Nežijeme v biede a maximálnej chudobe, netrpíme hladom a strachom, že zajtra už nemusíme existovať, a predsa sa nájdu ľudia, ktorí odmietajú pozitívny postoj k životu, večne nariekajú, že ich existencia je bezvýznamná a prázdna.

Ľudia, otvorte oči! Každý je strojcom vlastného šťastia. Nikto si nemôže povedať, že nemá problémy, pretože každý nejaké má. Stále sa nájdu nejaké útrapy a starosti, ale to neznamená, že sa máme vzdať.

Lenže je tu...
Sebaľútosť, ktorá nikomu nepomáha, iba lezie na nervy. A možno si niektorý zúfalec povie, že sa neľutuje, iba konštatuje, ako je tu prebytočný a ako jeho život nemá zmysel. Lenže ak by nemal, nebol by tu. Musí si uvedomiť, že tu len "nezaberá miesto", ale mal by pracovať na sebe a nadväzovať priateľstvá a byť šťastný z malicherností.

Ak si myslíte, že poučovať je ľahké, mýlite sa. Pretože sama to nemám v živote ľahké. Zdravie mi hádže pod nohy polená a vysmieva sa mi do tváre, ale nedokážem sa vzdať a upadnúť do depresií, pretože by to bolo ešte horšie.

A napokon, psychika je mocná čarodejka, ktorá vám dokáže zmeniť myšlienky, ale aj prinavrátiť zdravie.

Tak sa snažte nájsť si v živote miesto a neutápať sa v pocite bezvýznamnosti a nešťastia, pretože vám to nepomôže. Vážte si priateľov a žite pre iných, nie pre seba.

Lebo verte, každého raz omrzí ľutovať vás a dookola omieľať, čo všetko v živote máte a že mnohí sú na tom horšie ako vy...

 Blog
Komentuj
 fotka
marttina  22. 5. 2011 15:09
suhlasim, velmi dobry blog!
 fotka
mizoyka  22. 5. 2011 15:27
@marttina ďakujem
 fotka
casanovka  22. 5. 2011 17:52
PLNE SUHLASIM!!! Moj život tiež nie je bohvieaká prechádzka ružovou záhradou, ale naučila som sa zakazdym zlom si povedat vetu : mohlo by to byt aj horšie, kym mam riešenia, je všetko v poriadku. Ale mam kamoša, ktorý sa len stazuje. Dookola tie iste veci, ako nemá peniaze, je stále sam a trpí a nikto mu nepomáha. Sam si hadze polena pod nohu a potom sa ľutuje. A pomaly už vazne nemá nikoho, kto by jeho lamentovanie pocuval...
 fotka
otvoreneokno  23. 5. 2011 12:37
Je to tak, no nezabudnime, že by sme nemali hádzať všetky mačky do jedného vreca.
Napíš svoj komentár