Keď som rozmýšľala nad touto témou, bola som zúfalá. Nikdy som na seba nepovedala nič pozitívne. A teraz mám písať, že som NAJ? No potom mi niekto otvoril oči, keď povedal: ´´ Napíš, že si najlepšia v tom, ako niekomu vyčariť úsmev na tvári.´´ A tak som sa začala hlbšie zamýšľať...

Som najlepšia?
Áno, to rozhodne som!
Som najlepšia z celej rodiny v odvrávaní, ale naopak slabá v posluchu. Som vždy tá naj v sebakritike, pretože skritizujem aj to, čo je absolútne zanedbateľné. Som číslo jedna na ceste za svojim cieľom , ale nesmierne tvrdohlavá. Som taká, aká som. Jedna hlava, dve ruky a jeden pár nôh. Som najlepšia. Najlepšia, pretože som jedinečná. Tak, ako ďalších približne sedem miliárd jedincov na tomto svete.
Mám svoje sny, ideály, túžby. Ako všetci ostatní. A predsa som iná! Iná pre seba, pre druhých. Možno pôsobím namyslene, ale namyslená som len na svojich kamarátov a rodinu. Možno som drzá v očiach ľudí, ktorí vidia, ako ´´vytočená´´ skladám mame telefón. Mám nenormálne hlučný smiech, ale som najlepšia. Som naj, pretože mi k šťastiu stačí málo. Možno len úsmevy na tvárach ľudí, dúha na jarnej oblohe alebo podarovaná lízanka.
Som iná, som naj? Áno. Som, si, sme...

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár