Asi každí z vás aspoň raz zažil ten pocit keď ste sa vďaka niekomu menili na niečo čím ste nechceli byť... Na úkor priateľstva s niekým, komu ste odpúšťali všetky jeho chyby, veci ktoré vás na ňom hnevali a tak. Snažili ste sa ich prehliadať, možno občas ste na to dotyčného upozornili, no nechceli ste mu možno povedať úplne čistú pravdu, aby ste si ho náhodou nepohnevali. Keďže kritika akokoľvek pravdivá sa prijíma veľmi ťažko a nikto ju nechce počuť. Pretože pravda bolí..

Tu sa dostávam k otázke či je lepšie byť ticho alebo povedať pravdu, aj keď tým možno niekomu veľmi ublížite..

V živote som vyskúšala aj aj .. bola som ticho ale občas som povedala pravdu priamo do očí. Neznášam keď ľudia nie sú k sebe úprimný. Mojou chybou je že som úprimná až až.. aj keď pravdu povediac nie vo všetkom a nie pri všetkých... Ako som spomínala vyskúšala som si aj aj.. A žiaľ ako sa časom ukázalo ani jedno z toho nebolo správne. Tak potom už vážne neviem čo sa dá v takýchto chvíľach robiť.. Pretože neexistuje spôsob ako byť dobrý a nikomu neublížiť.. Do niektorých vecí sa zamotáte ani neviem ako a už vôbec neviete ako z nich von.

Všetko by bolo jednoduché keby............................…....no neviem čo ďalej..

keby sme takéto veci neriešili
keby si ľudia vedeli priznať chyby
keby ľudia tie chyby nerobili
keby sme boli dokonalí
atď. vedela by som pokračovať do rána no k ničomu by to neviedlo... pretože keby neexistuje...


Všetko je to o tom ako sa to občas nedá, ako nám nič iné neostava ako sa takýmto problém len čo najlepšie vyhnúť aby sme ich nemuseli riešiť..


No ani to sa občas NEDÁ ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

 Úvaha
Komentuj
 fotka
katusa14  5. 9. 2009 12:04
pravdu máš je ťažké sa rozhodnúť
 fotka
lothusqa  5. 9. 2009 12:05
Či chceme, alebo nie, vždy niekomu ublížime...
 fotka
lachance  5. 9. 2009 12:09
@lothusqa ja viem..a to ma mrzí..asi najviac.. lebo občas fakt nechcem ublížiť a predsa ublížim a čas sa nedá vrátiť aby som to mohla napraviť..
 fotka
vreskot000  5. 9. 2009 16:09
fu, dost tazko sa mi cítal tvoj blog...zelena graficka vizáž chcem reagovat.. ano, netreba robit chyby. pravdaze. ale to nás formuje. keby som nikdy ale na druhej strane nespravil chybu, nikdy bysom sa z nicoho nepoucil. nemal bysom skusenost s inou moznostou. chyby ta formuju. ked sa raz nepopális, darmo ti budem vraviet ze ohen ta velmi popali.. poucis sa a ides dalej

Ps. nechci byť dokonalá. Blíž sa k tomu ideálu, ale pokial si na tomto svete, nikdy nou nebudes. kto sa potom bude s tebou bavit. koho pochopíš ked sa ti bude žalovat? nikoho, lebo budeš in. a nebudeš mat účast na radostiach ludí.

ale to je moj názor. pekne si to napísala, pochvalujem ta
 fotka
chicalavativa  6. 9. 2009 12:08
každé slovo nepolapiteľné letí...čiže keď to povieš...ideš do toho, že si pohneváš tu osobu



niekedy je mlčanie zlato a prehovorenie striebro... niekedy je lepšie keď si ticho..nikomu tým neublížiš a tvoji priatelia si myslia, že ich máš rada..ale naopak, keď povieš, čo si myslíš..že ti lezú na nervy, že si myslíš o nich to a to, že ti vadí tvoj kamarát, je ti naobtiaž, tak vtedy ten druhý pochopí, že to kamarátstvo nemá význam...lebo možno nie je chyba iba v jednom, ale v oboch...



aa najlepšie je na tom..že keď nebudeš mať žiadnych kamošoch, tak ani sa nebudeš musieť zamýšľať nad tým, či mu povedať, aké ma chyby alebo nie..
 fotka
estrella  6. 9. 2009 16:16
@chicalavativa no, keď niekto chce niekomu povedať pravdu, neznamená to, že sa tá osoba musí pohnevať, nie vždy to platí.. a určite je lepšie mať priateľstvo založené na pravde, ako na klamstvách.. a mať tak falošné priateľstvo.. dlho sa oháňaš tým, že falošný, ale.. kto je falošný, keď povie pravdu, .. zamysli sa nad tým, a rozmýšľaj.. ale možno, ty to ani nikdy nepochopíš, lebo sa zduješ pre pravdu.. ľudia tvrdia, že blondíny sú blbé, ale tak.. pri tebe by blondína bola génius.. (sorry, ale .. nemôžem zato) je to čisto môj názor, a už som sa nemohla pozerať, čo sa tu deje, musela som sa ozvať..
 fotka
lachance  6. 9. 2009 17:22
@estrella zbytočne si to tu písala lebo ona to tak či tak nepochopí.. ale ani sa jej nečudujem.. vedela som že mi na tento blog napíše nejakú blbosť..
 fotka
estrella  6. 9. 2009 17:33
no.. čo už.. ale už som musela.. vieš .. pud sebazáchovy
 fotka
mizoyka  6. 9. 2009 18:12
tak tak vystihla si to
10 
 fotka
lukeeusk  1. 10. 2009 22:36
nie! všetko treba na rovinu neznášam také tajnostkárstvo ktoré sa ťahá niekedy nekonečne dlho a potom sa to aj tak prevalí a je tak či tak tak zle... najhoršie je, ked vidíme na človeku že by nám to povedal čo si o nás myslí.. no čo vtedy zahovoriť to? ja to poviem za neho a čo sa stane? aj nič.. prikývne hlavou a myslí si o mne čo chce a Nech! vše na rovinu...
Napíš svoj komentár