Ráno.
Rovnaké ako každé iné. Pre ostatných. Pre ňu je to deň, ktorý si vytýčila na nový začiatok. Nevie čo to znamená, ani obnáša. Viac sa usmievať na svet a dúfať, že to svet ocení a usmeje sa tiež ? Z tejto naivity už vyrástla.
Kde má teda začať?
Zmeniť svoj výzor?
Štýl obliekania?
Názory?
Vlastné vnútro?

Zmeniť celé ľudstvo jej pripadá jednoduchšie. Má vyjsť na ulicu a zarobiť peniaze, ktoré nedá na materiál, ale jedlo? Ak nejaké peniaze zarobí. Nový začiatok znamená aj koniec zarábania peňazí starým spôsobom. A najstarším remeslom.
Nie je to také jednoduché, ako sa jej prisnilo. V sne to bolo jednoduché. Krásne a nekomplikované. Teraz vie len toľko, že chce zmenu. Nejakú. Avšak nevie akú. Slepá ulička. Ďalšia. Je ich mnoho.

Ako sa vyhrabáva zo sračiek?
Zmenou prostredia, známych.
Vyrovnaním dlhov.
Pretrpením absťákov.

Musí ich vydržať, nemôže si dať ani jednu, pretože bude presne tam, kde začínala. Je to začarovaný kruh. Rovnako ako ona to môže povedať každý feťák, ktorý s tým skúsil skončiť. Väčšine sa to nepodarilo na prvýkrát. A trom štvrtinám sa to nepodarilo vôbec. V každom meste je rovnaká stoka, rovnaké základy, rovnaká postupnosť pre život na dne. Nevie si spomenúť prečo s tým začala. A rovnako nevie nájsť dostačujúce množstvo preklínajúcich prívlastkov na ten deň.
Bol to proces...dlhodobejší. Vždy si myslela, že je v pohode, že to zvláda. Že to má pod kontrolou. Že závislosť jej nehrozí. Všetkým ostatným môže. Ale ona závislou nikdy nebude. Vysadí včas. Ale kým stihla vysloviť slovo závislosť, bola v tom.
Dnu sa padá príšerne jednoducho, ale von vysekáva skurvene ťažko. Priznala si to sama pred sebou, je si vedomá toho, v čom lieta, avšak je to len zlomok toho, čím ešte musí prejsť.

Úplne jednoduchý bod A s neistými základmi. Má problém a vie o tom. Nevie či má silu bojovať s ním alebo či vôbec chce skúsiť vyhrať. Nevie to.

Otvorí dvere na balkóne a postaví sa k zábradliu.
Usmeje sa na celý svet. Ktovie. Možno jej to raz vráti.

 Blog
Komentuj
 fotka
alroune  11. 7. 2011 07:17
Ten sarkazmus v poslednych riadkoch sa mi nepaci :/ :p
 fotka
lucinka7  11. 7. 2011 11:34
@alroune

nebolo to myslené sarkasticky, skôr sa v to pokúšala veriť. ale ďakujem
 fotka
alroune  11. 7. 2011 11:57
@lucinka7 jaj tak to som zle pochopila
 fotka
jin15  11. 7. 2011 15:28
Je to úžasne napísané Ten koniec ma dojal.
 fotka
lucinka7  12. 7. 2011 11:14
@jin15 ďakujem
Napíš svoj komentár