Potom ako som obehal vsetky uz rok zrusene antikvariaty, knihkupectva a vydavatelstva a konecne zohnal Zbierku uloh z matematiky pre SOS a SOU, Andy sa konecne odhodlala dat mi maturitne vysvedcenie. Cize, teraz je ten spraaavny cas, ukazat celuu silu v naas...a cas zhodnotit maturitu ako taku.

Zacneme praktickou maturitou, ktora sa odohrala asi mesiac pred pisomny(i?)mi. Osud mi nadelil marketingovy mix, co nebola zla tema ale nejak som ju napic spracoval. Zachranil to moj ustny prejav a famozna nastenka znazornujuca reklamnu kampan na kopacky. Moja konzultantka mi v zavere nezabudla vytknut veci, ktore som do prace dal na jej prikaz a rozisli sme sa za 3.

Pisomne maturity, to bola vec z ktorej sa nedalo mat stres. Od zaciatku som vedel ze sloh zo slovenciny je moja parketa, a nesklamal som sa v sebe. Viem, kam smeruje ludstvo, premyslam, kam mam kracat ja. Alebo tak nejak. Bezprostredne po dopisani som nebol celkom spokojny sam so sebou, ale slovencinarka asi bola ked mi nadelila 100% Samochvala smrdi, citite to?
Anglictina bola takisto lahka, sloh na 75 a test na 93%.

Po pisomnych som bol sam so sebou natolko spokojny, ze som ucenie sa nechal na akademicky. Cez akademicky som sa uceniu venoval priemerne 2 hodiny denne, co mi prislo ako dostacujuce. Prva ustna bola anglictina v utorok. Neucil som sa na nu nic a dobre som urobil. Ked som videl tie otazky...vysmech v deviatej triede by som zmaturoval. Prva otazka - 6 riadkovy text obsahujuci vety ako Edison vynasiel ziarovku v roku 1887. Pod textom otazka: Kto a kedy vynasiel ziarovku? No a nesmej sa Housing a Jobs and Employment boli ceresnicka na torte. Anglictina za 1 a ani to nebolelo.

Streda bola venovana z mojej strany slovencine. Ucil som sa, veril som si. Najma zo zaciatocnych tem a lahodok ako slovensky realizmus, porovnanie romantizmu a realizmu, naturizmus a podobne. Ked som teda vstupil do triedy a pekne sa usmial na hnusnu nechutnu staru odpornu neprijemnu predsednicku, hovoril som si stale dokola: "Malu, malu, malu..." Tahal som vzdy z toho isteho miesta, stred druha zvrchu. "malu, malu, malu..." 27. Dakujem pekne Ked mi dali do ruk tu otazku, citil som sa ako balon, nafuknuty do prasknutia a pusteny do priestoru. Vyfucal som behom sekundy. Uvedte priciny a okolnosti vzniku protifasistickej literatury bla bla bla...Jasik, Minac a podobni srandisti. Zo 4 diel som vedel u jedneho obsah a u dvoch hlavne postavy, Zivi a mrtvi mi nehovorili vobec nic. Ale ukecal som to na dvojku, s prihliadnutim na moj famozny sloh.

Najvacsi strach som mal z odbornej, elektirka mi nic nehovori, este ze som 4 roky zabil na elektrotechnickej priemyslovke..debil. Ekonomiku som bol nadrteny, ucto som odignoroval, informatika bola lahka a zo strojnictva som vedel jednu otazku z dvoch. Vo stvrtok vecer, predvecer skazy, som usudil ze to nedam a prvy a jediny krat ma pochytil zavan zufalstva. Takze ked som este dokonca bez obcianskeho prisiel pred komisiu, mal som takuto malu ritku: (.)
Prehliadli ze nemam obciansky, triedna sa zarucila ze som to ja a tahal som. Meracie stroje v majetku podniku. Nic lahsie sa nedalo asi ani vytiahnut, spadol mi Everest zo srdca a prerazil podlahu az do riaditelne. Napisal som vsetko co som vedel, cize vsetko co som mal v materialoch k danej otazke a stacilo to na krasnu a uplne zasluzenu 2ku. Len ekonomikatka krutila ocami ze neviem aky zakon sa zaobera zivnostami. Koho by v tom strese napadlo ze zivnostensky...

Teraz, ked mam po, s odstupom casu nehodnotim maturitu ako frasku. Znamky som dostal zasluzene a keby som sa vobec neucil, nepresiel by som. V stredu som bol posledny krat oficialne v skole a ked som sa poobzeral, zistil som ze mi bude chybat asi tak...6 ludi. Mozno 10 s prizmurenim oka Dovidenia stredna a hor sa na vysokoskolacky s vytahanimi kozami

 Test
Komentuj
 fotka
sabinkaa  7. 6. 2007 15:13
no tak druhykrat blahozelam matko.. dobry blog
 fotka
sarah_whiteflower  8. 6. 2007 15:10
Krásny blog, pekne spracované... opäť sa to super čítalo
 fotka
reika  10. 6. 2007 10:08
Ahoj Aimarko tu Hopka mas nespochybnitelny literarny talent...paci sa mi ...asi si precitam vsetko
 fotka
beruska_zuzanka  18. 6. 2007 18:45
Prave som sa utvrdila v tom,ze na tej skole ste seci taki natvrdli
Napíš svoj komentár