysporiadat. ano mas pravdu ze DS a ine boli madarske mesta ale nie odjakziva... paci sa:
teda nemozes ich ibranovat tym ze maju na to historicky narok...
no pozri tebe s nepacia cigancata v Hrabusiciach a mne sa zas nepacilo ked som splavoval maly dunaj a ked som sa spytal deciek na brehu ze ako daleko je jelka tak na mna cumely akoby som bol z marsu...
P.S.: sorry za tie linky ale neviem ich vlozit ako kultivovany odkaz. ak mi vie niekto poradit ako, budem len rad...
+ este su dva rozdiely medzi Madarmi a Ciganmi. Madarom nestavame z nasich dani kazdy druhy rok byty zdarma a vdaka Madarom tu 8 rokov nevladol ani Fico ani Meciar.
moja odpoved je ano ... a to len kvoli tomu ze u nas madari ziju ako mensina takze maju pravo podielat sa na riadeni nasho statu ... ale urcite nesuhlasim s autonomiou ani s takymi pi.ovinami ... ak sa chcu podielat na vlade prosim ale bojim sa ze dopadneme ako holandania ... ze nas bude mensina
@vosus a zober to takto: keby kazdy madar nevolil SMK (alebo podobne strany, neviem, politiku moc nesledujem) koho by volil? s najvecsou pravdepodobnostou by sa pocet hlasov madarov rozdelil percentualne rovnako ako hlasy slovakov. nic by sa nezmenilo vo vlade ani v paralamente, len by SMK malo 0,00% a teda by zaniklo... moj nazor..
@mrhulahul Avsak za cias CSR a CSSR nas Madari nesrali tak ako teraz, pretoze po vojne za prvej republiky (CSR) bola na Slovensku relativne dost velka bieda a ludi na juhu Slovenska nezaujimali picoviny ako madarske predavacky, madarske kina (ak nejake vobec boli, asi nie) a madarske tabulky, vtedy islo o to mat kde byvat a mat co do huby. No a za komunistov sme boli dva "bratske narody" vychodneho bloku bojujuce proti imperialistom a nacionalisticke chujoviny vtedajsie politicke spicky nezaujimali (aj tak boli ovladane Moskvou a ta to mala uz uplne u prdele).
Vlastenecke skriepky vyplavaly na povrch az po pade komunizmu, dovtedy sme boli so slovenskymi Madarmi "naoko" spokojni.
@Vosus opytaj sa starych rodicov ci nas madari nesrali tak ako teraz, ked sem vpadli v roku 1968 ich vojska
"A vlastne, my sami si robime aky obraz? To ze sme vdaka nasmu velkolepemu elektronickemu mytu zapchali vsetky hranicne prechody je daleko trapnejsie a zahanbujucejsie jak bachorky nejakej madarskej strigy v Europskom parlamente, nehovoriac o tej bombe ktoru sme poslali bratom euroobcanom do Irska."
Bavime sa o madaroch, tak pri madaroch aj zostanme. To, ze nas vedie diletanstka vlada je uz druha kapitola..
nie. preco by malo? SMK ako taka nepodporuje tie skupiny o autonomiu ktorym prisli na demonstraciu asi 3 ludia tym padom je rovnako hnusna ako kazda ina strana. a kedze ma madarska uz len v nazve tak nikdy nebude nejakym extra vladnucim prvkom. tak nech existuje ked ju to bavi
mhmm.. poznam madarov, dost casu som stravila na miestach ktore su madarsko-slovenske ak to tak mozem nazvat a moj nazor na toto vsetko? nevadia mi madari, nevadi mi ich rec, nevadi mi ked sa nou bavia, co mi vsak vadi je, ze ked pridem niekam ako napriklad do obchodu a povedia tessek. netesim sa ja si prosim. to ma nasrat vie. nech sa naucia slovesnky, nemusia ju ovladat dokonale ale aspon tolko aby sa vedeli dorozumiet. niekedy hlavne starsia generacia to maju tazke. poznam jednu pani ktora je madarka a slovencinu ovlada sice gramaticky zle, ale jak tak ovlada. a povedala mi ze kebyze nema svk susedu kamaratku tak slovensky skoro vobec nevie, rodina madari, v praci sami madari a par rokov v skole davno dozadu ju z biedy nevytrhlo. Myslim si, ze by nemali mat madarske skoly, nech su svk a nech maju madarcinu ako dalsi jazyk. Lebo potom debilkovia vobec nehovoria svk a to uz naserie. SMK? mne sa paci Bela niektore veci mi vadia a niektore nie, zalezi od konkretnych veci.
a nech si tu madari ostanu a ziju, a nech si maju svoj jazyk, ale nech vedia aj svk a nech sa nesnazia si tu urobit madarsko cislo dva.
