Ja som vlastne úplný sXe (či sex??? neviem, vždy si to pletiem). Niečo v tejto spoločnosti nie je v poriadku?

Premakaná úvaha o škodlivosti človeka.

Na birdze sú vysoko inteligentní ľudia, a tak isto nemusím vysvetľovať, prečo som sa stala vegetariánkou. Ale zhrniem to. No okrem toho, že sa mi páčil vtedy jeden zelený aktivista (bol z Írska, xixi), tak ako punkerka som vedela, že to nie je kúl, žrať mäso, keď planéta je na pokraji skazy a za chvíľu sa budeme požierať navzájom.

Na stránkach Slobody Zvierat som si prečítala tie štatistiky typu, že koľko ornej pôdy zaberie dobytok a mala by sa tam pestovať zelenina a že keby všetci papáme vegetariánske veci, tak ako to pohladí našu matičku zem. Tie štatistiky neviem naspamäť, ale nosím ich zo sebou v peňaženke a vždy keď mi niekto začne nadávať do bláznov, zamávam mu krutou pravdou pred nosom.

A vajíčka samozrejme kupujem len voľného chovu. Žiaľ, na obaloch mlieka nepíšu, či majú tie kravy výbeh alebo sú zavreté v stajni, a tak sa im chcem aspoň cez blog ospravedlniť.

Rak sme v krčme pri pive riešili s pankáčmi, či je v poriadku nežrať mäso a nosiť vybíjané kožené opasky a boty. Pohádzali sme našu obuv do Dunaja a šli si kúpiť koženkové boty do čínskeho obchodu k rákosníkom.

Problém nastal, keď prišla zima. Zima so snehom. A koženkové topánky buď zamrzli s vašimi nohami alebo sa rozpadli. Celý január som preležala prechladnutá s horúčkami doma. lebo som nemala riadne topánky. A žrala som lieky, ktoré raz možno boli testované na zvieratách...

Bola som na konci svojich síl.

A ešte mi lekárka povedala, že ak nezačnem trocha jesť mäso, narodí sa mi dieťa s autizmom.

Chcem chrániť prírodu a idem proti nej, lebo ohrozujem svojho potomka. A ohrozujem seba. Kto je viac? Ja, ktorá vnímam seba subjektívne, alebo to blbé kurča, do ktorého pocitov sa ani neviem vžiť?

A tak som sa rozhodla hľadať kompromis. Ešte som ho nenašla.

Tak či tak, vždy keď poviem dakomu, že som vegetariánka, vo vnútri sa začnem hanbiť za svoje kožené boty.

A ešte aj ten chalan z Írska mi už dva týždne neodpísal.

Je to riadne pokrytectvo.

 Blog
Komentuj
 fotka
oceangirl  29. 12. 2007 13:29
hehe moja ked si vegetarianka tak musis jest aspon raz do mesiaca maso
 fotka
saddath  29. 12. 2007 13:50
oceangirl: ked je niekto vegos...tak nezere maso...vobec..myslim
 fotka
kamilkaa  29. 12. 2007 14:08
inaač, začinam si všimať, že maš vysokopoučne blogy(A) toľko o mäse by som sa nedozvedela ani na hydinarskych strankach
 fotka
zuzjak  29. 12. 2007 14:11
nj ja som bola tiez vegetarianka lenze tiez mi zacala doktorka nadavat nie len kvoli detom ale kvoli mne samej ze s mojim zdravym mi to viac skodi ako prospieva..

a ja sominac pocula ze su tzv. vegetarianske boty (s ocelovou spickou ale neviem ze ci su rovnako kvalitne ako tie kozene)
 fotka
luboso  29. 12. 2007 15:01
to ma nejaky suvis vegetarianstvo a autizmus buducich potomkov??
 fotka
mayo  29. 12. 2007 15:40
Na autizmus deti mas toto:

» www.lekaren-nonstop.sk/skripts/hledej....



