Pohupuje chvostom. Zo spánku.
Keď som v stredu kráčala domov od Boresky (od koho iného by som ja kráčala), tak pršalo. Boreska mi odmietla vydať naspäť môj dáždnik, vraj čo bude nosiť ona, takže som šla tou záplavou nekrytá, v ľahkých šatách a balerínkach. Chvíľu som len tak stála vo vchode a snažila sa silou vôle premiestniť domov.Nevyšlo mi to, tak som zľahka vytrčila iba jednu nohu, aby som otestovala dážď. Neviem kvôli čomu som to spravila.
Vypla som si iPod, lebo ma napadlo,že do mňa môže trafiť blesk,ak ho budem počúvať.Čo je asi blbosť,ale ja som už raz paranoidný človek.
Ako som si tak kráčala, všimla som si, že na ulici nik nie je. A všetko bolo tak krásne upršané ako vo filme.Lenže vo filme je to väčšinou umelé. A tu nebolo. Stála som tam uprostred tej dažďovej nádhery a cítila som sa strašne hlúpo.Čo ak sa niekto díva a vidí,ako divne sa chovám. Lenže tá eufória z dažďa premohla všetky moje ostatné pudy a ja som sa roztancovala. Dotancovala som domov. Bola som šťastná aj keď podmienky som na to nemala. Vždy je to iba o tom, ako myslou podchytíme pointu.
Teraz ležím v posteli a som mierne spoločensky unavená po včerajšej chate. Zase som červená ako zakaždým....no.. vždy vtedy, keď som spoločensky unavená, veď hovorím.
Som pokrútená a je mi teplo, lebo všetky pakšamenty z postele mam na tele. Moja mačka sa totižto vyvalila na polku miesta. Áno, je to trojkilová mini mačka. Ale vie zavadzať ako pravý stokilový slon. Je strašne chlpatá, lebo je zrejme perzská (nevieme isto,but who cares..)a celú posteľ mám kvôli tomu posiatu chumáčmi chlpov. Nenávidím to, ale keď ju tu vidím, nemám srdce ju vyhodiť. Pokojne si spí svojím nič netušiacim zvieracím spánkom a sníva. Vidím to. Hojdá chvostom. Sníva sa jej.
A ja jej to závidím.
Lebo mi je smutno. Cítim sa sama. Každý je radšej s niekým iným ako so mnou. Až na ňu.
Chcela by som teraz ten dážď späť. Chcem tam stáť a cítiť to, čo som cítila pred pár dňami,ked som šla domov. Tú neuveriteľnú voľnosť seba samej.
Nemôžem, je to preč. Ale je dobré vedieť, že niečo skončí, aby sa mohlo začať niečo nové.
A tak si tu ležíme. Ja a ona. Obe snívame.A ona hojdá chvostom. Zo spánku.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár