Toto je jeden z mojich blogov, ktorý by mal mať trošku psychoterapeutický účinok na moju osobu, tak ak sa vám to nepáči, dopredu sa ospravedlňujem a nečítajte to, pokiaľ by vám hrozilo, že vám spôsobím ujmu na zdraví .

Pred pár dňami mi ľudia povedali, že sa príliš podceňujem, mala by som mať väčšie sebavedomie a trošku začať žiť a užívať si. Pravda je však taká, že pokiaľ sa pozriem do zrkadla, tak nevidím nič iné, len hroznú ohavu a cítim sa ako nula. Dokonca ešte menej ako nula. Mínusové hodnoty vymysleli preto, aby som mohla vyjadriť svoj pocit z mojej osoby. Som -100. A to si myslím, že som ešte príliš objektívna. Niekto mi povie, že mám pekné oči? V hlave sa mi rozsvieti červená kontrolka- len ťa ľutuje. Chce byť milý/á.

Čo sa týka mojej povahy, nemyslím si, že nejako vybočujem z predošlej odlišnosti. Snažím sa myslieť len na iných, pomáhať im, a prečo nie, keď už ja som taká hrozná? Prečo by som si ja, taká nepodstatná osoba, mala vydobyť svoje? Prečo by som na to mala mať nárok? Som introvertnej povahy a najlepšie mi je samej. Samotu pokladám za najlepšieho priateľa. Milujem, keď som sama doma, milujem, keď sa sama korčuľujem, milujem, keď sama cestujem. Dáva to voľnosť mojim myšlienkam, nikto ma nekritizuje, proste ma samota chápe. A ja chápem ju. V dnešnej dobe sa takáto povaha u mladých nenosí. Čo je dnes pokladané za normál? Napr. diskotéka. Napíšem vám jeden môj zážitok, keď som bola prvý a poslednýkrát na diskotéke. Pri bare stáli piati típci (inak ich nazvať ani nemôžem) so zarytými krátkymi rukávmi do vymakaných bicepsov, vygelovanými hlavami v značkovom oblečení. Opierali sa o barový pult, pri sebe pohárik, hrali sa s drahými iPhonmi a jeden mal dokonca slnečné okuliare (asi kvôli odrazu šera na diskotéke). Hýbali hlavami jemne do rytmu, neustále mali pred sebou mobil (aby nimi ľuďom vybili dych) a obzerali si parket a ženy na ňom (lovili). Keď som pozrela na ženy na parkete, mala som dosť. Tancovali v obtiahnutých, krátkych sukniach, s výstrihmi, na vysokých podpätkoch čo najbližšie k danému pultu a predvádzali sa. O chvíľku im podľa výberu típci kúpili poháriky a vedela som, že tieto dámy mali len peniaze na vstup, lebo viac nepotrebovali. Toto bola moja prvá a posledná diskotéka a odvtedy na nijakú nepáchnem. Bolo mi z toho zle. Veľa ľudí mi vyčíta moju povahu a nechápu, že takáto nie som. Ľudia v mojom veku nedokážu pochopiť, že radšej budem zatvorená v piatok večer doma pri knihe s čajom v ruke, ako pozerať sa na niečo také.

Talent? . To, že teraz vydávam druhú knihu mi príde ako veľká náhoda, nič svetoborné a opäť sa považujem za niečo mínusové. Keď už mne vydali knihu, môžu ju vydať každému. Ani tých 40 poviedok čo mám v pc nie sú bohviečo.

Fantázia? Toto jediné mám na sebe rada. Síce si nemyslím, že mám talent, no písanie mne osobne veľmi pomáha. Fantázia a predstavivosť je niečo, čo ma dokáže upokojiť, čo ma privedie do iného sveta, kde nie som taká hrozná, kde ma chápu a kde sa všetko deje podľa mojich predstáv. Predstavivosť je tak ako samota mojou neoddeliteľnou súčasťou a milujem to. Nie všetci dokážu toto moje zmýšľanie pochopiť, no prečo by som mala neustále trpieť realitou, keď v nej nemusím byť?