Madari sa nam ako jedini za invaziu v 1968 oficialne ospravedlnili a navyse, co mali podla teba robit? Postavit kvoli nam Rusom? Aby prisli ruske tanky aj do Budapesti?
@tommyhot Vtedy bola uplne ina doba, Madari patrili do sovietskej sfery vplyvu, rozhodovala za nich Moskva, a za nas tiez. Ak by sme dostali prikaz poslat tanky za Dunaj, urobili by sme to.
A ospravedlnit sa je rozhodne lepsie jak sa tvarit, ze pred 40 rokmi nic nebolo.
necital som tu nic, pretoze toto je taka tema.. to sa tu nemzoe zakladat.. na slovensku je prilis vela ludi, ktori sa spravaju apoliticky a vytvaraju konflikty tam, kde nie su..a pol slovenska sa bije do prs, ze toto im nemozme dovolit, ale ten ich patriotizmus si zabudli asi za klobukom, pretoze na slovensko jebu najviac.. ( kde boli ked zomreli velikani slovenskej kultury [kroner, satinsky a mnoho inych], zato sprosteho michaela jacksona oplakavaju vsade a vsetci ) tam sa bijte do prs, narodovci, co tomu nerozumiete, osobne nie som za to, aby madari rozhodovali o nas ( lebo my u nich tiez nerozhodujeme ) ale rozhodne budme ludia a nesirme tu nejaku intoleranciu, maju take pravo tu zit ako my..
samozrejme kultura je len jeden aspekt, osobne si myslim, ze problemy s patriotizmom ( zdravym ) resp nepatriotizmom a maximalnou intoleranciou a debilizmom ma fakt vela ludi.. na nasom uzemi..akejkolvek narodnosti vid zvolena vlada a vsetky tie machinacie, 1+1 si vie dat dokopy vela ludi, a predsa...
SMK vo vláde NIE JE! Je len v parlamente, ale NIE vo vláde! To je veľmi veľký rozdiel a obrovský prešľap. SMK je len opozičná strana, nič viac. Má len nad 5% potrebných kresiel na vstup strany do parlamentu.
Osobne však nesúhlasím, že taká strana je v parlamente.
SMK a SNS by vo vlade nemali co robit..! su to primitivni ludia bez programu... prepacte maju program (madari za dunaj a smk madari su stale utlacani).Ti ludia su odpadom naroda ba aj europy! Ale taky inteligenti ako sme my obcania SR ktori do konca volia aj Fica co sa stazujeme? Ved janko, csaky, meciar a nezbudnime na fica nam vladu tak budme spokojny... ved aj za fin. krizu mozu madari MOST-HID a SaS su naj!!!!!!!!!!!!!!!!!
odhliadnuc od toho, že SMK vo vláde už dávno nie je, som rezolútne proti tomu, aby tam bola.
dúfam, že nie je potrebné sa ďalej rozpisovať, aby si poniektorí náhodou nedomysleli veci ktoré som nepovedal a neoznačili ma za fašistu, hlupáka či extrémistu :/
@Tommyshot : Skvele ze si povedal ten priklad s Jelkou. Ja som z Trencina, ale boli sme v lete na vylete po celom Slovensku a rozhodli sme sa ze navstivime znameho v Jelke. Nevedeli sme kde byva a tak sme sa pytali na jeho meno po celej dedine. Z asi 20 oslovenych nam 15 vobec nerozumeli a len krutili hlavou. Ostatni zrejme rozumeli len nieco lebo nas poslali uplne inam Podobne ako ty nechcem nikoho diskriminovat, ale je predsa uplne normalne ziadat aby kazdy obcan SR vedel a ovladal slovencinu. Myslim ze to tak funguje v kazdej krajine. Vo francuzsku ci v anlgicku existuju obrovske a pocetne mensiny ale ked sa niekto nenauci vo francuzsky po francuzsky alebo v anglicku po anglicky tak ma smolu, nemoze tam jednoducho pracovat. Tak preco by mala byt madarska mensina vynimkou? Pretoze je to "velka mensina"? To je fuk, ziju na Slovensku. Nikto im predsa nebere ich zvyky, tradicie a jazyk. Ale ak tu chcu pracovat tak jednoznacne by mali vediet hovorit po slovensky.
