1. časť, 2. časť, 3. časť, 4. časť

S chuťou som sa zahryzla do kúska pizze a už som aj plánovala ako by sa to dalo..
Keď Claire pôjde odovzdať peniaze záhradníkovi budem ju sledovať. Ona mu dá tie peniaze a odíde. Ja pôjdem za ním a niekde v tmavej prázdnej uličke ho neskôr nájdu prepadnutého. Potrebujem basebalku, rukavice, tmavé okuliare, šiltovku a nejaký tmavší plášť.
Dojedla som a umyla som riad. V izbe som sa začítala do ďalšej knihy, keď som počula zvonenie nášho domáceho mobilu. Vykĺzla som z izby načúvala som.
Dnes o piatej zrealizujem môj plán. V izbe som si nachystala potrebné veci, všetky, okrem basebalky, tú nemám. Zašla som do pivnice a rozhliadla som sa. Do očí mi padla hľadaná drevená basebalka, ktorá stojí v kúte už roky. Zobrala som ju do izby a oprášila ju.
Dvadsať minút pred pol piatou som sa začala obliekať. Rukavice som si vložila do vrecka a basebalku do športovej tašky značky Puma. Claire odišla, poponáhľala som sa za ňou. Hlavne nenápadne, ako vždy. Okolo rieky potom cez most a doprava, asi sto metrov rovno odbočili sme doľava a pred nami bol park.
Uvidela som ho, sympatický mladý, asi tridsiatnik s tmavými vlasmi, sedel na lavičke a keď uvidel Claire vstal a podišiel k nej. Podala mu malý čierny kufrík a povedala mu kód. Ešteže viem čítať z pier: 893 617 254, hneď som si to zapísala.
Chvíľu sa rozprávali a potom odišla. Vybrala som sa za ním. Volal sa Phil aj to som zachytila z ich rozhovoru. Zašiel za starú budovu a ja som rozopla zips tašky, v ktorej bola moja zbraň. Už - už som ju vyberala, keď som začula kroky, dala som ju späť. Vydýchla som si to bola len nejaká babka na prechádzke. Znovu som ju vybrala. Dobehla som ho a zahnala som sa, aby to bola poriadna rana. Spadol. Basebalk som nechala na mieste činu a zdrhla som.


 Blog
Komentuj
 fotka
adsy  28. 4. 2011 15:56
brutalistka
 fotka
lowinqa  28. 2. 2012 14:39
Ďalší diel! To je napínavé...
 fotka
loollindussiq  28. 2. 2012 14:43
@lowinqa nuž, keď sa mi našiel čitateľ, tak si nájdem chvíľu a vymylím pokračovanie, no tak skoro to nebude, lebo momentálne som pracovne vyťažená
 fotka
lowinqa  6. 3. 2012 14:13
Zbožňujem to. Mala by si vydať knihu.
Napíš svoj komentár