Žil jeden šťastne ženatý i keď bezdetný muž, ktorý si s partnerkou vynikajúco rozumeli, okolie im závidelo ich šťastie. Ten muž mal navyše aj dobré zamestnanie bol zámožný a uznávaný. Stalo sa však to, že sa po 10 rokoch manželstva sa prvý krát od rozchodu stretol so svojou prvou veľkou láskou zo študentských čias a obaja sa do seba znovu zamilovali.

Muž, za normálnych okolností veľmi rozvážny a racionálny, sa zrazu úplne pomiatol. Bol ochotný vzdať sa svojho zamestnania, bol ochotný zanechať manželke všetok svoj majetok, bol ochotný odísť z kraja, ktorý miloval a ísť žiť do kraja, ktorý mu bol nesympatický. Bol ochotný všetko, čo doposiaľ vybudoval zahodiť a opustiť a začať úplne nový život v chudobe a strádaní niekde, kde líšky dávajú dobrú noc. Keď sa ho priatelia pýtali – preboha prečo to robíš , prečo sa rútiš do istej záhuby, tá žena je úplne iná ak ty, má úplne rozdielnu hodnotovú orientáciu na život a na svet ako máš ty – on odpovedal, že majú pravdu, že je blázon, ale nemôže ináč.

Ten muž napokon skutočne odišiel od manželky a začal žiť so svojou láskou zanechajúc všetko.

A aký má koniec tento príbeh?

Muž sa napokon veľmi rýchlo prebudil zo svojho sna a vrátil sa ku manželke, ktorá ho tak milovala že ho prijala bez akýchkoľvek výčitiek späť.

Ako by povedala Arlene Audergon toho muža zaslepil jeho sen, ktorý sa kedysi dávno prerušil, kedysi dávno sa nedopovedal a muž vedel, že nebude mať pokoja, kým sa príbeh nenaplní. Sen sa musel stať skutočnosťou, aby sa príbeh naplnil a tým zbanalizoval. Sen sa musel prežiť – zažiť na vlastnej koži – precitiť všetky aspekty snovej reality zasadené do rámca reálneho života.

Muž sa vydal na svoju cestu srdca, ktorá ho doviedla naspäť ku svojej manželke. Dnes sú títo dvaja ľudia šťastnejší ako boli pred tým. Prostredníctvom tohto príbehu našli navyše v sebe obaja aj nové, nepoznané aspekty svojej duše, ktoré ich ešte viac zblížili. Ich duše sa stali viditeľnými, pravdivými v slobode, ktorá ich obklopila. Príbeh tým, že roztrhal tkanivo manželskej kazajky, udelil obom voľnosť pohybu a umožnil to, aby sa blízkosť, ktorá bola pred tým väzením stala radosťou.

Akú veľkú pravdu mala jedna nemenovaná proces orientovaná psychologička, ktorá protagonistovi tohto príbehu ešte na začiatku jeho cesty poradila – vydaj sa na svoju cestu srdca, ale vedz, že na jej konci nebude tvoja priateľka, na konci nájdeš to, čo ešte stále hľadáš – svoju manželku.

 Blog
Komentuj
 fotka
kyklop  7. 8. 2007 11:55
zaujimave
Napíš svoj komentár