Príbeh jedného nemenovaného brigádnika v Kauflande...

Tak ako každý bežný študent, istotne aj vám už istotne prebehla myšlienka ísť pracovať ako pomocná sila do nejakého obchodného domu. Však čo nejako si tam sadnem za pokladňu a budem blokovať, však prečo nie. Koľko ľudí tam už pracovalo a občas tam vidím, nové tváre, keď si idem ráno kúpiť svoju bagetu. Navyše tam každých 10min už asi mesiac v kuse hlásia, ako potrebujú nových brigádnikov za pokladne...

A tak som si teda povedal, že si vytlačím životopis a zanesiem na informácie, tak ako to hlásili v ozname. Prišiel som tam, "ochotná" 25tnička na informáciach si tam žuje žuvačku a tváry sa ako keby bola premierkou. Stojím tam asi 2minúty kým sa konečne tou lenivou hlavou aj otočila a povedala neochotne: "čo potrebujete"? Povedal som jej, že reagujem na odkaz a že by som mal záujem brigádovať, a tak som jej dal žiadosť. Povedala, že do týždňa najneskôr sa ozvú. Prešli 3 týždne a nič sa nedeje. A tak som sa nasral, a prišiel som tam, že či si akože robia dobrý deň alebo čo. Tento krát som ale obišiel informácie, a išiel rovno na personálne. Nebol to problém, nakoľko dvere nezamykajú. Cez okienko v dverách som nakukol do kancelárie. Zbadal som tam veľmi podobnú blondínu, ako na informáciach, ako sa tam napchávala hroznom, ako grécka bohyňa. Keď som zaklopal, ani len nezdvihla zadok a nič nepovedala. Keď som vošiel odvrkla, že čo tu robím a či som sa ohlásil. A tak som jej povedal, o tom ako nik nereaguje na žiadosť a podobne. Na to ona odpovedala, ako majú na personálnom hrozne veľa roboty. Áno videl som to na vlastné oči! Robila tam veľké hovno.

No slečna povedala, že musím doniesť originálne potvrdenie od školy, že som študent (akoby nestačil preukaz ISIC na ktorom je napísané: „doklad jeho držiteľa o štúdiu na VS“) + potravinársky preukaz. Ten má akože slúžiť na to, aby všetci videli, že nie ste chorý na lepru. Na čo má mať pokladník potravinársky preukaz? No a aby toho ešte nebolo veľa musíte absolvovať vstupnú prehliadku, či náhodou nemáte rakovinu, resp. vám neostávajú posledné týždne, aby ste boli aj užitočný. Podotýkam, súčasťou je análne vyšetrenie (začnú sa vám tam hrabať paličkou, a to myslím vážne)!

Ak vás toto všetko neodradí, tak tam začnete pracovať. Prvé čo som videl za pokladňou, bola stolička tak si ju idem správne nadstaviť, aby sa mi lepšie pracovalo. Čo mi bolo divné, bolo to, že ako som sa pozeral na svojich pracujúcich kolegov, žiadny z nich nesedel. Tiež mi bolo zvláštne aj to, že stolička bola schovaná pod pultom. A tak som sa rozhodol, že si ju vytiahnem a nadstavím. V tom pribehla, jedná z mnohých vedúcich, ktoré nemali nič iné na starosti, len čumieť na chudákov pokladníkov, že ktorý z nich niečo poserie, aby ho hneď mohli pribehnúť „poučiť“. Dodala, že sa nesmie sedieť! Áno počujete dobre, nemôžete sedieť. Musíte stáť! Prečo ale? Však všade kde len vidíte môžu pokladníci sedieť (tesco a podobne). V poriadku, teda tak som teda stál a pomyslel si svoje. To je prvá vec, ktorá je prinajmenšom čudná. Ďalšia vec, čo sa tam stala bola tá, že keď vám nutne treba na potrebu, máte smolu. Musíte tam minimálne 4hod v kuse stáť a makať ako stroj. No a keď náhodou príroda volá, máte smolu. Čiže to, úž sú naozaj dosť vážne veci, nielen, že to je obmedzujúce, ale vám tam vlastne bránia vykonávať vaše základné ľudské požiadavky. No perlička nakoniec. Oproti boli stánky, a „kolegyňa“ si tam začala robiť kávu. Zavolala na mňa, že či si nedám aj ja. Povedal som jej že sú tú stále ľudia. Čiže pochopila, že mi ju musí priniesť. A tak baba doniesla kávičku. Ja som si pohárik položil. A ako tak som stíhal si dávať. Znova zasiahla vyššia moc, že nech okamžite prestanem piť kávu. Pritom som si prácu plnil a nebol žiadny problém. Čiže nemôžete ani piť! Dodala ako odchádzala, že piť údajne môžete len vodu. Čože? Odkedy je káva nepovolený pracovný nápoj?

No a takto to tam funguje. Mohol by som ešte pokračovať, ďalej nakoľko to neni ani zďaleka všetko. Ale zhodnoťte samy, obraz ste si istotne urobili.

 Blog
Komentuj
 fotka
midnight  23. 9. 2010 04:06
ouuu, pecka, rozhodne pokračuj (posielam samozrejme svoje sympatie, ale silno ich prebíja ten pocit že sa to geniálne číta a chcem toho viac, snáď nebudem jediný )
 fotka
midnight  23. 9. 2010 04:07
(i just really like well written rants )
Napíš svoj komentár