Mojich pár citátov, ktoré som vymyslela-
Nie vždy žijem v realite, pretože vďaka fantázií môžem existovať v lepšej.
Najväčšia vražda individuality a kreativity je, keď prijmete názor druhých za pravdivý.
Predstavivosť je nadriadená vedomostiam. Vedomosti majú hranice, zatiaľ čo predstavivosť je na počiatku a hranice búra.
Radšej budem divná a jedinečná ako obyčajná, poslušná a nudná.
Sú len dva druhy kníh. Tie čo ostali vo vás a tie čo obohatili druhých.

PS- Dopredu hovorím, že nefičím na nijakých antidepresívach a ani nijaké nepotrebujem . Zároveň vás prosím a miernu formu kritiky .

 Úvaha
Komentuj
 fotka
lyterka  22. 6. 2015 11:28

tie disko., jak si to opísala - zvačša sú len ako taký ..trh ..seksov
 fotka
istsinka  22. 6. 2015 12:45
Mmmm škoda preveľká že nepozvali teba na drink ... No jo. Príde mi to ako keby si všetko ... Od seba až po ostatných videla len čierno. Hrali sa s iphonmi aby vybili iným dych nimi? Ako prepáč, ale iphon má v dnešnej dobe možno už aj každý 3. človek a je to mobil ako každý iný. Škoda ze sa "nepredvádzali" s nejakým drahým Samaungom (príklad).

Divná a jedinečná ? A nie obyčajná, poslušná a nudná? ako prepáč
 fotka
nenaadamsova  22. 6. 2015 12:52
@istsinka
ano, myslim si to. tak ako si ty myslis opak.
 fotka
kakofonicka  22. 6. 2015 12:54
ja som dost casto vonku a to nechodim na diskoteky a aj ked som na par bola, tak som tam bola s kamoskami a ver tomu, ze sice ti chlapi si tam vyberaju, ale pokial ty nechces, tak nic nebude .. ba dokonca sa mi uz aj stalo, ze za mnou prisiel normalny slusny chalan, spytal sa ma, ci si moze prisadnut, niekolko minut so mnou viedol normalny rozhovor a ked sa vratili kamosky, tak ich pustil sadnut si..netreba vsetkych ludi aj na diskoteke hadzat do jedneho vreca
podla mna taka skareda nie si, poznam dievca, co vyzera ako gargamel a ma take sebavedomie, ze si to nevies ani predstavit, zrejme by aj tebe nezaskodilo mat trosku vacsiu mienku o sebe, lebo podla mna si praveze celkom zaujimavy typ, akurat by ti mozno nezaskodilo vymeniz okuliare za sosovky..
no a vazne, existuju aj ine typy socializacie ako diskoteka, ja som sa napriklad bola vcera s kamaratom len tak prejst
 fotka
anitchka  22. 6. 2015 12:57
Mam z celeho tohto blogu take zmiesane pocity. Ako ja tiez velmi nechodim na diskoteky, vacsinou iba v lete, ale neodsudzujem hned vsetkych ludi ktori tam chodia, ani si nemyslim, ze som teraz nieco viac len preto, ze mna to nebavi. Kazdy nech si robi co chce.
A suhlasim s @2 keby mali nejaky iny drahy mobil, nikomu by to zrazu nevadilo neviem preco tolko ludi hejtuje ajfony
 fotka
nenaadamsova  22. 6. 2015 13:04
@anitchka
ja NEKRITIZUJEM VSETKYCH na diskach, len tie typy, ktore som opisala. a nemyslim si, ze som nieco viac. ja som este vacsia nula ako vsetci tam, no ide o princip, to som tym chcela povedat, ze nieco take nemusim. nemam to v povahe. ten odsek bol o mojej povahe, nie ze planujem upalit vsetkych, ktori chodia na diskoteky.
 fotka
lyterka  22. 6. 2015 22:14
@4 @kakofonicka "..gargamel" :happy:
 fotka
johnysheek  23. 5. 2016 00:52
taky tak i ked..
Napíš svoj komentár