Tak, ideme na to
Každý z vás sa určite už raz pristihol v situácii, kedy pozeral správy alebo čítal v novinách o nejakej tragédii (veď na ZLE média perfektne bohužiaľ ryžujú) so slovami:
Toto je svet, spoločnosť v ktorej máme naďalej žiť?
Podľa mňa sú slová: Nechoď na to a to miesto, pretože je nebezpečné, môže sa ti tam niečo stať lož.
Nie miesto, ale kúsok „sveta“ na tom mieste je nebezpečné. Veď takýchto miest je na svete strašne veľa.
Všetci ste určite registrovali správu z Nórska, kde šialený blázon povraždil, postrieľal ľudí. Tento čin bol vraj naplánovaný podľa príručky. (chcel by som ju vidieť)
Alebo správa, udalosť z Devínskej Novej Vsi. Táto tragická udalosť a hlavne krutý čin otriasol Slovenskom na pár chvíľ. Ale štát aspoň niečo začal robiť, aj keď to nebol najlepší ťah dať každému policajtovi samopal do služby.
Viem, možno obeťami tejto tragédie boli Rómovia, ale prečo ich odsúdil on? Nech to urobí Boh, nie hlúpy človek. Ja keď som bol mladší, vo svete sa nieslo krásne pravidlo ŽI A NECHAJ ŽIT. Bohužiaľ, svet sa mení a aj pravidlá v ňom. Aj tie, na ktorých by malo ľudstvo stavať.
Takýto udalostí by som vám sem mohol spísať z internetu, z médií tisíce a tisíce. Za roky sa ich toľko zomlelo, aj keď nie všetky neboli medializované.
Toto všetko čo som sem zatiaľ napísal vás možno donútilo povedať, alebo premýšľať nad jedným.

Svet je fakt zlý!
Keby som vám dal za pravdu, tento článok, úvahu by som ochudobnil o pár myšlienok a hlavne riadkov. Ale ja vám poviem, že to zvýraznené tvrdenie hore je LOŽ.

Vo svete je rovnováha ktorú však nevidíme.
Áno, toto tvrdenie je pravda, ale určite sa nájdu aj taký, ktorý mi budú oponovať a povedia že je to BLBOSŤ a stále budete stáť za svojím, že svet je zlý a žiadna rovnováha v ňom neexistuje. Ale ja sa vás následne spýtam:

„Ako viete že svet je zlý? Dajte mi dôkaz.“

Vy mi zapnete správy a dáte prečítať noviny. Keby som bol ako vy, tí čo dávajú svetu nálepku ZLÝ, uveril by som vám na základe týchto médií a znovu ochudobnil tento článok o riadky.
Ale tak ako vy na mna vytasíte plno medializovaných nešťastí, ja na vás vytiahnem plno krás a dobrých skutkov ktoré tento svet zažil.
Ale je v tom rozdiel. A to práve v medializácii. Ako som už napísal, mnoho médií ryžuje a zarába na zlých správach, majú to osvedčené že ľudia im to žerú.
Ľudia im veria. veria čo čítajú v novinách aj keď tá reálna pravda je od tej čo čítajú ďaleko.
Skúsme však vždy neveriť ziskuchtivým médiám, ale aj tým (malým či veľkým) dobrým činom čo vidíme. Veď je toho toľko veľa.
Humanitárna pomoc. Skupinka dobrovoľníkov si povie: „Ideme a chceme pomáhať.“
Vyberú sa do nemocnice, priamo na (pre mnohých ľudí nepríjemné) oddelenie detskej onkológie a vnesú im svetielka radosti do očiek a do tmy.

Malý chlapec uvidí svojho otca ako si kŕčovito zviera miesto pri srdci a padá na zem. Už v takom veku, je to ešte dieťa, vie že jeho ocko dostal infarkt. Nás v škole učia ako zavolať záchranku, jeho to nikto nenaučil, ale aj takto urobí a s úspechom. Strach musel ísť na bok a na scénu nutne musela nastúpiť odvaha.

Tu je mnoho dôkazov DOBRA, ktoré sú však skryté. Boli ste aj vy niekedy svedkami niečoho dobrého, nejakého činu?
Možno mi poviete, že váha takýchto malých činov je zanedbateľná. Ale uvedomte si, že aj tieto malé činy sú súčasťou niečoho väčšieho. Keby sa ľudia takto radšej zachraňovali a mali v sebe ten cit, lásku, a hlavne rozum, mnoho vecí by sa nestalo.
Na svete teda rovnováha existuje, len si ju neuvedomujeme. Lenže všetko zlé, vraždy, vojny a všetko dobré je v dôsledku boja Boha a Satana alebo DOBRA a ZLA o tento svet. Jedno bez druhého by samostatne neexistovalo.

A teraz niečo pre neveriacich...

...alebo tých ktorý zhadzujú všetko zlé na Boha a pýtajú sa: „Kde bol teraz ten Váš Boh? Ak jestvuje, prečo nič neurobil? Prečo mlčal?“

Boh nám dal slobodnú vôľu? Myslíte že ON dal do rúk ľuďom zbrane so slovami Tu máte, zabíjajte sa ???
Nie Boh, ale ten ZLÝ. A tu je ďalší dôkaz BOJA medzi DOBROM A ZLOM.
Boh sa len mlčky nepozeral ako zabíjajú Židov. ON tam s nimi sedel v plynových komorách, v koncentračných táborov a trpel. Boh bol s ľuďmi v Nórsku ktorých zabil šialenec. Znovu trpel.
Viete prečo ľudia všetko zhadzujú na Boha? Pretože nepripúšťajú prítomnosť toho ZLA, SATANA, ktorý má tiež obrovskú moc nad svetom a ľuďmi.
Svet chce pomoc od Boha, ale pritom prestáva učiť náboženstvo. Namiesto toho učí deti ako dosiahnuť svoje bez asertivity, na úkor a cez utrpenie iných.
Odstraňujú sa znaky Boha z tried a zo životov ľudí. Podľa mňa, až tak tento svet teda nechce pomoc od Boha (neodsudzujem však všetkých, iba niektoré zemi, ale nič im vnucovať nemôžeme a ani nechceme.

Neviňme Boha za ZLO na svete. Viňme ľudí ktorý podľahli ZLU. Ale neodsudzujme ani to zlé, Pretože vďaka niektorému „zlu“ sa SVET posunul vpred, ale aj MY.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár