Bolo slnečné a troška chladné ráno 1. 7. 2015 7:00 keď si Moňa cestovala z Pardubíc do Bohumína, kde pre ňu prišiel princ na Forde a odviezol ju na festival, ktorý sa koná každoročne v meste Gdynia. Viete o akom festivale hovorím? Ak nie, tak nevadí ja som ho taktiež predtým nepoznala. Milí čitatelia festival o ktorý vám tu troška opíšem sa volá Open´er festival. » opener.pl/...

Tento rok som tam bola prvý krát a musím povedať, že to bolo MEGA! Som z tých troška náročnejších osôb, ktorým nie je až tak príjemné spať von a takto ale napriek tomu všetkému, vážne to stálo za to! Uznajme pivo, more a hudba (nie mamka nepila som). Čo si viac môžem/e priať? Oddych pre telíčko a dušičku.

Medzi tohtoročné najväčšie mená jednoznačne patrili ALT- J, Drake, Tom Odell , Major Lazer, Mumford and Sons, Disclosure a mnoho ďalších. Festival trval od 1.7 - 4.7. a možno sa zdá, že nie je z tých najlacnejších, netreba váhať. Peniažky si treba vychutnať a mali by nám priniesť radosť, no každému svojím spôsobom. Pre mňa je lepšie minúť ich na festival alebo na dobrú dovolenku. HA! Tento rok som bola 3 krát pri mori ale pokračujme.... Na festival som šla s tým, že som sa neskrotne tešila na Mumford and Sons, síce sa mi nový album až tak nepozdával došla som mu na chuť. Musím sa priznať, že som čakala niečo viac. Zbožňujem ich hudbu ale na koncerte som bola taká nijaká. To bolo možno také sklamanie pre mňa.

Prvý deň bolo najväčšie meno Drake. Dal si troška načas a troška menej zarapoval do playbacku, no keďže od neho poznám jednu pesničku, tak mi to bolo jedno a poslušne som si ho počúvala asi tak 25 minút a šla do ďalšieho stanu na skvelú Alabama Shakes. Nepoznala som jej piesne ale no príliš rýchle som sa dostala na jej vlnu. Bola skvelá! Tá hudba, hlas. V prvý deň hrali aj Die Antword, ktorých som bohužiaľ nestihla, pretože som bola unavená a už som spala. Ďalší festivalový deň nám odštartoval Tom Odel. Hral piesne aj z očakávaného nového albumu, napriek tomu, že hrali podvečer vytvorili skvelú atmosféru medzi ľudmi a možno by som dala aj ruku od ohňa za to, že druhý album bude lepší ako prvý. Enter Shikari som počúvala, keď som bola mladšia. Ehm. Zhodnotila by som to asi len tak, že vážne sa nehodili na main stage keď ešte nebola tma, no vlastne vôbec sa nehodili na main stage. Ďalšie nezabudnuteľné koncerty mali Django django, José González, Kasabian či st. Vincent. Zhrnula som už zvyšné dni dohromady, pretože ak by som mala rozpisovať každú jednu skupinu a celý náš harmonogram asi by som napísala knihu.

Doprava z festivalu bola skvele zorganizovaná, vlastne celý festival bol nad moje očakávania dobre zorganizovaný. Žiadne pol hodinové rady, široký výber jedla, keďže bolo horúco rozdávali aj vody počas koncertov. Nemôžem však len chváliť musím priznať, že tam bolo aj mínus. Sprchy! Vážne dali pre desiatky tisíc ľudí, tak málo spŕch? Jediná zlá vec na festivale pre mňa boli sprchy na ktorú som čakala asi 40 minút a myslela som, že odpadnem. Prežila som! Naspäť k tej doprave... Nebol žiaden problém dostať sa z festivalu do centra mesta. Každých 10 minút išiel autobus tam a aj naspať od rána do večera. Naše poobedia vyzerali väčšinou tak, že sme šli k moru sa poopaľovať, neskôr na obed a naspäť čo nebolo, tak zaujímavé ako keď sme sa jeden deň vybrali na Hel. Nech mi spadne internet, keď klamem ale ak by som mohla, ostala by som tam aj celé leto. Pre mňa to je asi najlepší pocit prechádzať sa po pobreží. Máte celý svet pred sebou. Je to neuveriteľné koľko málo stačí človeku k šťastiu a pocitu slobody. Hreje mi srdiečko keď nato miesto spomínam. Taktiež raj pre labužníkov morských plodov. Za lacný peniaz sa tam najete do sýtosti čerstvých rýb a rôznych morských plodov. Cestou naspäť z pláže sa ide troška cez les, kde sú sprístupnené vojnové bunkre a môžete tam vidieť aj vojenské výhliadkové veže, takže ani záujemcovia o históriu by sa tam nenudili. Musím uznať, že to stojí za to a teším sa, že sa tam o rok vrátim znova. Ďalší rok mi zahrá Florenc and the Machine.Lístky máme kúpené, takže si dám si kvietky, hipsterskú sukňu a budem v prvom rade skákať a spievať ako o život!

Myslím, že o všetko podstatné som sa s vami podelila.

Tak sa majte a prajem vám ešte pekný zvyšok dňa.

» monfeckova.blogspot.sk/2015/10/back-in...

 Denník
Komentuj
Napíš svoj komentár