to je nahrada vitaminu B12 alebo mozes aj skusit morske riasy, ale to radsej tie tablety



a topanky si mozes kupit aj normalne bez koze, ja mam take oplatene gumaky teraz na zimu a som spokojny
 fotka
bosorka221  29. 12. 2007 18:29
noo ja maam o tomto chove zo slobody zvierat takuu brozuurku.. aa ako tiez sa s tym zvyknem ohanat.. len pak niekto vezme do ruky napr. klobasu a nedrbe ho.. tak ved mna sa to aj tak netyka.. tiez neznasam tuto otazku ze preco.. ale tak mi to nasi vysvetlili.. ze sa po niekom opicim..a nedokazem mysliet samostatne.. co ma dost uraaza..



aa to s tym autizmom.. nevem.. dost vegetarianov ma zdrave deti.. aj ked aj mojej spoluziacky mama je vegetarianka.. a ona ta spoluziacka je mierne mimo.. ale pochybujem, ze to bude tym.. bo jej sestra je v pohode
 fotka
l.ukynko  29. 12. 2007 18:32
ciastocne vas vegetarianov, chapem. ak si vsak mysliste ze pomahata nasej matke Zemi, to je uz diskutabilne, ale skor si myslim ze nie.
 fotka
wandush  29. 12. 2007 19:29
ja som vegetarianka od narodenia a moja mama bola tiez a niesom autista...tusim a ani moj dvojmetrovy 21 rocny brat ( finwaell) ktory je tiez vegetarianom od narodenia a ani moja 13 rocna sestra neni autistka dobra debilina..a moja staramama bola tiez vegetarianka cely zivot a mala moju mamu a tetu a ta ma dvoch zdravych chlapcov takze nevjem co tie doktorky nutne potrebuju maso sade nikdy som maso nemala- vlastne raz mi donáška poplietla pizzu a doniesla sunkovu s dvojitou vrstvou syra a ja som si tu sunku vsimla az po dvoch uhryznutiach a následnej divnej neobvyklej chuti syra a plakala som asi polhodinu, že mám mrtve prasa v bruchu ze tam mam cintorin co uz zvyk je zvyk..a ani ma to nelaka jest maso a ani nevjem ako chuti- okrem tej prihody a zijem a mam zensku postavu a som.....inteligentna..tak akurat takze vegetariani ruleezz a okrem toho...ked som bola mala smiali sa mi za to, ale teraz sa aj vegetarianmi stavaju aj celebrity
10 
 fotka
flaska  30. 12. 2007 23:58
ser na to každii nex je to čo mu xutii
11 
 fotka
mixelle  31. 12. 2007 13:00
a mýliš si vegánstvo a vegetariánstvo diouka zlatá Vegetariáni sice maso nežeru ale tot všo. Vegáni nepoužívaju nič čo vzniklo zo života.. koža mlieko vajcia.. a žijemme v modernom svete takže vitamínových náhrad za maso je kopec.. a áno ked nusím čítam si issaBELINE blogy .. No a čo??,
12 
 fotka
abort  3. 1. 2008 18:17
Moja matka jedla všetko ... a autizmus je len jedným z mnohých mojích psychicko-fyzických defektov! Teda by som vegetariánstvo nebral ako priamy ukazateľ, čo sa tejto problematiky týka!



A tak
13 
 fotka
simpleroxy  4. 3. 2008 10:20
...ani ja nejem maso.vobec ziadne.lebo som zaryta vegetarianka bojujuca za slobodu zvierat.vela ludi si mysli ze vegetarianstvo je blbost,ze tym nic nezmozeme.Nech si myslia.Ja som vegetarianka z presvedcenia ze raz zvieratkam bude dobre tak nejak.....to je na dlhu diskusiu
14 
 fotka
leniny7  17. 4. 2008 21:21
Milujem mäsoo
Napíš svoj komentár