Dnes sa konal Dúhový Pride v Bratislave za práva GLBT komunity.

Už dlhú dobu predtým aj teraz môžem vidieť rôzne názory od pozitívnych po negatívne.

Celý čas sám rozmýšlam na ktorú stranu sa vlastne pridať, čo je teda to správne. Na jednej strane tu máme práva ktoré by nemali nikomu byť upierané a preto áno, mali by sme to podporovať, predsa ide o ľudí ako sme všetci ostatní a prirodzenú deviáciu.
Potom sú tu argumenty o rodine o tom ako by to malo byť a nemalo byť, tiež rôzne pre a proti.

Sám sa ale potom zamýšlam, osobne si myslím že časom sa najmä v Európe postupne tieto témy detabuizujú a viac vecí sa prijme ako normálnych. Otázka znie, kam to vlastne až môže zájsť. Ako môžme zaručiť že Pedofília nebude postavená na rovnaký piedestál s argumentami o dobrovoľnosti zúčastnených mladistvých, ktoré nebude možné len tak jednoducho preukázať.
Na druhej strane, aká bude vymáhateľnosť pre tých ostatných. Budem sa môcť cítiť niekým obťažovaný vôbec? Alebo budem označený za netoleratného, homofóba alebo niečo podobné.

Sám v podstate proti homosexualite nič nemám, a odsudzujem to aby bol niekto diskriminovaný na základe svojej orientácie. Na druhej strane, kam až môžeme sledovať dôsledky podobných rozhodnutí.

A nakoniec, kam teda vlastne siaha moja osobná sloboda a čo všetko ja musím považovať v budúcnosti za normálne ak to časom príde?

 Blog
Komentuj
 fotka
pershing363  23. 5. 2010 02:13
Ja si v prvom rade myslim, ze tym vobec nic, (teda, okrem este vacsieho odporu) nedosiahli..
 fotka
tomas  23. 5. 2010 02:38
tiež si myslím... keď som štvrtok-piatok rozmýšľal, že spravím interview s Romanou (tá vlasatá baba, čo je PR manažérka celého pochodu, keďže je to moja bývalá spolužiačka), ale nejak som sa do toho moc nehrnul.



a pravdupovediac v duchu som nejak očakával, že (a síce mne osobne ten pochod nevadí a možno by som sa zo srandy aj na nich pozrel z okna, ak by šli popod moje okno), ale očakával som, že u nás to proste ľudia neprijímu. Očakával som potýčky, síce som skôr čakal katolíkov, než neonacistov, ale proste to čo som čakal sa uskutočnilo, a hádzanie slzotvorných granátov bola realita.



Osobne si myslím, že konanie "Kotlebovcov" bolo prehnané a neadekvátne (nemali hádzať kamene a granáty, veď to kde sme), na druhej strane, pochod tiež som považoval za zbytočné hranie sa na niečo.



Ostatne BIRDZ tam mal kameramana, viď videoreportáž:

» www.birdz.sk/webka/redakcia/...




Srandovné bolo na tom, že NIKTO NÁM NECHCEL dať interview, nikto NECHCEL odpovedať na nič, a vraj "bojujú za nejaké práva", keď sa ich niekto niečo spýta, tak zrazu nikto nič nechce rozprávať...
 fotka
pershing363  23. 5. 2010 02:57
@tomas cele to bolo trapne divadlo...trapne predvolebne divadlo..a nejaky pochod nezmeni nic...ked uz, tak na to mali ist nejakym inym sposobom, ale pochod? Cele zle..
 fotka
freedomko  23. 5. 2010 10:20
@pershing363 im slo o to ukazat sa... ktora strana teraz zacne snimi sucitit budu mat ich hlasy... a by ma zaujimalo kto im dal na to peniaze etc. a povolenie hlavne...



uz nejdem vyjadrovat svoj nazor lebo potom som zly budem drzat hubu vsade ak ma niekto zaujem o moj nazor TS
Napíš svoj komentár