skvele,neviem co je to za typka,kt. napisal,ze smk by ani nemala existovat,je to strana,kt. môze a ma pravo presadzovat svoje nazory ci volebny program...toto vyjadrenie mi prislo tak trochu akoby rasisticke...sak su to taki isti ludia ako my....len su v politike,to ze niektori ludia ich odcudzuju tak to je ich problem,ale takto by som si ja nedovolia sa v zivote vyjadrit...
okrem toho,je to omnoho lepsia strana ako take SDKu pretoze,ti ked boli vo vlade,tak vsetko rozpredali,tak isto ako HZDS tak neviem co je horsie...
a je pravda,ze SMK nie je vo vlade uz hodne dlho,ale to svedci len o tvojom vseobecnom prehlade
lenze moja zlata strana ktora otvorene propaguje autonomiu juzneho slovenska, sabotuje slovenske vladne programi, snazi sa prehlasovat slovenskych europoslancov, do madarskych medii rozprava o slovensku ako o felidveku, a prima program od madarskej repupliky je neprijatelne, keby to bola normalna mensinova strana ktora sa stara aby jej mensina nebola diskriminovana a zastupuje nazory madarskej mensiny na slovensku tak nic nepoviem no tu ide o to ze madarsko by najradsej anulovalo trianon, smk ked v zahranicnych mediach otvorene vystupy proti slovenskej repuplike ktorej prisahala pri vstupe do NR SR ze je zaujmi bude hajit nema co na slovensku robit, v usa na ktoru sa tak rado odvolalo by niekto za to ze by chcel vychodne usa pripojit naspet k velkej britanii bol sudeny za vlastizradu a ak sa tam nenarodil za spiknutie. takze nevykladaj tu nieco o tom ze su rovnaky ludia ako mi ked tu nejde o rasizmus ale o politiku a buducnost slovenska a JEHO naroda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
258 komentov
1. SMK nie je vo vláde, iba v parlamente
2. Maďarská strana nemôže byť v slovenskom parlamente, toto je slovenská strana zastupujúca záujmy maďarskej menšiny, sú v nej ľudia so slovenským občianstvom
Obmedzuje ma to, lebo Slováci v Maďarsku nemajú žiadne výhody a nevyskakujú ako oni na Slovensku.
deportácie sa už robili počas druhej svetovej vojny so židmi a rómami. také praktiky chceš zaviesť na Slovensku?
idiot.
Nech si tu žijú, ale nech sa tak nerozkrikuju, že ešte im krivdime.
@tikalok porovnávať NHL (hra) a to, kto rozhoduje o našej krajine je smiešne.
A čože ich tu je 10 %? Napíšte mi tu nejaky iný (vyspelý) štát, ktorý toto dopusta a toleruje.
ani madarski ministri neznicili slovensko tak ako ministri za SNS (slovaci) alebo taky harabin a vsetci ostatni zlodeji, ktory myslia narodne (a niekedy aj nahodne) a citia (vraj) socialne
Keď už sa chceš sťažovať, tak sa nesťažuj na ľudí, ktorí využívajú možnosti ponúkané ústavou a sťažuj sa radšej na svoju milovanú krajinu, ktorá takéto možnosti (našťastie) ponúka.
co pises je utopia, vo vlade bude bud SNS alebo SMK, minimalne buduce volebne odobie urcite
nech si tu zije ktokolvek, ale ak tu chce zit (dlhodobo) a pracovat, musi vediet rec.
bohuzial moje skusenosti v Jelke (par kilakov od hlavneho mesta SR) boli take, ze ked som si pri pulte v obchode vypytal nejaky tovar, dostala sa mi odpoved - Nem értem (neviem ci som to dobre napisal ale malo to byt "nemírten")... a to nielen v Jelke ale aj v DS, Komarne, Galante... takze mi to pride trosku, ako bysom to vystihol - cele zle...
Teraz neviem ci to robia naschval, alebo nechapem, ako mozu postavit na slovensku do obchodu niekoho, kto nevie poslovenky ?!?!? WTF?
