Prečo sa dnes všetci mladí stále rozprávajú len o alkohole a cigaretách ?
Na svete sa nájde len malá časť obyvateľstva, ktorá má názor, že alkohol ničí charakter. Tento názor zdieľam aj ja.
Ak si všimnete dnes 13, 14, 15 ročné decká s cigaretou v ruke (fajčia už aj ! 8 ročný! )a s fľaškou v ruke, poviete si, kam ten svet speje. Deti sú čoraz viac drzé na rodičov, pretože v škole sa práve učili, že majú vždy vyjadriť svoj názor. Škoda že im v škole nevysvetlili aj to, aký škodlivý je alkohol pre ich organizmus (mnohí učitelia sa o to pokúšajú, ale žiaci na hodinách nepočúvajú, takže to nemajú odkiaľ vedieť). Každoročne sa stáva viac a viac ľudí závislých na alkohole, cigaretách a drogách. Deti to robia väčšinou len z macherstva aby zapadli do partie, kde sú starší. Tí sa na nich len smejú, ale nikdy im to nepovedia, veď to nie je ich problém. V 13-tich rokoch chodia o polnoci domov...ale veď čo je to, v dnešnej dobe, no nie? ! A samozrejme pod vplyvom alkoholu. Problém nastane, ak dieťa nebodaj začína piť aj doma. Z baru si nenápadne ulieva, a rodič o tom ani netuší. Von si pýta viac a viac peňazí. Všetko utráca za alkohol. Ale hlavne že je "macher" partie. A hlavne nech vidia, akých má "skvelých" rodičov, že mu dávajú stále peniaze. Situácia sa však začína prehlbovať viac, keď požíva alkohol viac krát do týždňa (už nie len cez víkendy). Viacero prípadov bolo, že si žiaci priniesli do školy alkohol a bez akejkoľvek drzosti sa opili aj v škole. Deti už s tým nevedia prestať a začína naozaj problém. Mladý organizmus sa dokáže stať rýchlejšie závislý ako telo 30 ročného muža alebo ženy. Preto, ak je niekto v partii (vždy sa niekto nájde), kto nepožíva alkohol, mal by svojím priateľom začať pomáhať s týmto problémom a odhovárať ich od toho. Možno si myslíte, že sú to prázdne keci, ale ja mám pocit, že stále viac detí a hlavne mladších pije alkohol akoby sa nič nedialo. Ani si to neuvedomujú, ale škodia len sebe a možno do toho zaťahujú aj ďalších svojich kamarátov.
Nie som mníška ani žiadne dievča čo chce ľudí len moralizovať, a ani nič podobné, ale viem, že život nie je o macherstve pred druhými, ani o zapíjaní žiaľu, je to niečo, čo si musíme vedieť užívať aj bez týchto prostriedkov. A kto to nevie bez toho, je veľmi úbohý človek a v očiach mnohých ľudí bezvýznamná osoba.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
m@trixx  1. 7. 2009 04:29
Vacsina deti skonci tak... bud v pochybnej partii, v ktorej sa vsetko toci okolo alkoholu a cigariet. Dieta je sponzorovane rodicmi, ktore sa tymto snazia vynahradit svoju nepritomnost... Alebo su rodicia... ehm... starostlivejsi, nepustia ho von, kupia plejstejsn tri a dieta prezije cele svoje detsvo vo videohrach...

Dieta videohrove samozrejme neskor moze zmenit nazor a stane sa z neho dieta alkoholik. Opacne sa to nedeje.



Myslim, ze cele je to o tom, ze rodicia nemaju na decka cas alebo o ne zaujem... A potom to vyzera tak, ako to vyzera...



Kde su tie casy, ked som bol maly a robili sme bunkre na stromoch a podobne sprostosti... A teraz hovorim jak 80rocny dedko... Co sa zmenilo za tych poslednych... ja neviem... 10 rokov!?
 fotka
enzor  1. 7. 2009 08:15
no to je pravda..ale napr su aj take deti ktorim to neskvor dojde a zmenia sa...
 fotka
lesnamacicka  1. 7. 2009 10:31
@1 Tie bunkre na stromoch, to boli perfektné veci Dnes už deti poznajú net viac ako ich rodičia. Na nete je kopa obrázkov, kopa informácii, kopec zábavy, potom sa nečudujem že si ani nespomenú vyjsť si niekam von.
 fotka
mizoyka  1. 7. 2009 11:17
je na mieste otázka či im to stojí za to?podľa mňa nie...neskôr budú ľutovať,keď sa z nich stanú trosky... a s tými drzými deckami..je to čistá pravda...teraz ťa už aj krpatý piatačik pošle do pi**...
 fotka
lenuska175  1. 7. 2009 16:49
A zas..VšETCi..bože aj z takým škatuľkovaním..Prečo to tak nebolo v minulosti?Lebo nebolo toľko svinstva..
 fotka
petika  1. 7. 2009 17:05
@ma @trix presne presne presne...



kde su tie casy, ked sme ako 14rocni behali po lese, stromoch a kde tade..



a suhlasim aj s tymi rodicmi a vychovou..coraz viac rodicov, co si vsimam, sa snazi kompenzovat svoju nepritomnost peniazmi.



a Klaudika, je len dobre ze nie si taka ako tvoji rovesnici..



aj ked niekedy, dat si 2deci vinka s cigaretkou, to je pohodaaa
 fotka
klaudinka  1. 7. 2009 17:56
lenuška, ale predsa každý má svoj rozum a je odolný vočim takým veciam
 fotka
lordjogi  15. 7. 2009 17:51
celkom pekne povedane, ja som som o tejto teme uz napisal viac blogov. Mne hlavne vadi ze sa vacsina ludi rozhodla hrat na akusi slepu babu a dookola budu vykladat ze to nie je az tak zle alebo ze sa nic nedeje...chyba? jednoznacne na strane rodicov ale aj skol (aj ked hlavnym vinnikom je rodic) pretoze tieto nezrele deticky absolutne netusia co to ten alkohol ci cigarety snimi robia. Myslia si ze jedina choroba spojena s fajcenim je rakovina pluc a nemaju ani zdania ze to sposobuje desiatky inych veci. A alkohol takisto. Ale to ked nieco take poviem som len suchar, bez stipky zmyslu pre humor. Nuz neviem preco, dnes je asi IN zomierat mlady a vlastyn zapricinenim.
 fotka
klaudinka  16. 7. 2009 14:02
lordjogi tak toto si úplne už vystihol, a celé je to jednoducho aj o tom, že si tieto decká myslia aké sú dospelé a že si môžu dovoliť všetko na svete
Napíš svoj komentár