V živote človeka treba robiť zmeny. Často.

Ľudia sa po istom čase začnú nudiť. Sú znudení sami zo seba. Nič ich nebaví, nič ich neteší.

Stačí niečo úplne malé. Napríklad kúpiť si úplnú maličkosť, ktorá vás poteší. Alebo snáď nový účes, či nový lak na nechty. Proste si len potešiť dušu. Pokochať sa v zrkadle nad svojím výberom. Nikdy si nehovoriť niečo, čo by malo znižovať naše sebavedomie. Sebavedomie vyplýva z radosti nad vlastnou osobou.

Skúsme si spríjemniť každý deň. Každú voľnú chvíľu. Treba sa obklopovať ľuďmi, ktorí sú schopní zlepšiť vám náladu. Ktorí vás vedia vypočuť, poradiť vám, ktorí vás dokážu pochváliť, ale aj skritizovať. Musíte nájsť tú správnu rovnováhu. Aby ste vedeli, čo je dobré, a čo zlé.

Čím je človek starší, tým viac si užíva isté chvíle. Rada sa pozerám na ľudí v staršom veku, ktorí si užívajú každý moment. Netrápia sa tým, že už im nezostáva veľa času, alebo že ich trápia rôzne choroby. Je len smutné, že ľudia začínajú žiť až vtedy, keď je ich život pomaly na konci.

Ja chcem žiť. Žiť radostne a plnohodnotne. Chcem, aby som v starobe mohla povedať mojim vnúčatám, že môj život nebol nudný a obyčajný. Že som dokázala niečo zmeniť a pretvoriť. Že som si užívala okamžiky naplno.

Viem, že v živote prídu aj chvíle, keď prehodnocujeme okolnosti a svoje konanie. Je ťažké nájsť sám seba a zistiť, čo je to najsprávnejšie. Ale ja verím, že sa nájde niekto takí, kto mi v tomto pomôže a vždy bude stáť blízko mňa, keď ho budem potrebovať. Je jedno, či to bude priateľ, manžel, alebo azda najlepšia kamarátka, či ktokoľvek iný. Je dôležité nájsť tú osobu, ktorá bude vedieť, čo chcete, aj keď to nevyslovíte nahlas. Takí človek existuje pre každého človeka. Len treba správne hľadať. Ak ste ho už našli, ste šťastní ľudia.

Zmena je život. Opačne táto veta nemá zmysel. Preto nerobme zmeny, ktoré by sme mohli neskôr ľutovať. Lebo čas sa naspäť vrátiť nedá. A niektoré chyby taktiež nejdú napraviť. Snažme sa nájsť vždy to najsprávnejšie riešenie. Ktoré neublíži vám a ani ľuďom okolo vás. Niekedy je to ťažké. No v budúcnosti to neoľutujete. Lebo čokoľvek zlé urobíte niekomu druhému, vráti sa vám to. A môže sa stať, že aj mnohonásobne horšie. A my predsa chceme nájsť správny smer. Smer, ktorý nás dovedie do cieľa a budeme si môcť povedať, že všetko, čo sa dialo a čo sme urobili malo zmysel.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár