Fajcila dalej a pozerala do dialky, Roman na nu pozeral. Skumal ju, ako velmi sa zmenila za ten cas, co bol prec. A zmenila sa. Uz vedela, co chce, to bolo na nej najviac vidiet. Aj predtym mala sebavedomie, ale teraz ho vedela spojit s vedomostami, takze nikdy to nevyzeralo drzo. Po roku, co bol prec si vedela povedat svoj nazor a vedela do poslat aj do riti. To od nej necakal, vzdy bola totiz ta, ktora mu, az na male vynimky neodporovala. Teraz....nie,nebola panovacna....bola svojska, a to ho sralo. Najma preto, lebo sa mu to na nej pacilo....

"Zajtra odchadzam na tyzden prec." - prerusila ho z jeho uvah Andy, dopijajuc vino. "Musim skor vstavat, maj sa." - prekvapivo vstala, ani nestihol pozdravit a odisla. Este videl jej siluetu, ako plati svoje vino pri bare a uz jej nebolo.
Dlho tam este sedel a rozmyslal nad tym, preco spolu skoncili a preco spolu nie su. Co posral. Ci to bolo tym, ze bol tak tvrdohlavy, alebo tym, ze odisiel na rok a ju tu nechal. Nevedel, no nechcel uz o tom rozmyslat opat. Bol predsa piatok vecer, zavolal Palovi a dohodli sa, ze vecer pojdu von.

Pred nim nespominal nic, co sa dialo v nom, nic o Andree. Vacsina jeho kamaratov si myslela, ze ona je uz davno zabudnuta.

"Vravel som ti, ze robim s Andreou, ze?" - ozval sa asi pri tretom pive Roman.
"No pockaj kamarat, toto si mi akosi zabudol zamlcat. Viem,ze uz tri tyzdne robis, ale nepovedal si mi s kym...a co? Co ona?"
"Nic, v pohode." - tymto to Roman uzavrel. Vedel, ze keby chce, povie viac a vedel, ze Palo ho necha. Proste mu to povedal a ideme dalej. Palo sa ho viac pytat nebude.

Ale ten tyzden bol iny. Teda, uz tento pocit poznal, pocit, ze sa zobudis a nic ta nepohana vpred, celkom nic,nie je to o tom, ze by si nemal preco rano vstat, ale o tom, ze aj vstanes, ale citis sa prazdno, duto...nevies preco....tento pocit mal cely rok, kym bol prec..teraz sa vracal znova..

 Skutočný príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár