Šarlota je moja najlepšia kamarátka. Odmalička, napriek tomu, že každá z nás je iná, že každá chodila do školy úplne inam a napriek tomu, že sme si pár krát vzájomne ublížili.
A odrazu máme obe takmer štvrťstoročia života za sebou a problém ako dvanásťročné pubertiačky. Páči sa nám ten istý chalan. Katastrofa. Dilema.
Nedeje sa to prvý raz. Už tu boli dvaja. Oboch vyhrala Šarlota... a vyhráva aj tohto.

Prvý náš spoločný objav, Pána O. som objavila ja. Šarlota vedela, že sa mi páči, ale citom nerozkážeš. Takmer štyri mesiace sme viedli malú zákopovú vojnu o jeho pozornosť v závere ktorej začala vyhrávať ona. Pamätám si ako sedím nad knihami v Bratislave u tety, mám dva dni pred prijímačkami na vysokú školu na ktorú som fakt chcela ísť. „Píp píp“ zazvonila SMSka: „Chodím s Pánom O.  Pomodli sa za nás, taká som z toho šťastná!“.
Dve noci bez spánku, v neznámom prostredí, v strese z prijímačiek, s čerstvo zlomeným srdcom. Jasné, že ma nevzali, ale nebudem to zvaľovať na vzťah Šarloty a Pána O.
Mimochodom kým som prišla domov, už bolo po vzťahu. Hádajte komu plakala Šarlota na pleci, že jej ublížil?

V priebehu posledného roka sme aj ja aj Šarlota prežili každá dosť škaredý rozchod. Môj bol škaredší, to Vám potvrdí aj ona. Ale všetky tie porozchodové depky sme si prežívali viac-menej spolu. Zblížilo nás to.
Potom Šarlota objavila Fešáka. Písala si s ním na fejsbúku, ale popritom ju začal baliť Niekto Iný. Kým ju balil ten Niekto Iný, ja som náhodou strávila skvelý večer pri pive s Fešákom. Bola som z neho hotová a keďže Šarlota mala Niekoho Iného, nemala som zlé svedomie. Až kým mi neoznámila, že s Niekým Iným to neiskrí, ale že Fešáka je úplne unesená, že je to prvý chlap čo sa jej páči po tom zlom rozchode.
Po tom čo mi Fešák raz napísal na chate na fejzbúku a ukončil rozhovor s tým, že sa teší kedy si popíšeme nabudúce som si ho schovala z chatu. Na Šarlotinu otázku či mi niekedy písal som odvetila, že nie. Považovala som za úžasné, že sa jej niekto páči a nechcela som si dať príležitosť, aby na ňom začalo záležať mne.
Áno. Som hlúpučká a naivná a nemôžem čakať, že budú všetci ako ja.

Chalan, ktorý nadával na Kurta Cobaina bol môj objav. Prvý chlap po rozchode, pri ktorom u mňa zafungovala chémia. A ja som nečakala nič, len som považovala za úžasné, že sa mi konečne niekto páči. V čase, keď na mojej strane preskočila iskra v podstate nič reálne nehrozilo, každý z nás bol v inom kúte Slovenska a vôbec to nevyzeralo, že by sme mohli byť reálne v kontakte. A odrazu sme obaja na celé leto uviazli v našej malej dedinke, on si vypýtal moje číslo, keď sme sedeli vedľa seba celý čas sa nám dotýkali kolená, krásne sa na mňa usmieval, flirtovali sme spolu a ja som bola šťastná, ako môže byť šťastné pubertálne dievčisko. Toto mi úplne stačilo.
A potom sa tam objavili ďalší chalani a potom sa tam objavila Šarlota.
A mňa začal baliť Kamoš a Šarlotu začal baliť Chalan, ktorý nadával na Kurta Cobaina.
A ja na jej mieste by som naozaj flirt neopätovala, a stiahla by som sa. Ako som to urobila pri Fešákovi.
Navyše sa k sebe nehodia. On je pre ňu príliš divoký a ona pre neho príliš konzervatívna.
A mňa to bolí. Keby balil kohokoľvek iného, ale moju najlepšiu kamarátku?! S ňou plánujem budúcnosť a nebudem teda môcť aplikovať terapiu „Zíde z očí, zíde z mysle“...
A cítim sa na toto celé pristará. Prežila som horšie veci, ale teraz nevládzem riešiť takúto situáciu, ešte sa mi nestihli zahojiť boľačky z rozchodu... Ľúbim Šarlotu, ale strašným nedopatrením mi už srdce vynecháva údery pri pohľade na Chalana, ktorý nadával na Kurta Cobaina. A ja nemám dosť sily pozerať sa na to, ako budú spolu. Zvažujem, že ak si spolu začnú, preruším kontakt s Šarlotou, vysvetlím jej svoje pocity a poprosím o odpustenie s tým, že sa ozvem až keď mi bude behať po rozume niekto iný.
Som blázon, píšem blog, aby som sa vyžalovala, ale moja najlepšia kamarátka by toto celé počuť nechcela a ja sa potrebujem zdôveriť.

Kurevsky to bolí.

 Blog
Komentuj
 fotka
birdie  7. 4. 2011 23:01
Nabudúce som tu pre Teba ja, hm?
Napíš svoj komentár