Novy zaciatok? Skor velke oci..

Ked som si povedal minuly rok, ze potrebujem zmenit prostredie, najst sameho seba a aj si uzit trochu zahranicia. Ked sa ponukla Praha, nevahal som, a zobral som to, mesto relativne poznam, je tu vela kultury a cele sa mi paci.

Ale hlavny dovod, bol.. zmena prostredia, vypadnut aspon na rok z domu..

Kazdopadne, bolo asi trochu naivne a nadhodnotene si mysliet, ze ked pridem inde, ze sa vsetko zmeni, predsa len, som to stale ja kto isiel a nikto iny.
Ano, na zaciatku to bola zmena. Ale v konecnom dosledku, som to len stale ja.

Aspon som zistil, ze vzdy to bolo iba o mne.
Aj ked ano, pozitivum je, ze som rad ze do mna nikto nepinda cele dni, a nepotrebujem nikomu hlasit kde som a kedy pridem.
Ma to iste vyhody, slobodu navyse citim, mozno jej ale nie je tolko ako by som si myslel ze jej bude, predsa len, skola je stale skola a ked treba kazdy den vstavat o 7 rano, trochu to skrese tu slobodu.

A dalsia vec, ked raz clovek nie je prilis komunikativny, zmena prostredia mu to az tak neulahci a ani z neho nebude zrazu extrovert.

Co mi zatial teda cely tento pobyt dal? Ubral mi trochu naivity, zaroven mi ukazal ktore veci su lepsie, a ktore su vlastne take iste ake boli vzdy, a co teda nezalezi na tom kde som, ale co tam robim.

Ake z toho vyplyva poucenie pre ostatnych? No, snad len sa zamysliet nad tym, co naozaj znamena zmena, a co zmenit treba, aby to malo nejaky vyznam.

To je vsetko..

 Úvaha
Komentuj
 fotka
hwinula  10. 11. 2013 22:15
Aspoň sa nebudeš trápiť slovom keby......takto si išiel, zažil,vieš...inak by si stále hovoril len a len keby keby keby
 fotka
laciskoo  10. 11. 2013 22:19
@hwinula Veru, stale by som si myslel, ze tym ze odidem sa vsetko vyriesi, teraz uz viem, ze to nie je vsetko.
 fotka
kaylee  10. 11. 2013 22:35
*highfive*

akoze ja som si napriek milion razom kedy sa mi to uz ukazalo aj teraz myslela ze zrazu zacnem mat rada ludi
a picu!
 fotka
monkez  10. 11. 2013 22:35
ani nevieš ako si mi pomohol. do nedele sa mam rozhodnúť či idem do Prahy alebo nie, na par rokov... Už som tam bol vyše roka ale potom som sa vrátil na SR .. tak som si už nejakú dobu hovoril že potrebujem zmenu a normálne som tam chcel ísť. .. teraz si mi dal myšlienku, či sa fakt niečo zmení okrem miesta
 fotka
laciskoo  10. 11. 2013 22:36
@kaylee No presne tak, . Aj tak stale som ten, co proste nevie nadviazat konverzaciu s kymkolvek o barzjakej picovine .
 fotka
laciskoo  10. 11. 2013 22:38
@monkez Urcite by som odporucal ist, ono ma to zase pozitiva, ze sa naucis kopu veci robit/varit a pod. proste sa starat o seba, zistis co potrebujes atd.

Ale zase, ano, nezabudaj ze si to stale ty, na druhej strane ked tam pojdes, mozes zistit a oddelit to co ti chybalo a co sa zmenou miesta nezmenilo a zacat na tom pracovat, a nedufat v to, ze sa stane zazrak a iba tym, ze zijes sam sa vsetko zmeni
 fotka
kaylee  10. 11. 2013 22:41
to ani ja ja neviem co sa mam ludi pytat a o com sa s nimi bavit lebo ma nic o nich nezaujima a neviem sa presvedcivo tvarit ze ma hej xD

sme dopadli
 fotka
bluepanter  10. 11. 2013 23:21
toto isté chcem skúsiť budúci rok, aspoň na chvíľu odísť do inej krajiny.

ono možno ti len nesadlo prostredie, ale potrebuješ nájsť tých správnych ľudí bez ohľadu na prostredie.

mnohokrát človek hľadá chybu v sebe, lebo mu to vsugeruje okolie, ale často je nevhodné práve to okolie

skúšaj ďalej, už len to, že niečo pre hľadanie svojho šťastia robíš, je super
 fotka
phantasia  10. 11. 2013 23:27
ty si tam išiel s tým, že si si myslel, že ťa to zmení automaticky? hmm... ja každý pobyt asi odhaľujem nejaké nové moje "črty"... resp. vidím, že sa formujem. ale robím to vedome - chcem sa zlepšovať a využívam podmienky prostredia.... a počkaj ešte, najväčšie benefity pobytu v zahraničí sa čerpajú po príchode domov a zakotvení v každodennom stereotype, vtedy sa každé exzahraničie zdá ako prechádzka ružovým sadom, teš sa na to
10 
 fotka
laciskoo  10. 11. 2013 23:31
@phantasia nesiel. Siel som sem s tym, ze sa uvolnim, ze konecne budem mat ten priestor na realizaciu a nikto ma tu nebude brzdit. A ze zacnem vdaka tomu robit veci inak, len som si skratka uvedomil, ze to asi nebol az taky podstatny faktor. Na druhej strane, dolezity faktor je, ze tu nemam tu socialnu zakladnu co doma, na ktorej by som tu slobodu lepsie vyuzil, ale si ju musim budovat a to je vlastne do istej miery obmedzujuce zase v inom smere
11 
 fotka
phantasia  10. 11. 2013 23:39
@laciskoo chápem, je to obmedzujúce, ale z dlhodobého hľadiska ti to dá nesmierny prínos - aj ak natrafíš na svoje limity, ako práve ja konfrontácia s novým a následná, hoci obtiažna adaptácia vždy prinesie zmenu k lepšiemu, nakoľko prináša nový priestor a netušené možnosti a zdroje, čo je to najzaujímavejšie, čo ti život môže dať
12 
 fotka
laciskoo  10. 11. 2013 23:49
@ phantasia suhlasim, ze je to dobra skusenost a aj potrebna skusenost. Skor som trochu sklamany z toho prvotneho pocitu. A hej, je to super poznat svoje limity. Myslim, ze keby som si tu nasiel lepsie socialne zazemie, bolo by to kazdopadne zaujimavejsie a mohol by som sa posinut este dalej.
13 
 fotka
laciskoo  10. 11. 2013 23:57
@bluepanter dakujem za nazor. Pomohlo mi to si uvedomit, ze tu je prave ta dolezita otazka toho samotneho zazemia, ktore tu vlastne momentalne (ne)mam.
14 
 fotka
antifunebracka  27. 10. 2016 19:54
Čiže vlastne nič zaujímavé
Napíš svoj komentár