P.S.: nikoho neodsudzujem ani neznevazujem MIER A LASKA - PEACE & LOVE
P.S.2: keby setci hulili travu, nikto by neriesil PICOVINY!
a ľudia žijúci na Slovensku majú plné právo neovládať jazyk.
Maďari, ktorí žijú na Slovensku, majú maďarskú národnosť. Na Slovensku majú veľmi skrátene iba trvalé bydlisko.
Podľa mňa ani ty nevieš po slovensky v pravom slova zmysle. Na Orave hovoríte pucľe, koľegovia, kapeľa a zmäkčíte aj dinosaura.
a ty si štúrovcov do huby neber, si len jedným z kopy zadubencov, ktorým úplne ušiel point ich snaženia.
slovensko-maďarský problém je médiami a jankom slotom vyprovokovaná vec. Je to záležitosť politikov, ktorí si potrebujú nahnať hlasy a upriamiť na seba upadajúcu pozornosť.
Nevieš o tejto téme zhola nič, absolútne nerozumieš problematike, dokonca neovládaš základné pravidlí štátu.
je smutné, že človek ako ty má právo voliť, keď hocijaké 17 ročné decko má viac rozumu než ty.
Áno, ak by tu bolo 10% Nemcov, tak kľudne nech je pár Nemcov vo vláde, ak by bolo 20% Rómov, tak nech je pár Rómov vo vláde... Netvrdím, že tam musia byť, ale nevadia mi tam, ak ich ľudia zvolia, tak prečo nie...
A nechápem, čo sa tu odvolávate na DK, ktorý môže byť nakoniec aj falošný... To nemôže mať vlastný názor?
"Ustava je najvyssi zakon, ten nikto neprekona." . . . do urcitej miery s tebou suhlasim, ale ustavu napr. prekonali "Dzurindovci", ked rozdavali strategicke podniky, co prakticky pokracuje (sa im podarilo nechat prepadnut zakon, ktory blizsie definoval "strategicke podniky"), tiez ju prekonali, ked zacali rozdavat nerastne bohatstvo a prirodne liecive zdroje a i. (a to len tym ze rozbijali a menili zakony na ktorych bola ustava zavisla) . . . a tak v ustave ostalo mnozstvo neplatnych utrzkov.
. . . k zakladatelovi len tolko, ze "lamparen" (sice ich uz davno zrusili, no kazdy si musi najst vlastnu, kde sa bude stazovat)
Keby nam madari ukrojili cez vladnuce SMK polovicu krajiny, ty by si im urcite este aj zatlieskala. Ved co, hlavne, ze sa ma mensina dobre.
P.S. nemam nic proti madarom (obycajnym ludom), ale SMK su fasisti, ktori lobuju za zaujmy madarskej vlady. Nevidi to len ten, co to nechce vidiet.
reagujem na zakladateľa, ktorý maďara v živote nevidel, nechápe základné veci a ide sa tu rozčapovať. maďari majú právo fungovať u nás, sú regulírna menšina a argumentovať vecami: keby mala babka gule, bola by dedko, je totálne nerelevantné.
som za rovnosť šancí. ľudí delím na normálnych a na kokotov. nijako inak, a nemienim si nikoho zastávať. tiež sa ale nemienim prizerať, ako niekto pindá na menšinu a úplne neprávom. on si povie, ja si poviem. neviem, načo to ty riešiš
ak si o mne myslíš, že som pseudohumanistka, tvoja vec. chlastaj si ďalej, pičuj na štát, ja som spokojná s tým, že sa aspoň o niečo snažím.
@tomas az na to, že sme samostatná slovenska republika a nie slovensko-madarska republika...
A este @transplantovana A na úradoch aby sa hovorili po maďarsky, to nemyslíš vážne a neviem slovenčínu, podla mojich príspevkov ti to tak pripadá?
Ani o sturovcov nič neviem? Začo bojovali, no schvaľne vysvetli mi to teda
Mozno je to nafúknuté, ale uz kvoli minulosti by som im nedal také práva, ake maju
viac nemám k celej téme čo povedať.
