Tak, nech sa páči, môj famózny fejtón o našej školskej jedálni, presnejšie jedálni na levickom Gymnáziu Andreja Vrábla ..Fakty sú vážne prehnané, až také tragické to nie je ...alebo žeby??...

Áno,už to prichádza, už len 20sekúnd.4....3...2...1...Áno!Zvoní!Rýchlo vezmem do ruky ten malý čarovný lístoček s čísielkom. Povolenie, na prevzatie TOHO! Kráčam po chodbe. Po chodbe do tej miestnosti tisícich vôní a chutí. Úmerne s blížiacou sa miestnosťou vzrastá aj intenzita pachov. Tu už môj azbestom pokrytý žalúdok vie, že aj dnes to bude záťaž.
Uhádli ste dobre, moje rozpačité kroky smerujú do jedálne, no najskôr sa moje nôžky stretnú s tým fantasticky umiestneným prahom.
Vchádzam tam. Ovalí ma neidentifikovateľný pach.
A už sa len tlačím ako sardinka vo vlastnej šťave medzi tými ostatnými nadšencami našej školskej stravy.
Prichádzam k okienku a aj tu ma opäť ovalí kladivom tá typická vôňa kuchyne. Milá usmievavá teta mi zrazu s pohľadom vrahyne šklbe z ruky moju stravenku.
Neskôr nastranú zvláštne okamihy môjho života. Uvidím TO! TO niečo, čo bude o pár minút plávať zákutiami môjho žalúdka pokrytého azbestovou vrstvou. teraz vidím, že bude aj pozinkovaný. Viete, antikorózne vlastnosti.
Tetuška kuchárka mi opäť s vražedným výrazom v tvári naberá TO niečo neidentifikovateľné a podáva mi TO na 50 ročnom tanieri a nečudovala by som sa, keby si pamätalaj vznik prvej SR.
S pohľadu tety kuchárky sa dá vyčítať niečo ako:,,Len sa zadrhni!" a zrazu sa opäť raz zdokonaľujem v chytaní lietajúceho taniera. A ja jej za TO niečo, ako slišne vychované dievča, poďakujem a lakťujem sa k príboru. No dnes som mala šťastie. Vytiahla som si vidličku so všetkými zúbkami a nožík mal celkom rovný tvar.
Poberám sa ďalej. Nad polievočkou ako tradične ohrniem noštek až k lícu a idem si teda sadnúť za ten môj kývajúci sa stôl. Púšťam sa do svojej nádielky. Hmmm, čo to je? Netušila som a tak som to riskla. Tá vynikajúca zmes rôznych chutí a tvarov ma tak oslovila, že To niečo už radšej odnášam ku okienku, kde teta zoberie môj tanierik, vysype zvyšky, ktoré sa veď ešte dajú použiť, tak prečo nie a zľahka tanierik opláchne. Ešte na záver si idem dať troška saponátu aby som mala moje trávenie vynikajúce aj bez Activie bielej.
Akokoľvek nadávam na školskú jedáleň, jedno jej musím uznať. Stará sa o to, aby ma nikto len tak nemohol otráviť.

Ja viem, troška sú niektoré veci prehnané, ale tak dostala som 1
Možno niečomu nebudete chápať, lebo ste to jednoducho nezažili, ale skúste sa aspoä vcítiť do môjho žalúdka

 Blog
Komentuj
 fotka
ikonka  29. 5. 2007 20:26
jejho....super

myslím, že šecky kuchárky sveta držia spolu a varia podobné TÁ (pl. od slova TO )

ale ako názov vašej školy ma vždy poteší
 fotka
bosorka221  29. 5. 2007 20:29
Pekny fejtooon... ja som teraz tiez piisala jeden.. sme mali skolskuu ulohu.. ete nevem ako dopadol...
 fotka
slnecnica  29. 5. 2007 20:37
školská jedáleň je vďačná téma na fejtón.. vždy je to tam hrozné...a kuchárky?.. naša zo zásady naberá všetko RUKOU(teda, skoro všetko.. na omáčku ešte nenašla rif)
 fotka
borat86  29. 5. 2007 20:48
pekne napísané aj mi máme podobnú jedáleň
 fotka
black_soul  29. 5. 2007 21:01
fajne
 fotka
nia  29. 5. 2007 21:12
jeeeej..dakujem za vase nazory...a aspon viem, ze nielen na nasom gympli mame vsetci azbestove zaludky
 fotka
galinka  30. 5. 2007 08:48
Nuž, po niekoľkých rokoch som túto ich snahu aby ma nikto neotrávil vzdala...



Vlasy a iné nechutnosti v jedlách, v šaláte som raz našla polovicu ucholaka, dokonca minulý rok našli spolužiaci pleseň na pohároch...

Ale myslím že po týchto zážitkoch môj žalúdok naozaj znesie dosť, ani raz som totiž kuchárky s ich milými úsmevmi neovracala...



Ale už sa im radšej vyhýbam...



((A to mi pripomína akú som raz mala radosť že v "jedálnom lístku" bolo napísané - dukátové buchtičky... Vtedy som ich ale naozaj takmer ovracala, lebo puding navrchu nebol poriadne rozmiešaný a teda teta kuchárka mi tam capla takú nechutnú guču čohosi, ktorú ak by som náhodou chcela jesť, tak jedine príborom... )
 fotka
nia  30. 5. 2007 13:23
galinka:brrr..ten ucholak je odporny....noo tak vlasy sa u nas tiez najdu, ale tak niektore jedla,ktore sa nedaju pokazit, sa celkom zjest aj daju, ako napriklad rezen, buchty na pare a taaak
 fotka
rocket.queen  24. 6. 2007 19:59
lol nasa jednalej na gympli je proste genialna tie cervene stolicky so rozlamynymi opierkami :d ale najradsej mam nasu veducu ktora mi pripomina tu tetu z monesters co stale hovorila: wazovski! zase ste nevyplnili zapisnicu! ci tak nejak
10 
 fotka
vladic  26. 5. 2008 21:59
aj vase tety kucharky maju fuzy?
Napíš svoj komentár