Toto je môja úvaha na slovenčinu do školy.. nenapísala som ju až tak zle ako som si myslela.. celkom sa mi páči.. tak som vám ju tu dala..

Zamýšľam sa nad tým čo presne znamená „ Každý človek v sebe nosí hviezdu, a iba na ňom záleží či bude dobrá, alebo zlá..“ V hlave mám toľko otázok, a tak málo odpovedí. Prečo niektorí ľudia si radšej vyberú tú zlú cestu? Prečo sa falošným ľuďom viacej darí? A prečo sa úprimnosť ľudí tak rýchlo zmenila na faloš.??
Myslím, že ľudia sú dostatočne inteligentný na to, aby vedeli čo je zlé a čo je dobré. Tak prečo práve tá zlá cesta? Od malička nás rodičia vychovávajú a chcú nám vštepiť tie správne hodnoty. Poniektorým sa to darí, iným zas nie. Keďže neraz ich snahu zmaria rôzne okolnosti. Celý život sme ovplyvňovaní prostredím, ľuďmi, vecami rôznymi správami či už dobrými alebo zlými. Každý človek na nás vplýva inak. Jeden má väčší vplyv, iný zas menší. Ľudia v snahe získať rešpekt urobia aj nemožné. Tak sa potom nečudujte, prečo sa zrazu ocitnú na tej zlej ceste, keď ešte pred chvíľou boli na tej správnej. No veľakrát je nemožné zistiť čo je správne a čo nie. A práve vtedy je dosť možné, že niekomu veľmi ublížite, aj keď nechcete.. Začnete viac pozerať na to, čo chcete vy a nie na to, čo chcú iní. Niektorých ambície jednoducho nepoznajú hranice. V túžbe po uznaní a po dosiahnutí svojich snov idu doslova aj cez mŕtvoly. Ostáva málo takých pre ktorých je úprimnosť a viera všetkým. Poviete si, že takí ľudia sú v živote šťastní a že sa im darí. Opak je však pravdou. V dnešnej dobe sa viac darí tým, ktorí podvádzajú, keďže majú obrovské šťastie a na ich podvody sa tak skoro nepríde. „Raz určite,“ poviete si. „Raz určite“ nie je také isté. Keďže šťastie sa ich drží ako kliešť. Tu by sa teraz veľmi dobre hodila myšlienka „ Ak budete klamať, tak budete podozrivý. Ak poviete pravdu, tak vám neuveria.“
Čo tak sa zmeniť?? A vrátiť sa späť na tú správnu cestu?? Tak si pomyslíte, veď to mám v povahe, nič s tým už neurobím. Podľa mňa sa veľmi mýlite. Nikde nie je napísané, že sa s tým už nedá nič robiť. Keďže pevná vôľa a viera dokážu aj hory prenášať. Stačí len, aby to človek chcel a dosiahne aj to, čo sa na začiatku zdalo také nemožné.
Prečo sa úprimnosť ľudí, tak rýchlo zmenila na falošnosť.?? Asi preto, že každý pochopil, že keby bol úprimný tak v živote nič nedosiahne, lebo ľudia, ktorý sú falošní a zákerní mu len hádžu polená pod nohy. Tak prečo sa meniť a snažiť sa dostať späť na tú správnu cestu? Kvôli sebe,kvôli svojmu svedomiu. To že sú ľudia, ktorí sa nevedia správať, ešte neznamená, že k nim musíte patriť aj vy. Riadiť sa tým čomu veríte a robiť to, čo chcete vy.

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár