{tato cast bude poslana sice v inom case, ale pisala som ju fakt rano...}

dobre rano

je 8.6.2007, par minut pred 10tou. vzhladom na casovy posun u nas sa preto prihovorim asi "peknym poobedim"

myslim,ze formalit bolo takto dost. teraz k veci

urcite ste zvedavi ( a mozno ani nie), preco som sa neozvala este vcera, hoc len par vetami, ze som dosla v pohode. takze pekne po poriadku.

hned po tom, ako zmenili dobu meskania z jednej hodiny na pol a ja som nasla svoje "comfy" sedadlo 12A (pri okne), som si zacala tak trosku uvedomovat, co sa vlastne deje. par minut na to, sa ku mne prihovoril isty chlapik okolo 40tky slovami :"is this seat 12?". prikyvla som hlavou a dalej sa pozerala von tym mini okienkom. pocas usadzania som si spravila taky hruby odhad o narodnosti mojich vazenych spolusediacich, a bol to celkom dobry mix

prevazne to boli madari, samotni kanadania a alebo dokonca rumuni s kanadskym obcianstvom potom zopar japoncov, arabka s dietatom a ja vzhladom na vyrecnost mojho spolusediaceho som si teda anglictinu zacala precvicovat uz v lietadle. letel odniekial zo Zagrebu cez Budapest do Toronta. nechcela by som

tych 8 a pol hodiny ubehlo rychlejsie, ako som si myslela, najprv sme dostali nejake pracliky a vodu podla vyberu, neskor nejake tzv "hlavne jedlo" + napoj. no a potom chodili este nad ranom s bagetou a kavou abo cajom na prebudenie. kto chcel, si mohol pozriet night at museum" alebo "i, robot", no kedze som to uz videla, volila som cestu "pokus o spanok"... a aj napriek vsetkym tym veciam v mojom zaludku a dvoch kavach s mliekom a cukrom som prespala asi pol cesty (a ze preco sa mi zdala taka kratka,lol)

aj napriek meskaniu z Busapesti sme dorazili na Toronto internation airport s mozno 10 min meskanim niekedy okolo 8mej vecer (local time). po zaradeni sa do jedneho z 20tich radov (pricom bolo jedno, kde stojite lebo kazdy sa posuval tak raz za 15min) som sa zoznamila s Gabi, ktora tiez ako ja, letela prvy krat takto sama bez rodicov. o5 sa mi potvrdilo, ze dve hlavy su lepsie ako jedna, pretoze po opeciatkovani papieru, ktory sme dostali a museli vyplnit na lietadle, sme zamierili k spravnym pasom, kde sme si mali uchatnut nase kufre. esteze ja som si na svoje nakreslila kriklavo ruzovou farbou na textil bodky hned som to ocenila, ked som videla tu hrbu ciernych valiacich sa kufrov.

peciatku mam, kufre takisto, teraz uz len najst toho, co ma mal cakat. nejaky Peter.... uspesneee !!! bolo asi pol 10tej, ked sme sa konecne vymotali z letiska, nalozili kufre a vydali sa do Hamiltonu. to trvalo este asi dalsich 40min, pocas ktorych som pospeakovala s Sisi (jeho dcerou) a nim. snaha bola aj s jeho manzelkou, ale ona vedela po anglicky asi tak ako ja po cinsky

okolo pol 11tej som dorazila do Hamiltonu, na McMaster university, kde ma uz cakala Wendy, ktora mi mala ukazat izbu a dat dalsie instrukcie.

vsetko by bolo skvele, keby som si nenechala laptop v aute !!!! ja hlava derava !!!! tak som sa nemohla ozvat nasim, kt uz isto saleli od nervozity. nakoniec to predsalen dopadlo celkom ok, laptop dostanem s5 dnes poobede (to bolo este 8.7), tak uz konecne vyskusam, ci ide to WIFI a nasim som sa predsalen dovolala (sice bolo asi 5 rano u nich, ale urcite boli happy, ze ma pocuju... ja tiez)

mohla som si teda v /relativnom/ klude ist lahnut na tu postel s fest tvrdym matracom a urcite nejakym zdravotnym vankusom, po ktorom pridete o krk rychlejsie ako pri normalnom.

myslim, ze by som to cele mala uz skratit, ale neda mi povedat, ze napr izby su uplne chaosne zariadene... akoze to tu nema logiku, v skrini si nemate ako kde dat veci, lebo policky mozno dve take smiesne... a celkovo... no vravim, neprakticke. nehovoriac o tom, ze maju totally odlisne zastrcky od tych nasich a nebyt dvoch adapterov, neviem neviem ako by som bola spojena so zvyskom sveta moj vyhlad tiez nie je extra speci, mozno keby som si doplatila pozeram sa cely cas do lesa, na dake motyle a inu haved poletujuci na kazdom strome.... brrrrr.... nic pre mna...

taq zatim... dopisem neskor

 Blog
Komentuj
 fotka
sp4c3_m0nk3y  10. 7. 2007 11:17
na izbe si sama? ak hej to mas jake super.

k tomu lesnemu vyhladu aspon mozes pocuvat sum lesam ked sa budes potrebovat ukludnit
 fotka
tatianka  10. 7. 2007 13:29
z tych casovych udajov som uplne mimo, myslim ze ich ani nemusis pisat

a to si priamo v toronte?
 fotka
rocket.queen  14. 7. 2007 11:32
ja by som bola rada ze vlastne som v canade
Napíš svoj komentár