Prechádzala sa mestom. Volala sa Lucia. K zemi padá dážď, umýva ulice, stromy, tváre ľudí. Tých si však Lucia nevšíma. Spomína na chlapca, ktorého zahliadla v autobuse. Otáčal sa a usmieval sa na ňu. Musela naňho stále myslieť. Zo zamyslenia ju zrazu vytrhla niečia otázka: "Slečna, neviete koľko je hodín?" Samým údivom zostala stáť. Veď to je ten chlapec, ktorý sa na ňu otáčal v autobuse. Dali sa do reči. Za chvílu ju chytil za ruku a zašepkal: "Hľadal som ťa dlho, veľmi dlho.." Sklonil sa k nej a pobozkal ju.
Od tej doby spolu stále podnikali výlety do ríše lásky a vedeli, že ich už nič nemôže rozdeliť. Až raz, keď išla Lucia domov, uvidela ho po boku iného dievčaťa. Smiali sa, to dievča ho potom chytilo za ruku a on jej dal pusu. Potom nastúpili do autobusu. Lucia zostala stáť na chodníku ako obarená. Keď sa prebrala z najväčšieho šoku, rozbehla sa domov. Po tvári jej prúdom tiekli slzy. Večer u nej doma zvoní telefón, prebudiť dievča, ktorú navždy pohltil plyn z úmyselne pusteného horáku, už však nemôže. Už jej nestačil povedať, že to dievča po jeho boku bola jeho vlastná sestra.
Padá dážď, umýva ulice, stromy, tváre ľudí. K zemi sa znáša rakva s Luciou. Jej priateľovy padajú slzy na bielu obálku v ktorej slová sú sotva viditeľne napísané:"Milujem ťa a asi preto ťa opúšťam. Tvoja Lucia."

 Blog
Komentuj
 fotka
pribilinka  30. 5. 2007 16:51
No zo zaciatku sa mi to zdalo dost naivne a tuctove ...ale ten koniec bol celkom fajn.mozno keby si to este trochu rozvila...
 fotka
luc.ka  30. 5. 2007 16:55
a hlavne keby si vymyslela niečo, čo ešte nebolo...
 fotka
jane595  30. 5. 2007 16:59
ja netvrdim ze je to z mojej hlavy.. je mozne ze to poznate, ja som to citala v bravo girl ked som mala asi 13 a strasne sa mi to pacilo..
 fotka
america1989  30. 5. 2007 17:11
lucia biskupicovaaaa
 fotka
america1989  4. 6. 2007 21:40
Som picova...Biskupicova
Napíš svoj komentár