"Mozno je to nafúknuté, ale uz kvoli minulosti by som im nedal také práva, ake maju" --- Mozno je to nafuknute, ale kvoli minulosti (Tisovi) by na nas Zidi z Izraelu mohli strategicke bombardery.
ja sa doštím
myslim si ze vzdelani ludia na SR ovladaju slovencinu skoro dokonale, kedze vysoke skoly su len slovenske,
a po druhe, nikto nemoze za to ze ich materinsky jazyk je madarsky a ze potom sa musia ucit druhy jazyk ktorym musia komunikovat DOKONALE , to znamena ze ovladaju 2 jazyky dokonale? to je trocha tazke nie? tak by si mohol mat aspon toleranciu...
to je ake prirovnanie
Akym nepravom? Ta mensina voli do slovenskeho parlamentu fasistov (SMK), ktorym nejde o nic ine ako o rozvrat. Pre mna je uplne na mieste, ked v takom pripade niekto nadava na madaronov.. Alebo sa za ten bordel co tu robi SMK, ktorych zvolili madaroni (ktorych obhajujes) budes zodpovedat ty s kamaratmi humanistami? Nie, najdete si nejaku vyhovorku a budete sa ich zastavat dalej. Sak aj takym ciganom sme Lunix rozbombardovali my, vsakze?
"maďari majú právo fungovať u nás, sú regulírna menšina a argumentovať vecami: keby mala babka gule, bola by dedko, je totálne nerelevantné. "
Smutne, ze mensiny poznaju len svoje prava, povinnosti ich uz vobec nezaujimaju a je jedno ci ide o ciganov, ci madarov.
ano, ano ocakavam smrst kritiky ze to je minulost, historia a tak... no ale treba si davat pozor, aby to nebola aj buducnost.
@Transplantovana ty co davas? a co ze sa v jednej casti SR vyprava a v druhej hutori? hovori ti nieco pojem narecie? v kazdej krajine su rozne narecia (pripadne prizvuk)... je to upne normalne a nikto nemoze vediet vsetky narecia. kazdy vie to svoje + spisovnu slovencinu.
A už len vy ste tu múdri, lebo máte len svoju pravdu, zachvilu sa naozaj premenujeme na maďarsko-slovensko
ak tu bude stále viac takýchto ako vy.
A vôbec @tomas , @admin môžeš to vymazať prosím?
"Nevidim zmysel v tom co robia, kedze hranice s Madarskom su par km na juh."
a?? myslis si ze oni sa tu necitia ako doma,a radsej by cheli ist do madarska? lebo ked ano tak sa mylis.
V com sa mylim? Ze madaron co zvoli zlo, ktore sa nam jebe do nasej suverenity, je nepriamo zodpovedny za ciny toho koho zvolil?
Ze ten co si vyjebe na ulicu z piateho poschodia celu obyvacku a este caka, ze to za neho niekto odprace je neprisposobiva socka a ma sa s nim aj tak nakladat (skrtnut davky, dat mu to odpratat na vlastne naklady atd)?
Ze vy humanisti mate velke reci o pomahani mensinam a ked pride na lamanie chleba tak sa schovate do kuta a za tu vasu toleranciu platime my vsetci (napr spominane upratovanie lunika I ? Preco nie ste hrdinovia aj vtedy?
Predpokladam, ze neodpovies ani jednu otazku, miesto toho sem vycapis vsetkych moznych smajlov, povies mi ze sa do toho nerozumiem, pripadne ma nazves rasistom. Stara znama pesnicka..
nič to nezmení na tom, že ja niečo robím, kým ty len primitívne tvrdohlavo analyzuješ doma od kompu
Lenze vy si robite predsudky,ze ZIADNY madar nechce hovorit po slovensky,a to nieje pravda.. poznate vy vobec madarov dakych?
podla mna by sme mali zit spolu,a spolupracovat za lepsie slovensko.
s tymto uzatvaram na dnes,dobru noc,tesilo ma.
@tikalok v otázke sa sťažujem konkrétne na maďarov? Kde prosím ta? Na to, že to my slováci dopustíme, ak si doteraz nepochopil...
5 mam v triede... a len jedna vie po slovensky... ostatny (4) dost lamano... fakt ze dost...
nevravim ze su zli alebo sa snimi neda.. su to fajn ludia... ale vravim vo vseobecnosti...
a ty by si sa mohla vyjadrit k tomu, co my im vyciame? ked uz si to tak vehementne nadhodila... asi toho je fakt moc.... ak nechces odpovedat tak mozem za teba... nooo, vraciame im to ze maju na kazdej dedine madarsky napis, aj to ze maju madarske materske, zakladne , stredne a vysoku skolu, ze maju stranu v parlmente, ze juzne slovensko ma prezyvku madarsko a cojaviem co este..no, pomoz mi....
až ma fakt zaráža ako sú niektorí hlúpi. najmä autor tejto super diskusie, ktorý sa hrá na najväčšieho národniara a bije sa do pŕs, že on je Slovák a pritom ani nevie, že SMK vo vláde nie je.
@transplantovana - jej patrí moja poklona, ÁNO, presne tak!
K tomu vasmu naivnemu prikladu o obchodoch na juhu Slovenska. Treba si uvedomit, ze ten obchod niekto vlastni a vas je PICU do toho ci predavacka vie alebo nevie po slovensky. To, ze predajna prichadza o klientov je problem majitela nie vas, ak chce moze za pult postavit aj Pygmeja zo Sudanu a vy mozete maximalne suchat nohami. Chapete? Niezeby som to schvaloval, ale NEEXISTUJE zakon v ktorom je napisane, ze v kazdej komarnanskej samoske musi byt predavac ktory vie slovensky.
Uz sa "tesim", ked sa stane Orban premierom a SMK sa nejakym epic failom dostane do vlady.
no a podla toho co si napisal ma slovak v galante na vyber z:
A) stat sa madarom (dost napicu)
odist (taktiez napicu)
co vypliva prienikom A a B?? no predsa to, ze z juzneho slovenska sa stava madarsko. a ked toto poviem a nebodaj tomu chcem zabranit HUMANNYMI sposobmi tak som oznaceny za nacistu, rasistu, hajzla, dementa, egoistu, svinu, hovado a ja neviem co este... (priklad yolis a transplantovana a iny...)
kua, sa tu tak zastavam slovakov ako by som bol slovak .. TSA!
Lobisti lobuju? No a co? Ide o to co dosiahli:
Malinova dostala cez hubu od nejakeho picusa. Nas minister vnutra povie, ze skutok sa nestal a ze Malinova je kurva klamarska, o dva roky sa akoze ospravedlni, ze vo vysetrovani nastalo mnoho chyb atp. Lobisti zacali lobovat, co dosiahli? - picu, pripad je dodnes nevyrieseny
Nasa policia dobila madarskych fanusikov v Dunajskej Strede. Lobisti zacali lobovat, co dosiahli? - picu,
Madarskeho prezidenta sme v ramci Schengenu nepustili do nasej krajiny, minister zahranicia mu poslal nejake psanicko o tom, ze Slovensko na cele s tromi bolsevikmi dnes pokrytecky smuti za obetami augusta 68 na ktorom sa podielali aj Madari a ze by bol rad ak by svoju prdel nechal za Dunajom. Lobisti zacali lobovat, co dosiahli? - picu, zivot ide dalej
Zaviedli sme u nas zakon (jazykovy) o ktorom aj predseda europskeho parlamentu povedal, ze je tak trocha jebnuty. Lobisti zacali lobovat, co dosiahli? - picu, zakon plati nadalej
Vysvetli mi, co take strasne PROTISLOVENSKE dosiahli Madari za poslednych 20 rokov?
Teraz si mozno myslis, ze tym dosiahnu picu, ale ani nevies ako a je tu vojensky konflikt - predsa vyprovokovat lokalny konflikt pri tolkych tupych mozgoch je hracka..
Rovnake "ghetta" najdes aj inde nie len na juhu Slovenska. Trebars minuly rok, ked som bol s kamosmi na dovolenke v Slovenskom raji a pri Hrabusiciach (stredoslovensky Lunik IX.) sme hladali vlakovu stanicu. Spytali sme sa na nu 10 romov, ktorych sme stretli a vysledok bol taky, ze kazdy z nich na nas nahodil ksicht cislo 137 aka "Co to odomna chces ty kokot?" a povedal ze nevie. Samozrejme miestny vaida (starosta) nemal starosti za ten cash co dostava od statu postavit aspon niekde nejaku tabulku s oznacenim a teda to skoncilo to tak, ze sme vlak zmeskali a dalsiu hodinu sme sedeli na vlakovej stanici obklopeni bezva ciganmi, ktori na nas gadzov neustale hadzali nenavistne pohlady. Co som s tym mohol spravit? Picu, maximalne im dat cez hubu, co by vsak nemuselo dopadnut dobre, kedze ich bolo asi 5x viac nez nas.
Avsak rozdiel medzi ciganmi a Madarmi je ten, ze cigani si svoje "ghetta" tvorili poslednych 30-40 rokov, zatialco Madari ziju na juhu Slovenska 1000 rokov. Komarno bolo vzdy madarske, Dunajska Streda bola vzdy madarska, Sturovo bolo vzdy madarske, nemozme cakat, ze sa teraz behom 15 rokov do bodky vsetci Madari poslovencia, ked este pred 100 rokmi slovencinu nepotrebovali.
No a hovorit o nejakej slovensko-madarskej vojne je uz v pasme tazkeho sci-fi, to uz je pravdepodobnejsia teoria "demografickej katastrofy" ktoru propaguju niektori fasouni, ze takto o 50 rokov tu bude viac Romov ako Slovakov, teda Slovensko v dnesnom ponimani prestane existovat.
Ale každopádne, kým tam boli a šéfoval im Bugár, tak boli jedni z tých rozumnejších, teraz nie sú o moc lepší než slotovci.
tu mas mapo CSR z roku 1934
ceskoslovensko bolo od 1918–1992 (de facto okrem rokov 1939–1945)
cize ked sme pri tom, komarno, sturovo atd su slovenske mesta od 1918.. a to je uz skoro 100 rokov. cize mali dost casu na to sa naucit poslovensky. si teda osobne myslim. alebo sa s tym akokolvek inak vysporiadat. ano mas pravdu ze DS a ine boli madarske mesta ale nie odjakziva... paci sa:
» www.obce.info/?make=mapa&...
teda nemozes ich ibranovat tym ze maju na to historicky narok...
no pozri tebe s nepacia cigancata v Hrabusiciach a mne sa zas nepacilo ked som splavoval maly dunaj a ked som sa spytal deciek na brehu ze ako daleko je jelka tak na mna cumely akoby som bol z marsu...
P.S.: sorry za tie linky ale neviem ich vlozit ako kultivovany odkaz. ak mi vie niekto poradit ako, budem len rad...
+ este su dva rozdiely medzi Madarmi a Ciganmi. Madarom nestavame z nasich dani kazdy druhy rok byty zdarma a vdaka Madarom tu 8 rokov nevladol ani Fico ani Meciar.
Vlastenecke skriepky vyplavaly na povrch az po pade komunizmu, dovtedy sme boli so slovenskymi Madarmi "naoko" spokojni.
"A vlastne, my sami si robime aky obraz? To ze sme vdaka nasmu velkolepemu elektronickemu mytu zapchali vsetky hranicne prechody je daleko trapnejsie a zahanbujucejsie jak bachorky nejakej madarskej strigy v Europskom parlamente, nehovoriac o tej bombe ktoru sme poslali bratom euroobcanom do Irska."
Bavime sa o madaroch, tak pri madaroch aj zostanme. To, ze nas vedie diletanstka vlada je uz druha kapitola..
A tá otázka bude namieste dovtedy, pokiaľ sa celkom nevyrieši. Opýtať sa môže každý nie?
tam by samozrejme mali byť. ale mali by sa spamätať, že toto nie je MR ale SR a nemali by sa tak rozťahovať
a nech si tu madari ostanu a ziju, a nech si maju svoj jazyk, ale nech vedia aj svk a nech sa nesnazia si tu urobit madarsko cislo dva.
Madari sa nam ako jedini za invaziu v 1968 oficialne ospravedlnili a navyse, co mali podla teba robit? Postavit kvoli nam Rusom? Aby prisli ruske tanky aj do Budapesti?
A ospravedlnit sa je rozhodne lepsie jak sa tvarit, ze pred 40 rokmi nic nebolo.
mám sto chutí vygrcať sa.
Osobne však nesúhlasím, že taká strana je v parlamente.
dúfam, že nie je potrebné sa ďalej rozpisovať, aby si poniektorí náhodou nedomysleli veci ktoré som nepovedal a neoznačili ma za fašistu, hlupáka či extrémistu :/
okrem toho,je to omnoho lepsia strana ako take SDKu pretoze,ti ked boli vo vlade,tak vsetko rozpredali,tak isto ako HZDS tak neviem co je horsie...
a je pravda,ze SMK nie je vo vlade uz hodne dlho,ale to svedci len o tvojom vseobecnom prehlade